Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ Міноборони України від 09.12.2015  № 701 "Про затвердження Змін до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України". Міноборони України. 2015

Документ актуальний на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

09.12.2015  № 701

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

31 грудня 2015 р.

за № 1660/28105

{Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства оборони № 553 від 24.10.2016}

Про затвердження Змін до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України

Відповідно до Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та з метою подальшого вдосконалення охорони об’єктів Збройних Сил України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 12 березня 2012 року № 132, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2012 року за № 504/20817, що додаються.

2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України

генерал армії України

С.Т. Полторак


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

оборони України

09.12.2015  № 701

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

31 грудня 2015 р.

за № 1660/28105

ЗМІНИ

до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України

1.

Пункт 1.3 розділу І доповнити новим абзацом такого змісту:

“Штабом військової частини щороку до 20 грудня складається розклад варт, який затверджується прямим начальником командира військової частини.”.

2. У розділі ІІ:

підпункт 2.1.2 пункту 2.1 викласти в такій редакції:

“2.1.2. Ця робота організовується та здійснюється двічі на рік (у червні та грудні місяці), а за потреби – в інші строки, спеціально призначеними комісіями на чолі з заступниками командирів (начальників) військових частин із залученням командирів підрозділів, медичних працівників, офіцерів з виховної роботи, служби ракетно-артилерійського озброєння, начальника фізичної підготовки та спорту і фахівців юридичної служби.

Призначені комісії зобов’язані: всебічно вивчати морально-ділові та психологічні якості, фізичний та сімейний стан кожного військовослужбовця; організовувати та здійснювати контроль за проведенням поглибленого медичного обстеження особового складу; перевіряти результати здачі військовослужбовцями заліків зі знання статутів Збройних Сил України, табеля постів та інструкцій посадових осіб варти, Кримінального кодексу України, матеріальної частини стрілецької зброї, заходів безпеки під час поводження з нею, а також результати виконання практичних стрільб та здачі нормативів із фізичної підготовки. За підсумками роботи комісій складається акт, який затверджується командиром (начальником) військової частини.”;

пункт 2.3 викласти в такій редакції:

“2.3. За умови недостатньої кількості особового складу військової частини (звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, виїзди на навчання, польові виходи, епідемії тощо) та неможливості організації несення вартової служби трьома змінами варт має бути не менше двох складів варт. У цьому разі наказом командира військової частини вносяться відповідні зміни до розпорядку дня, які забезпечують якісне проведення добору, розподіл особового складу варти, його теоретичної, практичної підготовки та медичного огляду, передбачення додаткового часу на відпочинок особового складу, який залучається до несення служби у вартах.”;

в абзаці другому пункту 2.5 слова “У військових частинах” замінити словами “Для військових частин”;

абзац сьомий пункту 2.7 викласти в такій редакції:

“Вимоги до місць підготовки особового складу варти наведено в додатку 2 до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України. Для керівників занять на кожне навчальне місце розробляється план-конспект, який затверджується командиром військової частини (підрозділу).”.

3. Пункт 3.2 розділу ІІІ викласти в такій редакції:

“3.2. Інструкторсько-методичні заняття з питань організації вартової служби проводяться під керівництвом:

заступників начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувачів видів Збройних Сил України, командувача високомобільних десантних військ Збройних Сил України, командувачів оперативних командувань, керівників структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, командирів повітряних командувань, військово-морських баз, начальників військових навчальних закладів з командирами військових частин, начальниками факультетів та їх заступниками, генералами та офіцерами підпорядкованого штабу – один раз протягом навчального року;

командирів військових частин, начальників факультетів військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів з офіцерами управління, командирами підрозділів, їх заступниками, офіцерами, особами сержантського (старшинського) складу військової служби за контрактом, які залучаються до несення служби у вартах та її підготовки, – один раз на півріччя.

Інструкторсько-методичні заняття з питань організації вартової служби проводяться на базі військових частин (підрозділів), що за підсумками навчального року мають негативні показники за предметами бойової підготовки та порушення в організації вартової служби.”.

4. В абзаці сьомому пункту 4.1 розділу ІV слова “періодичній пресі підрозділів” замінити словами “штабах, підрозділах”.

5. Пункт 5.1 розділу V викласти в такій редакції:

“5.1. Огляди-конкурси на кращу організацію та стан вартової служби проводяться комісіями зі складанням актів за їх результатами та з виданням наказів організаційно-розпорядчого характеру:

заступників начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувачів видів Збройних Сил України, командувача високомобільних десантних військ Збройних Сил України, командувачів оперативних командувань – один раз на три роки;

керівників структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, у підпорядкуванні яких перебувають військові частини, командирів повітряних командувань, військово-морських баз – один раз на два роки.

Для заохочення кращих підрозділів, військових частин і з’єднань із питань організації вартової служби встановлюються перехідні призи. Переможці та призери оглядів-конкурсів нагороджуються грамотами, цінними подарунками або грошовою премією.”.

6. Пункт 6.1 розділу VІ викласти в такій редакції:

“6.1. Перевірка варт та контроль за організацією вартової служби посадовими особами, яким вони підпорядковані, здійснюються:

командирами підрозділів або їх заступниками – кожної варти, яка призначена від підрозділу, не менше двох разів на добу, з них один раз уночі;

командирами військових частин та їх заступниками – кожної підпорядкованої варти, не менше одного разу на тиждень. Перевірка варт командирами (начальниками) військових частин та їх заступниками у разі розташування підпорядкованих військових частин (підрозділів) у декількох військових містечках, дислокованих на значній відстані від управлінь, здійснюється під час роботи в цих військових частинах (підрозділах);

керівним складом видів Збройних Сил України, керівниками структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, командувачем високомобільних десантних військ Збройних Сил України, командувачами оперативних командувань, командирами повітряних командувань, військово-морських баз та їх заступниками – під час роботи в підпорядкованих військових частинах.

Перевірка варт здійснюється відповідно до статті 189 Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України, про що робиться відповідний запис у постовій відомості.

Командири (начальники) усіх рівнів та їх штаби до з’єднання щодня здійснюють контроль за перевіркою кожної підпорядкованої варти та один раз на тиждень контролюють проведення підлеглими командирами (начальниками) та їх заступниками особистих перевірок варт.”.

7. У розділі VІІ:

пункт 7.2 викласти в такій редакції:

“7.2. Вартове приміщення, призначене для розміщення особового складу варти, що здійснює охорону об’єкта, перевіряється на наявність у ньому апаратури прийому інформації з постів і від технічних засобів охорони, а також апаратури управління технічними засобами охорони та засобів електроживлення.

Вартове приміщення розташовується як окремо, так і на спеціально відведеній для нього території в інших службових будівлях. На вікнах будівлі вартового приміщення перевіряється наявність протигранатних сіток і ґрат. Територія навколо вартового приміщення огороджується огорожею висотою не менше ніж як 2 метри.

Території, що прилягають до вартових приміщень, розташовані поза межами військових містечок, огороджуються зовнішньою і внутрішньою огорожами висотою не менше ніж 2 метри, на них установлюються додаткові інженерні загородження, при цьому на зовнішній огорожі обладнується козирок у бік, протилежний від вартового приміщення. У такому разі на території, прилеглій до вартового приміщення, обладнується пост. Межу, до якої заборонено наближатися, позначають добре помітними вдень і вночі покажчиками (додаток 3).”;

підпункти 7.3.6–7.3.8 пункту 7.3 викласти в такій редакції:

“7.3.6. Для прямування зміни на пости (з постів), своєчасної доставки (прибуття) резервної групи варти (чергового підрозділу, підрозділу посилення охорони) між зовнішньою та внутрішньою огорожами обладнується дорога охорони (стежка наряду).

Дорога охорони влаштовується при довжині периметра об’єкта охорони більше ніж 3,0 км.

Стежка наряду влаштовується при довжині периметра об’єкта охорони до 3,0 км. Ширина стежки наряду повинна бути не менше ніж 0,75 м.

Тип покриття дороги охорони (стежки наряду) повинен бути твердим і забезпечувати можливість її експлуатації в будь-яку пору року.

7.3.7. Для забезпечення несення вартової служби, своєчасного виклику чатовим резервної групи варти, контролю за несенням служби чатовими на посту, обслуговування технічних засобів охорони встановлюються засоби зв’язку і тривожної сигналізації.

Начальник варти повинен мати прямий зв’язок з кожним постом, циркулярний зв’язок з усіма постами та прямий зв’язок із черговим військової частини (варт).

Апаратура прямого зв’язку встановлюється у кімнаті начальника варти. Кінцева апаратура встановлюється на спостережних вишках, постових грибках, стовпах уздовж дороги охорони (стежки наряду), а також може встановлюватися на захисних стінках або в окопах.

Установлена табелем постів періодичність доповідей чатових через засоби зв’язку про стан несення служби не повинна перевищувати 15–20 хвилин. Начальник варти час отримання доповідей записує до відомості контролю і щогодини доповідає черговому військової частини (варт) про стан справ у варті. У разі виходу з ладу апаратури прямого зв’язку між начальником варти і чатовими або між начальником варти і черговим військової частини (варт) зазначені посадові особи вживають негайних заходів для організації зв’язку за допомогою дублюючих (резервних) засобів зв’язку.

З цією метою в начальника варти, чатових і в чергового військової частини (варт) установлюються засоби резервного (дублюючого) зв’язку, для чого використовуються малогабаритні радіостанції. При цьому радіостанція, установлена у чергового військової частини (варт), повинна бути постійно ввімкнутою і перебувати в режимі чергового прийому.

Для екстреного виклику резервної групи варти до місця порушення уздовж дороги охорони (стежки наряду), дороги, якою зміна варти прямує на пости (з постів), повинні бути встановлені кнопки тривожної сигналізації. Відстань між кнопками – не більше 250 м. Сигнал від цих кнопок повинен надходити начальнику варти.

7.3.8. У темну пору доби з метою своєчасного виявлення порушника та забезпечення несення служби чатовому облаштовують освітлення.

Освітлення повинне забезпечувати:

необхідне освітлення об’єкта охорони;

автоматичне і ручне переключення джерел живлення;

надійність, безпеку і зручність обслуговування.

Світильники освітлення встановлюються на стовпах зовнішнього огородження або на окремо встановлених опорах. Висота розміщення світильників на огорожі – не нижче 4,5 м від землі, на окремо встановлених опорах – не нижче 6,5 м.

Світло від світильників не повинне потрапляти на дорогу охорони (стежку наряду), спостережні вишки, постові грибки та маршрути руху чатових.

У разі розташування вартового приміщення поза територією об’єкта охорони дорога, якою зміна варти прямує на пости (з постів), у нічний час повинна освітлюватися.”.

Начальник Центрального

управління підготовки

та повсякденної діяльності

військ (сил) Збройних

Сил України

полковник

О.М. Швець

Про затвердження Змін до Інструкції з організації вартової служби у Збройних Силах України

Наказ; Міноборони України від 09.12.2015 № 701

Втрата чинності від 20.12.2016, підстава — z1475-16

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1660-15

Законодавство України

станом на 22.09.2023

втратив чинність


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 29.01.2016 — 2016 р., № 6, стор. 180, стаття 325, код акта 80449/2016

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Міноборони України:

  1. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  2. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  3. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  4. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  5. Наказ Міноборони України від 04.01.2023 № 6 "Про внесення зміни до Переліку органів військового управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України". Міноборони України. 2023 рікк
  6. Наказ Міноборони України від 09.01.2023 № 9/3/5 "Про затвердження Порядку здійснення координації діяльності центру протимінної діяльності, центру гуманітарного розмінування та центру соціально-гуманітарного реагування секретаріатом Національного органу з питань протимінної діяльності". Міноборони України. 2023 рікк
  7. Наказ Міноборони України від 11.02.2023 № 4 "Про затвердження Порядку та умов виплати додаткової винагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки Міністерства оборони України на період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  8. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 14/18 "Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії між Міністерством оборони України та Міністерством освіти і науки України". Міноборони України. 2023 рікк
  9. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 15/10 "Про затвердження Порядку організації електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів і Єдиним державним реєстром судових рішень". Міноборони України. 2023 рікк
  10. Наказ Міноборони України від 22.02.2023 № 6 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  11. Наказ Міноборони України від 24.02.2023 № 101 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 04 лютого 2023 року № 66". Міноборони України. 2023 рікк
  12. Наказ Міноборони України від 04.02.2023 № 66 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  13. Наказ Міноборони України від 03.03.2023 № 113 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 06 лютого 2023 року № 70". Міноборони України. 2023 рікк
  14. Наказ Міноборони України від 06.02.2023 № 70 "Про затвердження Змін до Порядку зарахування (виключення) до (із) складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України бойових кораблів та катерів, суден (кораблів та катерів) забезпечення". Міноборони України. 2023 рікк
  15. Наказ Міноборони України "ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період""ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  16. Наказ Міноборони України від 11.01.2023 № 19 "Про затвердження Змін до Норм забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період та Змін до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  17. Наказ Міноборони України від 16.03.2023 № 145 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 28 лютого 2023 року № 110". Міноборони України. 2023 рікк
  18. Наказ Міноборони України від 28.02.2023 № 110 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  19. Наказ Міноборони України від 03.04.2023 № 180 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства оборони України від 13 березня 2023 року № 131". Міноборони України. 2023 рікк
  20. Наказ Міноборони України від 13.03.2023 № 131 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства оборони України у галузі державної авіації". Міноборони України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -