Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 28.05.2012 № 533 "Про затвердження Порядку та форм складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство культури України". Мінкультури України. 2012

Документ актуальний на 07.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

28.05.2012  № 533

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 червня 2012 р.

за № 954/21266

Про затвердження Порядку та форм складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство культури України

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 583 «Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади» НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство культури України (далі - Порядок), що додається.

2. Затвердити форми подання запитів на отримання публічної інформації (далі - Форми), що додаються.

3. Відділу забезпечення роботи Міністра (Г.Р. Сливка) забезпечити розміщення Порядку та Форм на офіційному веб-сайті Міністерства культури України.

4. Управлінню справами (П.М. Кініченко) забезпечити подання в установленому порядку цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

5. Управлінню справами (П.М. Кініченко) довести цей наказ до відома заступників Міністра, керівників структурних підрозділів Міністерства культури України.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра культури України - керівника апарату О.О.

Губіну.

Міністр культури України

М.А. Кулиняк


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

культури України

28.05.2012  № 533

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 червня 2012 р.

за № 954/21266

ПОРЯДОК

складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство культури України

I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон), Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 583 «Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади» з метою створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Право на доступ до публічної інформації гарантується максимальним спрощенням процедури подання запиту на отримання публічної інформації.

1.2. Розпорядником публічної інформації відповідно до Закону є Міністерство культури України (далі - Міністерство).

1.3. Міністерство не є розпорядником інформації за запитами на інформацію стосовно інформації:

інших державних органів України, органів влади інших держав, міжнародних організацій;

яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або яка потребує створення в інший спосіб.

1.4. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі.

1.5. Відповідь на запит на інформацію надається у спосіб, обраний запитувачем, протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту.

1.6. У разі коли запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, інформації щодо стану навколишнього природного середовища, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних ситуацій, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян, відповідь надається протягом 48 годин з дня отримання запиту.

1.7. У разі коли запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку запитувачу повідомляється в письмовій формі не пізніше п’яти робочих днів з дня надходження запиту.

1.8. Доступ до публічної інформації Міністерства забезпечується шляхом надання інформації за запитами на отримання публічної інформації.

1.9. Запитувачами публічної інформації відповідно до Закону є фізичні, юридичні особи, об’єднання громадян без статусу юридичної особи, крім суб’єктів владних повноважень.

1.10. Відносини у сфері звернень громадян регулюються Законом України «Про звернення громадян».

II. Складання та подання запитів на отримання публічної інформації

2.1. Запитувач інформації має право звернутися до Міністерства із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

2.2. Запит на отримання публічної інформації може бути індивідуальним або колективним.

2.3. Запит на отримання публічної інформації подається Міністерству в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, телефаксом, електронною поштою або по телефону на вибір запитувача.

2.4. Письмовий запит на отримання публічної інформації подається в довільній формі.

2.5. Запит на інформацію повинен містити:

прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти або номер засобу зв’язку (якщо такий є);

загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);

підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

2.6. З метою спрощення процедури оформлення письмового запиту на інформацію запитувач може використовувати форми для подання запитів на отримання публічної інформації, затверджені цим наказом.

2.7. Форми запитів розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства у спеціальній рубриці «Доступ до публічної інформації» та на інформаційному стенді в адміністративній будівлі Міністерства за адресою: м. Київ, вул. І. Франка, 19.

2.8. Запитувач може заповнити форму запиту безпосередньо на офіційному веб-сайті Міністерства.

2.9. Під час подання запиту на інформацію запитувач зазначає зручну для нього форму отримання інформації - поштою, телефаксом, електронною поштою або по телефону.

2.10. Запит на інформацію може бути подано запитувачем особисто до спеціального структурного підрозділу Міністерства, який організовує в установленому порядку доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство.

2.11. У разі коли з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його оформлює представник спеціального структурного підрозділу або посадова особа, яка організовує у встановленому порядку доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Міністерство, із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону в запиті та надає копію запиту особі, яка його подала.

2.12. На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляється відбиток штампа із зазначенням найменування Міністерства, дати надходження та вхідного номера запиту. Така копія повертається запитувачу.

2.13. Інформація на запит надається безоплатно.

2.14. У разі коли запитувана інформація містить документи обсягом більш як 10 сторінок, про це протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту повідомляється запитувачу із зазначенням обсягу фактичних витрат, пов’язаних із копіюванням або друком документів, та реквізитів і порядку відшкодування таких витрат. Надання інформації здійснюється протягом трьох робочих днів після підтвердження оплати вартості фактичних витрат.

2.15. Доступ до конфіденційної інформації здійснюється відповідно до статті 7 Закону та на підставі письмової згоди та документів, які засвідчують фізичну або юридичну особу, яка обмежила доступ, крім суб’єктів влaдних повноважень.

III. Причини відмови у задоволенні запиту

3.1. У задоволенні запиту може бути відмовлено у таких випадках:

3.1.1. Міністерство не володіє і не зобов’язано відповідно до його компетенції, передбачної законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;

3.1.2. Інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом;

3.1.3. Особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила передбачені пунктом 2.14 розділу II цього Порядку фактичні витрати, пов’язані з копіюванням або друком документів.

3.1.4. Не дотримано вимог до запиту на інформацію, передбачених частиною п’ятою статті 19 Закону, а саме не зазначено:

ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;

загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

3.2. Рішення, дії чи бездіяльність Міністерства можуть бути оскаржені до Міністра, вищого органу або до суду.

Начальник

управління справами

П.М. Кініченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

культури України

28.05.2012  № 533

ФОРМА

подання запиту на отримання публічної інформації від фізичних осіб

Начальник

управління справами

П.М. Кініченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

культури України

28.05.2012  № 533

ФОРМА

подання запиту на отримання публічної інформації від юридичних осіб

Начальник

управління справами

П.М. Кініченко


Документи та файли

Сигнальний документ — f380810n74.doc /
Сигнальний документ — f380810n75.doc /

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 02.07.2012 — 2012 р., № 48, стор. 61, стаття 1897, код акта 62168/2012

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінкультури України:

  1. НАКАЗ від 24.01.2019 № 33 "Про внесення змін до наказу Міністерства культури України від 19 червня 2014 року № 475". Мінкультури України. 2019 рікк
  2. НАКАЗ від 07.02.2019 № 91/372/5 "Про затвердження Положення про галузевий державний архів Українського інституту національної пам’яті". Мінкультури України. 2019 рікк
  3. НАКАЗ від 11.02.2019 № 97 "Про затвердження Положення про конкурс культурно-мистецьких проектів «Малі міста - великі враження»". Мінкультури України. 2019 рікк
  4. НАКАЗ від 26.02.2019 № 138 "Про внесення змін до Порядку відбору Куратора національного культурного проекту для представлення України на Венеціанській бієнале сучасного мистецтва". Мінкультури України. 2019 рікк
  5. НАКАЗ від 21.03.2019 № 233/200 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства культури і мистецтв України, Міністерства внутрішніх справ України від 10 серпня 2004 року № 517/885". Мінкультури України. 2019 рікк
  6. НАКАЗ від 06.03.2019 № 178 "Про затвердження Змін до Порядку відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів". Мінкультури України. 2019 рікк
  7. НАКАЗ від 18.03.2019 № 222 "Про внесення змін до Типової форми договору про надання гранту". Мінкультури України. 2019 рікк
  8. НАКАЗ від 19.04.2019 № 339 "Про затвердження Положення про Міжнародний музичний конкурс імені Миколи Лисенка". Мінкультури України. 2019 рікк
  9. НАКАЗ від 22.05.2019 № 419 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства культури України від 28 квітня 2015 року № 252". Мінкультури України. 2019 рікк
  10. НАКАЗ від 03.05.2019 № 364 "Про затвердження Порядку прийняття Радою з державної підтримки кінематографії рішення про надання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів". Мінкультури України. 2019 рікк
  11. НАКАЗ від 21.03.2019 № 234 "Про затвердження Переліку документів, що підтверджують відповідність суб’єкта кінематографії критеріям, визначеним частиною першою статті 8 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні»". Мінкультури України. 2019 рікк
  12. НАКАЗ від 07.06.2019 № 452 "Про внесення змін до Умов, критеріїв, диференційованих показників та розмірів посадового окладу і преміювання керівників державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства культури України". Мінкультури України. 2019 рікк
  13. щодо заповнення. Мінкультури України. 2019 рікк
  14. НАКАЗ від 18.06.2019 № 478 "Про затвердження форми звітності № 7-НК (річна) та Інструкції щодо її заповнення, форми звітності № 7-НК (зведена річна) та Інструкції щодо її заповнення". Мінкультури України. 2019 рікк
  15. НАКАЗ від 27.06.2019 № 501 "Про внесення змін до Порядку обліку об’єктів культурної спадщини". Мінкультури України. 2019 рікк
  16. НАКАЗ від 05.08.2019 № 604 "Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс короткометражних кінопроектів «Короткі зустрічі» імені Кіри Муратової". Мінкультури України. 2019 рікк
  17. НАКАЗ від 26.07.2019 № 579 "Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря". Мінкультури України. 2019 рікк
  18. договору про надання державної підтримки кінематографії у формі державної субсидії для проведення заходів кінокомісій, спрямованих на просування (промоцію) локацій України як привабливого місця для створення кінематографічної та аудіовізуальної продукції. Мінкультури України. 2019 рікк
  19. договору про надання державної підтримки кінематографії у формі відшкодування суб’єктам кінематографії процентів, сплачених за банківськими кредитами, що були одержані ними для будівництва та/або реконструкції будівель, споруд та інших об’єктів інфраструктури, які будуть задіяні у процесі виробництва фільмів, або для будівництва та/або реконструкції, та/або технічного переоснащення кінотеатрів, розташованих у населених пунктах з населенням до 250 тисяч мешканців. Мінкультури України. 2019 рікк
  20. договору про надання державної підтримки кінематографії у формі державної субсидії для оплати заходів із збереження, відновлення, реставрації та популяризації національної кінематографічної спадщини, повернення її в Україну, якщо вона знаходиться за кордоном, а також для оплати виготовлення архівних комплектів вихідних матеріалів національних фільмів, що відповідають сучасним технологічним вимогам щодо тривалого консерваційного зберігання в Державному фонді фільмів України архівного комплекту вихідних матеріалів, вихідних матеріалів та фільмокопій усіх національних фільмів. Мінкультури України. 2019 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -