Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 16.11.2012 № 515 "Про затвердження Інструкції про порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення". Служба безпеки України. 2012

Документ актуальний на 22.11.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Центральне управління

НАКАЗ

16.11.2012  № 515

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

4 грудня 2012 р.

за № 2022/22334

Про затвердження Інструкції про порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення

Відповідно до статей 10, 13, 24 і 25 Закону України “Про Службу безпеки України”, з метою встановлення єдиного порядку приймання, реєстрації та розгляду в системі Служби безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення, прийняття за ними рішень НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію про порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення, що додається.

2. Керівникам Головного слідчого управління, Управління режиму, документального забезпечення і контролю та Апарату Голови Служби безпеки України здійснювати контроль за прийманням, реєстрацією та розглядом заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення.

3. Помічнику Голови Служби (з режиму) - начальнику Управління режиму, документального забезпечення і контролю Служби безпеки України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України, але не раніше дня офіційного опублікування.

5. З цим наказом ознайомити особовий склад Служби безпеки України.

Голова Служби

І. Калінін


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Центрального управління

Служби безпеки України

16.11.2012  № 515

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

4 грудня 2012 р.

за № 2022/22334

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення

І.

Загальні положення

1.1. Ця Інструкція визначає порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України (далі - СБУ) заяв, повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення, контролю за їх розглядом і прийнятими рішеннями.

1.2. У цій Інструкції терміни і скорочення вживаються у таких значеннях:

заява про кримінальне правопорушення (далі - заява) - усна чи письмова заява або повідомлення особи, державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, рапорт слідчого про обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення;

керівник слідчого підрозділу - начальник або заступник начальника Головного слідчого управління, слідчого підрозділу регіонального органу СБУ;

організація - державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа, організація незалежно від форми власності;

приймальня - підрозділ розгляду звернень громадян Управління режиму, документального забезпечення і контролю, регіонального органу СБУ;

слідчий підрозділ - Головне слідче управління, слідчий підрозділ регіонального органу СБУ;

УРДЗК - Управління режиму, документального забезпечення і контролю СБУ;

ЦУ - Центральне управління СБУ.

Інші терміни вживаються у значеннях, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України (далі - КПК).

ІІ. Порядок приймання та реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення

2.1. У ЦУ та регіональних органах СБУ на особистому прийомі заяви приймаються:

у робочий час - слідчим, уповноваженим на те керівником слідчого підрозділу, в приміщенні приймальні або у приміщенні слідчого підрозділу;

у неробочий час - співробітником чергової частини у приміщенні ЦУ або регіонального органу СБУ.

У міжрайонних, районних та міських підрозділах регіональних органів та органах військової контррозвідки СБУ заяви приймаються службовою особою, уповноваженою на те керівником відповідного підрозділу або органу військової контррозвідки.

Після реєстрації у режимно-секретному підрозділі (далі - РСП) відповідного підрозділу або органу заява про кримінальне правопорушення невідкладно передається або надсилається начальнику слідчого підрозділу, під юрисдикцією якого знаходиться місце вчинення кримінального правопорушення.

2.2. Заява повинна містити такі відомості:

прізвище, ім’я та по батькові заявника, адресу місця проживання, підпис. У разі подання заяви працівником (службовою або посадовою особою) організації зазначаються також посада, найменування та адреса місцезнаходження організації;

короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

2.3. Перед прийманням заяви на особистому прийомі заявнику роз’яснюються положення статті 383 Кримінального кодексу України про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, що засвідчується особистим підписом заявника на заяві чи в протоколі прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, форма якого наведена у додатку до цієї Інструкції (далі - протокол).

Про отримання такої заяви робиться запис у журналі прийому відвідувачів, що ведеться в порядку, визначеному Інструкцією про порядок розгляду в Службі безпеки України звернень громадян, затвердженою наказом Служби безпеки України від 27 січня 2005 року № 44, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2005 року за № 240/10520. Заявник має право отримати від особи, яка прийняла заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію. Потерпілому вручається пам’ятка, передбачена частиною другою статті 55 КПК.

У разі подання заявником усної заяви складається протокол усної заяви з дотриманням вимог статей 60, 104 та 214 КПК. Заявнику роз’яснюється положення статті 383 Кримінального кодексу України про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, про що робиться запис у протоколі, який скріплюється особистим підписом заявника.

Протокол реєструється як підготовлений документ у встановленому СБУ порядку.

Отримана заява після її реєстрації в РСП слідчого підрозділу невідкладно доповідається керівнику слідчого підрозділу.

2.4. Заява, що надійшла до ЦУ, регіонального органу або органу військової контррозвідки СБУ засобами поштового, телеграфного або факсимільного зв’язку, реєструється:

приймальнею як звернення громадянина, якщо заявником є фізична особа;

УРДЗК або РСП як вхідний документ, якщо заявником є юридична особа.

Після реєстрації заява передається до РСП слідчого підрозділу для невідкладної доповіді керівнику слідчого підрозділу.

2.5. У разі самостійного виявлення слідчим обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, складається рапорт про виявлене кримінальне правопорушення. Рапорт реєструється як підготовлений документ у встановленому СБУ порядку. Після реєстрації рапорт невідкладно доповідається керівнику слідчого підрозділу. До рапорту додаються матеріали, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення.

2.6. Усні заяви, що надходять засобами телефонного зв’язку, приймаються співробітниками підрозділів чергування (далі - оперативний черговий).

Під час приймання заяви засобами телефонного зв’язку заявнику пропонується особисто прибути до ЦУ або регіонального органу СБУ для подання письмової заяви.

Якщо заява, що надійшла телефонним зв’язком, містить короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а особа, яка про це повідомила, відмовилася з’явитися для оформлення письмової заяви, оперативний черговий ЦУ або регіонального органу СБУ, який прийняв таку заяву, фіксує її зміст у рапорті, реєструє як підготовлений документ і невідкладно у робочий час передає до РСП слідчого підрозділу для доповіді керівнику слідчого підрозділу, а у вихідні, святкові дні та неробочий час інформує відповідальну особу слідчого підрозділу щодо поданої заяви.

2.7. Після реєстрації заява невідкладно доповідається керівнику слідчого підрозділу або уповноваженому ним слідчому.

ІІІ. Порядок розгляду та прийняття рішень за заявами і повідомленнями про вчинені кримінальні правопорушення

3.1. Керівник слідчого підрозділу або слідчий за результатами розгляду заяви приймає рішення і діє в порядку, визначеному КПК.

Якщо керівником слідчого підрозділу або слідчим за результатами розгляду заяви не встановлено обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, така заява невідкладно передається до РСП або приймальні з відповідним обґрунтуванням.

3.2. Контроль за прийманням, реєстрацією та розглядом заяв організовується і здійснюється керівниками слідчих підрозділів, УРДЗК, приймалень та РСП відповідно до їх компетенції.

Начальник Головного

слідчого управління

Служби безпеки України

І. Дерев’янко

Помічник Голови Служби

(з режиму) - начальник

Управління режиму,

документального забезпечення

і контролю Служби

безпеки України

В. Федірко

Начальник Апарату

Голови Служби

безпеки України

С. Литвиненко


Додаток

до Інструкції про порядок приймання,

реєстрації та розгляду в Службі безпеки

України заяв і повідомлень про вчинені

кримінальні правопорушення

ПРОТОКОЛ

прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення

Про затвердження Інструкції про порядок приймання, реєстрації та розгляду в Службі безпеки України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення

Наказ; Служба безпеки України від 16.11.2012 № 515

Прийняття від 16.11.2012

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z2022-12

Законодавство України

станом на 09.01.2024

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f390728n63.doc від 23.04.13 17:30, 41 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 24.12.2012 — 2012 р., № 96, стор. 140, стаття 3894, код акта 64866/2012

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Служба безпеки України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 16 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України ". Служба безпеки України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 31.01.2023 № 35 "Про затвердження Змін до Порядку призначення та виплати у Службі безпеки України одноразової грошової допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 16.01.2023 № 21 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 27 грудня 2022 року № 493". Служба безпеки України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 08.02.2023 № 55 "Про внесення зміни до Порядку здійснення деяких виплат військовослужбовцям Служби безпеки України під час дії воєнного стану". Служба безпеки України. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 27.01.2023 № 29 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 09 січня 2023 року № 7". Служба безпеки України. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 09.01.2023 № 7 "Про затвердження Інструкції з оформлення і подання до Служби безпеки України документів і матеріалів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим, а також порядку їх розгляду". Служба безпеки України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 01.02.2023 № 39 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 09 січня 2023 року № 6". Служба безпеки України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 09.01.2023 № 6 "Про затвердження Інструкції з оформлення і подання до Служби безпеки України документів і матеріалів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів". Служба безпеки України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 03.01.2023 № 40 "Про затвердження Порядку здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру". Служба безпеки України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 17.02.2023 № 952 "Про затвердження Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки". Служба безпеки України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 20.02.2023 № 66 "Про внесення змін до Положення про експертно-кваліфікаційну комісію Служби безпеки України та атестацію судових експертів". Служба безпеки України. 2023 рікк
  12. РІШЕННЯ від 14.03.2023 № 92 "Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 17 лютого 2023 року № 51". Служба безпеки України. 2023 рікк
  13. РІШЕННЯ від 17.02.2023 № 51 "Про затвердження Порядку стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії зі стандартів державної мови". Служба безпеки України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 03.04.2023 № 686 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 22 лютого 2023 року № 240". Служба безпеки України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 03.04.2023 № 685 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21 лютого 2023 року № 222". Служба безпеки України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 22.02.2023 № 240 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 447 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 21.02.2023 № 222 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 449 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  18. до окремих показників якості для м’яса свійської птиці. Служба безпеки України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 27.03.2023 № 625 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20 жовтня 2022 року № 813 та затвердження Вимог до окремих показників якості для м’яса свійської птиці". Служба безпеки України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 10.03.2023 № 416 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 09 червня 2016 року № 194". Служба безпеки України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -