Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ Міноборони України від 25.08.2016 № 438 "Про впорядкування умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України". Міноборони України. 2016

Документ актуальний на 08.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

25.08.2016  № 438

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

19 вересня 2016 р.

за № 1267/29397

Про впорядкування умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України

{Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства оборони

№ 44 від 23.01.2017

№ 239 від 25.04.2017

№ 98 від 14.04.2021}

Відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (із змінами), від 06 квітня 2016 року № 288 “Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” та з метою впорядкування умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України, а також у зв’язку з проведенням у Міністерстві оборони України організаційних заходів НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Умови оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України, що додаються.

2. Командирам військових частин, начальникам військових навчальних закладів, керівникам установ та організацій Збройних Сил України в межах фонду оплати праці встановити працівникам (невійськовослужбовцям) льотного та льотно-підйомного складу посадові оклади (тарифні ставки), доплати та надбавки, виходячи з Умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України, затверджених цим наказом.

3.

Установити з 01 травня 2016 року у межах видатків на оплату праці, передбачених Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, посадові оклади (тарифні ставки) працівників відповідно в таких розмірах:

1 тарифного розряду - 1516 гривень;

2 тарифного розряду - 1521 гривня;

3 тарифного розряду - 1532 гривні;

4 тарифного розряду - 1543 гривні;

5 тарифного розряду - 1612 гривень;

6 тарифного розряду - 1718 гривень;

7 тарифного розряду - 1825 гривень;

8 тарифного розряду - 1943 гривні;

9 тарифного розряду - 2050 гривень;

10 тарифного розряду - 2157 гривень;

11 тарифного розряду - 2334 гривні;

12 тарифного розряду - 2512 гривень;

13 тарифного розряду - 2690 гривень;

14 тарифного розряду - 2868 гривень;

15 тарифного розряду - 3057 гривень;

16 тарифного розряду - 3306 гривень;

17 тарифного розряду - 3555 гривень;

18 тарифного розряду - 3804 гривні;

19 тарифного розряду - 4053 гривні;

20 тарифного розряду - 4313 гривень;

21 тарифного розряду - 4562 гривні;

22 тарифного розряду - 4811 гривень;

23 тарифного розряду - 5060 гривень;

24 тарифного розряду - 5167 гривень;

25 тарифного розряду - 5344 гривні.

4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства оборони України від 07 листопада 2012 року № 741 “Про впорядкування умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 листопада 2012 року за № 1986/22298 (із змінами).

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 01 травня 2016 року.

Міністр оборони України

генерал армії України

С.Т. Полторак

ПОГОДЖЕНО:

Міністр соціальної політики України

Міністр фінансів України

Перший заступник Голови

Спільного представницького органу

сторони роботодавців на національному рівні

Голова Центрального комітету

Всеукраїнської профспілки працівників

Збройних Сил України

А. Рева

С. Марченко

О. Мірошниченко

Д.Т. Мірошниченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

оборони України

25.08.2016  № 438

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

19 вересня 2016 р.

за № 1267/29397

УМОВИ

оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України

1. Ці Умови застосовуються під час обчислення заробітної плати працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України (далі - працівники авіації Збройних Сил України).

2. Розміри тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України визначені в додатку 1 до цих Умов.

Схема тарифних розрядів посад працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України визначена в додатку 2 до цих Умов.

3. Командири військових частин, начальники військових навчальних закладів, керівники установ, організацій Збройних Сил України (далі - командири військових частин) у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах, мають право установлювати працівникам авіації Збройних Сил України:

1) надбавки у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки):

за високі досягнення у праці;

за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);

за складність, напруженість у роботі.

Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу.

У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни зазначені надбавки скасовуються або зменшуються;

2) надбавки:

за почесні звання України, СРСР, союзних республік СРСР “заслужений” - 20 відсотків посадового окладу (тарифної ставки);

за спортивні звання “заслужений тренер”, “заслужений майстер спорту” - у розмірі 20 відсотків, “майстер спорту міжнародного класу” - 15 відсотків, “майстер спорту” - 10 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

Надбавки за почесні та спортивні звання встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним почесним або спортивним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність почесного або спортивного звання профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається командиром військової частини;

за знання та використання в роботі іноземної мови: однієї європейської - 10, однієї східної, угро-фінської або африканської - 15, двох і більше мов - 25 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

Надбавки не встановлюються працівникам, для яких вимогами для зайняття посади передбачено знання іноземної мови, що підтверджено відповідним документом;

3) надбавки за кваліфікацію у відсотках посадового окладу (тарифної ставки): І класу - 40, ІІ класу - 15.

У разі допущення льотного, льотно-підйомного складу до проведення планових випробувальних польотів та фактичного здійснення цих польотів надбавки за кваліфікацію встановлюються: фахівцям кваліфікації І класу - 50, ІІ класу - 45, ІІІ класу - 40 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

Надбавка за кваліфікацію виплачується з дня підписання наказу відповідного командира військової частини про присвоєння (підтвердження) класної кваліфікації за результатами роботи кваліфікаційної комісії.

Порядок присвоєння (підтвердження, пониження, позбавлення) класної кваліфікації та вимоги, що висуваються до працівників авіації Збройних Сил України, яких подано до присвоєння класної кваліфікації, визначаються наказом Міністерства оборони України відповідно до вимог чинного законодавства України.

За результатами роботи кваліфікаційної комісії і згідно з наказом відповідного командира військової частини працівникам авіації Збройних Сил України, яким присвоєно класну кваліфікацію, видаються посвідчення класного спеціаліста, здійснюються записи в льотних книжках, документах з обліку трудової діяльності (трудовій книжці) та кваліфікаційних посвідченнях;

4) доплати у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки):

за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників;

за суміщення професій (посад);

за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Зазначені види доплат не встановлюються командирам військових частин, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів цих військових частин, їх заступникам;

5) доплати у розмірі до 40 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за роботу в нічний час, якщо вищий розмір не визначено законодавством, за кожну годину роботи з 10-ї години вечора до 6-ї години ранку;

6) доплати за вчене звання:

професора - у граничному розмірі 33 відсотки посадового окладу (тарифної ставки);

доцента, старшого наукового співробітника - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним ученим званням. За наявності в зазначених працівників двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням;

7) доплати за науковий ступінь:

доктора наук - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (тарифної ставки);

кандидата наук - у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

Зазначені доплати встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.

Відповідність вченого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається командиром військової частини.

Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, повинні відповідати нормам та вимогам, передбаченим законодавством.

4. Командири військових частин у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах, мають право:

1) надавати працівникам авіації Збройних Сил України матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання;

2) преміювати працівників авіації Збройних Сил України відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи в межах коштів на оплату праці.

Порядок і умови преміювання (категорії працівників, які підлягають преміюванню, періодичність виплати премій, показники преміювання, умови, за яких працівники не подаються для преміювання, та розміри премій) установлюються положенням про преміювання, затвердженим командиром військової частини, за погодженням із профспілковим органом.

Преміювання командирів військових частин, встановлення їм надбавок та доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги здійснюються за рішенням органу вищого рівня у межах наявних коштів на оплату праці.

5. Конкретні розміри надбавок, доплат установлюються в колективному договорі та затверджуються письмовим наказом командира військової частини. У разі якщо колективний договір у військовій частині не укладений, командир військової частини зобов’язаний погодити ці питання із профспілковим органом військової частини.

6. Оплата праці працівників авіації Збройних Сил України здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу, виходячи з посадового окладу, з урахуванням доплат, надбавок, премій, передбачених законодавством.

7. Оплата праці працівників авіації Збройних Сил України, прийнятих за строковими трудовими договорами для тимчасового заміщення вакантних посад військовослужбовців або посад, що комплектуються жінками із числа військовослужбовців, на період відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною, здійснюється згідно з чинним законодавством на умовах, передбачених для відповідної категорії працівників, за рахунок асигнувань, виділених на грошове забезпечення.

Директор Департаменту

фінансів

Міністерства оборони України

генерал-майор

О.М. Шевчук


Додаток 1

до Умов оплати праці

працівників (невійськовослужбовців)

льотного, льотно-підйомного складу

авіації Збройних Сил України

(пункт 2)

РОЗМІРИ

тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України

Тарифні розряди

Тарифні коефіцієнти

1

2

1

1

2

1,09

3

1,18

4

1,27

5

1,36

6

1,45

7

1,54

8

1,64

9

1,73

10

1,82

11

1,97

12

2,12

13

2,27

14

2,42

15

2,58

16

2,79

17

3

18

3,21

19

3,42

20

3,64

21

3,85

22

4,06

23

4,27

24

4,36

25

4,51

__________

Примітки:

1. Посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, визначеного в примітці 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (із змінами).

{Пункт 1 приміток до Додатка 1 в редакції Наказу Міністерства оборони № 98 від 14.04.2021 - застосовується з 01 січня 2021 року}

2. Посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами Єдиної тарифної сітки визначаються шляхом множення окладу (ставки) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. У разі коли посадовий оклад (тарифна ставка) визначені у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидаються, від 0,5 і вище - заокруглюються до однієї гривні.

{Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства оборони № 44 від 23.01.2017 - застосовується з 1 грудня 2016 року; № 239 від 25.04.2017 - застосовується з 1 січня 2017 року}


Додаток 2

до Умов оплати праці

працівників (невійськовослужбовців)

льотного, льотно-підйомного складу

авіації Збройних Сил України

(пункт 2)

СХЕМА

тарифних розрядів посад працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України

Посада

Тарифний розряд

1

2

Старший льотчик-випробувач

13-14

Старший штурман-випробувач

13-14

Старший інженер-випробувач бортовий

11-12

Старший механік-випробувач бортовий

10-11

Льотчик-випробувач

12-13

Штурман-випробувач

12-13

Інженер-випробувач бортовий

10-11

Механік-випробувач бортовий

9-10

Старший інструктор-пілот

13-14

Старший інспектор-пілот

12-13

Старший інспектор-пілот з безпеки польотів

12-13

Старший штурман-інструктор

13-14

Старший штурман-інспектор

12-13

Інструктор-пілот

12-13

Інспектор-пілот

11-12

Інспектор-пілот з безпеки польотів

11-12

Штурман-інструктор

12-13

Штурман-інспектор

11-12

Інженер-інструктор бортовий І категорії

11-12

Інженер-інструктор бортовий ІІ категорії

10-11

Інженер-інструктор бортовий

9-10

Старший пілот

12-13

Старший бортштурман

12-13

Старший бортмеханік

9-10

Пілот

11-12

Бортштурман

11-12

Другий пілот

10-11

Інженер бортовий І категорії

10-11

Інженер бортовий ІІ категорії

9-10

Інженер бортовий

8-9

Бортмеханік

8-9

Про впорядкування умов оплати праці працівників (невійськовослужбовців) льотного, льотно-підйомного складу авіації Збройних Сил України

Наказ; Міноборони України від 25.08.2016 № 438

Редакція від 11.05.2021, підстава — z0584-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1267-16

Законодавство України

станом на 02.12.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 11.10.2016 — 2016 р., № 78, стор. 110, стаття 2612, код акта 83320/2016

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Міноборони України:

  1. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  2. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  3. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 44 "Про внесення Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам". Міноборони України. 2023 рікк
  4. Наказ Міноборони України від 25.01.2023 № 45 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  5. Наказ Міноборони України від 04.01.2023 № 6 "Про внесення зміни до Переліку органів військового управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України". Міноборони України. 2023 рікк
  6. Наказ Міноборони України від 09.01.2023 № 9/3/5 "Про затвердження Порядку здійснення координації діяльності центру протимінної діяльності, центру гуманітарного розмінування та центру соціально-гуманітарного реагування секретаріатом Національного органу з питань протимінної діяльності". Міноборони України. 2023 рікк
  7. Наказ Міноборони України від 11.02.2023 № 4 "Про затвердження Порядку та умов виплати додаткової винагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки Міністерства оборони України на період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  8. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 14/18 "Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії між Міністерством оборони України та Міністерством освіти і науки України". Міноборони України. 2023 рікк
  9. Наказ Міноборони України від 10.01.2023 № 15/10 "Про затвердження Порядку організації електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів і Єдиним державним реєстром судових рішень". Міноборони України. 2023 рікк
  10. Наказ Міноборони України від 22.02.2023 № 6 "Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України в період дії воєнного стану". Міноборони України. 2023 рікк
  11. Наказ Міноборони України від 24.02.2023 № 101 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 04 лютого 2023 року № 66". Міноборони України. 2023 рікк
  12. Наказ Міноборони України від 04.02.2023 № 66 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  13. Наказ Міноборони України від 03.03.2023 № 113 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 06 лютого 2023 року № 70". Міноборони України. 2023 рікк
  14. Наказ Міноборони України від 06.02.2023 № 70 "Про затвердження Змін до Порядку зарахування (виключення) до (із) складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України бойових кораблів та катерів, суден (кораблів та катерів) забезпечення". Міноборони України. 2023 рікк
  15. Наказ Міноборони України "ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період""ЗМІНИ до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  16. Наказ Міноборони України від 11.01.2023 № 19 "Про затвердження Змін до Норм забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період та Змін до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період". Міноборони України. 2023 рікк
  17. Наказ Міноборони України від 16.03.2023 № 145 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 28 лютого 2023 року № 110". Міноборони України. 2023 рікк
  18. Наказ Міноборони України від 28.02.2023 № 110 "Про затвердження Зміни до Переліку основних штатних посад осіб офіцерського складу, відповідних їм військових звань та рівнів військової освіти в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України". Міноборони України. 2023 рікк
  19. Наказ Міноборони України від 03.04.2023 № 180 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства оборони України від 13 березня 2023 року № 131". Міноборони України. 2023 рікк
  20. Наказ Міноборони України від 13.03.2023 № 131 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства оборони України у галузі державної авіації". Міноборони України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -