Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Сторони підтверджують тверді наміри створити оптимальне середовище для застосування інноваційних методів у галузі наукового пошуку, спрямованого на боротьбу з раком.

1.

Знання біологічних та основних механізмів, що спричиняють захворювання на рак та сприяють його розвиткові, - основа всіх досягнутих та майбутніх успіхів у збільшенні рівня виліковності й поліпшенні якості життя мільйонів людей у всьому світі. Необхідно прискорити визначення головних цілей з виявлення, діагностики та лікування, якщо ми хочемо виграти війну з раком.

Сторони погодились активно задіяти всі важелі для залучення урядів та промислових груп до програм наукових фундаментальних досліджень, для підтримки та заохочення всіх тих, хто веде розробку інноваційних технологій, для створення сприятливих умов незалежної роботи й інтелектуальної свободи науковців, щоб з кожним днем результати досліджень суттєво розширювали діапазон сучасних знань у цій галузі.

2. Клінічні дослідження є, безумовно, єдиним засобом, завдяки якому фундаментальні знання стають істотними для людського життя.

Найнесподіваніші відкриття в галузі молекулярної біології або генетики не можуть вплинути на профілактику, скринінг, виявлення, діагностику, якщо вони не будуть вивчені, досліджені та підтверджені клінічними дослідами.

Клінічний аналіз також певною мірою впливає на напрями розвитку наукового пошуку. Такий вид трансляційних досліджень, зазвичай здійснюється установами, в структурі яких представлені обидва напрями пошуку - фундаментальний та клінічний, що дозволяє в короткі терміни перевірити гіпотези, створені в лабораторії. Швидкісний зворотний зв'язок у клінічних дослідженнях завдяки трансляційному пошуку вможливлює здійснення суттєвої переорієнтації зусиль фундаментального пошуку та стимулювання розробки нових важливих гіпотез.

Незважаючи на свою важливість, проведення клінічних досліджень перебуває під загрозою не лише через брак фінансування, а й через недостатність залучення працівників охорони здоров'я та інституцій, а також через недостатню інформованість хворих про доцільність та переваги участі в таких клінічних дослідженнях.

Недостатньо погоджена законодавча та регуляторна політика стосовно проведення клінічних досліджень у різних країнах призводить до того, що масштабні міжнародні клінічні випробування, що підтверджуються статистичними даними та можуть прискорити отримання позитивних результатів в медичній практиці, є надзвичайно важкими та витратними.

Сторони зобов'язуються всіляко сприяти залученню до клінічного пошуку працівників галузі охорони здоров'я своїх країн та стимулювати їхню роботу в цьому напрямі, а також зробити все можливе для зміцнення міжнародних наукових інфраструктур. Сторони також поширювати загальне визнання свідомої згоди пацієнтів брати участь у клінічних дослідах - процес, у ході якого хворі отримують вичерпну інформацію про мету, ризики та переваги будь-якого клінічного дослідження. Роблячи це, сторони прагнуть знайти способи швидкого та ефективного проведення клінічних дослідів, які заінтересували б хворих з етичного погляду та надали їм право взяти безпосередню участь у боротьбі з раком.

<< | >>
Законодавчий акт: Всесвітня зустріч на вищому рівні з питань боротьби з раком в інтересах нового тисячоліття " Паризька хартія боротьби з раком" 4 лютого 2000 року. Всесвітня організація охорони здоров'я. 2000

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -