Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 12.11.2020 № 21-1 "Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1". Пенсійний фонд України. 2020

Документ актуальний на 08.02.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

ПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

12.11.2020  № 21-1

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

12 січня 2021 р.

за № 34/35656

Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1

Відповідно до пунктів 17-1, 20 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637, та пунктів 9, 10 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 року № 280, правління Пенсійного фонду України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. У заголовку, пункті 1 постанови правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1 «Про затвердження Порядку підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років», зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 листопада 2006 року за № 1231/13105, слова «трудового», «на пільгових умовах або за вислугу років» виключити.

2. Затвердити Зміни до Порядку підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 листопада 2006 року за № 1231/13105, що додаються.

3.

Департаменту пенсійного забезпечення (Охріменко О.) подати цю постанову на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Голова правління

Є. Капінус

ПОГОДЖЕНО:

Виконавчий Віце-президент Конфедерації

роботодавців України

Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань

реінтеграції тимчасово окупованих територій України

В.о. Міністра фінансів України

Уповноважений Верховної Ради України

з прав людини

Голова Спільного представницького органу

об’єднань профспілок

Керівник Секретаріату Спільного представницького

органу сторони роботодавців на національному рівні

Перший заступник Міністра

соціальної політики України

О. Мірошниченко

О. Резніков

Д. Улютін

Л. Денісова

Г.В. Осовий

Р. Іллічов

Є. Котик


ЗАТВЕРДЖЕНО

Постанова правління

Пенсійного фонду України

12 листопада 2020 року № 21-1

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

12 січня 2021 р.

за № 34/35656

ЗМІНИ

до Порядку підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років

1. У заголовку слова «трудового», «на пільгових умовах або за вислугу років» виключити.

2. Пункти 1-4 викласти в такій редакції:

«1. Цей Порядок визначає процедуру підтвердження періодів роботи, що зараховуються до стажу роботи:

для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, установлену для окремої категорії працівників, у разі ліквідації підприємства, установи, організації без визначення правонаступника;

до 01 січня 2004 року, якщо в трудовій книжці є записи з виправленнями або недостовірні чи неточні записи про періоди роботи на підприємствах, в установах, організаціях (їх правонаступниках), розташованих на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (далі - підприємства, які розташовані на тимчасово окупованій території).

2. Дія цього Порядку поширюється на осіб, які працювали:

на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України;

на роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;

на посадах, що дають право на призначення пенсії за вислугу років;

у період до 01 січня 2004 року на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, та якщо в трудовій книжці є записи з виправленням або недостовірні чи неточні записи про періоди роботи (далі - періоди роботи на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території).

3. Підтвердження періодів роботи, що зараховуються до стажу роботи для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років та періодів роботи на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, здійснюється комісіями з питань підтвердження стажу роботи, що дає право на призначення пенсії (далі - Комісії).

4. Комісії створюються при головних управліннях Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, до складу яких обов’язково включаються представники органів соціального захисту населення, органів Пенсійного фонду України, Державної служби України з питань праці. До складу Комісії за згодою включаються представники профспілок та організацій Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та регіональних організацій роботодавців та їх об’єднань.».

3. Пункт 6 викласти в такій редакції:

«6. Основним завданням Комісії є розгляд заяв про підтвердження стажу роботи та прийняття за результатами їх розгляду рішень про підтвердження (відмову в підтвердженні) стажу роботи.».

4. Абзац п’ятий пункту 7 після слова «інформувати» доповнити словом «територіальні».

5. У пункті 8 слова «двох разів» замінити словами «одного разу».

6. Пункти 10-13 викласти в такій редакції:

«10. Рішення про результати розгляду заяви про підтвердження стажу роботи (додаток 1) приймається більшістю голосів членів Комісії, присутніх на засіданні, підписується головою Комісії або його заступником та набуває чинності з дня його прийняття.

11. Із заявою про підтвердження стажу роботи (додаток 2) заявник (його законний представник або представник, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально (далі - його представник)) може звернутись до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України незалежно від території обслуговування цього органу.

Для підтвердження періодів роботи, що зараховуються до стажу роботи для призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, до заяви додаються:

документи, які підтверджують факт припинення підприємства, установи, організації в результаті їх ліквідації (у тому числі архівні) - щодо підприємств, установ, організацій, ліквідованих до 01 липня 2004 року та/або щодо яких відсутні дані про проведення реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр);

трудова книжка;

документи (за наявності), видані архівними установами, зокрема:

довідка про заробітну плату;

копії документів про проведення атестації робочих місць;

копії документів про переведення на іншу роботу, на роботу з неповним робочим днем, надання відпусток без збереження заробітної плати.

Для підтвердження періодів роботи на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, заявник (його представник) подає трудову книжку та зазначає у заяві дані про свідків (не менше двох), які знають заявника по спільній з ним роботі на одному підприємстві, в установі, організації (у тому числі в колгоспі) і мають документи про свою роботу за період, щодо якого вони підтверджуватимуть роботу заявника.

Заявник (його представник) може додатково подавати інші документи про стаж роботи.

12. Територіальні органи Пенсійного фонду України надають заявникам допомогу у зборі необхідних документів та отриманні через портал електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, витягу з Єдиного державного реєстру в електронній формі для підтвердження стажу роботи.

Для підтвердження періодів роботи на підприємствах, які розташовані на тимчасово окупованій території, територіальний орган Пенсійного фонду України запрошує та опитує свідка.

Якщо свідок проживає (перебуває) в іншій адміністративно-територіальній одиниці України, ніж та, в якій проживає (перебуває) заявник, територіальний орган Пенсійного фонду України звертається до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування) свідка для його опитування.

Запрошення свідку надсилається протягом трьох робочих днів з дня звернення заявника до територіального органу Пенсійного фонду України (з дня одержання запиту територіальним органом Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування) свідка).

Запрошення свідка, який проживає на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, для його опитування здійснюється заявником. Опитування проводиться територіальним органом Пенсійного фонду України, який обирає свідок.

Результати опитування свідка оформляються Актом опитування свідка (додаток 3).

Акт опитування свідка та завірені територіальним органом Пенсійного фонду України копії документів про його роботу за час, щодо якого він підтверджує роботу заявника, протягом трьох робочих днів з дня опитування надсилаються до територіального органу Пенсійного фонду України, який надіслав запит.

Свідок, що проживає за межами України, надсилає заяву, в якій зазначається інформація про спільний період роботи на одному підприємстві із заявником, легалізовану органами Міністерства закордонних справ України (у разі якщо інше не передбачено законодавством України, міжнародними договорами, в яких бере участь Україна) або дипломатичним представництвом чи консульською установою України в державі проживання свідка. До заяви свідок додає завірені копії документів про свою роботу за час, щодо якого він підтверджує роботу заявника.

Акти опитування свідків (заяви свідків) та копії документів про їх роботу за час, щодо якого вони підтверджують роботу заявника, додаються до заяви про підтвердження стажу.

13. Заява про підтвердження стажу роботи разом з документами, визначеними у пункті 11, абзаці дев’ятому пункту 12 цього Порядку, протягом п’яти робочих днів передаються на розгляд Комісії.».

7. Пункт 14 виключити.

У зв’язку з цим пункти 15, 16 вважати відповідно пунктами 14, 15.

8. У пункті 14 слова «направляють до управління Пенсійного фонду України в районі, місті, районі у місті, об’єднаних управлінь, а також» виключити.

9. Додатки 1, 2 до цього Порядку викласти в такій редакції:

«Додаток 1

до Порядку підтвердження

періодів роботи, що зараховуються

до стажу для призначення пенсії

(пункт 10)

РІШЕННЯ

про результати розгляду заяви про підтвердження стажу роботи

Додаток 2

до Порядку підтвердження

періодів роботи, що зараховуються

до стажу для призначення пенсії

(пункт 11)

ЗАЯВА

про підтвердження стажу роботи».

10. Доповнити Порядок новим додатком 3 такого змісту:

«Додаток 3

до Порядку підтвердження

періодів роботи, що зараховуються

до стажу для призначення пенсії

(пункт 12)

АКТ

опитування свідка».

Директор Департаменту

пенсійного забезпечення

О. Охріменко

Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1

Постанова; Пенсійний фонд від 12.11.2020 № 21-1

Прийняття від 12.11.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0034-21

Законодавство України

станом на 04.01.2024

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f502486n69.doc від 08.02.21 12:40, 30 кб
  • Сигнальний документ — f502486n70.doc від 08.02.21 12:40, 44 кб
  • Сигнальний документ — f502486n71.doc від 08.02.21 12:40, 30 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 26.01.2021 — 2021 р., № 6, стор. 278, стаття 327, код акта 102676/2021

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Пенсійний фонд України:

  1. ПОСТАНОВА від 13.01.2023 № 2-1 "Про внесення змін до Порядку виплати пенсій, призначених достроково згідно зі статтею 49 Закону України «Про зайнятість населення», допомоги на поховання та оплати послуг за їх доставку у період до досягнення особою пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 23.01.2023 № 4-1 "Про внесення зміни до пункту 3 Порядку надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 30.01.2023 № 5-1 "Про внесення змін до розділу IV Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  4. укладення типового договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 01.02.2023 № 6-1 "Про затвердження Типового договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та порядку його укладення". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19.01.2023 № 3-1 "Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року № 21-2 ". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 10.03.2023 № 14-1 "Про затвердження Порядку надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 06.03.2023 № 12-1 "Про внесення змін до Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 15.02.2023 № 8-1 "Про затвердження Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 03.03.2023 № 11-1 "Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 09 лютого 2023 року № 7-2". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 09.02.2023 № 7-2 "Про внесення змін до Порядку подання документів для призначення (перерахунку) і виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці територіальними органами Пенсійного фонду України". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 21.03.2023 № 16-1 "Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 березня 2023 року № 14-2". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 10.03.2023 № 14-2 "Про затвердження порядку та форми надання Пенсійним фондом України Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 07.03.2023 № 13-1 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов правління Пенсійного фонду України". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 09.02.2023 № 7-1 "Про затвердження Змін до Порядку обміну інформацією між Міністерством фінансів України та Пенсійним фондом України для здійснення верифікації та моніторингу державних виплат". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 02.03.2023 № 10-1 "Про внесення змін до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 13.04.2023 № 20-1 "Про внесення змін до Порядку обміну інформацією про відомості, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 01.05.2023 № 22-1 "Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 квітня 2023 року № 19-1". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 10.04.2023 № 19-1 "Про внесення змін до Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Пенсійного фонду України". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 09.05.2023 № 25-2 "Про внесення змін до Порядку подання Пенсійному фонду України відомостей з Державного реєстру актів цивільного стану громадян". Пенсійний фонд України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -