Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 30.04.2021 № 248 "Про затвердження Змін до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден". Мінінфраструктури України. 2021

Документ актуальний на 23.06.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.04.2021  № 248

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

24 травня 2021 р.

за № 680/36302

Про затвердження Змін до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден

Відповідно до статті 112 Кодексу торговельного мореплавства України, абзацу шістнадцятого підпункту 31 пункту 4 Положення про Міністерство інфраструктури України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 червня 2015 року № 460 (із змінами), з метою вдосконалення діяльності служб регулювання руху суден на внутрішніх водних шляхах України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 28 травня 2001 року № 341, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 червня 2001 року за № 544/5735, що додаються.

2. Директорату морського та річкового транспорту (Я. Ілясевич) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Відділу зовнішніх комунікацій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства інфраструктури України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

В. Криклій

ПОГОДЖЕНО:

В.о.

Голови Державної служби

морського та річкового транспорту України

Керівник Секретаріату

Спільного представницького органу

сторони роботодавців на національному рівні

Голова Спільного представницького органу

об’єднань профспілок

А. Глазков

Р. Іллічов

Г. Осовий


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

інфраструктури України

30 квітня 2021 року № 248

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

24 травня 2021 р.

за № 680/36302

ЗМІНИ

до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден

1. Главу 4 виключити.

У зв’язку з цим главу 5 вважати главою 4.

2. Главу 4 викласти в такій редакції:

«4. Основні кваліфікаційні вимоги до лоцманів-операторів СРРС

4.1. Кандидатами на посаду лоцмана-оператора СРРС (далі - кандидати) можуть бути громадяни України, які мають диплом судноводія, висновок відповідної медичної комісії про придатність до роботи за професією «Лоцман-оператор» і чинне Обмежене свідоцтво оператора Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства, вільно володіють державною мовою та англійською мовою в обсязі, не меншому ніж знання частини А1 стандартного морського навігаційного словника-розмовника IMO.

4.2. Якщо СРРС здійснює функції щодо надання суднам навігаційної допомоги (радіолокаційне проведення), рекомендацій та вказівок для плавання і уникнення небезпечних ситуацій, то кандидатами можуть бути особи, які відповідають вимогам, передбаченим пунктом 4.1 цієї глави, та мають диплом не нижче ніж капітана малого плавання або штурмана далекого плавання і стаж роботи не менш як 24 місяці на посаді не нижче ніж другий помічник капітана судна або відповідну кваліфікацію і попередній стаж роботи морським лоцманом.

4.3. Кандидати зараховуються до СРРС як стажисти і направляються для проходження основного курсу підготовки у визначеній Міністерством інфраструктури України організації (далі - Тренажерний центр) та для підготовки на робочому місці лоцмана-оператора СРРС.

Програми основного курсу підготовки та перепідготовки лоцманів-операторів СРРС розробляє Тренажерний центр і погоджує Міністерство інфраструктури України.

4.4. Після проходження основного курсу підготовки в Тренажерному центрі та завершення підготовки на робочому місці лоцмана-оператора СРРС кандидати складають іспити в державних кваліфікаційних комісіях (далі - ДКК), які створює Морська адміністрація в Дунайському регіоні (морський порт Ізмаїл), північно-західній частині Чорного моря (морський порт Одеса), Дніпро-Бузькому регіоні (морський порт Миколаїв) та Азовському регіоні (морський порт Маріуполь).

До складу ДКК, який затверджує Морська адміністрація, включаються уповноважені представники Морської адміністрації з числа капітанів відповідних морських портів або осіб, які виконують їх обов’язки, начальники лоцманської служби та постів регулювання руху суден регіону, яких делегувала філія «Дельта-лоцман» державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

4.5. Засідання ДКК проводиться за умови присутності на ньому не менш як 2/3 складу ДКК.

Рішення ДКК приймається відкритим голосуванням та вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як 2/3 присутніх членів ДКК.

Результати іспиту оформлюються протоколом ДКК, який підписують усі присутні члени ДКК.

Протокол ДКК надається Морській адміністрації, яка після надходження заяви від кандидата видає йому протягом п’яти робочих днів Посвідчення лоцмана-оператора служби регулювання руху суден згідно з додатком до цього Положення.

Протокол ДКК зберігається в Морській адміністрації відповідно до вимог законодавства.

4.6. Лоцман-оператор СРРС повинен не рідше ніж один раз на три роки підтверджувати свою кваліфікацію шляхом проходження перепідготовки в Тренажерному центрі та складання іспитів у відповідній ДКК і щорічно підтверджувати свою придатність до роботи за станом здоров’я.

4.7. Якщо кандидат / лоцман-оператор СРРС показав незадовільний рівень знань під час іспиту ДКК, повторний іспит щодо присвоєння (підтвердження) йому (його) кваліфікації в ДКК може бути проведено на загальних умовах на наступному іспиті ДКК, але не раніше ніж через два тижні після проведення іспиту ДКК, на якому лоцман-оператор СРРС показав незадовільний рівень знань.

Якщо кандидат / лоцман-оператор СРРС вдруге не склав іспит щодо присвоєння (підтвердження) йому (його) кваліфікації, ДКК приймає рішення щодо направлення його на повторне проходження курсу підготовки в Тренажерному центрі.

4.8. Лоцман-оператор СРРС повинен знати:

норми міжнародного морського права і законодавства України, якими встановлено вимоги щодо забезпечення безпеки мореплавства, запобігання аварійним морським подіям, захисту людського життя на морі та навколишнього природного середовища, у частині, що стосується функцій та обов’язків СРРС;

зону дії відповідного центру / поста регулювання руху суден (далі - ЦРРС/ПРРС), райони лоцманського проведення, правила плавання і лоцманського проведення суден та обов’язкові постанови по морських портах, які діють у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

системи навігаційних огороджень, які використовуються в зоні дії ЦРРС/ПРРС;

характеристики і сектори видимості маяків, а також туманні сигнали, радіолокаційні орієнтири, радіолокаційні маяки-відповідачі, системи управління рухом суден, навігаційні засоби та системи, що діють у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

найменування, місцезнаходження і характеристики плавучих маяків, буїв, сигнальних вогнів, знаків, споруд та інших примітних об’єктів у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

найменування і характеристики каналів, мілин і мисів у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

рекомендовані курси (шляхи) і відстані у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

системи розподілу руху суден, схеми судноплавства у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

глибини у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

напрямки і швидкість течій у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

якірні стоянки у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

порядок використання та обмеження на використання радіолокатора і систем автоматичної радіолокаційної прокладки;

засоби зв’язку і сигналізації, способи отримання та використання навігаційної інформації;

наявні у зоні дії ЦРРС/ПРРС системи передачі радіонавігаційних попереджень, обсяги і строки передачі інформації;

особливості проведення суден, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів;

фактори, що впливають на керованість судна (вітер, течія, запас глибини під кілем, характер дна, берега, взаємодія суден тощо);

навігаційні, гідрографічні, метеорологічні та інші умови і особливості плавання у зоні дії ЦРРС/ПРРС;

зміни навігаційної обстановки;

технічні характеристики наявних у зоні дії ЦРРС/ПРРС криголамів, буксирів;

характерні обставини та причини навігаційної аварійності у зоні дії ЦРРС/ПРРС.».

3. Додаток 1 викласти в новій редакції, що додається.

Генеральний директор

Директорату морського

та річкового транспорту

Я. Ілясевич


Додаток

до Положення про лоцмана-оператора

служби регулювання руху суден

(пункту 4.5 глави 4)

ПОСВІДЧЕННЯ

лоцмана-оператора служби регулювання руху суден

Про затвердження Змін до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден

Наказ; Мінінфраструктури від 30.04.2021 № 248

Прийняття від 30.04.2021

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0680-21

Законодавство України

станом на 04.01.2024

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f506581n61.doc від 23.06.21 10:10, 31 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 04.06.2021 — 2021 р., № 42, стор. 1064, стаття 2597, код акта 105105/2021

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінінфраструктури України:

  1. НАКАЗ від 12.01.2022 № 6 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства інфраструктури України від 16 грудня 2021 року № 689". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  2. НАКАЗ від 10.02.2022 № 87/73 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства інфраструктури України, Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29 листопада 2013 року № 961/707". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  3. НАКАЗ від 21.02.2022 № 116 "Про визнання нормативно-правових актів СРСР такими, що не застосовуються на території України". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  4. НАКАЗ від 31.01.2022 № 62 "Про затвердження Порядку присвоєння і нанесення на судна внутрішнього плавання унікального європейського ідентифікаційного номера". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  5. НАКАЗ від 17.02.2022 № 108 "Про затвердження Вимог щодо остійності пасажирських суден ро-ро". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  6. НАКАЗ від 31.01.2022 № 57 "Про затвердження Методики розрахунку об’єму ґрунту (мінеральної сировини), що вилучається у результаті проведення шляхових робіт та не використовується для їх виконання". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  7. НАКАЗ від 13.01.2022 № 11 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 13 грудня 2004 року № 1098". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  8. НАКАЗ від 01.02.2022 № 65 "Про затвердження Порядку використання суб’єктами господарювання ґрунту, вилученого у результаті проведення шляхових робіт на внутрішніх водних шляхах, для виконання таких робіт". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  9. НАКАЗ від 28.01.2022 № 55 "Про деякі питання ведення суднового журналу судна внутрішнього плавання". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  10. НАКАЗ від 30.03.2022 № 167 "Про затвердження розкладу підйому, повороту, розкриття прогонових будівель судноплавних розвідних прогонів мостів на внутрішніх водних шляхах для пропуску суден". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  11. НАКАЗ від 22.02.2022 № 119 "Про затвердження форм суднових документів". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  12. НАКАЗ від 28.04.2022 № 256 "Про закриття морських портів". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  13. НАКАЗ від 29.04.2022 № 267 "Про затвердження Змін до Строків продовження експлуатації вантажних вагонів (крім вантажних вагонів підприємств технологічного залізничного транспорту, що призначені для переміщення вантажів у виробничих цілях в межах території таких підприємств)". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  14. НАКАЗ від 11.04.2022 № 203 "Про затвердження Порядку реєстрації суден у Державному судновому реєстрі України та Судновій книзі України". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  15. НАКАЗ від 17.01.2022 № 15 "Про внесення змін до наказу Міністерства інфраструктури України від 18 жовтня 2013 року № 811". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  16. НАКАЗ від 09.02.2022 № 77 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства інфраструктури України від 17 січня 2022 року № 15". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  17. НАКАЗ від 22.06.2022 № 441 "Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  18. НАКАЗ від 02.05.2022 № 273 "Про затвердження Правил визначення вартості будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  19. НАКАЗ від 06.05.2022 № 298 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства інфраструктури України від 30 листопада 2012 року № 721". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
  20. НАКАЗ від 07.05.2022 № 301 "Про затвердження Правил обслуговування пасажирів і багажу портами (терміналами)". Мінінфраструктури України. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -