Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 23.09.2014 № 683 "Про затвердження Порядку взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування". Мінсоцполітики України. 2014

Документ актуальний на 21.11.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.09.2014  № 683

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

8 жовтня 2014 р.

за № 1216/25993

{Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства соціальної політики № 646 від 16.11.2021}

Про затвердження Порядку взяття на облік особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

{Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства

соціальної політики

№ 217 від 25.02.2015

№ 1556 від 19.12.2016}

{У заголовку та тексті Наказу слова „інвалід” і „дитина-інвалід” у всіх відмінках і числах замінено відповідно словами „особа з інвалідністю” та „дитина з інвалідністю” у відповідних відмінках і числах згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 1556 від 19.12.2016}

Відповідно до пунктів 15, 16 та 16-1 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321, НАКАЗУЮ:

1.

Затвердити Порядок взяття на облік особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування, що додається.

2. Департаменту соціального захисту інвалідів (Полякова О.Ю.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра  Мущиніна В.В.

Міністр

Л. Денісова

ПОГОДЖЕНО:

Виконавчий директор

Всеукраїнського громадського об’єднання

«Національна Асамблея інвалідів України»

Голова Всеукраїнської організації інвалідів

«Союз організацій інвалідів України»

Перший заступник Голови

Спільного представницького органу

об’єднань профспілок

Перший заступник Голови

Спільного представницького органу

сторони роботодавців на національному рівні

Н. Скрипка

В.В. Назаренко

С.М. Кондрюк

О. Мірошниченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства соціальної

політики України

23.09.2014 № 683

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

8 жовтня 2014 р.

за № 1216/25993

ПОРЯДОК

взяття на облік особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

тексті Порядку після слів ,,окупованої території” доповнено словами ,,чи районів проведення антитерористичної операції” згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 217 від 25.02.2015}

{У заголовку та тексті слова „інвалід” і „дитина-інвалід” у всіх відмінках і числах замінено відповідно словами „особа з інвалідністю” та „дитина з інвалідністю” у відповідних відмінках і числах згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 1556 від 19.12.2016}

1. Цей Порядок визначає механізм взяття на облік особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування.

2. Облік осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб та видача направлень на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації здійснюються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад (далі - органи соціального захисту населення) за фактичним місцем проживання, перебування таких осіб.

3. Особи з інвалідністю, інші особи або їх законні представники, законні представники дітей з інвалідністю, звертаються із заявою та паспортом або свідоцтвом про народження (для дітей віком до 16 років) до органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування таких осіб. Заявники, які переселилися з тимчасово окупованої території або районів проведення антитерористичної операції, надають довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції, що визначена законодавством.

{Абзац перший пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства соціальної політики № 217 від 25.02.2015, № 1556 від 19.12.2016}

Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, інші особи, які не взяті на облік для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, перебування, разом із заявою та паспортом або свідоцтвом про народження (для дітей віком до 16 років) надають документи, зазначені у пункті 16 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіцб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 (далі - Порядок забезпечення). 

{Абзац другий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 1556 від 19.12.2016}

Орган соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування перевіряє інформацію щодо заявника у Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - банк даних) та у разі перебування особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю чи іншої особи на обліку за місцем реєстрації проживання, перебування видає направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Якщо у банку даних є інформація про забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, яка переселилася з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, технічним чи іншим засобом реабілітації, але цей засіб відсутній за фактичним місцем проживання, перебування такої особи, спеціалістами органу соціального захисту населення та територіального відділення Фонду соціального захисту інвалідів складається акт про відсутність в особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи технічного чи іншого засобу реабілітації за фактичним місцем проживання, перебування за формою, що додається.

{Пункт 3 доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 1556 від 19.12.2016}

У разі відсутності інформації про особу з інвалідністю, дитину з інвалідністю чи іншу особу на обліку у банку даних орган соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування оформлює особову справу особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи відповідно до Порядку забезпечення, видає направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та протягом п’яти днів інформує про зазначене орган соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування заявника (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції).

4. Якщо в особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, або їхніх законних представників відсутні документи, передбачені пунктом 16 Порядку забезпечення, орган соціального захисту населення перевіряє дані про особу з інвалідністю, дитину з інвалідністю, іншу особу в банку даних, а за відсутності їх у банку даних сприяє в отриманні зазначених документів за місцем фактичного проживання (перебування):

{Абзац перший пункту 4 в редакції Наказів Міністерства соціальної політики № 217 від 25.02.2015, № 1556 від 19.12.2016}

1) висновку МСЕК про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю - висновок ЛКК) та індивідуальної програми - у відповідних закладах охорони здоров’я;

2) копії документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, - у відповідних контролюючих органах.

5. Особова справа особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, які фактично проживають, перебувають не за місцем реєстрації, але стоять на обліку в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, перебування (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції), на підставі заяви таких осіб та запиту відповідного органу соціального захисту населення у місячний строк відправляється органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування заявника. При цьому в журналі реєстрації, що зберігається в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, робиться позначка ,,Вибув” із зазначенням причини, а в органі соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування робиться позначка ,,Прибув” із зазначенням дати.

Особова справа особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, які фактично проживають, перебувають не за місцем реєстрації, залишається в органі соціального захисту населення на період фактичного проживання, перебування особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи у цьому місці.

6. Особова справа особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, оформлена не за місцем реєстрації проживання, перебування, у разі вибуття  з нього на підставі заяви особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи у місячний термін відправляється органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування заявника (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції) або органу соціального захисту населення за іншим фактичним місцем його проживання, перебування. При цьому в журналі реєстрації, що зберігається в органі соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування, робиться позначка „Вибув” із зазначенням причини, а в органі соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування або органі соціального захисту населення за іншим фактичним місцем його проживання, перебування робиться позначка ,,Прибув” із зазначенням дати.

Директор Департаменту

соціального захисту інвалідів

О. Полякова


Додаток

до Порядку взяття на облік

особи з інвалідністю,

дитини з інвалідністю, іншої особи

для забезпечення технічними

та іншими засобами реабілітації

за їх фактичним місцем проживання,

перебування

(пункт 3)

АКТ

про відсутність в особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи технічного чи іншого засобу реабілітації за фактичним місцем проживання, перебування

{Порядок доповнено додатком згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 1556 від 19.12.2016}

Про затвердження Порядку взяття на облік особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

Наказ; Мінсоцполітики України від 23.09.2014 № 683

Втрата чинності від 17.12.2021, підстава — z1559-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1216-14

Законодавство України

станом на 14.11.2023

втратив чинність


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f433095n46.doc від 13.02.17 17:30, 63 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 31.10.2014 — 2014 р., № 85, стор. 139, стаття 2418, код акта 74379/2014

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінсоцполітики України:

  1. НАКАЗ від 09.01.2023 № 3 "Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги та компенсацій". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 18.01.2023 № 23 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України від 29 липня 2015 року № 779". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 01.02.2023 № 42 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 13 січня 2023 року № 16". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 23.01.2023 № 27 "Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2023 рік". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 13.01.2023 № 16 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 04 липня 2022 року № 190". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 18.01.2023 № 24 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 06 серпня 2019 року № 1208". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 03.02.2023 № 47 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України від 22 січня 2018 року № 74". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 02.02.2023 № 44/58 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України від 20 квітня 2015 року № 431/447". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 20.03.2023 № 105 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 22 лютого 2023 року № 77". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 22.02.2023 № 77 "Про затвердження Правил етичної поведінки працівників апарату Міністерства соціальної політики України". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 26.04.2023 № 140-Н "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 07 квітня 2023 року № 122-Н". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 07.04.2023 № 122-Н "Про затвердження Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері соціального захисту населення". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 03.05.2023 № 149-Н "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 11 квітня 2023 року № 126-Н". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 11.04.2023 № 126-Н "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 28 грудня 2015 року № 1256". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 24.04.2023 № 135/337 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України від 16 листопада 2020 року № 770/810". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 10.05.2023 № 157-Н "Про внесення змін до нормативно-правових актів з питань порядку надання в електронній формі інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування органам соціального захисту населення". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 15.05.2023 № 159-Н "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України від 16 січня 2017 року № 43". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 01.06.2023 № 188 "Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 27 березня 2023 року № 109-Н". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  19. фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Національна соціальна сервісна служба України та її територіальні органи. Мінсоцполітики України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 27.03.2023 № 109-Н "Про затвердження Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Національна соціальна сервісна служба України та її територіальні органи, та їх Розміру". Мінсоцполітики України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -