Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 10

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Договірні держави публікують умови застосування системи сплати послуг з ОрПР на маршруті та одиничні ставки.

Додаток 1

ЗОНИ ЗАСТОСУВАННЯ СИСТЕМИ ПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ з ОрПР НА МАРШРУТІ

Назва зони Опис повітряного простору Договірні Держави

Албанія РПІ Тірани Республіка Албанія

РПІ верхнього повітряного простору (ВПП) Тірани

Німеччина РПІ ВПП Ганновера Федеративна Республіка

РПІ ВПП Рейну Німеччина

РПІ Бремена РПІ Ланґена РПІ Мюнхена

Вірменія РПІ Єревану Республіка Вірменія(1)

Австрія РПІ Відня Австрійська Республіка

Бельгія-Люксембург РПІ ВПП Брюсселя Королівство Бельгія -

РПІ Брюсселя Велике Герцогство Люксембург

Боснія та Герцеговина РПІ ВПП Сараєво Боснія та Герцеговина

РПІ Сараєво

Болгарія РПІ Софії Республіка Болгарія

РПІ Варни

Кіпр РПІ Нікосії Республіка Кіпр

Хорватія РПІ Загреба Республіка Хорватія

РПІ ВПП Загреба

Данія РПІ Копенгагена Королівство Данія

Континентальна Іспанія РПІ ВПП Мадрида Королівство Іспанія

РПІ Мадрида РПІ ВПП Барселони РПІ Барселони

Канарські о-ви РПІ ВПП Канарських островів Королівство Іспанія

РПІ Канарських островів

Фінляндія РПІ ВПП Фінляндії Республіка Фінляндія

РПІ Фінляндії

Франція РПІ ВПП Франції Французька Республіка

РПІ Парижа РПІ Бреста РПІ Бордо РПІ Марселя РПІ Реймса

Великобританія РПІ ВПП Шотландії Об'єднане Королівство

РПІ Шотландії Великої Британії та Північної

РПІ ВПП Лондона Ірландії

РПІ Лондона

Греція РПІ ВПП Афін Республіка Греція

РПІ Афін

Угорщина РПІ Будапешта Республіка Угорщина

Ірландія РПІ ВПП Шеннона Ірландія

РПІ Шеннона Перехідний океанічний район Шеннона, обмежений такими координатами: 51 град.пн.ш.

15 град.з.д., 51 град.пн.ш.
8 град.з.д., 48 град.30' пн.ш. 8 град.з.д., 49 град.пн.ш. 15 град.з.д., 51 град.пн.ш. 15 град.з.д., ешелон FL55 і вище Північний перехідний океанічний район, обмежений такими координатами: 57 град.пн.ш. 15 град.з.д., 54 град.пн.ш. 15 град.з.д., 57 град.пн.ш. 10 град.з.д., 54 град.34' пн.ш. 10 град.з.д., ешелон FL55 і вище

Італія РПІ ВПП Мілана Італійська Республіка

РПІ Мілана РПІ ВПП Риму РПІ Риму РПІ ВПП Бріндізі РПІ Бріндізі

Литва РПІ Вільнюса Республіка Литва(1)

Колишня Югославська РПІ Скоп'є Колишня Югославська

Республіка Македонія Республіка Македонія

Мальта РПІ ВПП Мальти Республіка Мальта

РПІ Мальти

Молдова РПІ Кишинева Республіка Молдова

Норвегія РПІ ВПП Норвегії Королівство Норвегія

РПІ Норвегії Океанський РПІ Бодйо

Нідерланди РПІ Амстердама Королівство Нідерланди

Польща РПІ Варшави Республіка Польща(1)

Лісабон РПІ ВПП Лісабона Португальська Республіка

РПІ Лісабона

Санта-Марія РПІ Санта-Марія Португальська Республіка

Румунія РПІ Бухаресту Румунія

Белград РПІ ВПП Белграду Республіка Сербія

РПІ Белграду Республіка Чорногорія

Словаччина РПІ Братислави Словацька Республіка

Словенія РПІ Любляни Республіка Словенія

Швеція РПІ ВПП Швеції Королівство Швеція

РПІ Швеції

Швейцарія РПІ ВПП Швейцарії Швейцарська Конфедерація

РПІ Швейцарії

Чеська Республіка РПІ Праги Чеська Республіка

Туреччина РПІ Анкари Республіка Туреччина

РПІ Стамбула

Україна РПІ Києва Україна(1)

РПІ Сімферополя РПІ Одеси РПІ Харкова РПІ Львова

---------------

(1) Поки що технічно не інтегрована.

Додаток 2

УМОВИ ОПЛАТИ

Параграф 1

1. Суми виставлених рахунків сплачуються до штаб-квартири ЄВРОКОНТРОЛЮ у Брюсселі.

2.

ЄВРОКОНТРОЛЬ вважатиме обов'язки платника виконаними у разі сплати на рахунки, відкриті на її ім'я в банківських установах держав, визначених компетентними органами системи плати за послуги з ОрПР на маршруті.

3. Зобов'язання сплатити послуги з ОрПР на маршруті виникає в день здійснення польоту. Кінцева дата валютування на яку платіж має бути отриманий ЄВРОКОНТРОЛЕМ зазначається у рахунку і не повинна перевищувати 30 днів з дня виставлення рахунка.

Параграф 2

1. Крім випадків, передбачених пунктом 2 цього параграфу, послуги з ОрПР на маршруті сплачуються в євро.

2. Зареєстрований у договірній державі користувач у випадках оплати до визначеної банківської установи, розташованої в цій договірній державі, може здійснювати оплату в конвертованій валюті цієї держави.

3. Якщо користувач вирішить скористуватись умовами, викладеними у попередньому пункті, то конвертування євро в національну валюту здійснюється за щоденним обмінним курсом, який застосовується в торговельних розрахунках в місці оплати на дату валютування.

Параграф 3

Дата отримання ЄВРОКОНТРОЛЕМ коштів вважається дата валютування належної суми, яка була перерахована на визначений ЄВРОКОНТРОЛЕМ банківський рахунок. Датою валютування є дата, з якої ЄВРОКОНТРОЛЬ може користуватися коштами.

Параграф 4

1. Платіж супроводжується повідомленням, в якому зазначаються посилання, дата та сума в євро сплачених рахунків та вирахувань за кредит-нотами. Вимога вказувати суми рахунків у євро стосується також і тих користувачів, які сплачують у національній валюті.

2. У разі неможливості встановити призначення платежу через відсутність інформації, зазначеної в пункті 1 вище, ЄВРОКОНТРОЛЬ зараховує отримані кошти в такому порядку:

- спочатку на погашення процентів, а потім

- на погашення несплачених рахунків, що були виставлені найдавніше.

Параграф 5

1.

Претензії до рахунків повинні подаватись до ЄВРОКОНТРОЛЮ у письмовій формі або через електронний носій інформації, попередньо визначений ЄВРОКОНТРОЛЕМ. Термін подання до ЄВРОКОНТРОЛЮ претензій зазначається на рахунку і становить 60 днів з дня виставлення рахунку.

2. Датою подання претензій є дата, на яку претензії були отримані ЄВРОКОНТРОЛЕМ.

3. Претензії повинні містити детальну інформацію і супроводжуватися відповідними підтверджуючими доказами.

4. Подання претензії не дає користувачеві права здійснювати будь-які вирахування з суми відповідного рахунку, якщо на це немає дозволу ЄВРОКОНТРОЛЮ.

5. У випадках, коли ЄВРОКОНТРОЛЬ і користувач є взаємно кредитором і боржником, ніякі компенсаційні розрахунки не можуть здійснюватися без попередньої згоди ЄВРОКОНТРОЛЮ.

Параграф 6

1. Рахунки, не сплачені в строк, збільшуються шляхом нарахування на них процентів за ставкою, встановленою компетентними органами, яка публікується договірними державами згідно статті 10 "Умов застосування". Ці проценти, що заносяться до графи "проценти на прострочену оплату" є простими процентами, що нараховуються щоденно на несплачену суму, термін оплати якої минув.

2. Проценти нараховуються і виставляються до сплати в євро.

Параграф 7

До боржника, який не сплатив належну суму, можуть застосовуватися примусові заходи спрямовані на забезпечення повернення коштів.

Такими заходами можуть бути: відмова від обслуговування, затримання повітряного судна або інші заходи, що відповідають чинному законодавству.

<< | >>
Законодавчий акт: Умови застосування системи маршрутних зборів та умови оплати " (Текст документа схвалено розширеною Комісією і введено в дію 1.10.2007 р.)"{ Ця редакція замінює попередню редакцію N 06.60.02/2 }. Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль). 2007

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 10

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -