Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 05.05.2014 № 1407 "Про затвердження Порядку проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для інвалідів". Мінмолодьспорт України. 2014

Документ актуальний на 08.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

05.05.2014  № 1407

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 травня 2014 р.

за № 554/25331

Про затвердження Порядку проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

{Заголовок із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту

№ 5068 від 15.12.2022}

Відповідно до статті 49 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», підпункту 6 пункту 9 Положення про Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 липня 2011 року № 766 (зі змінами), та з метою вдосконалення порядку проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю, НАКАЗУЮ:

{Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

1. Затвердити Порядок проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю, що додається.

{Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

2.

Визнати такими, що втратили чинність, накази Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України:

від 20 вересня 2011 року № 1078 «Про затвердження Порядку проведення атестації тренерів та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для інвалідів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1158/19896;

від 16 січня 2012 року № 26 «Про внесення змін у додаток 5 до Порядку проведення атестації тренерів та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для інвалідів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 31 січня 2012 року за № 154/20467.

3. Українському центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» (Скугарева О.А.) забезпечити в установленому законодавством порядку державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

{Пункт 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

4. Українському центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», регіональним центрам з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» здійснювати атестацію тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю, відповідно до вимог Порядку, затвердженого цим наказом.

{Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра молоді та спорту України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр молоді

та спорту України

Д.С. Булатов

ПОГОДЖЕНО:

ПрезидентУкраїнської

спортивної федерації інвалідів

з вадами розумового і фізичного розвитку

Президент

Спортивної федерації незрячих в Україні

Президент

Української федерації спорту інвалідів

з ураженням опорно-рухового апарату

Президент

Спортивної федерації глухих України

Голова Профспілки

працівників культури України

Заступник Голови

Спільного представницького органу

об'єднань профспілок

Перший заступник Голови

Спільного представницького органу

на національному рівні

О.А. Скугарева

Л.В. Жильцова

О. А. Зайцева

Л.Ф. Касіцький

Л.Ф. Перелигіна

С.М. Кондрюк

О. Мірошниченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

молоді та спорту України

05.05.2014  № 1407

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 травня 2014 р.

за № 554/25331

ПОРЯДОК

проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

{Заголовок із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

{У тексті Порядку слово «інвалідів» замінено словами «осіб з інвалідністю», слова «вищий навчальний заклад» в усіх відмінках і числах замінено словами «заклад вищої освіти» у відповідних відмінках і числах, слова «спортсмен-інвалід» в усіх відмінках і числах замінено словами «спортсмен з інвалідністю» згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

І. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань з фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю, які працюють у закладах фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, з метою визначення їх професійної підготовленості.

2. Атестація тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю, - це система заходів, спрямованих на всебічне оцінювання їх професійної діяльності, за якою визначається їх відповідність займаній посаді та присвоюється кваліфікаційна категорія тренерам (тренерам-викладачам).

3. Обов’язковій атестації підлягають тренери штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю, спортивні судді, які залучаються до суддівства змагань всеукраїнського рівня серед осіб з інвалідністю, тренери (тренери-викладачі) і фахівці з фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю (далі - фахівець) і працюють у закладах фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю незалежно від підпорядкування та форми власності.

4. Атестація проводиться один раз на чотири роки за результативними показниками роботи тренерів (тренерів-викладачів) за останні чотири роки.

У разі покращення результативних показників спортсменів з інвалідністю, підготовку яких здійснює тренер (тренер-викладач), він має право на проходження позачергової атестації.

5. Атестації не підлягають тренери штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю, тренери (тренери-викладачі), фахівці, які працюють менше ніж 2 роки.

6. Кваліфікаційну категорію спортивним суддям присвоюють спортивні федерації з видів спорту відповідно до Порядку присвоєння кваліфікаційних категорій спортивним суддям, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 16 липня 2013 року № 31, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 2 серпня 2013 року за № 1312/23844.

ІІ. Документи, що подаються на розгляд атестаційної комісії

1. До атестаційних комісій, що визначені у пункті 1 розділу IV цього Порядку, подаються такі документи:

заява про проходження атестації із зазначенням письмової згоди тренера (тренера-викладача), фахівця на обробку їх персональних даних;

копія першої сторінки паспорта громадянина України;

копія трудової книжки;

копія диплома;

копії посвідчень про почесні та/або спортивні звання (у разі наявності);

клопотання закладу фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, в якому працює тренер (тренер-викладач), фахівець;

копія свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка для тренерів (тренерів-викладачів), які працюють більше п’яти років після закінчення закладу вищої освіти;

відомості про результативні показники спортсменів, підготовку яких здійснював тренер (тренер-викладач) останні 4 роки, та копія наказу про зарахування цих спортсменів до складу навчальних груп тренера;

характеристика тренера (тренера-викладача), фахівця за підписом керівника закладу фізичної культури і спорту;

характеристика тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю за підписом уповноваженої посадової особи всеукраїнської спортивної федерації осіб з інвалідністю з нозології, яка спрямовує свою діяльність на розвиток відповідного виду спорту, в якій зазначається оцінка результатів праці тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю щодо виконання вимог укладеного з ним трудового договору (контракту) - професійна компетентність.

2. Обробка персональних даних тренера (тренера-викладача), фахівця здійснюється атестаційними комісіями відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

ІІІ. Загальні вимоги до атестації тренерів (тренерів-викладачів) та фахівців

1. Загальною вимогою до атестації тренерів штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю та фахівців закладів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю щодо визнання їх знань і професійних навиків відповідно до займаної посади є наявність вищої освіти за спеціальністю «Фізична культура і спорт» та освітнім ступенем «бакалавр» або «магістр».

{Пункт 1 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

2. Загальними вимогами до атестації тренерів (тренерів-викладачів) закладів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю щодо визнання їх кваліфікаційного рівня для присвоєння кваліфікаційних категорій є:

наявність вищої освіти за спеціальністю «Фізична культура і спорт» та освітнім ступенем «бакалавр» або «магістр»;

виконання результативних показників роботи тренерів (тренерів-викладачів), які враховуються при присвоєнні кваліфікаційних категорій, згідно з додатком 1 до цього Порядку.

{Пункт 2 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

3. Тренерам (тренерам-викладачам), які працюють в закладах фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю та пройшли атестацію, присвоюються такі кваліфікаційні категорії з виду спорту:

вища категорія;

перша категорія;

друга категорія.

4. Тренерам (тренерам-викладачам), які не мають спеціальної освіти і прийняті на роботу в систему закладів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю до 1 січня 2011 року, володіють практичним досвідом роботи, якісно і в повному обсязі виконують свої посадові обов’язки, за умови проходження підвищення кваліфікації та виконання результативних показників роботи також присвоюються кваліфікаційні категорії.

5. Випускникам акредитованих закладів вищої освіти фізичної культури і спорту, факультетів фізичного виховання і спорту інших закладів вищої освіти, які отримали базову або повну вищу освіту за напрямом підготовки «фізична культура і спорт», за наявності диплома при прийомі вперше на посаду тренера (тренера-викладача) присвоюється друга кваліфікаційна категорія, але не більше ніж на 4 роки.

6. За особами, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю, пологами і доглядом за дитиною, зберігається присвоєна кваліфікаційна категорія до наступної атестації. Час перебування у зазначених відпустках не включається до міжатестаційного періоду.

7. У разі невиконання результативних показників роботи тренерів тренерам (тренерам-викладачам), які мають звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту» та/або спортивне звання «Заслужений тренер», може бути присвоєно першу або вищу кваліфікаційну категорію з виду спорту, але не більше ніж на 2 роки, за умови виконання результативних показників на один рівень нижче.

8. Тренерам (тренерам-викладачам), які мають відповідну кваліфікаційну категорію з певного виду спорту і перейшли на тренерську роботу зі спортсменами з інвалідністю з інших видів спорту, зберігається присвоєна кваліфікаційна категорія, але не більше ніж на 2 роки.

Присвоєна тренеру (тренеру-викладачу) кваліфікаційна категорія з певного виду спорту не може поширюватися на його роботу за сумісництвом в іншому виді спорту, крім видів спорту, які є складовими паратриатлону та біатлону.

9. Мінімальний строк роботи тренера (тренера-викладача) зі спортсменом з інвалідністю повинен становити не менше 2 років на дату виконання результативних показників.

10. Спортсменам з інвалідністю - членам національних збірних команд України з видів спорту, що завершили професійну спортивну діяльність, мають відповідну освіту, спортивне звання і які є чемпіонами або призерами Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, при переході на посаду тренера (тренера-викладача) може бути присвоєно першу кваліфікаційну категорію.

11. Тренери (тренери-викладачі), які отримали кваліфікаційні категорії відповідно до Порядку проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів), затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 13 січня 2014 року № 45, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 січня 2014 року за № 180/24957, можуть працювати за цими кваліфікаційними категоріями у закладах фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю.

12. Фахівцям, які перейшли з організаційно-методичної та адміністративної роботи на роботу тренера (тренера-викладача) або поєднують її за сумісництвом, за результатами атестації присвоюються кваліфікаційні категорії згідно з вимогами до присвоєння кваліфікаційних категорій фахівцям, зазначеними у додатку 2 до цього Порядку.

13. Результативні показники роботи спортсмена з інвалідністю, переведеного до іншого тренера (тренера-викладача), зараховуються тренеру (тренеру-викладачу), від якого він перейшов, протягом усього паралімпійського, дефлімпійського циклу, який минув після його переведення.

IV. Атестаційні комісії та порядок їх роботи

1. Атестацію здійснюють постійні діючі атестаційні комісії, що утворюються:

Українським центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» - для атестації тренерів штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю (далі - атестаційна комісія Укрцентру «Інваспорт»);

регіональними центрами з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» - для атестації тренерів (тренерів-викладачів), фахівців, які працюють у закладах фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю (далі - територіальна атестаційна комісія).

2. Кількісний і персональний склад атестаційних комісій затверджується:

атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт» - наказом Укрцентру «Інваспорт»;

територіальної атестаційної комісії - наказом регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

3. До складу атестаційних комісій входять фахівці закладів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю.

Атестаційну комісію Укрцентру «Інваспорт» очолює заступник начальника (або начальник відділу).

Територіальну атестаційну комісію очолює начальник або його заступник з відповідного напряму діяльності регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

4. Основними завданнями атестаційних комісій є:

розгляд документів, що надійшли на атестацію, та їх перевірка;

проведення атестації протягом 30 робочих днів від дня надходження документів;

прийняття рішення щодо присвоєння кваліфікаційної категорії тренеру (тренеру-викладачу).

5. Засідання атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт» та територіальної атестаційної комісії вважаються правомочними, якщо в її роботі бере участь не менше половини її членів.

Рішення атестаційних комісій приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голоси голів атестаційних комісій є ухвальними.

6. Атестаційна комісія Укрцентру «Інваспорт» розглядає на засіданні документи, подані для проходження атестації тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю, заслуховує уповноважену особу всеукраїнської спортивної федерації осіб з інвалідністю з нозологій, яка спрямовує свою діяльність на розвиток відповідного виду спорту, про роботу цього тренера, а також особу, що атестується.

У разі відсутності тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю на засіданні атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт» без поважних причин атестаційна комісія Укрцентру «Інваспорт» має право провести атестацію без нього на підставі документів, поданих всеукраїнською спортивною федерацією осіб з інвалідністю з нозологій, яка спрямовує свою діяльність на розвиток відповідного виду спорту.

7. У разі відсутності тренера (тренера-викладача), фахівця на засіданні територіальної атестаційної комісії без поважних причин вона має право провести атестацію без цього тренера (тренера-викладача), фахівця на підставі поданих документів.

8. Рішення атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт» для тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю і рішення територіальної атестаційної комісії для фахівців оформляється протоколом засідання атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт», територіальної атестаційної комісії за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку, який підписується головою і секретарем атестаційної комісії.

9. Рішення територіальної атестаційної комісії для тренерів (тренерів-викладачів) оформляється протоколом засідання територіальної атестаційної комісії за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку, який підписується головою і секретарем.

10. Рішення атестаційної комісії у 10-денний строк з дня їх прийняття доводяться до відома осіб, які атестуються, і заносяться до атестаційного листа тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю, фахівця за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку та до атестаційного листа тренера (тренера-викладача) за формою згідно з додатком 6 до цього Порядку.

11. У 10-денний строк з дня отримання протоколів атестаційної комісії:

начальник Укрцентру «Інваспорт» встановлює тренерам штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю відповідний тарифний розряд, про що видається відповідний наказ;

керівник регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» приймає рішення про присвоєння відповідних кваліфікаційних категорій тренерам (тренерам-викладачам), про що видається відповідний наказ.

12. У разі позитивного рішення щодо проходження атестації:

тренерам штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю та фахівцям встановлюється тарифний розряд;

тренерам (тренерам-викладачам) присвоюється відповідна кваліфікаційна категорія з виду спорту.

13. Тренеру (тренеру-викладачу), який працює у закладі фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю та пройшов атестацію, видається довідка про атестацію тренера (тренера-викладача) за формою згідно з додатком 7 до цього Порядку, яка дійсна на території всієї України.

14. У випадках, коли з незалежних від атестаційних комісій причин (загроза поширення епідемії, пандемії та/або на час воєнного стану, загрози військового, техногенного, природного чи іншого характеру тощо) атестація не може бути проведена, тренерам (тренерам-викладачам), які мають відповідну кваліфікаційну категорію з певного виду спорту, зберігається присвоєна раніше кваліфікаційна категорія на весь період таких випадків, але не більше ніж на шість місяців після їхнього офіційного завершення.

{Розділ IV доповнено новим пунктом згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

Заступник Міністра

молоді та спорту України

О.М. Підгрушна


Додаток 1

до Порядку проведення атестації

тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб

з інвалідністю

(пункт 2 розділу III)

РЕЗУЛЬТАТИВНІ ПОКАЗНИКИ РОБОТИ

тренерів (тренерів-викладачів), які враховуються при присвоєнні кваліфікаційних категорій

І. Міжнародні та всеукраїнські спортивні змагання

№ з/п

Змагання

Мінімальна кількість спортсменів з інвалідністю

Кваліфікаційна категорія за місце, яке посів спортсмен з інвалідністю

вища

перша

друга

1

2

3

4

5

6

1

Паралімпійські,

Дефлімпійські ігри

1

1-8

брати участь

-

2

Чемпіонат світу,

Глобальні ігри серед спортсменів з порушеннями розумового і фізичного розвитку

1

1-3*

4-8*

брати участь

2

4-10*

-

-

3

Чемпіонат світу з ігрових видів

1

1-8

9-12

-

4

Всесвітні ігри з єдиноборств,

Всесвітні шахові олімпіади,

Чемпіонат світу,

Кубок світу

1

1-3**

4-8**

брати участь

2

4-8**

9-12**

-

5

Чемпіонат світу серед молоді та юніорів, юніорок

2

1-3

4-6

брати участь

6

Чемпіонат Європи

1

1-3*

4-6*

брати участь*

1 **

2-3**

4-8**

2

2-3**

4-8**

брати участь

7

Чемпіонат Європи з ігрових видів

1

1-3

4-8

брати участь

8

Чемпіонат Європи серед молоді та юніорів, юніорок

1

-

1-3

4-8

2

-

4-8

брати участь

__________

* Місце, яке посів спортсмен з інвалідністю у спортивних дисциплінах, включених до програм Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

** Місце, яке посів спортсмен з інвалідністю у спортивних дисциплінах, не включених до програм Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

II. Всеукраїнські спортивні змагання

№ з/п

Змагання

Мінімальна кількість спортсменів з інвалідністю

Кваліфікаційна категорія за місце, яке посів спортсмен з інвалідністю

вища

перша

друга

1

2

3

4

5

6

1

Чемпіонат України

1

-

1

2-3

2

-

2-3

4-6

2

Чемпіонат України серед ігрових видів

1

-

1

2-3

3

Чемпіонат України серед молоді та юніорів, юніорок

2

-

1

2-3

3

-

2-3

4-6

III. Зарахування спортсменів

№ з/п

До складу національних збірних команд з видів спорту осіб з інвалідністю або до системи закладів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю (етапи підготовки)

Мінімальна кількість спортсменів з інвалідністю, відсоток стабільності контингенту

Кваліфікаційна категорія

вища

перша

друга

1

2

3

4

5

6

1

Основний склад

4

+

-

-

2

-

+

-

2

Кандидати

3

-

+

-

3

Резерв

5

-

+

-

4

Фізкультурно-реабілітаційна підготовка

70 %

-

-

+

5

Початкова підготовка

70 %

-

-

+

6

Базова підготовка

80 %

-

-

+

7

Спеціалізована підготовка

90 %

-

-

+

8

Підготовка до вищої спортивної майстерності

100 %

-

-

+

{Додаток 1 в редакції Наказу Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}


Додаток 2

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 12 розділу ІІІ)

ВИМОГИ

до присвоєння кваліфікаційних категорій фахівцям

№ з/п

Характер роботи

Мінімальний період роботи на посаді, необхідний для присвоєння кваліфікаційної категорії, років

вища

перша

друга

1

2

3

4

5

1

Організаційно-методична та адміністративна робота, пов’язана з розвитком видів спорту осіб з інвалідністю, підготовкою збірних команд у:

місцевих органах управління фізичною культурою і спортом, регіональних та місцевих центрах з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», спортклубах тощо

-

6

2

2

Робота у дитячо-юнацьких спортивних школах для осіб з інвалідністю, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах для осіб з інвалідністю паралімпійського та дефлімпійського резерву, закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю на посадах начальника, заступника начальника, начальника відділу з навчально-спортивної роботи за умови роботи у зазначених закладах 5 тренерів з вищою або І категорією та виконання одного із результативних показників згідно з додатком 1 до цього Порядку

-

4

1

{Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}


Додаток 3

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 8 розділу IV)

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ

атестаційної комісії Укрцентру «Інваспорт», територіальної атестаційної комісії

«____» _____________ 20 ___ року

№ з/п

Прізвище, ім’я,

по батькові особи, що атестується

Найменування посади

Вид спорту, нозологія

Результат голосування

Рішення атестаційної комісії про рекомендацію щодо встановлення відповідного тарифного розряду

1

2

3

4

5

6

1

2

3

Голова атестаційної комісії

_______

(підпис)

__________________

(Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)

Секретар атестаційної комісії

_______

(підпис)

__________________

(Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)

{Додаток 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}


Додаток 4

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 9 розділу IV)

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ

територіальної атестаційної комісії

«____» _____________ 20 ___ року

Присутні члени комісії:

Запрошені на засідання комісії:

Список тренерів (тренерів-викладачів) та рішення комісії:

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові тренера (тренера-викладача)

Найменування закладу, де працює тренер (тренер-викладач)

Вид спорту

Кваліфікаційна категорія

Рішення комісії щодо клопотання про

Підстава для присвоєння

присвоєння

відмовлення

1

2

3

4

5

6

7

8

1

2

3

Голова атестаційної комісії

_______

(підпис)

__________________

(Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)

Секретар атестаційної комісії

_______

(підпис)

__________________

(Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)

{Додаток 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}


Додаток 5

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 10 розділу IV)

АТЕСТАЦІЙНИЙ ЛИСТ

тренера штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю, фахівця

{Додаток 5 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

Додаток 6

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 10 розділу IV)

АТЕСТАЦІЙНИЙ ЛИСТ

тренера (тренера-викладача)

{Додаток 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

Додаток 7

до Порядку проведення

атестації тренерів (тренерів-викладачів)

та спортивних суддів, фахівців

з питань фізкультурно-спортивної

реабілітації, які беруть участь

у фізкультурно-оздоровчих,

фізкультурно-реабілітаційних

та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

(пункт 13 розділу IV)

ДОВІДКА

про атестацію тренера (тренера-викладача)

{Додаток 7 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту № 5068 від 15.12.2022}

Про затвердження Порядку проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) та спортивних суддів, фахівців з питань фізкультурно-спортивної реабілітації, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчих, фізкультурно-реабілітаційних та спортивних заходах для осіб з інвалідністю

Наказ; Мінмолодьспорт від 05.05.2014 № 1407

Редакція від 20.01.2023, підстава — z1717-22

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0554-14

Законодавство України

станом на 08.12.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f426506n180.doc від 28.04.23 17:10, 40 кб
  • Сигнальний документ — f426506n176.doc від 18.04.23 17:45, 36 кб
  • Сигнальний документ — f426506n175.doc від 18.04.23 17:45, 36 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 17.06.2014 — 2014 р., № 46, стор. 139, стаття 1221, код акта 72751/2014

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінмолодьспорт України:

  1. НАКАЗ від 06.05.2020 № 36 "Про затвердження Змін до Порядку здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю та проведення заходів відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю". Мінмолодьспорт України. 2020 рікк
  2. НАКАЗ від 15.01.2019 № 157 "Про затвердження Змін до Нормативів забезпечення спортивним одягом, спортивним взуттям та аксесуарами загального та спеціального призначення, спортивним інвентарем індивідуального користування членів національних збірних команд України з видів спорту, членів штатних збірних команд України з видів спорту та офіційних делегацій, які беруть участь у міжнародних змаганнях". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  3. НАКАЗ від 04.01.2019 № 23 "Про затвердження Правил спортивних змагань з фристайлу". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  4. НАКАЗ від 07.02.2019 № 617 "Про затвердження Змін до Порядку здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю та проведення заходів відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  5. НАКАЗ від 07.02.2019 № 665 "Про затвердження Змін до Положення про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матеріального забезпечення їх учасників". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  6. НАКАЗ від 26.02.2019 № 1005 "Про затвердження Змін до Порядку здійснення обмінів молоддю України та Литви та проведення заходів відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  7. НАКАЗ від 25.02.2019 № 951 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства молоді та спорту України від 09 серпня 2017 року № 3352". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  8. НАКАЗ від 18.02.2019 № 813 "Про внесення змін до Правил спортивних змагань з гирьового спорту". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  9. НАКАЗ від 18.02.2019 № 812 "Про внесення зміни до додатка до Порядку ведення Реєстру спортивних рекордів з визнаних в Україні видів спорту". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  10. НАКАЗ від 21.03.2019 № 1424 "Про внесення змін до наказу Міністерства молоді та спорту України від 17 січня 2015 року № 67". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  11. НАКАЗ від 18.03.2019 № 1379 "Про затвердження Змін до Порядку проведення конкурсу серед претендентів на призначення стипендій Кабінету Міністрів України для видатних спортсменів, тренерів та діячів фізичної культури і спорту". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  12. НАКАЗ від 06.03.2019 № 1164 "Про затвердження Правил спортивних змагань з лижного двоборства". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  13. НАКАЗ від 07.03.2019 № 1179 "Про внесення змін до Правил спортивних змагань з кунгфу". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  14. НАКАЗ від 02.04.2019 № 1647 "Про внесення змін у додаток 1 до Положення про Єдину спортивну класифікацію України". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  15. НАКАЗ від 02.04.2019 № 1646 "Про затвердження Змін до Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з олімпійських видів спорту". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  16. НАКАЗ від 01.04.2019 № 1616 "Про затвердження Правил спортивних змагань з шорт-треку". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  17. НАКАЗ від 02.04.2019 № 1646 "Про затвердження Змін до Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з олімпійських видів спорту". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  18. НАКАЗ від 01.04.2019 № 1616 "Про затвердження Правил спортивних змагань з шорт-треку". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  19. НАКАЗ від 19.04.2019 № 1959 "Про внесення змін до Положення про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матеріального забезпечення їх учасників". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
  20. НАКАЗ від 17.04.2019 № 1929 "Про внесення змін до наказу Міністерства молоді та спорту України від 03 серпня 2017 року № 3284". Мінмолодьспорт України. 2019 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -