Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 19.07.2016 № 1962/5 "Про затвердження Порядку передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання". Мін'юст України. 2016

Документ актуальний на 15.11.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

19.07.2016  № 1962/5

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 липня 2016 р.

за № 1000/29130

Про затвердження Порядку передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції

№ 1493/5 від 23.04.2021}

Відповідно до частини третьої статті 31 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету архівів України від 24 червня 2004 року № 70 «Про затвердження Положення про порядок передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 07 жовтня 2004 року за № 1281/9880.

3. Департаменту стратегічного розвитку органів юстиції (Козловська Н.А.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Гецадзе Г.Г.

Міністр

П.

Петренко

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної архівної служби України

Т.І. БАРАНОВА


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

юстиції України

19.07.2016 № 1962/5

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 липня 2016 р.

за № 1000/29130

ПОРЯДОК

передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання

І. Загальні положення

1. Цей Порядок встановлює процедуру та єдині вимоги щодо передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів (далі - аудіовізуальні документи) на постійне зберігання.

2. Дія цього Порядку поширюється на центральні державні архіви України, Державний архів в Автономній Республіці Крим, державні архіви областей, міст Києва і Севастополя, архівні відділи районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій, міських рад, галузеві державні архіви (далі - архіви), юридичних осіб незалежно від форми власності та фізичних осіб, які виготовляють або володіють аудіовізуальними документами Національного архівного фонду, що підлягають передаванню до архіву.

3. Віднесення аудіовізуальних документів до Національного архівного фонду здійснюється на підставі проведення експертизи цінності документів за критеріями, установленими Порядком утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року № 1004 (із змінами).

ІІ. Передавання аудіовізуальних документів на постійне зберігання

1. Підготовка аудіовізуальних документів для передавання до архіву (науково-технічне опрацювання, створення довідкового апарату, страхових копій на унікальні документи), а також транспортування аудіовізуальних документів до архіву здійснюються відповідно до Правил роботи архівних установ України, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08 квітня 2013 року № 656/5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 квітня 2013 року за № 584/23116 (із змінами).

2. Перед прийманням аудіовізуальних документів представник архіву на місці перевіряє якість науково-технічного опрацювання, їх фізико-хімічний, санітарно-гігієнічний і технічний стан.

3. Незадовільний фізико-хімічний або технічний стан аудіовізуальних документів, що не дозволяє сприймати зображення або звук, є підставою для неприйняття на постійне зберігання аудіовізуальних документів.

4. У разі виявлення дефектів складається акт, в якому відображається характер дефектів та зазначаються необхідні заходи щодо їх усунення. Усунення дефектів здійснюється представником юридичної особи або фізичною особою, яка передає аудіовізуальні документи на постійне зберігання до архіву.

5. Обов'язковий безоплатний примірник аудіовізуальних документів передається на постійне зберігання до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С. Пшеничного відповідно до Закону України «Про обов'язковий примірник документів» та постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2002 року № 608 «Про порядок доставляння обов'язкових примірників документів».

Доставляння обов'язкового примірника аудіовізуальних документів до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С. Пшеничного здійснюється протягом року після закінчення виробництва або виходу в світ.

6. Передавання аудіовізуальних документів юридичною особою оформлюється актом приймання-передавання. Акт про приймання-передавання документів установи на постійне зберігання від юридичної особи, форму якого наведено в додатку 1 до цього Порядку, складається в двох примірниках.

Юридичні особи, засновані на приватній формі власності, передають аудіовізуальні документи на зберігання до архіву на підставі договору.

7. Фізичні особи передають аудіовізуальні документи на постійне зберігання до архіву на підставі заяви, договору дарування, договору купівлі-продажу, заповіту, рішення суду (у разі визнання документів безхазяйними). Передавання аудіовізуальних документів оформлюється актом про приймання-передавання документів на постійне зберігання від фізичної особи, форму якого наведено в додатку 2 до цього Порядку.

За згодою архіву приймання аудіовізуальних документів може здійснюватися в неупорядкованому стані.

{Пункт 7 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

8. Приймання-передавання аудіовізуальних документів культурної спадщини України, що знаходяться за кордоном, та документів іноземного походження, що стосуються історії України, здійснюють на підставі міжнародних угод, договору дарування, купівлі-продажу, обміну копіями, безоплатного передавання копій документів, заповіту.

9. У всіх договорах зазначають особливі умови користування аудіовізуальними документами, їх відтворення та використання відомостей, що в них містяться.

10. Приймання аудіовізуальних документів від юридичних осіб здійснюється в упорядкованому стані за описами аудіовізуальних документів постійного зберігання за формами, наведеними у додатках 3-13 до цього Порядку.

{Абзац перший пункту 10 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

За згодою архіву приймання аудіовізуальних документів здійснюється за описами первинного розбирання з подальшим укладанням описів аудіовізуальних документів постійного зберігання працівниками архіву.

{Абзац другий пункту 10 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

11. Приймання аудіовізуальних документів здійснюється в присутності власника поодинично (подокументно). У разі наявності опису проводиться звірка з ним аудіовізуальних документів, що передаються.

12. На постійне зберігання до архіву передаються:

1) кінодокументи (документальні кінофільми, наукові і науково-популярні фільми документального характеру, фільми-концерти, фільми-спектаклі, кіножурнали, спецвипуски, кіносюжети) у такому комплекті:

негатив зображення;

негатив фонограми перезапису (оптична фонограма);

проміжний позитив (у разі наявності);

позитив (еталонна копія);

оригінал фонограми магнітного перезапису звукової інформації (для кінофільмів та кіносюжетів);

установочні ролики і паспорти (до кольорових кінодокументів).

Усі елементи комплекту кінодокумента за змістом і порядком монтажу повинні бути між собою тотожні;

2) відеодокументи (документальні відеофільми, науково-популярні відеофільми, спецвипуски, інформаційно-аналітичні програми, репортажі, телевізійні передачі, концертні програми);

{Підпункт 2 пункту 12 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

3) фотодокументи (хронікального характеру, портрети, пейзажі):

негатив;

контратип (у разі відсутності негатива);

позитив на правах оригіналу;

фотоальбом;

слайд;

{Підпункт 3 пункту 12 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

4) фонодокументи (хронікального характеру, художні, літературно-драматичні):

оригінал фонограми магнітного запису;

граморигінал;

грамплатівка;

{Підпункт 4 пункту 12 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

5) цифрові аудіовізуальні документи.

{Підпункт 5 пункту 12 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Формат кожного виду аудіовізуальних документів узгоджується з архівом.

13. Аудіовізуальні документи приймаються разом із супровідною текстовою та технічною  документацією у паперовій та електронній формі:

для кінодокументів - монтажні листи, анотації, дозвільні посвідчення до закінчених творів, записи кольорових і світлових паспортів, акти технічного стану;

для відеодокументів - анотації, монтажні листи, акти технічного стану;

для фотодокументів - анотації;

для фонодокументів - переліки фонодокументів, технічні паспорти, каталоги грамплатівок.

14. Аудіовізуальні документи, прийняті до архіву в неупорядкованому стані або на підставі опису первинного розбирання, підлягають експертизі цінності, яка здійснюється працівниками цього архіву.

За результатами експертизи цінності аудіовізуальних документів працівники архіву складають описи справ постійного зберігання, які схвалюються експертно-перевірною комісією архіву та затверджуються керівником.

{Пункт 14 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

15. Аудіовізуальні документи, не прийняті до архіву, повертаються власнику за актом про повернення власнику (додаток 14 до цього Порядку), який складається у двох примірниках, один з яких отримує власник, а другий - залишається в архіві, або вилучаються для знищення за актом про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ (за згодою власника).

{Пункт 15 розділу II в редакції Наказу Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

16. Внесення аудіовізуальних документів до Національного архівного фонду здійснюється на підставі рішення експертнo-перевірної комісії архіву  про схвалення опису аудіовізуальних документів постійного зберігання та його затвердження відповідно до Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року № 1004 (із змінами).

{Пункт 16 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Директор Департаменту

стратегічного розвитку

органів юстиції

Н.А. Козловська


Додаток 1

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 6 розділу ІІ)

АКТ

про приймання-передавання документів установи на постійне зберігання від юридичної особи

{Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 2

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 7 розділу ІІ)

АКТ

про приймання-передавання документів на постійне зберігання від фізичної особи

{Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 3

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

Додаток 4

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

кінодокументів постійного зберігання

{Додаток 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 5

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

відеодокументів постійного зберігання

{Додаток 5 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 6

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

фотодокументів постійного зберігання

{Додаток 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 7

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

фотодокументів - грамплатівок постійного зберігання

{Додаток 7 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 8

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

фонодокументів - компакт-дисків постійного зберігання

{Додаток 8 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 9

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

фонодокументів магнітного запису постійного зберігання

{Додаток 9 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 10

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 10 розділу ІІ)

ОПИС

фотодокументів - аудіокасет постійного зберігання

{Додаток 10 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 11

до Порядку передавання кіно-,

відео-, фото-, фонодокументів

на постійне зберігання

(пункт 10 розділу II)

ОПИС

цифрових відеодокументів постійного зберігання

{Порядок доповнено Додатком 11 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 12

до Порядку передавання кіно-,

відео-, фото-, фонодокументів

на постійне зберігання

(пункт 10 розділу II)

ОПИС

цифрових відеодокументів постійного зберігання

{Порядок доповнено Додатком 12 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 13

до Порядку передавання кіно-,

відео-, фото-, фонодокументів

на постійне зберігання

(пункт 10 розділу II)

ОПИС

цифрових відеодокументів постійного зберігання

{Порядок доповнено Додатком 13 згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Додаток 14

до Порядку передавання кіно-, відео-,

фото-, фонодокументів на постійне

зберігання

(пункт 15 розділу ІІ)

АКТ

про повернення власнику

{Додаток із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 від 23.04.2021}

Про затвердження Порядку передавання кіно-, відео-, фото-, фонодокументів на постійне зберігання

Наказ Міністерства юстиції України; Порядок, Акт, Форма типового документа, Опис від 19.07.2016 № 1962/5

Редакція від 07.05.2021, підстава — z0562-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1000-16

Законодавство України

станом на 03.11.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f458950n118.doc від 09.06.21 12:45, 35 кб
  • Сигнальний документ — f458950n120.doc від 09.06.21 17:00, 34 кб
  • Сигнальний документ — f458950n93.doc від 05.08.16 13:00, 26 кб
  • Сигнальний документ — f458950n124.doc від 09.06.21 17:00, 50 кб
  • Сигнальний документ — f458950n127.doc від 09.06.21 17:00, 38 кб
  • Сигнальний документ — f458950n129.doc від 09.06.21 17:00, 40 кб
  • Сигнальний документ — f458950n131.doc від 09.06.21 17:00, 36 кб
  • Сигнальний документ — f458950n133.doc від 09.06.21 17:00, 36 кб
  • Сигнальний документ — f458950n135.doc від 09.06.21 17:00, 38 кб
  • Сигнальний документ — f458950n137.doc від 09.06.21 17:00, 36 кб
  • Сигнальний документ — f458950n146.doc від 09.06.21 17:00, 36 кб
  • Сигнальний документ — f458950n151.doc від 09.06.21 17:00, 38 кб
  • Сигнальний документ — f458950n153.doc від 09.06.21 17:00, 34 кб
  • Сигнальний документ — f458950n122.doc від 09.06.21 17:00, 36 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 12.08.2016 — 2016 р., № 61, стор. 407, стаття 2113, код акта 82732/2016

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мін'юст України:

  1. ПОВІДОМЛЕННЯ від 10.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 03.01.2023 № 41/5 "Про внесення змін до Положення про комісію Міністерства юстиції України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України". Мін'юст України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 03.01.2023 № 33/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 04.01.2023 № 77/5 "Про затвердження Змін до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги". Мін'юст України. 2023 рікк
  5. ПОВІДОМЛЕННЯ від 25.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  6. ПОВІДОМЛЕННЯ від 27.01.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 10.01.2023 № 154/5 "Про затвердження Змін до Порядку виконання уповноваженими органами з питань пробації судових рішень про призначення покарання у виді штрафу". Мін'юст України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 10.01.2023 № 154/5 "Про затвердження Змін до Порядку виконання уповноваженими органами з питань пробації судових рішень про призначення покарання у виді штрафу". Мін'юст України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 30.01.2023 № 397/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 23 червня 2011 року № 1707/5". Мін'юст України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 16.01.2023 № 230/5 "Про встановлення вартості однієї експертогодини у 2023 році". Мін'юст України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 12.01.2023 № 195/5/4 "Про внесення змін до пункту 4 Порядку надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у автоматичному режимі". Мін'юст України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 17.01.2023 № 260/5 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 17.01.2023 № 271/5 "Про внесення зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень". Мін'юст України. 2023 рікк
  14. визначення ступеня виправлення засудженого. Мін'юст України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 19.01.2023 № 294/5 "Про визначення ступеня виправлення засудженого". Мін'юст України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 20.01.2023 № 313/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". Мін'юст України. 2023 рікк
  17. ПОВІДОМЛЕННЯ від 10.02.2023 "Відомості про припинення дії міжнародних договорів". Мін'юст України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 23.01.2023 № 331/5 "Про внесення зміни до пункту 3 Порядку надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців". Мін'юст України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 27.01.2023 № 390/5 "Про затвердження Змін до Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі". Мін'юст України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 02.02.2023 № 451/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з питань судово-експертної діяльності". Мін'юст України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -