Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 18.05.2020 № 217 "Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі". Мінфін України. 2020

Документ актуальний на 13.08.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

18.05.2020  № 217

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

13 липня 2020 р.

за № 654/34937

Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

Відповідно до підпункту 19-1.1.22 пункту 19-1.1 статті 19-1 розділу I, пунктів 95.3, 95.5 статті 95 глави 9 розділу II Податкового кодексу України, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, з метою удосконалення механізму передачі інкасових доручень (розпоряджень) до банку платника НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі, що додається.

2. Департаменту моніторингу баз даних та верифікації виплат забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України у встановленому порядку;

оприлюднення цього наказу.

3. Державній податковій службі України забезпечити:

розміщення цього наказу на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України;

розміщення на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України форматів (стандартів) електронних документів, визначених пунктом 3 розділу II Порядку інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі, затвердженого цим наказом, протягом двох тижнів з дня офіційного опублікування цього наказу;

розробку програмного забезпечення відповідно до цього наказу протягом шести місяців.

4.

Цей наказ набирає чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою та покладаю на Голову Державної податкової служби України Любченко О.М.

Міністр

С. Марченко

ПОГОДЖЕНО:

В.о. Міністра цифрової

трансформації України

Т.в.о. Голови Державної регуляторної

служби України

Голова Державної служби спеціального

зв'язку та захисту інформації України

Голова Державної податкової

служби України

Голова Державної казначейської

служби України

Голова Національного банку України

О. Вискуб

О. Мірошніченко

В. Петров

О. Любченко

Т. Слюз

Я. Смолій


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

фінансів України

18 травня 2020 року № 217

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

13 липня 2020 р.

за № 654/34937

ПОРЯДОК

інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

I. Загальні положення

1. Цей Порядок розроблено відповідно до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", підпункту 61 пункту 4 Положення про Державну податкову службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 227, пункту 10 Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 року № 215, Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2004 року за № 377/8976 (зі змінами) (далі - Інструкція № 22).

2. Цей Порядок визначає послідовність дій Державної податкової служби України, Державної казначейської служби України та банків під час передачі, перевірки інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі в процесі виконання контролюючими органами функцій з погашення податкового боргу відповідно до підпункту 19 -1.1.22 пункту 19 -1.1 статті 19 -1 розділу I, пунктів 95.3, 95.5 статті 95 глави 9 розділу II Кодексу.

3. У цьому Порядку під терміном "електронні документи" слід розуміти документи (інкасове доручення (розпорядження), повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження), листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), квитанції про отримання інкасового доручення (розпорядження) / листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), інші документи), які створені в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг, та передаються у форматі (стандарті), затвердженому в установленому законодавством порядку.

Інші терміни в цьому Порядку вживаються у значеннях, визначених у Кодексі, Законах України "Про електронні довірчі послуги", "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06 червня 2017 року № 557, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 року за № 959/30827 (далі - Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами).

II. Організація передачі інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі

1. Обмін електронними документами між органами ДПС та банками платників в процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі здійснюється з використанням телекомунікаційних мереж, за допомогою яких подаються повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів відповідно до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18 серпня 2015 року № 721, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 вересня 2015 року за № 1058/27503 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 09 липня 2019 року № 292), з урахуванням вимог законодавства з питань документування управлінської діяльності, Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах".

2. Обмін електронними документами між інформаційно-телекомунікаційними системами (далі - ІТС) ДПС та Казначейства здійснюється каналами конфіденційного зв'язку спеціальної інформаційно-телекомунікаційної системи органів виконавчої влади Національної системи конфіденційного зв'язку (далі - СІТС НСКЗ) з використанням ІТС ДПС та Казначейства із застосуванням в них відповідних комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю за результатами державної експертизи в порядку, встановленому законодавством.

У разі відсутності технічної можливості передання даних каналами конфіденційного зв'язку СІТС НСКЗ таке передання здійснюється з використанням захищених з'єднань із забезпеченням конфіденційності та цілісності цих даних відповідно до вимог законодавства.

3. Один електронний документ може містити інформацію щодо:

інкасового доручення (розпорядження), створеного відповідним територіальним органом ДПС в електронній формі;

повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження), яке банк платника передає ДПС;

листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження);

квитанції про отримання інкасового доручення (розпорядження) / листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) (далі - квитанція);

повідомлення, що формується у форматі (стандарті), затвердженому в установленому законодавством порядку, програмним забезпеченням ДПС та засвідчує факт і час отримання електронного документа від банку платника в момент такого отримання (далі - перша квитанція);

повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження).

Правила формування найменування електронного документа наведено у додатку 1 до цього Порядку.

4. Електронні документи формуються на основі специфікації eXtensible Markup Language (XML). Формат (стандарт) електронного документа оприлюднюється на офіційному вебпорталі ДПС.

У разі внесення змін до формату (стандарту) електронного документа новий формат (стандарт) такого документа за 4 місяця до набрання ним чинності оприлюднюється на офіційному вебпорталі ДПС та направляється Національному банку України разом із супровідним листом для доведення ним такого формату до банків платника.

5. Контроль електронного документа у XML-форматі здійснюється із застосуванням схеми контролю XML-документа (XML-Schema). Схема контролю XML-документа оприлюднюється на офіційному вебпорталі ДПС.

Шаблон візуальної форми подання електронного документа оприлюднюється на офіційному вебпорталі ДПС у форматі Adobe Portable Document Format (PDF).

6. Створення електронного документа завершується накладенням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

7. Для ідентифікації підписувача та підтвердження цілісності даних в електронній формі уповноважені посадові особи банку платника (далі - уповноважена особа банку), Казначейство, ДПС використовують кваліфікований електронний підпис чи печатку з використанням кваліфікованого сертифіката відкритого ключа відповідно до вимог чинного законодавства.

Особистий ключ, який належить підписувачу, зберігається в засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки з урахуванням вимог Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року № 749.

8. Під час обміну електронними документами відповідно до цього Порядку перевірка правового статусу кваліфікованого електронного підпису чи печатки здійснюється шляхом встановлення чинності кваліфікованого сертифіката відкритого ключа підписувача на час підписання електронного документа та відповідності особистого ключа підписувача відкритому ключу, зазначеному у кваліфікованому сертифікаті.

Дата та час накладення кваліфікованого електронного підпису чи печатки встановлюються за даними кваліфікованої електронної позначки часу, отриманої підписувачем від кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг в момент підпису, а чинність кваліфікованого сертифіката на цей момент встановлюється за даними відповідного онлайн-сервісу кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (OCSP).

9. Банк платника для обміну електронними документами з контролюючими органами повинен мати можливість прийняття, обробки, відправлення електронних документів з використанням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до вимог законодавства з питань захисту інформації.

III. Інформаційна взаємодія ДПС та Казначейства під час перевірки відповідності заповнення реквізитів інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

1. Територіальний орган ДПС, уповноважений здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі - територіальний орган ДПС), засобами інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС (далі - ІТС ДПС) створює інкасове доручення (розпорядження) у вигляді електронного документа, яке має містити обов'язкові реквізити, визначені Інструкцією № 22.

2. Територіальний орган ДПС завершує створення інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі шляхом накладання на нього кваліфікованих електронних підписів уповноважених осіб, печатки (за наявності) відповідного територіального органу ДПС.

3. ДПС протягом операційного дня, але не пізніше ніж за три години до його закінчення, забезпечує передачу до Казначейства сформованих та підписаних територіальними органами ДПС інкасових доручень (розпоряджень).

4. Казначейство та/або його територіальні органи згідно з вимогами Інструкції № 22 здійснюють перевірку відповідності заповнення реквізитів отриманих в електронній формі інкасових доручень (розпоряджень) не пізніше наступного операційного дня з дня їх отримання.

5. У разі успішної перевірки Казначейством та/або його територіальним органом реквізитів інкасового доручення (розпорядження) на таке інкасове доручення (розпорядження) накладається кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи відповідного органу Казначейства і повертається ДПС.

У разі негативного результату перевірки Казначейство повідомляє ДПС про результати такої перевірки із зазначенням причини шляхом направлення відповідної квитанції. Територіальний орган ДПС не пізніше наступного операційного дня з дня отримання такого результату формує нове інкасове доручення (розпорядження), а ДПС забезпечує його передачу Казначейству.

6. Процедури взаємодії ІТС ДПС та Казначейства визначаються спільно такими органами і оформлюються протоколами обміну інформацією, підготовленими відповідно до цього Порядку.

IV. Порядок передачі та відкликання інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

1. Порядок передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі до банку платника

1. ДПС забезпечує передачу банкам платника сформованих територіальними органами ДПС інкасових доручень (розпоряджень), що пройшли успішну перевірку Казначейством та/або його територіальними органами та повернені ДПС згідно з розділом III цього Порядку.

2. ДПС шифрує підписане територіальним органом ДПС та відповідним органом Казначейства інкасове доручення (розпорядження) з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки банку платника (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

У разі відсутності у банку платника кваліфікованої електронної печатки банк платника повідомляє ДПС про уповноважених осіб банку шляхом направлення листа, в якому зазначаються прізвища, імена, по батькові (за наявності) та посади таких осіб, та подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису згідно з пунктом 11 розділу III Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

У такому разі ДПС шифрує підписане територіальним органом ДПС та відповідним органом Казначейства інкасове доручення (розпорядження) з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (відправника) та відкритого ключа кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

3. ДПС здійснює передачу до банку платника інкасового доручення (розпорядження), визначеного пунктом 1 цієї глави, у день його повернення від Казначейства або не пізніше 10-ї години наступного операційного дня, якщо інкасове доручення (розпорядження) надійшло до ДПС після завершення операційного дня.

Банк платника протягом операційного дня з інтервалом не більше ніж 2 години забезпечує перевірку надходження до банку платника з використанням телекомунікаційних мереж інкасового доручення (розпорядження).

4. Після отримання інкасового доручення (розпорядження) банк платника проводить його розшифрування, перевірку згідно з пунктом 8 розділу II цього Порядку правового статусу кваліфікованих електронних підписів уповноважених осіб, печатки (за наявності) територіального органу ДПС, кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи відповідного органу Казначейства та перевірку відповідності електронного документа затвердженому формату (стандарту).

5. За результатами перевірки згідно з пунктом 4 цієї глави банк платника формує квитанцію з дотриманням вимог щодо заповнення реквізитів, визначених у додатку 2 до цього Порядку.

Дата та час, зазначені у сформованій банком платника квитанції, є підтвердженням про доставку інкасового доручення (розпорядження) до банку платника.

6. На сформовану квитанцію банк платника накладає кваліфіковану електронну печатку (у разі відсутності печатки - кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи банку) та здійснює шифрування із використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки банку (у разі відсутності печатки - кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку) (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа. Підписану та зашифровану квитанцію банк платника передає до ДПС.

7. Квитанція передається до ДПС протягом операційного дня з часу передачі інкасового доручення (розпорядження) до банку платника, а у разі надходження інкасового доручення (розпорядження) до банку платника після закінчення операційного дня - протягом перших двох годин наступного операційного дня. Якщо до ДПС протягом визначених строків квитанція не надійшла, інкасове доручення (розпорядження) вважається недоставленим до банку платника. У такому випадку ДПС повторно передає інкасове доручення (розпорядження) до банку платника згідно з пунктами 1 - 3 цієї глави.

Якщо квитанція не надійшла до ДПС протягом 24 годин з моменту передачі інкасового доручення (розпорядження) до банку платника, ДПС вживає заходів для направлення банку платника у встановленому Інструкцією № 22 порядку інкасового доручення (розпорядження) в паперовій формі.

8. Банк платника не пізніше наступного операційного дня з дня отримання до виконання інкасового доручення (розпорядження), що надійшло на виконання в електронній формі, забезпечує передачу до ДПС інформації про стан його виконання шляхом формування повідомлення про:

виконання інкасового доручення (розпорядження) в повній сумі;

часткове виконання інкасового доручення (розпорядження) із зазначенням суми, що залишилася до сплати;

невиконання інкасового доручення (розпорядження) із зазначенням причини невиконання (з обов'язковим посиланням на статтю закону України, відповідно до якої інкасове доручення (розпорядження) не може бути виконано, та/або главу/пункт нормативно-правового акта Національного банку України, який порушено).

У разі зміни номера рахунку платника, найменування банку платника (у зв'язку з реорганізацією банку, зміною в банку правил бухгалтерського обліку, виконанням банком вимог законодавства) такий банк зазначає у повідомленні змінені реквізити.

Повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) формується згідно з реквізитами, визначеними у додатку 3 до цього Порядку.

9. Банк платника завершує створення повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) шляхом накладення на нього кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку, здійснює шифрування з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки банку платника (у разі відсутності печатки - кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку) (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

Підписане та зашифроване повідомлення банк платника передає до ДПС.

10. ДПС протягом двох годин з часу отримання від банку платника повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) проводить його розшифрування, перевірку згідно з пунктом 8 розділу II цього Порядку правового статусу кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку та перевірку відповідності цього повідомлення затвердженому формату (стандарту).

11. За результатами перевірок, зазначених у пункті 10 цієї глави, повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) ДПС формує першу квитанцію згідно з Порядком обміну електронними документами, на яку накладається кваліфікована електронна печатка ДПС та здійснюється шифрування з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки банку платника (у разі відсутності печатки - кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку) (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

Підписану та зашифровану першу квитанцію ДПС направляє банку платника.

Якщо банку платника протягом встановленого строку не надійшла перша квитанція, банк платника повторно передає до ДПС повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження).

2. Порядок відкликання інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

1. Територіальний орган ДПС згідно з вимогами Інструкції № 22 може відкликати інкасове доручення (розпорядження) шляхом направлення листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі.

2. Територіальний орган ДПС засобами ІТС ДПС створює в електронній формі лист про відкликання інкасового доручення (розпорядження) згідно з реквізитами, визначеними у додатку 4 до цього Порядку.

Територіальний орган ДПС завершує створення листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі шляхом накладення на нього кваліфікованих електронних підписів уповноважених посадових осіб, печатки (за наявності) відповідного територіального органу ДПС.

3. ДПС шифрує підписаний територіальним органом ДПС лист про відкликання інкасового доручення (розпорядження) з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, та з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки банку (у разі відсутності печатки - кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку) (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

ДПС забезпечує передачу підписаного та зашифрованого листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі до банку платника.

4. Перевірка отриманого банком платника листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі, формування та передача банком платника до ДПС квитанції здійснюється у порядку, визначеному пунктами 4 - 7 глави 1 цього розділу.

5. Банк повідомляє територіальний орган ДПС про зупинення або неможливість зупинення виконання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі шляхом направлення до ДПС повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) згідно з реквізитами, визначеними у додатку 5 до цього Порядку.

6. Створення повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) банк платника завершує шляхом накладення на нього кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку, здійснює шифрування з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, з використанням особистого ключа кваліфікованої електронної печатки банку платника (у разі відсутності печатки - кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи банку) (відправника) та відкритого ключа кваліфікованої електронної печатки ДПС (отримувача), підтвердженого чинним кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа.

Підписане та зашифроване повідомлення банк платника передає до ДПС.

7. Перевірка отриманого від банку платника повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), формування та передача ДПС до банку платника першої квитанції здійснюється у порядку, визначеному пунктами 10, 11 глави 1 цього розділу.

Якщо банку платника протягом встановленого строку не надійшла перша квитанція, банк платника повторно передає до ДПС повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження).

V. Захист інформації під час інформаційної взаємодії

1. Інформація, що передається згідно з цим Порядком, належить до інформації з обмеженим доступом (конфіденційна) та використовується органами ДПС, Казначейством та банками платників з метою виконання покладених відповідно до законодавства на них обов'язків і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

2. При обміні електронними документами згідно з цим Порядком органи ДПС, Казначейство та банки платників відповідно до законодавства України у сфері захисту інформації здійснюють організаційно-технічні заходи, які забезпечують захист та порядок доступу до інформації, яка обробляється.

3. Органи ДПС, Казначейство та банки платників забезпечують збереження, захист та встановлений порядок доступу до отриманої інформації відповідно до законодавства.

Директор Департаменту

моніторингу баз даних

та верифікації виплат

І. Москалевська


Додаток 1

до Порядку інформаційної

взаємодії органів Державної

податкової служби України

та банків у процесі передачі

інкасових доручень (розпоряджень)

в електронній формі

(пункт 3 розділу II)

ПРАВИЛА

формування найменування електронного документа

Найменування електронного документа має таку структуру:

@OTDxCxxxxxRxxxxxxxMDnnn.XML, де:

@ - ознака належності електронного документа до документів обміну між ДПС, Казначейством і банками платників під час передачі, перевірки інкасових доручень (розпоряджень), повідомлень з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження), листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) в електронній формі;

O - функціональний підтип електронного документа:

I - функціональний підтип інкасового доручення (розпорядження), сформованого територіальним органом ДПС;

C - функціональний підтип інкасового доручення (розпорядження), отриманого від ДПС і перевіреного Казначейством та/або відповідним його територіальним органом;

G - функціональний підтип повідомлення, сформованого банком платника, з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження);

L - функціональний підтип листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), сформованого територіальним органом ДПС;

Z - функціональний підтип повідомлення, сформованого банком платника, з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження);

T - цифра, що визначає належність електронного документа до інкасового доручення (розпорядження) / повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) / листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) / повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) чи до квитанції:

0 - інкасове доручення (розпорядження) або повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження) чи лист про відкликання інкасового доручення (розпорядження) або повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження);

1 - квитанція про отримання інкасового доручення (розпорядження) / листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) або перша квитанція;

Dx - код регіону контролюючого органу за місцем розташування банку (доповнюється зліва нулями до 2 символів (перелік кодів регіонів розміщується на офіційному вебпорталі ДПС);

Cxxxxx - код банку, до якого / з якого передається електронний документ (доповнюється зліва нулями до 6 символів);

Rxxxxxxx - код згідно з ЄДРПОУ банку, до якого / з якого передається електронний документ (доповнюється зліва нулями до 8 символів);

MD - дата формування електронного документа (місяць, день у 36-знаковій системі числення);

nnn - порядковий номер електронного документа протягом дня. Нумерація в 36-знаковій системі числення.

Найменування електронного документа з інформацією щодо інкасового доручення (розпорядження), перевіреного Казначейством та/або його територіальним органом, чи повідомлення з інформацією про стан виконання такого інкасового доручення (розпорядження) чи листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження) або повідомлення з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), формується за таким правилом:

1-й, 3 - 28-й символи збігаються з іменем інкасового доручення (розпорядження), сформованого територіальним органом ДПС;

2-й символ - функціональний підтип електронного документа "C" або "G" або "L" або "Z".

Наприклад: найменування інкасового доручення (розпорядження), сформованого територіальним органом ДПС:

@I026313313123456787C001.XML;

найменування інкасового доручення (розпорядження), перевіреного Казначейством та/або його територіальним органом:

@C026313313123456787C001.XML;

найменування повідомлення, сформованого банком платника, з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження):

@G026313313123456787C001.XML;

найменування листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження), сформованого територіальним органом ДПС:

@L026313313123456787C001.XML;

найменування повідомлення, сформованого банком платника, з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження):

@Z026313313123456787C001.XML.

Найменування квитанцій формується з імені отриманого електронного документа за таким правилом:

1 - 2-й, 4 - 28-й символи збігаються з іменем електронного документа, для якого формується квитанція;

3-й символ - цифра, що визначає належність електронного документа до квитанції.

Наприклад: найменування квитанції, сформованої банком платника, про отримання інкасового доручення (розпорядження):

@C126313313123456787C001.XML;

найменування першої квитанції, сформованої ДПС, про отримання повідомлення з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження):

@G126313313123456787C001.XML.


Додаток 2

до Порядку інформаційної

взаємодії органів Державної

податкової служби України

та банків у процесі передачі

інкасових доручень (розпоряджень)

в електронній формі

(пункт 5 глави 1 розділу IV)

КВИТАНЦІЯ

про отримання інкасового доручення (розпорядження) / листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження)

Додаток 3

до Порядку інформаційної

взаємодії органів Державної

податкової служби України

та банків у процесі передачі

інкасових доручень (розпоряджень)

в електронній формі

(пункт 8 глави 1 розділу IV)

ПОВІДОМЛЕННЯ

з інформацією про стан виконання інкасового доручення (розпорядження)

Додаток 4

до Порядку інформаційної

взаємодії органів Державної

податкової служби України

та банків у процесі передачі

інкасових доручень (розпоряджень)

в електронній формі

(пункт 2 глави 2 розділу IV)

ЛИСТ

про відкликання інкасового доручення (розпорядження)

Додаток 5

до Порядку інформаційної

взаємодії органів Державної

податкової служби України

та банків у процесі передачі

інкасових доручень (розпоряджень)

в електронній формі

(пункт 5 глави 2 розділу IV)

ПОВІДОМЛЕННЯ

з інформацією про результат розгляду листа про відкликання інкасового доручення (розпорядження)


Документи та файли

Сигнальний документ — f497412n149.doc
Сигнальний документ — f497412n150.doc
Сигнальний документ — f497412n151.doc
Сигнальний документ — f497412n152.doc

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 31.07.2020 — 2020 р., № 59, стор. 433, стаття 1887, код акта 100075/2020

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінфін України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 5 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України ". Мінфін України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 13.01.2023 № 23 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 04 січня 2023 року № 6". Мінфін України. 2023 рікк
  3. до. Мінфін України. 2023 рікк
  4. заповнення реєстрів (тимчасового та додаткового) міжнародних поштових та експрес-відправлень і внесення змін до таких реєстрів. Мінфін України. 2023 рікк
  5. заповнення митної декларації М-16. Мінфін України. 2023 рікк
  6. визначення та обладнання центральних (регіональних) сортувальних станцій. Мінфін України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 04.01.2023 № 6 "Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа". Мінфін України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 02.01.2023 № 1 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 430". Мінфін України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 02.01.2023 № 2 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 431". Мінфін України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 31.01.2022 № 42 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 27 квітня 2015 року № 464". Мінфін України. 2022 рікк
  11. НАКАЗ від 17.03.2022 № 99 "Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви". Мінфін України. 2022 рікк
  12. НАКАЗ від 18.02.2022 № 85 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2022 року № 40". Мінфін України. 2022 рікк
  13. НАКАЗ від 28.01.2022 № 40 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 10 жовтня 2005 року № 683". Мінфін України. 2022 рікк
  14. НАКАЗ від 09.02.2022 № 56/83 "Про затвердження Порядку обміну інформацією між Міністерством фінансів України та Міністерством соціальної політики України для здійснення верифікації та моніторингу державних виплат". Мінфін України. 2022 рікк
  15. НАКАЗ від 08.02.2022 № 55 "Про затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа". Мінфін України. 2022 рікк
  16. НАКАЗ від 10.02.2022 № 58 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів". Мінфін України. 2022 рікк
  17. НАКАЗ від 10.02.2022 № 59 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 23 листопада 2020 року № 723". Мінфін України. 2022 рікк
  18. НАКАЗ від 17.03.2022 № 100 "Про внесення зміни до пункту 4 наказу Міністерства фінансів України від 08 лютого 2022 року № 55". Мінфін України. 2022 рікк
  19. НАКАЗ від 15.02.2022 № 79 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати". Мінфін України. 2022 рікк
  20. НАКАЗ від 21.02.2022 № 86 "Про внесення змін у додаток 1 до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків". Мінфін України. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -