Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ Міноборони України від 09.09.2021 № 273 "Про затвердження Змін до Інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України". Міноборони України. 2021

Документ актуальний на 10.11.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

09.09.2021  № 273

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

23 вересня 2021 р.

за № 1253/36875

Про затвердження Змін до Інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України

Відповідно до пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2011 року № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» та з метою визначення особливостей направлення у відрядження військовослужбовців Збройних Сил України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 20 лютого 2017 року № 105 «Про затвердження інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України», зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 березня 2017 року за № 364/30232 (зі змінами), що додаються.

2. Департаменту фінансів Міністерства оборони України забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України

А. Таран

ПОГОДЖЕНО:

Перший заступник Міністра фінансів України

Д. Улютін


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

оборони України

09 вересня 2021 року № 273

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

23 вересня 2021 р.

за № 1253/36875

ЗМІНИ

до Інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України

1.

Пункт 2 викласти в такій редакції:

«2. Відрядження - направлення військовослужбовців Збройних Сил України (далі - військовослужбовці) за наказом командира (начальника, керівника) на певний строк в інший населений пункт для виконання службових завдань поза місцем постійної (тимчасової) дислокації військової частини (підрозділу).».

2. У пункті 3:

1) після абзацу другого доповнити новим абзацом такого змісту:

«в органах військового управління, безпосередньо підпорядкованих Головнокомандувачу Збройних Сил України,- Головнокомандувач Збройних Сил України, заступник Головнокомандувача Збройних Сил України, керівник органу військового управління, безпосередньо підпорядкованого Головнокомандувачу Збройних Сил України;».

У зв’язку з цим абзаци третій-дванадцятий вважати абзацами четвертим-тринадцятим відповідно;

2) абзац четвертий викласти в такій редакції:

«у Генеральному штабі Збройних Сил України - начальник Генерального штабу Збройних Сил України, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, керівник структурного підрозділу Генерального штабу Збройних Сил України;».

3. Пункт 6 викласти в такій редакції:

«6. Військова частина (установа, організація), що відряджає військовослужбовця, забезпечує його коштами для здійснення поточних витрат під час відрядження (авансом). Аванс відрядженому військовослужбовцю перераховується в безготівковій формі на відповідний рахунок для використання із застосуванням платіжних карток.

Аванс може видаватися готівкою військовослужбовцям, яких у відрядження направляє військова частина (установа, організація), на яку законодавством покладено завдання і повноваження з розвідувальної, контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності.».

4. Пункт 18 викласти в такій редакції:

«18. Витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, документів в оригіналі, що підтверджують факт проживання (надання послуг з розміщення), отриманих з готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання відрядженого військовослужбовця, у тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

У разі використання електронного авіаквитка підставою для відшкодування витрат на його придбання є такий пакет документів: оригінал розрахункового або платіжного документа, що підтверджує здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера); роздрукована на папері частина електронного авіаквитка із вказаним маршрутом (маршрут/квитанція); оригінали відривної частини посадкових талонів пасажира або роздрукований на папері електронний посадковий талон, отриманий у разі онлайн-реєстрації на авіарейс.

У такому разі, коли електронний авіаквиток є частково використаним, до звіту також додається лист (акт, довідка) про повернення авіаквитка, складений компанією-продавцем, у якому зазначаються прізвище та ініціали відрядженого військовослужбовця, вартість здійсненого перельоту, сума повернутих коштів, комісійні та/або інші збори, пов’язані з поверненням частково використаного квитка.

У такому разі, коли авіаквиток (оформлений на паперовому бланку) є нероздільним і частково використаним, до звіту додається лист (акт, довідка) про повернення авіаквитка, складений компанією-продавцем, у якому зазначаються прізвище та ініціали відрядженого військовослужбовця, вартість здійсненого перельоту, сума повернутих коштів, комісійні та/або інші збори, пов’язані з поверненням частково використаного квитка, а також копія авіаквитка, завірена головним бухгалтером підприємства або уповноваженою на це особою.

У разі втрати, знищення або пошкодження оригіналу відривної частини посадкового талона пасажира відрядженому військовослужбовцю з дозволу командира (начальника, керівника) можуть бути відшкодовані витрати на придбання електронного авіаквитка за умови надання оригіналу довідки авіаперевізника, якою засвідчено стан замовлення та статус електронного квитка, придбаного для окремого пасажира, факт використання електронного квитка повністю за визначеним маршрутом.

У разі використання електронного посадкового документа на проїзд залізничним транспортом підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадковий документ (у разі перевезення багажу - роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги (зокрема послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) - роздрукований на паперовому носії документ на послуги).

У разі повернення електронного посадкового документа на проїзд залізничним транспортом до звіту додається роздрукований на паперовому носії документ на повернення.

Інформацію про наявність та статус електронного посадкового документа можна перевірити на офіційному вебсайті публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця».

У разі здійснення Інтернет-замовлення проїзних документів на автобусні пасажирські перевезення підставою для відшкодування витрат на придбання електронного квитка є роздрукований на паперовому носії проїзний документ.

У разі повернення проїзного документа на автобусні пасажирські перевезення до звіту додаються роздруковані на паперовому носії документи на повернення або лист (акт, довідка) про повернення проїзного документа, складений компанією-продавцем, у якому зазначаються сума повернутих коштів, комісійні та/або інші збори, пов’язані з його поверненням.

У разі повернення електронного проїзного/перевізного документа на поїзд до звіту додається роздрукований на папері документ на повернення.

Витрати, понесені у зв’язку з відрядженням, не підтверджені відповідними документами (крім добових витрат), військовослужбовцю не відшкодовуються.

Витрати, понесені у зв’язку з поверненням відрядженим військовослужбовцем квитка на поїзд, літак або інший транспортний засіб, можуть бути відшкодовані з дозволу командира (начальника, керівника) лише з поважних причин (рішення про відміну відрядження, відкликання з відрядження тощо), за наявності документа, що засвідчує вартість цих витрат.».

5. У пункті 20:

1) після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:

«в органах військового управління, безпосередньо підпорядкованих Головнокомандувачу Збройних Сил України,- керівника органу військового управління, безпосередньо підпорядкованого Головнокомандувачу Збройних Сил України, або його заступника;».

У зв’язку з цим абзаци четвертий-восьмий вважати абзацами п’ятим-дев’ятим відповідно;

2) після абзацу дев’ятого доповнити новим абзацом такого змісту:

«У випадку направлення військовослужбовців у відрядження до підрозділу цієї ж військової частини (організації, установи), який розташований в іншому населеному пункті, виплата добових та відшкодування витрат на найм житлового приміщення здійснюється за наявності на посвідченні про відрядження відмітки про дати прибуття військовослужбовця в пункт (пункти) відрядження та вибуття з нього (них), що засвідчується підписом командира (начальника, керівника) підрозділу, у який був направлений військовослужбовець у відрядження.».

6. У пункті 24:

1) абзац дев’ятий виключити.

У зв’язку з цим абзаци десятий-тринадцятий вважати абзацами дев’ятим-дванадцятим відповідно;

2) абзац одинадцятий викласти в такій редакції:

«Військовослужбовцям, тимчасово прикомандированим з дозволу Міністра оборони України, першого заступника Міністра оборони України, Головнокомандувача Збройних Сил України, начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувачів видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, командувача об’єднаних сил Збройних Сил України до інших військових частин, або тим, які перебувають у розпорядженні відповідних командирів (начальників), оплата добових за період перебування в пунктах прикомандирування або в розпорядженні не здійснюється.».

Директор

Департаменту фінансів

Міністерства оборони України

полковник

С. Дяченко

Про затвердження Змін до Інструкції про відрядження військовослужбовців Збройних Сил України

Наказ; Міноборони України від 09.09.2021 № 273

Прийняття від 09.09.2021

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1253-21

Законодавство України

станом на 07.05.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 08.10.2021 — 2021 р., № 78, стор. 280, стаття 4960, код акта 107416/2021

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Міноборони України:

  1. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  2. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  3. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  4. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  5. Наказ Міноборони України від 04.01.2023 № 6 "Про внесення зміни до Переліку органів військового управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України". Міноборони України. 2023 рікк
  6. Наказ Міноборони України від 09.01.2023 № 9/3/5 "Про затвердження Порядку здійснення координації діяльності центру протимінної діяльності, центру гуманітарного розмінування та центру соціально-гуманітарного реагування секретаріатом Національного органу з питань протимінної діяльності". Міноборони України. 2023 рікк
  7. Наказ Міноборони України від 11.02.2023 № 4 "Про затвердження Порядку та умов виплати додаткової винагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки Міністерства оборони України на період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  8. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 14/18 "Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії між Міністерством оборони України та Міністерством освіти і науки України". Міноборони України. 2023 рікк
  9. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 15/10 "Про затвердження Порядку організації електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів і Єдиним державним реєстром судових рішень". Міноборони України. 2023 рікк
  10. Наказ Міноборони України від 22.02.2023 № 6 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  11. Наказ Міноборони України від 24.02.2023 № 101 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 04 лютого 2023 року № 66". Міноборони України. 2023 рікк
  12. Наказ Міноборони України від 04.02.2023 № 66 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  13. Наказ Міноборони України від 03.03.2023 № 113 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 06 лютого 2023 року № 70". Міноборони України. 2023 рікк
  14. Наказ Міноборони України від 06.02.2023 № 70 "Про затвердження Змін до Порядку зарахування (виключення) до (із) складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України бойових кораблів та катерів, суден (кораблів та катерів) забезпечення". Міноборони України. 2023 рікк
  15. Наказ Міноборони України "ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період""ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  16. Наказ Міноборони України від 11.01.2023 № 19 "Про затвердження Змін до Норм забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період та Змін до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  17. Наказ Міноборони України від 16.03.2023 № 145 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 28 лютого 2023 року № 110". Міноборони України. 2023 рікк
  18. Наказ Міноборони України від 28.02.2023 № 110 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  19. Наказ Міноборони України від 03.04.2023 № 180 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства оборони України від 13 березня 2023 року № 131". Міноборони України. 2023 рікк
  20. Наказ Міноборони України від 13.03.2023 № 131 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства оборони України у галузі державної авіації". Міноборони України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -