Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

HАКАЗ від 03.04.2018 № 974/5/467/609/280 "Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк". Мін'юст України. 2018

Документ актуальний на 02.05.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

HАКАЗ

03.04.2018  № 974/5/467/609/280

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

05 квітня 2018 р.

за № 408/31860

Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції

№ 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

Відповідно до частини другої статті 6 Закону України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», Законів України «Про зайнятість населення», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про протидію захворюванню на туберкульоз», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про пробацію», Кримінально-виконавчого кодексу України та з метою сприяння особам, які готуються до звільнення від відбування покарання, у відновленні соціального статусу повноправного члена суспільства, поверненні їх до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві НАКАЗУЄМО:

1.

Затвердити Порядок взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 28 березня 2012 року № 478/5/180/375/212/258 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 березня 2012 року за № 487/20800.

3. Департаменту публічного права Міністерства юстиції України (Кравченко Л.М.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу в межах компетенції покласти на заступників керівників відповідних центральних органів виконавчої влади згідно з розподілом обов’язків.

Міністр юстиції України

П. Петренко

Міністр соціальної

політики України

А. Рева

В.о. Міністра охорони

здоров’я України

У. Супрун

Міністр внутрішніх

справ України

А. Аваков

ПОГОДЖЕНО:

Тимчасово виконуючий обов'язки

Міністра освіти і науки України

Заступник Міністра

молоді та спорту України -

керівник апарату

Т.в.о. Голови

Національної поліції України

Керівник Департаменту

з питань помилування

Адміністрації Президента України

В.В.Ковтунець

М.В.Даневич

В.В.Аброськін

О.П.Букалов


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

юстиції України,

Міністерства соціальної

політики України,

Міністерства охорони

здоров’я України,

Міністерства внутрішніх

справ України

03.04.2018 № 974/5/467/609/280

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

05 квітня 2018 р.

за № 408/31860

ПОРЯДОК

взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк

I. Повноваження установи виконання покарань (слідчого ізолятора)

1. Установа виконання покарань (слідчий ізолятор) не пізніше ніж за три місяці до закінчення призначеного строку покарання або розгляду на засіданні комісії установи виконання покарань (слідчого ізолятора) питання про подання до суду матеріалів для застосування статей 81, 82 Кримінального кодексу України стосовно засудженого, який за період відбування покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк довів своє виправлення або став на шлях виправлення, здійснює моніторинг проблемних питань засуджених, які готуються до звільнення, та їхніх можливих потреб після звільнення.

Моніторинг здійснюється шляхом проведення бесіди із засудженим, під час якої з’ясовуються:

наміри засудженого щодо його місця проживання після звільнення;

наявність документа, що посвідчує особу, та потреба у його отриманні (відновленні);

наявність визначеного місця працевлаштування;

потреба в отриманні соціальних послуг:

стаціонарного догляду (влаштування до спеціального будинку-інтернату, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду) для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю у віці старше 18 років, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та комплексу реабілітаційних заходів;

соціальної адаптації для працездатних звільнених осіб, які досягли 35 років (влаштування до центру соціальної адаптації) / соціальна інтеграція та реінтеграція / надання притулку для працездатних звільнених осіб у віці старше 18 років (влаштування до закладу соціального захисту для бездомних осіб (будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель));

потреба у здійсненні соціального супроводу молодих звільнених осіб у віці від 18 до 35 років включно центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб, влаштуванні їх до закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді).

Потреба у соціальних послугах / здійсненні соціального супроводу визначається на підставі акта оцінки потреб особи / сім’ї, форма якого затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 13 липня 2018 року № 1005 «Про затвердження форм обліку соціальної роботи з сім’ями/особами, які перебувають у складних життєвих обставинах», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 серпня 2018 року за № 943/32395.

Для складення акта оцінки потреб особи/сім’ї та надання роз’яснень з питань соціального захисту населення, у тому числі надання соціальних послуг (порядок та умови надання соціальних послуг, перелік документів, необхідних для прийняття рішення про надання соціальних послуг), установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає лист виконавчому органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за територіальним принципом розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) для направлення працівників виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, фахівців із соціальної роботи, працівників надавача соціальних послуг.

У листі зазначаються перелік питань, що потребують роз’яснення, необхідність в госпіталізації до закладів охорони здоров’я, інші проблемні питання.

{Пункт 1 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

2. За результатами моніторингу від засудженого приймається заява (додаток 1) щодо обраного ним місця проживання після звільнення та наявності визначеного місця працевлаштування, яка після звільнення засудженого долучається до його особової справи, та вживаються заходи з організації надання допомоги у вирішенні інших проблемних питань.

Щодо засуджених, які обрали місцем проживання після звільнення населені пункти на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях та тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, уповноважені органи з питань пробації та суб’єкти соціального патронажу свої функції в рамках підготовки до звільнення тимчасово не здійснюють.

Таким засудженим пропонується обрати інше місце проживання.

У разі відмови засудженого від іншого місця проживання адміністрація установи виконання покарань (слідчого ізолятора) складає акт у довільній формі, який долучається до його особової справи.

Такому засудженому надається лише допомога в отриманні (відновленні) документа, що посвідчує особу, та проводиться роз’яснювальна робота щодо положень законів України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» та «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Під час підготовки до звільнення та вирішення проблемних питань засуджених, які готуються до звільнення, установа виконання покарань (слідчий ізолятор):

співпрацює із уповноваженим органом з питань пробації за територіальним місцем розташування обраного засудженим місця проживання;

забезпечує вільний доступ персоналу уповноваженого органу з питань пробації до засуджених, які готуються до звільнення, а також до матеріалів їх особових справ. Відвідування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) працівниками уповноваженого органу з питань пробації здійснюється за тимчасовою перепусткою, за пред’явлення службового посвідчення та плану--завдання на здійснення повноважень, затвердженого начальником уповноваженого органу з питань пробації, з обов’язковим супроводженням їх особою зі складу чергової зміни або призначеного персоналу установи виконання покарань (слідчого ізолятора), який забезпечує особисту безпеку прибулих;

забезпечує вільний доступ працівників виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, фахівців із соціальної роботи, працівників надавача соціальних послуг до засуджених, які готуються до звільнення, для складення акта оцінки потреб особи/сім’ї та надання роз’яснень з питань соціального захисту населення, у тому числі надання соціальних послуг (порядок та умови надання соціальних послуг, перелік документів, необхідних для прийняття рішення про надання соціальних послуг). Відвідування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) працівниками виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, надавача соціальних послуг, фахівцями із соціальної роботи здійснюється за тимчасовою перепусткою, за пред’явлення документа, що посвідчує особу, на підставі попередньо надісланого листа від установи виконання покарань (слідчого ізолятора) та направлення виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій з обов’язковим супроводженням їх особою зі складу чергової зміни або призначеного персоналу установи виконання покарань (слідчого ізолятора), який забезпечує особисту безпеку прибулих;

звертається до уповноваженого органу з питань пробації за територіальним місцем розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) щодо залучення спостережної комісії та суб’єктів соціального патронажу з питань проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи;

проводить із засудженими, які готуються до звільнення, роз’яснювальну роботу щодо положень законів України «Про зайнятість населення», «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», «Про соціальні послуги», порядку і умов організації надання соціальних послуг, отримання допомоги в трудовому і побутовому влаштуванні, порядку реєстрації за обраним ними місцем проживання у виконавчому органі сільської, селищної або міської ради, сільського голови (якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено), у тому числі через центр надання адміністративних послуг.

{Пункт 2 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

3. Не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку покарання засудженого до обмеження волі або позбавлення волі на певний строк установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення-запит (додаток 2) разом з копією інформаційної карти (додаток 12), яка складається персоналом установи виконання покарань (слідчого ізолятора), до уповноваженого органу з питань пробації за територіальним місцем розташування обраного засудженим місця проживання для з’ясування можливості проживання засудженого після звільнення за обраним місцем проживання.

Стосовно працездатних засуджених осіб працездатного віку установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення-запит (додаток 3) до уповноваженого органу з питань пробації для організації заходів соціального патронажу, у тому числі:

здійснення соціального супроводу центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб, влаштування (за наявності) до центрів соціальної адаптації звільнених осіб, закладів для бездомних осіб, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді;

надання соціальної послуги соціальної адаптації для працездатних звільнених осіб, які досягли 35 років (влаштування до центру соціальної адаптації) / соціальних послуг соціальна інтеграція та реінтеграція / надання притулку для працездатних звільнених осіб у віці старше 18 років (влаштування до закладу соціального захисту для бездомних осіб).

До повідомлення-запиту додаються:

особиста заява засудженого про надання соціальних послуг;

копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;

акт оцінки потреб особи / сім’ї;

форма первинної облікової документації № 027/о «Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого», затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14 лютого 2012 року № 110, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - Форма 027/о);

висновок про стан здоров’я особи, яка потребує надання соціальних послуг;

відомості про отримані доходи (за наявності).

Стосовно засуджених осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та комплексу реабілітаційних заходів, установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення-запит (додаток 3) до уповноваженого органу з питань пробації для організації заходів соціального патронажу, зокрема, надання соціальної послуги стаціонарного догляду (влаштування до спеціального будинку-інтернату, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду).

До повідомлення-запиту додаються:

особиста заява засудженого про надання соціальних послуг;

копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;

копія пенсійного посвідчення або посвідчення особи, яка отримує державну соціальну допомогу (за наявності);

акт оцінки потреб особи/сім’ї;

Форма 027/о;

висновок про стан здоров’я особи, яка потребує надання соціальних послуг;

форма первинної облікової документації № 157-3/о «Довідка про направлення інваліда в будинок-інтернат», затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 30 липня 2012 року № 577, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 вересня 2012 року за № 1504/21816;

копія довідки до акта огляду медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності (за наявності);

індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю (за наявності);

довідка про розмір призначеної пенсії або інших соціальних виплат (за наявності).

У разі отримання відповіді на повідомлення-запит про неможливість надання соціальних послуг / здійснення соціального супроводу за обраним засудженим місцем проживання таким засудженим пропонується обрати інше місце проживання. У такому випадку установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення-запит за новим обраним місцем проживання.

У разі зазначення в заяві засудженим місця працевлаштування та надання документального підтвердження з підприємства, установи, організації (далі - підприємство) про можливість працевлаштування після звільнення не пізніше ніж за три місяці до розгляду питання про подання до суду матеріалів для застосування статті 82 Кримінального кодексу України установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає запит (додаток 4) до уповноваженого органу з питань пробації за місцем розташування адміністрації та бухгалтерії підприємства для уточнення інформації щодо можливості працевлаштування засудженого. Разом із запитом надсилається копія зазначеного документального підтвердження.

Про засуджених, які звернулись за допомогою у працевлаштуванні після звільнення, адміністрація установи виконання покарань (слідчого ізолятора) надсилає повідомлення (додаток 5) та копії документів щодо здобутої освіти та спеціальності (професії) до уповноваженого органу з питань пробації для організації трудового і побутового влаштування засудженого за обраним ним місцем проживання.

Зазначені повідомлення надсилаються також стосовно засуджених, яким до настання передбаченого законодавством терміну можливого застосування умовно-дострокового звільнення залишилося не більше трьох місяців та які характеризуються адміністрацією установи виконання покарань (слідчого ізолятора) як такі, що довели своє виправлення.

У разі самостійного звернення засудженого, його захисника, законного представника до суду щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання або заміни невідбутої частини покарання більш м’яким у порядку статей 537, 539 Кримінального процесуального кодексу України повідомлення-запити надсилаються протягом трьох днів з дати, коли про це стало відомо адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора).

У разі негайного звільнення засудженого від відбування покарання за рішенням суду (на підставі акта про помилування або амністії, зарахування строку попереднього ув’язнення, скасування вироку суду тощо) до уповноваженого органу з питань пробації повідомлення-запити не направляються.

{Пункт 3 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

4. У разі направлення спільно зі спостережною комісією до суду подання про застосування до засудженого статті 82 Кримінального кодексу України обов’язково додаються Форма 027/о та довідка про результати попереднього вирішення питання щодо місця проживання та роботи після звільнення засудженого (додаток 6).

{Пункт 4 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

5. У разі отримання відповіді на повідомлення-запит про відсутність можливості проживання засудженого за обраним ним місцем проживання засудженого повідомляють про це та пропонують обрати інше місце проживання.

Повідомлення-запити та інші документи, визначені пунктом 3 цього розділу, надсилаються уповноваженому органу з питань пробації за новим обраним засудженим місцем проживання.

{Пункт 5 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

6. За тридцять днів до звільнення засудженого установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення про звільнення:

{Абзац перший пункту 6 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

1) до відповідного органу (підрозділу) поліції (додаток 7) та протягом трьох діб з моменту звільнення - сповіщення (додаток 8) до підрозділу інформаційно-аналітичної підтримки територіального органу Національної поліції України;

2) до спостережної комісії для надання допомоги у соціальній адаптації після звільнення (додаток 9);

3) до відповідного уповноваженого органу з питань пробації стосовно осіб, які звільняються від покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі у зв'язку із заміною невідбутої частини покарання більш м'яким (додаток 10) разом із підсумковою оцінкою ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення;

{Підпункт 3 пункту 6 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

4) до надавача соціальних послуг, центру надання соціальних послуг, центру соціальних служб, закладу соціальної підтримки сімей, дітей та молоді для надання соціальних послуг / здійснення соціального супроводу (додаток 11) разом з інформаційною картою (додаток 12);

{Підпункт 4 пункту 6 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

5) до міського, районного, міськрайонного центрів зайнятості, філій регіонального центру зайнятості державної служби зайнятості (далі - центр зайнятості) за обраним місцем проживання стосовно працездатних засуджених працездатного віку для надання допомоги в їх працевлаштуванні відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» (додаток 13).

У разі звільнення таких осіб достроково (на підставі акта про помилування або амністії, зарахування строку попереднього ув’язнення, скасування вироку суду тощо) повідомлення про звільнення надсилається не пізніше ніж протягом трьох днів після звільнення.

{Абзац другий підпункту 5 пункту 6 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

7. Стосовно засуджених, які на день звільнення не досягли вісімнадцятирічного віку, за двадцять днів до звільнення установа виконання покарань (слідчий ізолятор) додатково надсилає повідомлення про звільнення (додаток 14) до підрозділу превентивної діяльності територіального органу Національної поліції України.

8. У разі звільнення засуджених від покарання достроково повідомлення про звільнення, передбачені пунктом 6 цього розділу, надсилаються до відповідних органів не пізніше трьох днів після звільнення.

Стосовно осіб, звільнених від відбування покарання умовно-достроково, повідомлення про звільнення (додаток 15) установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає також до відповідної спостережної комісії.

Стосовно осіб, звільнених від покарання на підставі указу Президента України про помилування (далі - акт про помилування), а також звільнених осіб, яким у період відбування покарання скорочено строк покарання на підставі акта про помилування, у повідомленнях про звільнення, передбачених пунктом 6 цього розділу, обов’язково вказуються номер, дата указу Президента України та вид помилування.

9. Для забезпечення виконання рішення суду стосовно осіб, яким покарання замінено більш м’яким, до уповноваженого органу з питань пробації установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає копії вироку (ухвали суду), постанови суду про заміну покарання більш м’яким, завірені печаткою, Форми 027/о, листів з питань погодження місця проживання та роботи після звільнення засудженого, підписку про явку засудженого до уповноваженого органу з питань пробації в триденний строк після звільнення та довідку про особу із зазначенням анкетних даних засудженого, дати звільнення, прізвища, імені, по батькові родичів та їх місця проживання.

10. Протягом доби після звільнення засудженого з установи виконання покарань (слідчого ізолятора) стосовно осіб, яким покарання замінено на громадські роботи або виправні роботи, установа виконання покарань (слідчий ізолятор) надсилає повідомлення, зазначені в пункті 6 цього розділу, до уповноваженого органу з питань пробації за обраним місцем проживання.

{Пункт 10 розділу I в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

11. У разі надходження від органу (підрозділу) поліції повідомлення про неприбуття звільненого до обраного ним місця проживання, зазначеного в повідомленні про звільнення, установою виконання покарань (слідчим ізолятором) додатково надсилається інформаційне повідомлення (додаток 16) до органу (підрозділу) поліції, на території обслуговування якого ймовірна його поява, ураховуючи особисті дані засудженого.

12. Після остаточного з’ясування місця проживання чи перебування, обраного засудженим, який звільняється і є хворим на заразну форму туберкульозу, не пізніше ніж за двадцять днів до звільнення до органів охорони здоров’я за обраним звільненою особою місцем проживання надсилається інформація про засуджених осіб, які звільняються і є хворими на заразну форму туберкульозу (додаток 17). Форма 027/о та копія форми первинної облікової документації № 081-1/0 «Медична картка лікування хворого на туберкульоз ТБ 01», затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02 вересня 2009 року № 657, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 листопада 2009 року за № 1069/17085, надсилаються до територіального протитуберкульозного закладу за обраним звільненою особою місцем проживання. Копія виписки з медичної карти стаціонарного хворого видається звільненій особі.

На засудженого, який звільняється за рішенням суду, інформація подається протягом трьох робочих днів з моменту оголошення судом рішення про звільнення. На взятих під варту осіб, які звільняються зі слідчих ізоляторів, інформація подається протягом трьох робочих днів після звільнення.

13. Перед звільненням засудженого, хворого на туберкульоз, медичний працівник проводить з ним бесіду, під час якої додатково роз’яснює положення Законів України «Про протидію захворюванню на туберкульоз», «Про захист населення від інфекційних хвороб» та «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо необхідності медичного (диспансерного) нагляду та лікування за обраним особою, яка звільняється, місцем проживання і надає для засвідчення відповідну пам'ятку (додаток 18), копія якої долучається до історії хвороби засудженого.

14. При звільненні засудженого, хворого на заразну форму туберкульозу, в тому числі соціально дезадаптованого, відповідна установа виконання покарань (слідчий ізолятор) попереджає його про необхідність дотримання протиепідемічного режиму, що засвідчується письмово, та за його згодою доставляє такого хворого санітарним транспортом до найближчого територіального протитуберкульозного закладу для госпіталізації та продовження лікування. У разі відсутності такої загрози питання примусової госпіталізації такого хворого вирішується в порядку, встановленому статтею 11 Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз».

15. При звільненні засудженого, хворого на заразну форму туберкульозу, в тому числі соціально дезадаптованого, із числа осіб, які обрали (потребують) після звільнення спеціальний будинок-інтернат, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду; центр соціальної адаптації звільнених осіб, заклад для бездомних осіб, заклад соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, установа виконання покарань (слідчий ізолятор) направляє його до найближчого протитуберкульозного закладу санітарним транспортом протитуберкульозного закладу за територіальним розташуванням та інформує про це протягом трьох днів спеціальний будинок-інтернат, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду; центр соціальної адаптації звільнених осіб, заклад для бездомних осіб, заклад соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, куди буде направлено звільнену особу після завершення лікування, з наданням відповідного медичного висновку (за згодою).

{Пункт 15 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

16. При звільненні засудженого, щодо якого прийнято рішення про надання соціальних послуг/здійснення соціального супроводу / влаштування до закладу соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, йому вручається відповідне рішення, прийняте та надіслане структурним підрозділом з питань соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрації, виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій.

{Розділ I доповнено новим пунктом 16 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

17. При звільненні засудженого робиться відповідний запис про проведення профілактичного медичного огляду на туберкульоз у довідці про звільнення, передбаченій Інструкцією про роботу відділів (груп, секторів, старших інспекторів) контролю за виконанням судових рішень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 08 червня 2012 року № 847/5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14 червня 2012 року за № 957/21269 (зі змінами).

18. Копії усіх запитів та відповідей на них, а також інші матеріали, що стосуються підготовки засудженого до звільнення, долучаються до його особової справи.

19. При звільненні засудженого з ним додатково проводиться роз’яснювальна робота щодо положень Законів України «Про зайнятість населення», «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», «Про соціальні послуги», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань організації надання соціальних послуг, отримання допомоги в трудовому і побутовому влаштуванні, а також порядку реєстрації за обраним ним місцем проживання та вручається під підпис відповідна пам'ятка (додаток 19), копія якої долучається до особової справи засудженого.

{Пункт 19 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

II. Повноваження уповноваженого органу з питань пробації

1. За зверненням установи виконання покарань (слідчого ізолятора) уповноважений орган з питань пробації за територіальним місцем розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) вживає заходів щодо залучення спостережних комісій, суб’єктів соціального патронажу тощо до процесу підготовки засуджених до звільнення, зокрема, участі у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи.

{Пункт 1 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

2. За повідомленням адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора) через державні органи та органи місцевого самоврядування уповноважений орган з питань пробації сприяє засудженим, які готуються до звільнення, у:

визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення;

працевлаштуванні працездатних осіб працездатного віку;

отриманні соціальних послуг:

стаціонарного догляду (влаштування до спеціального будинку-інтернату, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду) для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю у віці старше 18 років, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та комплексу реабілітаційних заходів;

соціальної адаптації для працездатних звільнених осіб, які досягли 35 років (влаштування до центру соціальної адаптації) / соціальна інтеграція та реінтеграція / надання притулку для працездатних звільнених осіб у віці старше 18 років (влаштування до закладу соціального захисту для бездомних осіб (будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель));

здійсненні соціального супроводу молодих звільнених осіб у віці від 18 до 35 років включно центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб, влаштуванні їх до закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді);

госпіталізації до закладів охорони здоров’я (за потреби);

вирішенні в межах компетенції інших проблемних питань.

З метою сприяння у вирішенні зазначених питань уповноважений орган з питань пробації:

має право проводити бесіди із засудженими, які готуються до звільнення, та ознайомлюватись з матеріалами їх особових справ;

надсилає повідомлення та запити до суб’єктів соціального патронажу щодо надання засудженому послуг з трудового і побутового влаштування за обраним ним місцем проживання;

організовує з урахуванням попередньо наданого переліку питань, що потребують роз’яснень, надання засудженим консультацій / роз’яснень з питань соціального захисту населення, зокрема надання соціальних послуг, працівниками виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за територіальним принципом розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора), соціальними менеджерами, фахівцями із соціальної роботи / соціальними працівниками надавачів соціальних послуг.

{Пункт 2 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

3. Інформація, необхідна уповноваженому органу з питань пробації у процесі підготовки засуджених до звільнення, щодо вирішення питання трудового і побутового влаштування та строки її надання визначаються законодавством.

Після надходження повідомлення-запиту від установи виконання покарань (слідчого ізолятора) уповноважений орган з питань пробації у десятиденний строк надсилає запити (повідомлення) до суб’єктів соціального патронажу, утримувачів та власників житлових приміщень щодо надання засудженому допомоги з трудового і побутового влаштування за обраним ним місцем проживання. Про результати проведеної роботи уповноважений орган з питань пробації одразу сповіщає установу виконання покарань (слідчий ізолятор).

{Пункт 3 розділу II доповнено новим абзацом другим згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

У разі якщо протягом тридцяти днів відповідь до уповноваженого органу з питань пробації не надійшла, відповідний запит (повідомлення) повторно надсилається з відміткою «повторно», про що повідомляється установа виконання покарань (слідчий ізолятор).

{Пункт 3 розділу II доповнено новим абзацом третім згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

4. У разі надходження з установи виконання покарань (слідчого ізолятора) повідомлення-запиту щодо можливості проживання засудженого за обраним ним місцем проживання уповноважений орган з питань пробації надсилає запит (додаток 20) до органу житлово-комунального господарства, об’єднання співвласників багатоповерхового будинку, органу місцевого самоврядування, юридичної особи з метою перевірки наявності житлового приміщення та можливості проживання в зазначеному приміщенні після звільнення.

{Абзац перший пункту 4 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

У разі якщо можливість проживання в житловому приміщенні потребуватиме погодження з фізичними особами, уповноважений орган з питань пробації звертається для з’ясування цього питання до фізичних осіб шляхом письмового опитування (за їх згодою) (додаток 21).

{Абзац другий пункту 4 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

За результатами перевірки можливості проживання засудженого за обраним місцем проживання уповноважений орган з питань пробації надсилає відповідне повідомлення до адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора).

5. Уповноважений орган з питань пробації надсилає до виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій для прийняття рішення про надання соціальних послуг, здійсненні соціального супроводу після звільнення за обраним засудженим місцем проживання повідомлення-запит (додаток 22) у разі:

{Абзац перший пункту 5 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

1) виявлення факту неможливості проживання засудженого за обраним ним місцем проживання для визначення шляхів щодо організації притулку та соціальних послуг, здійсненні соціального супроводу;

{Підпункт 1 пункту 5 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

2) надходження від установи виконання покарань (слідчого ізолятора) повідомлення-запиту стосовно:

потреби у влаштуванні:

до спеціального будинку-інтернату, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, медичної допомоги та комплексу реабілітаційних заходів;

до центру соціальної адаптації звільнених осіб або закладу для бездомних осіб (центр обліку, будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель) працездатних звільнених осіб у віці більше 18 років;

здійснення центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб соціального супроводу молодих звільнених осіб у віці від 18 до 35 років включно, влаштуванні їх до закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді.

До повідомлення-запиту додаються документи, зазначені в пункті 3 розділу І цього Порядку;

{Підпункт 2 пункту 5 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

3) необхідності надання роз’яснень з питань соціального захисту населення, у тому числі надання соціальних послуг, здійсненні соціального супроводу.

{Абзац перший підпункту 3 пункту 5 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

Про результати проведеної роботи уповноважений орган з питань пробації одразу сповіщає установу виконання покарань (слідчий ізолятор).

6. При отриманні повідомлення з установи виконання покарань (слідчого ізолятора) стосовно осіб, які звернулись за допомогою у працевлаштуванні, уповноважений орган з питань пробації надсилає повідомлення-запит (додаток 21) до центру зайнятості за обраним засудженим місцем проживання для організації трудового влаштування засудженого після звільнення.

7. Якщо під час встановлення фактичного місця роботи засудженого після звільнення відповідно до статті 82 Кримінального кодексу України було виявлено, що воно не збігається з розташуванням адміністрації та бухгалтерії підприємства, уповноважений орган з питань пробації надсилає до уповноваженого органу з питань пробації за місцем дислокації фактичного місця роботи копію відповіді за результатами проведеної роботи, яка надається установі виконання покарань (слідчому ізолятору). Зазначені матеріали надсилаються до уповноваженого органу з питань пробації одночасно з відповіддю установі виконання покарань (слідчому ізолятору).

{Пункт 7 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

8. Уповноважений орган з питань пробації звертається до підприємства з письмовим запитом (додаток 24) для з’ясування можливості працевлаштування засудженого після звільнення з установи виконання покарань (слідчого ізолятора) відповідно до статті 82 Кримінального кодексу України та надсилає повідомлення (додаток 25) з копією повідомлення від підприємства (додаток 26) до установи виконання покарань (слідчого ізолятора) про проведену роботу не пізніше тридцяти днів з дня отримання запиту.

{Пункт 8 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

9. У десятиденний строк після надходження на виконання матеріалів стосовно особи, якій замінено покарання на більш м’яке, уповноважений орган з питань пробації надсилає до установи виконання покарань (слідчого ізолятора) повідомлення (додаток 25) про отримання матеріалів.

10. Взаємодія між уповноваженим органом з питань пробації за територіальним місцем розташування обраного засудженим місця проживання та уповноваженим органом з питань пробації за територіальним місцем розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора) під час підготовки засудженого до звільнення здійснюється шляхом обміну інформацією між ними (надсилання запитів, довідок, інших матеріалів).

{Розділ II доповнено новим пунктом 10 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

III. Повноваження органу (підрозділу) поліції

1. Орган (підрозділ) поліції при надходженні з установи виконання покарань (слідчого ізолятора) повідомлення про звільнення засудженого проводить перевірку прибуття звільненого до обраного ним місця проживання, про що робиться відмітка у журналі контролю за прибуттям та постановленням на облік раніше судимих осіб (далі - журнал контролю) (додаток 28). За наявності технічних можливостей журнал контролю ведеться в електронному вигляді в підсистемі інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції».

2. Протягом місяця після звільнення засудженого орган (підрозділ) поліції інформує установу виконання покарань (слідчий ізолятор) про його прибуття та взяття на облік в органі (підрозділі) поліції (направляється відривний талон повідомлення про прибуття звільненого).

Стосовно осіб, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі, у журналі контролю заповнюються графи 7 - 12 про прибуття та постановлення на облік раніше судимих осіб. Дільничний офіцер поліції вживає заходів щодо роз’яснення таким особам вимог законодавства з питань постановлення на облік, реєстрації за обраним місцем проживання, працевлаштування та дотримання загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві.

3. У місячний строк після постановлення на облік осіб, які на підставі акта про помилування були звільнені від подальшого відбування покарання, орган (підрозділ) поліції надсилає до Департаменту з питань громадянства, помилування, державних нагород Офісу Президента України повідомлення (додаток 29) стосовно кожного з них.

{Пункт 3 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

4. У разі неприбуття звільненого до обраного ним місця проживання протягом десяти днів після звільнення орган (підрозділ) поліції інформує про це установу виконання покарань (слідчий ізолятор).

5. У разі засудження особи, яка була звільнена від подальшого відбування покарання на підставі акта про помилування та перебуває на обліку в органі (підрозділі) поліції, за рішенням суду, яке набрало законної сили, до Департаменту з питань громадянства, помилування, державних нагород Офісу Президента України протягом десяти днів орган (підрозділ) поліції надсилає повідомлення (додаток 30).

{Пункт 5 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

6. За зверненням протитуберкульозного закладу орган (підрозділ) поліції надає інформацію про прибуття за обраним місцем проживання осіб, які мають хворобу за кодами А15 - А19 за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям, Десятого перегляду і які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів) (додаток 31).

7. У разі ухилення від обов’язкової госпіталізації до протитуберкульозного закладу або від продовження лікування особи, хворої на заразну форму туберкульозу, щодо якої судом ухвалено рішення про обов’язкову госпіталізацію або про продовження лікування, за зверненням керівника протитуберкульозного закладу орган (підрозділ) поліції надає у межах своїх повноважень медичним працівникам допомогу у забезпеченні виконання рішення суду.

IV. Повноваження місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування

1. Виконавчий орган сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за територіальним принципом розташування установи виконання покарань (слідчого ізолятора):

1) сприяє уповноваженому органу з питань пробації у залученні до підготовки до звільнення засуджених осіб об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, у тому числі благодійних організацій, а також окремих громадян;

2) за зверненням адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора) направляє відповідних спеціалістів до установи виконання покарань (слідчого ізолятора) для:

надання роз’яснень з питань соціального захисту населення, у тому числі надання соціальних послуг (порядок та умови надання соціальних послуг, у тому числі перелік документів, необхідних для прийняття рішення про надання соціальних послуг), засудженим у процесі підготовки їх до звільнення. Роз’яснення надаються з урахуванням попередньо наданого переліку питань, що потребують роз’яснень;

складання акта оцінки потреб особи / сім’ї у соціальних послугах для використання його при прийнятті рішення про надання соціальних послуг.

Акт оцінки потреб особи / сім’ї складається протягом п’яти робочих днів з дня отримання листа від установи виконання покарань (слідчого ізолятора) та передається адміністрації установи виконання покарань (слідчого ізолятора).

2. Виконавчий орган сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за обраним засудженим місцем проживання:

1) сприяє уповноваженому органу з питань пробації залученню до підготовки до звільнення засуджених осіб об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, у тому числі благодійних організацій, а також окремих громадян;

2) після надходження від уповноваженого органу з питань пробації повідомлення-запиту про намір засудженої особи проживати після звільнення за обраним ним місцем проживання:

інформує надавача соціальних послуг / центр надання соціальних послуг, центр соціальних служб / заклад соціальної підтримки сімей, дітей та молоді про потенційного отримувача соціальних послуг та з’ясовує можливість прийняття його на обслуговування;

інформує уповноважений орган з питань пробації про:

наявність на території адміністративно-територіальної одиниці / територіальної громади спеціалізованих установ для звільнених осіб (центр соціальної адаптації звільнених осіб, спеціальний будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю); надавачів соціальної послуги стаціонарного догляду; закладів для бездомних осіб (центр обліку, будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель); центру надання соціальних послуг / центру соціальних служб; закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді);

перелік соціальних послуг, що надаються наявними на території адміністративно-територіальної одиниці / територіальної громади надавачами соціальних послуг, порядок та умови надання соціальних послуг, у тому числі перелік документів, необхідних для прийняття рішення про надання соціальних послуг;

алгоритм здійснення соціального супроводу осіб / сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

потужність надавача соціальних послуг, потенційну наявність вільних ліжко-місць та можливість прийняття на обслуговування, ризики щодо здійснення соціального патронажу засуджених осіб, щодо яких надійшло повідомлення-запит;

прийняте рішення про надання чи відмову в наданні соціальних послуг;

3) протягом десяти робочих днів з дня одержання повідомлення-запиту перевіряє та за необхідності доповнює пакет документів, зазначених у пункті 3 розділу I цього Порядку, з урахуванням результатів оцінювання потреб особи/сім’ї у соціальних послугах приймає рішення про відмову чи надання соціальних послуг для:

отримання соціальної послуги соціальної адаптації для працездатних звільнених осіб, які досягли 35 років (влаштування до центру соціальної адаптації);

соціальних послуг соціальна інтеграція та реінтеграція для працездатних звільнених осіб у віці старше 18 років (влаштування до закладу соціального захисту для бездомних осіб (центр реінтеграції, соціальний готель));

здійснення соціального супроводу молодих звільнених осіб у віці від 18 до 35 років включно центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб, влаштування їх до закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді);

інформує надавача соціальних послуг / центр надання соціальних послуг, центр соціальних служб, заклад соціальної підтримки сімей, дітей та молоді про потенційного отримувача соціальних послуг.

Рішення про надання чи відмову в наданні соціальних послуг / здійсненні соціального супроводу/влаштування до закладу соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (щодо працездатних засуджених працездатного віку), зазначених у цьому пункті, надсилається до установи виконання покарань (слідчого ізолятора) для вручення засудженій особі при звільненні;

4) у разі надходження повідомлення про підтвердження наміру засудженого, який є особою похилого віку, особою з інвалідністю, проживати після звільнення за обраним місцем проживання у спеціальному будинку-інтернаті, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду:

перевіряє та за необхідності доповнює пакет документів, зазначених у пункті 3 розділу I цього Порядку, необхідних для отримання соціальної послуги стаціонарного догляду;

готує клопотання про влаштування особи з інвалідністю, особи похилого віку до спеціального будинку-інтернату, іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду та надсилає його до структурного підрозділу обласної державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації.

Разом із клопотанням надсилається пакет документів, необхідний для прийняття рішення про надання соціальної послуги стаціонарного догляду, визначений Порядком організації надання соціальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 587 (далі - Порядок № 587);

у разі відсутності/неможливості підготовки установою виконання покарань (слідчим ізолятором) / уповноваженим органом з питань пробації документів/довідок, визначених  Порядком № 587, вживає заходів щодо їх отримання;

5) у разі відсутності центрів соціальної адаптації, закладів соціального захисту для бездомних осіб, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на території адміністративно-територіальної одиниці/ територіальної громади:

організовує надання соціальних послуг поза межами обраного засудженим місця проживання шляхом відносин між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах;

звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій для організації надання соціальних послуг;

6) залучає до організації надання соціальних послуг спостережні комісії, об’єднання громадян, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, у тому числі благодійні організації, а також окремих громадян;

7) при надходженні інформації від органів охорони здоров’я про засуджених (узятих під варту) осіб, які звільняються і мають хворобу за кодами А15-А19 за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям, Десятого перегляду, повідомляють про них спеціалізовану установу для звільнених осіб (спеціальний будинок-інтернат, центр соціальної адаптації), заклад для бездомних осіб (центр обліку, будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель), надавача соціальної послуги стаціонарного догляду, центр надання соціальних послуг / центр соціальних служб, заклад соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді).

3. Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

1) сприяє уповноваженому органу з питань пробації залученню до підготовки до звільнення засуджених осіб об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, у тому числі благодійних організацій, а також окремих громадян;

2) у разі надходження запиту від виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за обраним засудженим місцем проживання інформує:

про наявність на території адміністративно-територіальної одиниці:

спеціалізованих установ для звільнених осіб (спеціальний будинок-інтернат, центр соціальної адаптації звільнених осіб);

надавачів соціальної послуги стаціонарного догляду;

закладів соціального захисту для бездомних осіб (будинок нічного перебування, центр реінтеграції, соціальний готель);

закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (центр соціально-психологічної допомоги; соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальний центр матері та дитини; центр соціально-психологічної реабілітації; центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді);

потужність надавачів соціальних послуг та потенційну наявність вільних ліжко-місць;

3) за необхідності сприяє виконавчому органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій в організації надання працездатним засудженим працездатного віку соціальних послуг після звільнення за обраним місцем проживання;

4) після отримання від виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за обраним засудженим місцем проживання клопотання та пакета документів, визначених  Порядком № 587, приймає рішення про надання чи відмову в наданні соціальної послуги стаціонарного догляду.

Рішення про надання чи відмову в наданні соціальної послуги стаціонарного догляду надсилається до установи виконання покарань (слідчого ізолятора) для вручення засудженій особі при звільненні;

5) інформує спеціальний будинок-інтернат / іншого надавача соціальної послуги стаціонарного догляду про потенційного отримувача соціальної послуги.».

{Розділ IV в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

V. Повноваження органів та закладів охорони здоров’я

1. Орган охорони здоров’я:

1) після отримання інформації від установи виконання покарань (слідчого ізолятора) про засуджену або узяту під варту особу, яка звільняється і є хворою на заразну форму туберкульозу, протягом трьох днів повідомляє про це орган (підрозділ) поліції, виконавчий орган сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за обраним засудженим місцем проживання, центр зайнятості;

{Підпункт 1 пункту 1 розділу V із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

2) щокварталу надає Міністерству охорони здоров’я України інформацію про осіб, хворих на туберкульоз, які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів) і які не стали на диспансерний облік у протитуберкульозному закладі (додаток 32);

3) надсилає до органу (підрозділу) поліції запит про прибуття за обраним місцем проживання осіб, які мають хворобу за кодами А15 - А19 за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям, Десятого перегляду і які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів) (додаток 33).

2. Заклад охорони здоров’я:

1) веде письмовий облік повідомлень, що надійшли з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), про звільнених осіб, хворих на туберкульоз;

2) у разі якщо особа, звільнена з установи виконання покарань (слідчого ізолятора), яка хвора на заразну форму туберкульозу, протягом десяти днів не стала на диспансерний облік у протитуберкульозному закладі, здійснює активний патронаж цієї особи за ймовірним місцем проживання чи перебування, вказаним у повідомленні установи виконання покарань (слідчого ізолятора), у разі відсутності хворого - повідомляє про це органи (підрозділи) поліції;

3) забезпечує надання необхідної лікувально-профілактичної допомоги особам, звільненим з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), хворим на туберкульоз, які стали на диспансерний облік у протитуберкульозному закладі;

4) госпіталізує санітарним транспортом протитуберкульозного закладу до найближчого протитуберкульозного закладу осіб, звільнених з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), хворих на заразні форми туберкульозу, в тому числі соціально дезадаптованих, за їх згодою;

5) у разі звернення осіб, зазначених в пунктах 1, 2 розділу IV цього Порядку, які направлені виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, спеціалізованими установами для звільнених осіб, надавачами соціальної послуги стаціонарного догляду, закладами для бездомних осіб, центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді за обраним засудженим місцем проживання, забезпечує на належному рівні профілактичні медичні огляди на туберкульоз таких осіб та надає відповідні висновки, рекомендації, висновок про стан здоров’я особи, яка потребує надання соціальних послуг, Форму № 027/о;

{Підпункт 5 пункту 1 розділу V в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

6) направляє виконавчому органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі створення) ради, структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій за обраним засудженим місцем проживання вилікуваних від туберкульозу осіб, звільнених з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), які мають право на поселення до спеціальних будинків-інтернатів, інших надавачів соціальної послуги стаціонарного догляду, надає відповідні висновки з метою подальшого прийняття рішення щодо поселення таких осіб до зазначених установ.

{Підпункт 6 пункту 1 розділу V в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}

Директор Департаменту

публічного права

Міністерства юстиції України

Л.М. Кравченко

Начальник Управління

у справах людей

похилого віку та надання

соціальних послуг

Міністерства соціальної

політики України

О. Суліма

В.о. директора

Медичного департаменту

Міністерства охорони

здоров’я України

А. Гаврилюк

Начальник Управління

взаємодії з Національною

поліцією України

Міністерства внутрішніх

справ України

О.О. Соколовський


Додаток 1

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації

та суб’єктів соціального патронажу

під час підготовки до звільнення осіб,

які відбувають покарання у виді

обмеження волі або позбавлення

волі на певний строк

(пункт 2 розділу І)

ЗАЯВА


Додаток 2

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу

під час підготовки до звільнення осіб,

які відбувають покарання

у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 3 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ-ЗАПИТ

{Додаток 2 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 3

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу

під час підготовки до звільнення осіб,

які відбувають покарання

у виді обмеження волі або позбавлення

волі на певний строк

(пункт 3 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ-ЗАПИТ

{Додаток 3 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 4

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 3 розділу І)

ЗАПИТ

{Додаток 4 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 5

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 3 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 5 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 6

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 4 розділу І)

ДОВІДКА

про результати попереднього вирішення питання щодо місця проживання та роботи після звільнення засудженого(ї)


Додаток 7

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 1 пункту 6 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

{Додаток 7 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 8

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 1 пункту 6 розділу І)

СПОВІЩЕННЯ


Додаток 9

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 2 пункту 6 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

{Додаток 9 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 10

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 3 пункту 6 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

{Додаток 10 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 11

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 4 пункту 6 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

{Додаток 11 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 12

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 4 пункту 6 розділу І)

ІНФОРМАЦІЙНА КАРТА


Додаток 13

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 5 пункту 6 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ

про звільнення


Додаток 14

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 7 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

{Додаток 14 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 15

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 8 розділу І)

ПОВІДОМЛЕННЯ

про звільнення


Додаток 16

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 11 розділу І)

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 16 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 17

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 12 розділу І)

ІНФОРМАЦІЯ

про засуджених осіб, які звільняються і є хворими на заразну форму туберкульозу


Додаток 18

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 13 розділу І)

ПАМ’ЯТКА


Додаток 19

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 18 розділу І)

ПАМ'ЯТКА

{Додаток 19 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 20

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час

підготовки до звільнення осіб,

які відбувають покарання у виді

обмеження волі або позбавлення

волі на певний строк

(пункт 4 розділу II))

ЗАПИТ

{Порядок доповнено новим Додатком 20 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 21

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час

підготовки до звільнення осіб,

які відбувають покарання у виді

обмеження волі або позбавлення

волі на певний строк

(пункт 4 розділу II))

ЛИСТОК ОПИТУВАННЯ

власника житлового приміщення або особи, яка там проживає

{Порядок доповнено новим Додатком 21 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 22

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 5 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ-ЗАПИТ

{Додаток 22 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 23

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 6 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ-ЗАПИТ

{Додаток 23 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 24

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 8 розділу ІІ)

ЗАПИТ


Додаток 25

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 8 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 25 в редакції Наказу Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 26

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 8 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 26 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 27

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 9 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ


Додаток 28

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 1 розділу ІІІ)

ЖУРНАЛ

контролю за прибуттям та постановленням на облік раніше судимих осіб


Додаток 29

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 3 розділу ІІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 29 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 30

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 5 розділу ІІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

{Додаток 30 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 3479/5/560/2123/729 від 01.10.2021}


Додаток 31

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(пункт 6 розділу ІІІ)

ІНФОРМАЦІЯ

про прибуття за обраним місцем проживання осіб, які мають хворобу за кодами А15 - А19 за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям, Десятого перегляду і які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів)


Додаток 32

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 2 пункту 1 розділу V)

ІНФОРМАЦІЯ

про осіб, хворих на туберкульоз, які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів) і які не стали на диспансерний облік у протитуберкульозному закладі


Додаток 33

до Порядку взаємодії установ

виконання покарань, уповноважених

органів з питань пробації та суб’єктів

соціального патронажу під час підготовки

до звільнення осіб, які відбувають

покарання у виді обмеження волі

або позбавлення волі на певний строк

(підпункт 3 пункту 1 розділу V)

ЗАПИТ

про прибуття за обраним місцем проживання осіб, які мають хворобу за кодами А15 - А19 за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям, Десятого перегляду і які звільнені з установ виконання покарань (слідчих ізоляторів)

Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк

Наказ Міністерства юстиції України; Мінсоцполітики України, МОЗ України, МВС України; Порядок, Заява, Форма типового документа, Повідомлення, Запит, Довідка, Картка, Інформація, Журнал від 03.04.2018 № 974/5/467/609/280

Редакція від 29.10.2021, підстава — z1342-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0408-18

Законодавство України

станом на 29.05.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f474546n571.doc від 28.12.21 17:10, 30 кб
  • Сигнальний документ — f474546n815.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n816.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n817.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n818.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n529.doc від 28.12.21 17:10, 24 кб
  • Сигнальний документ — f474546n819.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n531.doc від 28.12.21 17:10, 35 кб
  • Сигнальний документ — f474546n820.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n821.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n822.docx від 30.12.21 17:10, 14 кб
  • Сигнальний документ — f474546n535.doc від 28.12.21 17:10, 36 кб
  • Сигнальний документ — f474546n579.doc від 28.12.21 17:10, 29 кб
  • Сигнальний документ — f474546n823.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n538.doc від 28.12.21 17:10, 28 кб
  • Сигнальний документ — f474546n824.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n540.doc від 28.12.21 17:10, 33 кб
  • Сигнальний документ — f474546n541.doc від 28.12.21 17:10, 25 кб
  • Сигнальний документ — f474546n825.docx від 30.12.21 17:10, 14 кб
  • Сигнальний документ — f474546n826.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n827.docx від 30.12.21 17:10, 14 кб
  • Сигнальний документ — f474546n828.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n829.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n834.doc від 30.12.21 17:10, 33 кб
  • Сигнальний документ — f474546n830.docx від 30.12.21 17:10, 15 кб
  • Сигнальний документ — f474546n831.doc від 30.12.21 17:10, 37 кб
  • Сигнальний документ — f474546n835.doc від 30.12.21 17:10, 26 кб
  • Сигнальний документ — f474546n836.doc від 30.12.21 17:10, 30 кб
  • Сигнальний документ — f474546n832.doc від 30.12.21 17:10, 33 кб
  • Сигнальний документ — f474546n833.doc від 30.12.21 17:10, 36 кб
  • Сигнальний документ — f474546n837.doc від 30.12.21 17:10, 34 кб
  • Сигнальний документ — f474546n838.doc від 30.12.21 17:10, 32 кб
  • Сигнальний документ — f474546n839.doc від 30.12.21 17:10, 32 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 04.05.2018 — 2018 р., № 35, стор. 177, стаття 1252, код акта 89993/2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мін'юст України:

  1. ПОВІДОМЛЕННЯ від 10.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 03.01.2023 № 41/5 "Про внесення змін до Положення про комісію Міністерства юстиції України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України". Мін'юст України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 03.01.2023 № 33/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 04.01.2023 № 77/5 "Про затвердження Змін до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги". Мін'юст України. 2023 рікк
  5. ПОВІДОМЛЕННЯ від 25.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  6. ПОВІДОМЛЕННЯ від 27.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 10.01.2023 № 154/5 "Про затвердження Змін до Порядку виконання уповноваженими органами з питань пробації судових рішень про призначення покарання у виді штрафу". Мін'юст України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 10.01.2023 № 154/5 "Про затвердження Змін до Порядку виконання уповноваженими органами з питань пробації судових рішень про призначення покарання у виді штрафу". Мін'юст України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 30.01.2023 № 397/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 23 червня 2011 року № 1707/5". Мін'юст України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 16.01.2023 № 230/5 "Про встановлення вартості однієї експертогодини у 2023 році". Мін'юст України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 12.01.2023 № 195/5/4 "Про внесення змін до пункту 4 Порядку надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у автоматичному режимі". Мін'юст України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 17.01.2023 № 260/5 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 17.01.2023 № 271/5 "Про внесення зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень". Мін'юст України. 2023 рікк
  14. визначення ступеня виправлення засудженого. Мін'юст України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 19.01.2023 № 294/5 "Про визначення ступеня виправлення засудженого". Мін'юст України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 20.01.2023 № 313/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  17. ПОВІДОМЛЕННЯ від 10.02.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 23.01.2023 № 331/5 "Про внесення зміни до пункту 3 Порядку надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців". Мін'юст України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 27.01.2023 № 390/5 "Про затвердження Змін до Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі". Мін'юст України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 02.02.2023 № 451/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з питань судово-експертної діяльності". Мін'юст України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -