Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 30.05.2022 № 127 "Про затвердження Порядку надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити органів Служби безпеки України". Служба безпеки України. 2022

Документ актуальний на 14.09.2022
завантажити документ, актуальний на поточний час

СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.05.2022  № 127

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 липня 2022 р.

за № 784/38120

Про затвердження Порядку надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити органів Служби безпеки України

Відповідно до статті 8 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», статті 25 Закону України «Про Службу безпеки України», статті 7 Закону України «Про контррозвідувальну діяльність», Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», з метою забезпечення отримання в електронній формі Службою безпеки України інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити органів Служби безпеки України, що додається.

2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби безпеки України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

Голова Служби

І. Баканов

ПОГОДЖЕНО:

Перший заступник

Міністра цифрової трансформації України

О.

Вискуб


ЗАТВЕРДЖЕНО

Постанова правління

Пенсійного фонду України

30 травня 2022 року № 7-1

Наказ Служби безпеки України

30 травня 2022 року № 127

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 липня 2022 р.

за № 784/38120

ПОРЯДОК

надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити органів Служби безпеки України

І. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає процедуру надання Пенсійним фондом України на запити Центрального управління та регіональних органів Служби безпеки України інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі - Реєстр застрахованих осіб), необхідної Службі безпеки України, її органам і співробітникам для виконання покладених на них обов’язків в межах реалізації повноважень, наданих їм Законами України «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про Службу безпеки України», «Про державну таємницю», «Про контррозвідувальну діяльність» (далі - інформаційний обмін).

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значеннях, наведених у Законах України «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про Службу безпеки України», «Про державну таємницю», «Про контррозвідувальну діяльність», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

3. Суб’єктами інформаційного обміну відповідно до цього Порядку є Пенсійний фонд України та Служба безпеки України.

4. Учасниками інформаційного обміну є:

Пенсійний фонд України;

підрозділи Центрального управління та регіональні органи Служби безпеки України (далі - органи Служби безпеки України), за переліком згідно з додатком до цього Порядку.

5. Електронна інформаційна взаємодія між Пенсійним фондом України та органами Служби безпеки України здійснюється засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

У разі відсутності технічної можливості передачі даних засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів електронна інформаційна взаємодія між суб’єктами обміну інформацією може здійснюватися з використанням інших інформаційно-комунікаційних систем із застосуванням в них відповідних комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю за результатами державної експертизи в порядку, встановленому законодавством.

6. Відповідно до цього Порядку Пенсійний фонд України надає наявну в Реєстрі застрахованих осіб інформацію:

про джерело і розмір доходів застрахованих осіб - на запити органів Служби безпеки України, подані на підставі пункту 5 частини другої статті 7 Закону України «Про контррозвідувальну діяльність»;

про джерело надходження відомостей щодо застрахованих осіб та період, за який страхувальником здійснювалося звітування,- на запити органів Служби безпеки України, подані під час здійснення перевірки громадян України у зв’язку з допуском їх до державної таємниці відповідно до статті 24 Закону України «Про Службу безпеки України», а також в рамках оперативно-розшукової діяльності, яку здійснюють органи Служби безпеки України на підставі Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність».

7. Строк опрацювання запитів органів Служби безпеки України не повинен перевищувати трьох робочих днів із дня, наступного за днем надходження запиту.

8. Електронна інформаційна взаємодія між суб’єктами інформаційних відносин здійснюється з дотриманням вимог Законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах».

9. Структура та формати запитів та відповідей, що передаються та приймаються в порядку інформаційного обміну, форми електронних журналів обліку запитів та відповідей, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них визначаються Пенсійним фондом України та Службою безпеки України відповідними спільними рішеннями, які оформлюються окремими протоколами, підготовленими відповідно до цього Порядку та/або договорами про інформаційну взаємодію, з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних.

Суб’єкти інформаційного обміну забезпечують своєчасність та повноту надання достовірної інформації.

II. Вимоги щодо організації інформаційного обміну

1. Суб’єкти інформаційного обміну здійснюють контроль щодо:

коректності інформації, яка міститься у запитах та відповідях, її відповідності формату та структурі інформаційного обміну, встановленим окремими протоколами та/або договорами про інформаційну взаємодію;

повноти інформації, яка міститься у запитах та відповідях, за складовими частинами її надання.

2. Інформаційний oбмін вважається завершеним у разі, якщо отримувач інформації протягом одного робочого дня надає іншій стороні підтвердження про її прийняття або неприйняття з відповідним обґрунтуванням.

Суб’єкт інформаційного обміну не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про неприйняття інформації розглядає обґрунтування щодо її відхилення, усуває недоліки та передає скориговану інформацію протягом десяти робочих днів.

3. Суб’єкти інформаційного обміну ведуть журнали обліку запитів та відповідей.

III. Захист та використання інформації

1. При інформаційному обміні згідно з цим Порядком суб’єкти інформаційного обміну впроваджують організаційно-технічні заходи, які забезпечують захист інформації з обмеженим доступом, що передається, з урахуванням ступеня обмеження доступу до неї та відповідно до законодавства у сфері захисту інформації.

Суб’єкти інформаційного обміну забезпечують побудову комплексної системи захисту інформації з підтвердженою відповідністю згідно зі статтею 8 Закону України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах».

2. Для захисту інформації застосовуються засоби технічного захисту інформації, які мають позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері технічного захисту інформації, або сертифікат відповідності, виданий органом з оцінки відповідності, який акредитовано, та засоби криптографічного захисту інформації, які мають позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації або документ про відповідність та, у разі необхідності, допущенні до експлуатації.

3. Інформація, що передається, обробляється з додержанням вимог Законів України «Про інформацію», «Про захист персональних даних», використовується суб’єктами інформаційного обміну виключно з метою реалізації ними своїх функцій та повноважень, визначених законодавством, і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

В.о. директора

Департаменту з питань

цифрового розвитку,

цифрових трансформацій

і цифровізації

Пенсійного фонду України

О. Бондаренко

Начальник Департаменту

інформаційно-аналітичного

забезпечення

Служби безпеки України

В. Безверхий


Додаток

до Порядку надання в електронній

формі інформації з реєстру

застрахованих осіб Державного

реєстру загальнообов’язкового

державного соціального

страхування на запити органів

Служби безпеки України

(пункт 4 розділу I)

ПЕРЕЛІК

підрозділів Центрального управління та регіональних органів Служби безпеки України, які є учасниками інформаційного обміну між Пенсійним фондом України та Службою безпеки України

1. Департамент інформаційно-аналітичного забезпечення.

2. Департамент контррозвідки.

3. Департамент військової контррозвідки.

4. Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

5. Департамент захисту національної державності.

6. Департамент оперативно-технічних заходів.

7. Департамент оперативного документування.

8. Департамент охорони державної таємниці та ліцензування.

9. Центр спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів.

10. Головне слідче управління.

11. Головне управління внутрішньої безпеки.

12. Головне управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим.

13. Головне управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.

14. Головне управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

15. Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

16. Управління Служби безпеки України у Волинській області.

17. Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області.

18. Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

19. Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

20. Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

21. Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

22. Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.

23. Управління Служби безпеки України у Львівській області.

24. Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

25. Управління Служби безпеки України в Одеській області.

26. Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

27. Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

28. Управління Служби безпеки України в Сумській області.

29. Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

30. Управління Служби безпеки України в Харківській області.

31. Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

32. Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

33. Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

34. Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

35. Управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

Про затвердження Порядку надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування на запити органів Служби безпеки України

Наказ; Служба безпеки України від 30.05.2022 № 127

Прийняття від 30.05.2022

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0784-22

Законодавство України

станом на 01.05.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 29.07.2022 — 2022 р., № 58, стор. 246, код акта 112638/2022

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Служба безпеки України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 16 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України ". Служба безпеки України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 31.01.2023 № 35 "Про затвердження Змін до Порядку призначення та виплати у Службі безпеки України одноразової грошової допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 16.01.2023 № 21 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 27 грудня 2022 року № 493". Служба безпеки України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 08.02.2023 № 55 "Про внесення зміни до Порядку здійснення деяких виплат військовослужбовцям Служби безпеки України під час дії воєнного стану". Служба безпеки України. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 27.01.2023 № 29 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 09 січня 2023 року № 7". Служба безпеки України. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 09.01.2023 № 7 "Про затвердження Інструкції з оформлення і подання до Служби безпеки України документів і матеріалів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим, а також порядку їх розгляду". Служба безпеки України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 01.02.2023 № 39 "Про внесення змін до наказу Центрального управління Служби безпеки України від 09 січня 2023 року № 6". Служба безпеки України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 09.01.2023 № 6 "Про затвердження Інструкції з оформлення і подання до Служби безпеки України документів і матеріалів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів". Служба безпеки України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 03.01.2023 № 40 "Про затвердження Порядку здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру". Служба безпеки України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 17.02.2023 № 952 "Про затвердження Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки". Служба безпеки України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 20.02.2023 № 66 "Про внесення змін до Положення про експертно-кваліфікаційну комісію Служби безпеки України та атестацію судових експертів". Служба безпеки України. 2023 рікк
  12. РІШЕННЯ від 14.03.2023 № 92 "Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 17 лютого 2023 року № 51". Служба безпеки України. 2023 рікк
  13. РІШЕННЯ від 17.02.2023 № 51 "Про затвердження Порядку стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії зі стандартів державної мови". Служба безпеки України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 03.04.2023 № 686 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 22 лютого 2023 року № 240". Служба безпеки України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 03.04.2023 № 685 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21 лютого 2023 року № 222". Служба безпеки України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 22.02.2023 № 240 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 447 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 21.02.2023 № 222 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 449 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738»". Служба безпеки України. 2023 рікк
  18. до окремих показників якості для м’яса свійської птиці. Служба безпеки України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 27.03.2023 № 625 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20 жовтня 2022 року № 813 та затвердження Вимог до окремих показників якості для м’яса свійської птиці". Служба безпеки України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 10.03.2023 № 416 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 09 червня 2016 року № 194". Служба безпеки України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -