Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 16.12.2013 № 1483 "Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п’ятдесят відсотків". Мінекономрозвитку України. 2013

Документ актуальний на 07.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

НАКАЗ

16.12.2013  № 1483

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

24 лютого 2014 р.

за № 320/25097

Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п’ятдесят відсотків

Відповідно до статті 49 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до їх організаторів стосовно майна державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п’ятдесят відсотків, що додається.

2. Адміністративно-господарському департаменту (Новосьол І.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію в установленому законодавством порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

І.М. Прасолов

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України

з питань регуляторної політики

та розвитку підприємництва

М.Ю. Бродський


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

економічного розвитку

і торгівлі України

16.12.2013  № 1483

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

24 лютого 2014 р.

за № 320/25097

ПОРЯДОК

організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до їх організаторів стосовно майна державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п’ятдесят відсотків

1.

Цей Порядок установлює процедуру визначення, погодження Мінекономрозвитку України, центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра економічного розвитку і торгівлі України, та Держпідприємництвом України (далі - ЦОВВ) кандидатури організатора аукціону під час організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до нього стосовно майна державних підприємств, які належать до сфери управління Мінекономрозвитку України та ЦОВВ, та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п’ятдесят відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснюють Мінекономрозвитку України та ЦОВВ (далі - боржник).

2. Визначені цим Порядком повноваження Мінекономрозвитку України та ЦОВВ здійснюють структурні підрозділи, відповідальні за забезпечення виконання Мінекономрозвитку України та ЦОВВ повноважень органу управління об’єктами державної власності.

3. Замовником аукціону є керуючий санацією або ліквідатор, призначений у справі про банкрутство боржника господарським судом у порядку, встановленому Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4. Організатором аукціону є визначена замовником за погодженням з Мінекономрозвитку України або ЦОВВ фізична або юридична особа, що має право на проведення торгів та з якою замовник аукціону уклав договір про проведення аукціону.

5. Організатор аукціону повинен відповідати таким вимогам:

мати право на проведення торгів;

мати досвід проведення аукціонів не менше ніж три роки;

запропонована ним сума винагороди є найменшою.

Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону.

6. Замовник аукціону не пізніше ніж за три місяці до дати проведення аукціону надсилає до Мінекономрозвитку України або ЦОВВ для розміщення на їх офіційному веб-сайті та розміщує на офіційному веб-сайті боржника (за наявності) оголошення, що повинно містити такі відомості:

інформацію про боржника, продаж майна якого здійснюватиметься на аукціоні;

характеристику майна боржника, продаж якого здійснюватиметься на аукціоні;

вимоги до організатора аукціону відповідно до пункту 5 цього Порядку;

кінцевий термін прийняття від претендентів заяв та документів, що підтверджують їх відповідність установленим вимогам;

поштову адресу, на яку надсилаються заява та відповідні документи;

контактні телефони для довідок;

текст проекту договору про проведення аукціону із зазначенням основних істотних умов договору (крім умови про суму винагороди та інформації про організатора аукціону).

Розміщення на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку України або ЦОВВ оголошення з метою визначення кандидатур організатора аукціону здійснюється протягом п’яти днів з дня його надходження за умови надання замовником аукціону в повному обсязі інформації, зазначеної в цьому пункті.

7. Претенденти подають замовникові аукціону в строк та за поштовою адресою, указаними в оголошенні, розміщеному на офіційних веб-сайтах Мінекономрозвитку України або ЦОВВ та боржника (за наявності), такі документи:

заяву, у якій зазначається повне найменування (прізвище, ім’я та по батькові); код за ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті); організаційно-правова форма; місцезнаходження (місце проживання); номер телефону та інші засоби зв’язку; прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) особи, яка уповноважена представляти юридичну особу в правовідносинах із третіми особами і має право вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори; пропозиції щодо суми винагороди за проведення аукціону;

засвідчені в установленому порядку копії установчих документів (за наявності), відповідно до яких заявник має право проводити аукціони;

довідку, підписану заявником (керівником заявника), що містить перелік проведених заявником аукціонів, для підтвердження його досвіду з проведення аукціонів.

8. У разі подання документів з порушенням вимог, передбачених пунктом 7 цього Порядку, або після встановленого в оголошенні кінцевого терміну така заява залишається без розгляду, про що замовник аукціону листом повідомляє заявника.

9. У разі надходження двох і більше заяв від претендентів, які відповідають вимогам, установленим цим Порядком, замовник аукціону в п’ятиденний строк з останнього дня подання таких заяв проводить конкурсний відбір та визначає переможця з урахуванням таких показників:

досвід роботи та технічні можливості (з урахуванням виду та особливостей майна, що підлягає продажу) із забезпечення організації продажу майна;

пропозиції щодо суми винагороди за проведення аукціону.

10. У разі якщо в строк, указаний в оголошенні, розміщеному на офіційних веб-сайтах Мінекономрозвитку України або ЦОВВ та боржника (за наявності), не надійшло жодної заяви на виконання функцій організатора аукціону, замовник аукціону повторно в порядку та строк, що встановлені пунктом 6 цього Порядку, надсилає до Мінекономрозвитку України або ЦОВВ для розміщення на їх офіційному веб-сайті та розміщує на офіційному веб-сайті боржника (за наявності) оголошення для визначення кандидатур організатора аукціону.

11. Замовник аукціону після визначення кандидатури організатора аукціону, яка відповідає вимогам, установленим пунктом 5 цього Порядку, у п’ятиденний строк звертається до Мінекономрозвитку України або ЦОВВ для її погодження.

До звернення замовника аукціону про погодження кандидатури організатора аукціону додаються документи, на підставі яких було визначено таку кандидатуру, та проект договору про проведення аукціону.

12. За результатами розгляду поданих замовником аукціону документів щодо погодження кандидатури організатора аукціону та перевірки проекту договору про проведення аукціону на предмет його відповідності вимогам законодавства у сфері відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом Мінекономрозвитку України або ЦОВВ у десятиденний строк з дня їх надходження приймає рішення про погодження або відхилення кандидатури організатора аукціону.

З метою отримання додаткової інформації щодо кандидатури організатора аукціону або перевірки поданих нею відомостей Мінекономрозвитку України або ЦОВВ продовжує строк для прийняття рішення, але не більше ніж на десять днів, про що повідомляє замовника аукціону.

13. Про прийняте рішення Мінекономрозвитку України або ЦОВВ листом повідомляє замовника аукціону.

14. У разі прийняття Мінекономрозвитку України або ЦОВВ рішення про відхилення наданої замовником кандидатури організатора аукціону замовник аукціону повторно проводить відбір кандидатур, які подали заяви та документи, що підтверджують їх відповідність установленим вимогам, та повторно звертається до Мінекономрозвитку України або ЦОВВ для погодження кандидатури.

15. Замовник аукціону укладає договір про проведення аукціону з погодженою Мінекономрозвитку України або ЦОВВ кандидатурою організатора аукціону з дотриманням вимог, установлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Директор адміністративно-

господарського департаменту

І.М. Новосьол

Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п'ятдесят відсотків

Наказ; Мінекономрозвитку України від 16.12.2013 № 1483

Прийняття від 16.12.2013

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0320-14

Законодавство України

станом на 03.12.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 18.03.2014 — 2014 р., № 21, стор. 210, стаття 663, код акта 71736/2014

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінекономрозвитку України:

  1. НАКАЗ від 27.02.2019 № 329 "Про затвердження форми заяви на одержання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком, та Інструкції щодо її заповнення, форми висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  2. НАКАЗ від 29.01.2019 № 96 "Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності, та форми припису щодо усунення порушень, виявлених під час проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  3. НАКАЗ від 23.01.2019 № 68 "Про затвердження Інструкції щодо заповнення заяви про отримання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  4. НАКАЗ від 04.02.2019 № 149/44 "Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії між електронною системою закупівель, єдиним веб-порталом використання публічних коштів та інформаційною системою Державної казначейської служби України". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  5. НАКАЗ від 22.02.2019 № 302 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства статистики України". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  6. НАКАЗ від 13.02.2019 № 217 "Про затвердження Інструкції з оформлення державними інспекторами з питань інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України матеріалів про адміністративні правопорушення". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  7. НАКАЗ від 11.03.2019 № 380 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного агентства України з інвестицій та розвитку від 23 листопада 2010 року № 122". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  8. НАКАЗ від 06.03.2019 № 358 "Про затвердження Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу споживачу". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  9. НАКАЗ від 19.02.2019 № 263 "Про затвердження Регламенту Апеляційної палати Міністерства економічного розвитку і торгівлі України". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  10. НАКАЗ від 21.03.2019 № 463 "Про внесення змін до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 22 березня 2016 року № 490". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  11. НАКАЗ від 24.05.2019 № 898 "Про внесення змін до Порядку визначення предмета закупівлі". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  12. НАКАЗ від 03.05.2019 № 770 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 жовтня 2010 року № 487". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  13. НАКАЗ від 17.04.2019 № 647 "Про затвердження форми звіту телерадіоорганізацій". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  14. НАКАЗ від 13.05.2019 № 825/453/1455/5 "Про затвердження Змін до Порядку передачі нерухомого майна у власність творчим спілкам". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  15. НАКАЗ від 07.05.2019 № 790 "Про внесення змін до Порядку визначення предмета закупівлі". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  16. НАКАЗ від 16.04.2019 № 642 "Про внесення змін до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 08.02.2016 № 193". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  17. НАКАЗ від 19.04.2019 № 667 "Про затвердження типових форм документів у сфері державного ринкового нагляду і державного контролю продукції". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  18. НАКАЗ від 13.05.2019 № 823/191/153 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства статистики України від 18 квітня 1996 року № 49/76/117". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  19. НАКАЗ від 03.04.2019 № 552 "Про затвердження Порядку проведення Міністерством економічного розвитку і торгівлі України перевірок суб’єктів первинного фінансового моніторингу". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
  20. НАКАЗ від 15.05.2019 № 851 "Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами здійснення планової (позапланової) перевірки призначеного органу з оцінки відповідності чи визнаної незалежної організації щодо відповідності вимогам до призначених органів з оцінки відповідності чи визнаних незалежних організацій і виконання ними своїх обов’язків, установлених Законом України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» та відповідними технічними регламентами". Мінекономрозвитку України. 2019 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -