Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 

РІШЕННЯ від 03.08.2022 № 1043 "Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". НКЦПФР. 2022

Документ актуальний на 08.11.2022
завантажити документ, актуальний на поточний час

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

03.08.2022  № 1043

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 вересня 2022 р.

за № 1130/38466

Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу» та пункту 13 Положення про Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1063, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що додається.

2. Департаменту управління персоналом (Ю. Тимощук) забезпечити:

подання цього рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього рішення на офіційному вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

3. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Комісії.

Т.в.о. Голови Комісії

І. Барамія

ПОГОДЖЕНО:

Уповноважений Верховної Ради України

з прав людини

Д.

Лубінець


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Національної комісії

з цінних паперів та фондового

ринку

03 серпня 2022 року № 1043

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 вересня 2022 р.

за № 1130/38466

ПОРЯДОК

стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

1. Цей Порядок розроблено відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу».

2. Цим Порядком визначено процедуру організації проведення стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, з метою ознайомлення з функціонуванням державної служби, а також набуття практичного досвіду виконання завдань та обов’язків державного службовця в апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

3. Стажування молоді здійснюється строком до шести місяців у вільний від навчання (роботи) час у межах робочого часу посадових осіб НКЦПФР.

Під час визначення графіка стажування враховуються правила внутрішнього службового розпорядку НКЦПФР, а також графік роботи керівника стажування.

Під час визначення тривалості стажування враховується обсяг завдань, встановлених для стажистів, завантаженість потенційного керівника стажування.

4. Стажування молоді в НКЦПФР здійснюється з ініціативи Голови Комісії та керівника апарату Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, керівників закладів вищої освіти, молодіжних громадських формувань та осіб, які бажають пройти стажування.

Кількість осіб, які одночасно можуть проходити стажування, визначається керівником апарату НКЦПФР зважаючи на можливості для стажування в НКЦПФР, зокрема:

наявність облаштованих робочих місць (робочий стіл та стілець, комп’ютер, канцелярське приладдя, доступ до матеріалів (документів), необхідних для виконання стажистом індивідуального плану стажування;

наявність працівників, які можуть виконувати функції керівників стажування (з розрахунку не більше двох закріплених стажистів за одним керівником);

можливість стажування за межами адміністративної будівлі, де розміщена НКЦПФР.

5. У разі стажування молоді з ініціативи Голови Комісії та керівника апарату НКЦПФР на офіційному вебсайті НКЦПФР у розділі «Стажування» розміщується оголошення про проведення стажування.

В оголошенні про проведення стажування зазначається наступна інформація:

орієнтовні завдання на період стажування;

орієнтовний перелік навичок та знань, які кандидат отримає за результатами стажування;

вимоги до стажування (громадянство України, вільне володіння українською мовою, наявність освітньо-кваліфікаційного рівня не нижче молодшого бакалавра, вік до 35 років, тощо);

умови проходження стажування (тривалість, графік стажування, можливість стажування за межами адміністративної будівлі);

перелік документів, які необхідно подати кандидату для проходження стажування (анкету (додаток 1), заяву на проходження стажування (додаток 2) та спосіб їх подання;

контактні дані працівника, який має право надати інформацію щодо умов стажування (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), посада, телефон, адреса електронної пошти).

6. Відбір кандидатів для проходження стажування, якщо кількість кандидатів для стажування перевищує можливості НКЦПФР, може здійснюватися шляхом проведення співбесіди з потенційним керівником стажування.

Співбесіда може проводитися у дистанційному (із застосуванням засобів телекомунікаційного зв’язку) або очному (в адміністративній будівлі НКЦПФР) форматах.

Формат співбесіди узгоджується службою управління персоналом з потенційним керівником стажування.

7. На період стажування в НКЦПФР за стажистом закріплюється керівник стажування з числа працівників НКЦПФР (керівники структурних підрозділів, головні спеціалісти) та визначаються умови проходження стажування, зокрема тривалість і графік стажування.

8. Керівник стажування:

оцінює рівень знань та навичок кандидата, необхідних для виконання визначених завдань під час проведення співбесіди;

повідомляє службі управління персоналом не пізніше ніж на наступний робочий день після проведення співбесіди прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) кандидата (кандидатів), відібраних для проходження стажування, про що їх повідомляє служба управління персоналом будь-яким доступним способом.

9. Вимоги до кандидатів для проходження стажування:

громадянство України;

вільне володіння українською мовою;

наявність освітньо-кваліфікаційного рівня не нижче молодшого бакалавра;

вік до 35 років.

10. Для проходження стажування кандидату необхідно подати анкету кандидата на проходження стажування (додаток 1) та заяву на проходження стажування (додаток 2).

11. Службою управління персоналом НКЦПФР готується наказ про проходження стажування, в якому має бути зазначено:

строки і графік проходження стажування;

керівник стажування;

місце проходження стажування.

12. Зміст стажування визначається індивідуальним планом стажування, який затверджується керівником стажування (додаток 3).

13. У перший день проходження стажування служба управління персоналом НКЦПФР:

ознайомлює стажиста з наказом про проходження стажування;

надає стажисту інформацію про структурний підрозділ, в якому він буде проходити стажування (ознайомлює з положенням про структурний підрозділ);

ознайомлює стажиста з правилами внутрішнього службового розпорядку, організаційною структурою НКЦПФР.

14. Стажист:

за участі керівника стажування складає індивідуальний план стажування;

виконує своєчасно та у повному обсязі завдання, визначені індивідуальним планом стажування;

дотримується правил внутрішнього службового розпорядку НКЦПФР, правил пожежної безпеки, правил етики та культури поведінки.

15. Керівник стажування:

затверджує індивідуальний план стажування та контролює його виконання;

забезпечує умови, необхідні для проходження стажування;

організовує проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки;

забезпечує стажисту можливість ознайомлення з організацією роботи структурного підрозділу, в якому стажист проходить стажування;

залучає стажиста до діяльності структурного підрозділу, підготовки проєктів документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом).

16. Стажування припиняється:

у разі порушення стажистом вимог цього Порядку;

за власним бажанням стажиста.

Рішення про припинення стажування оформлюється наказом керівника апарату НКЦПФР.

17. Перед завершенням стажування стажист складає підсумковий звіт про виконання завдань, визначених індивідуальним планом стажування, у довільній формі, засвідчений власним підписом, та надає його на розгляд керівнику стажування.

18. Керівник стажування після подання стажистом підсумкового звіту згідно з пунктом 17 цього Порядку розглядає його та оцінює результати виконання визначених індивідуальним планом стажування завдань шляхом виставлення оцінки за такими критеріями:

негативно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 0 до 50 % (включно);

задовільно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 51 до 80 % (включно);

відмінно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 81 до 100 % (включно).

Керівник стажування не пізніше останнього дня стажування готує довідку (додаток 4), яка містить інформацію про результати стажування з відображенням рівня професійної підготовки стажиста, одержаних ним знань та навичок, професійних, ділових та особистих якостей, у двох примірниках, один з яких надається стажисту, а другий передається до служби управління персоналом разом з усіма документами про проходження стажування.

19. Документи про проходження стажування зберігаються у cлужбі управління персоналом НКЦПФР.

20. За проходження стажування оплата стажисту та керівнику стажування не проводиться. НКЦПФР не несе зобов’язань щодо відшкодування стажисту витрат на проїзд до місця стажування і назад, добових та найм житла.

Директор департаменту

управління персоналом

Ю. Тимощук


Додаток 1

до Порядку стажування громадян

з числа молоді, які не перебувають

на посадах державної служби,

в апараті Національної комісії

з цінних паперів та фондового ринку

(пункт 5)

АНКЕТА

кандидата на проходження стажування

Додаток 2

до Порядку стажування громадян

з числа молоді, які не перебувають

на посадах державної служби,

в апараті Національної комісії

з цінних паперів та фондового ринку

(пункт 5)

ЗАЯВА

на проходження стажування

Додаток 3

до Порядку стажування громадян

з числа молоді, які не перебувають

на посадах державної служби,

в апараті Національної комісії

з цінних паперів та фондового ринку

(пункт 12)

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН СТАЖУВАННЯ

Додаток 4

до Порядку стажування громадян

з числа молоді, які не перебувають

на посадах державної служби,

в апараті Національної комісії

з цінних паперів та фондового ринку

(пункт 18)

ДОВІДКА

про проходження стажування


Документи та файли

Сигнальний документ — f520423n94.docx
Сигнальний документ — f520423n95.docx
Сигнальний документ — f520423n96.docx
Сигнальний документ — f520423n97.docx

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 11.10.2022 — 2022 р., № 79, стор. 166, стаття 4798, код акта 113932/2022

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
| >>

НКЦПФР:

  1. . НКЦПФР. 2022 рікк
  2. РІШЕННЯ від 10.02.2022 № 97 "Про внесення змін до Змін до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності управителів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". НКЦПФР. 2022 рікк
  3. РІШЕННЯ від 20.01.2022 № 20 "Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09 липня 2020 року № 346". НКЦПФР. 2022 рікк
  4. РІШЕННЯ від 03.02.2022 № 66 "Про затвердження Вимог до договору про проведення розрахунків у цінних паперах за результатами клірингу з Національним банком України". НКЦПФР. 2022 рікк
  5. РІШЕННЯ від 20.01.2022 № 22 "Про затвердження Порядку подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення". НКЦПФР. 2022 рікк
  6. РІШЕННЯ від 22.02.2022 № 135 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу - діяльності з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю". НКЦПФР. 2022 рікк
  7. РІШЕННЯ від 27.01.2022 № 64 "Про внесення змін до Вимог до авторизованої електронної системи". НКЦПФР. 2022 рікк
  8. РІШЕННЯ від 27.01.2022 № 44 "Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30 грудня 2021 року № 1292". НКЦПФР. 2022 рікк
  9. РІШЕННЯ від 13.01.2022 № 1 "Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23 березня 2013 року № 429". НКЦПФР. 2022 рікк
  10. РІШЕННЯ від 03.02.2022 № 95 "Про внесення змін до Положення про провадження клірингової діяльності, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 січня 2022 року № 5". НКЦПФР. 2022 рікк
  11. РІШЕННЯ від 13.01.2022 № 5 "Про затвердження Положення про провадження клірингової діяльності". НКЦПФР. 2022 рікк
  12. РІШЕННЯ від 03.02.2022 № 93 "Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 січня 2022 року № 1". НКЦПФР. 2022 рікк
  13. РІШЕННЯ від 13.01.2022 № 3 "Про затвердження Положення про порядок складання, подання та оприлюднення товарними біржами звітних даних". НКЦПФР. 2022 рікк
  14. РІШЕННЯ від 03.02.2022 № 67 "Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 січня 2022 року № 3". НКЦПФР. 2022 рікк
  15. РІШЕННЯ від 10.02.2022 № 114 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу - депозитарної діяльності". НКЦПФР. 2022 рікк
  16. РІШЕННЯ від 10.02.2022 № 98 "Про затвердження Положення про порядок здійснення емісії акцій, реєстрації та скасування реєстрації випуску акцій". НКЦПФР. 2022 рікк
  17. РІШЕННЯ від 03.02.2022 № 94 "Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 січня 2022 року № 4". НКЦПФР. 2022 рікк
  18. РІШЕННЯ від 13.01.2022 № 4 "Про внесення змін до Положення про порядок складання та розкриття інформації компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". НКЦПФР. 2022 рікк
  19. прийняття Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку рішення за порядком денним зборів засновників недержавного пенсійного фонду. НКЦПФР. 2022 рікк
  20. РІШЕННЯ від 14.04.2022 № 298 "Щодо окремих питань проведення зборів засновників недержавного пенсійного фонду". НКЦПФР. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -