Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 

НАКАЗ від 15.06.2021 № 1203 "Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення уповноваженими посадовими особами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та її територіальних органів". МОЗ України. 2021

Документ актуальний на 06.09.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

15.06.2021  № 1203

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 липня 2021 р.

за № 974/36596

Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення уповноваженими посадовими особами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та її територіальних органів

Відповідно до статті 164, статей 254-257 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою дотримання уповноваженими посадовими особами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та її територіальних органів законодавства при оформленні матеріалів про адміністративні правопорушення НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення уповноваженими посадовими особами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та її територіальних органів, що додається.

2. Директорату фармацевтичного забезпечення (Задворних І.С.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань європейської інтеграції Комаріду О.О.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

В. Ляшко

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України

з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Уповноважений Верховної Ради України

з прав людини

Р.

Ісаєнко

Л. Денісова

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства охорони

здоров’я України

15 червня 2021 року № 1203

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 липня 2021 р.

за № 974/36596

ІНСТРУКЦІЯ

з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення уповноваженими посадовими особами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та її територіальних органів

I. Загальні положення

1. Ця Інструкція розроблена відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), та визначає процедуру складання протоколів про адміністративні правопорушення, що передбачене статтею 164 КУпАП.

2. Посадові особи Держлікслужби та її територіальних органів, які здійснюють заходи державного нагляду (контролю) в установленому порядку (далі - уповноважені особи), при виявленні адміністративного правопорушення складають протоколи про адміністративні правопорушення (далі - Протокол) на бланку за формою згідно з додатком 1 до цієї Інструкції. Перелік уповноважених осіб, які мають право складати протоколи визначається Держлікслужбою.

Уповноважені особи складають Протоколи у разі виявлення порушень, встановлених статтею 164 КУпАП.

II. Оформлення протоколів про адміністративні правопорушення

1. У разі вчинення особою кількох окремих адміністративних правопорушень Протоколи складаються щодо кожного з вчинених правопорушень.

Якщо правопорушення вчинено кількома особами, то Протокол про адміністративне правопорушення складається на кожну особу окремо.

2. Протокол та додатки до нього надсилаються до районного, районного у місті, міського, міськрайонного суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

3. При оформленні Протоколу, додатків до нього та направленні цих матеріалів до суду слід враховувати, що стягнення може бути накладено не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніше як через три місяці з дня його виявлення, та у розмірі, передбаченому статтею 164 КУпАП.

4. Протокол складається уповноваженими особами у разі виявлення порушень, визначених пунктом 2 розділу I цієї Інструкції, під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів); культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку.

5. Протокол складається не пізніше 24 годин з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, українською мовою. Не допускається закреслення чи виправлення відомостей, що заносяться до протоколу, а також внесення додаткових записів після того, як протокол підписаний особою, щодо якої він складений.

6. У Протоколі зазначаються дата і місце його складення; посада, прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дата та місце народження, адреса місця проживання або перебування, місце роботи, посада, реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відповідну відмітку у паспорті); номер та серія (за наявності) паспорта, дата його видачі та ким видано; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативно-правовий акт, що передбачає відповідальність за це правопорушення; прізвища, власне ім’я, по батькові (за наявності), адреси місця проживання або перебування свідків і потерпілих (якщо такі є); пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інформація про надані особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз’яснення її прав і обов’язків, передбачених статтею 63 Конституції України та статтею 268 КУпАП; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

7. Особа, щодо якої складено Протокол, має бути ознайомлена з її правами і обов’язками, передбаченими статтею 63 Конституції України та статтею 268 КУпАП, про що зазначається у Протоколі.

8. Особа, щодо якої складається Протокол, має право надати письмове пояснення та зауваження по суті вчиненого правопорушення. Пояснення та зауваження або включаються до протоколу, або додаються до протоколу окремо.

У разі відмови особи, щодо якої складається Протокол, від надання пояснень та зауважень по суті вчиненого правопорушення, уповноважена особа вносить до нього відповідний запис.

9. До Протоколу додаються копії документів та інші докази, що вказують на обставини та час вчинення правопорушення.

10. Свідки адміністративного правопорушення (у разі їх наявності) можуть надати свої письмові пояснення, які також долучаються до Протоколу.

11. Протокол складається у двох примірниках, підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягується до адміністративної відповідальності. Другий примірник Протоколу під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Копія Протоколу, разом з копією справи про адміністративне правопорушення (далі - Справа) передається в Держлікслужбу.

У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання Протоколу, в ньому робиться відповідний запис, який засвідчується підписом уповноваженої особи.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право викласти мотиви свого відмовлення від його підписання, які додаються до Протоколу.

12. При наявності свідків Протокол може бути підписано також і цими особами.

III. Порядок оформлення справи про адміністративні правопорушення та надсилання її до суду

1. Протокол, не пізніше наступного робочого дня з дня його складання, реєструється уповноваженою особою у журналі реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення, за формою згідно з додатком 2 до цієї Інструкції, сторінки якого повинні бути прошнуровані, пронумеровані та скріплені печаткою.

2. Складений Протокол та інші матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, формуються уповноваженою особою у Справу протягом 10 робочих днів з дня складання Протоколу. У Справі оформляється титульний аркуш, на зворотному боці якого заповнюється опис документів, що містяться у справі за формою згідно з додатком 3 до цієї Інструкції.

3. Оригінал Справи разом із супровідним листом у триденний строк з моменту її складення надсилається до районного, районного у місті, міського, міськрайонного суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення. Копія Справи надсилається до Держлікслужби.

Супровідний лист містить клопотання про направлення до Держлікслужби копії судового рішення у справі.

4. Копія Справи протягом трьох років зберігається в Держлікслужбі разом з ліцензійною справою. До цієї справи в подальшому додаються копії судових рішень у справі, а також інші документи та матеріали, пов’язані з розглядом цієї справи в суді.

5. Після отримання відомостей про прийняте судом рішення у Справі до журналу реєстрацій протоколів про адміністративні правопорушення вносяться відомості про результати розгляду справ.

6. Держлікслужба веде облік адміністративних правопорушень, який містить перелік обов’язкової інформації, що вноситься до обліку адміністративних правопорушень, за формою згідно з додатком 4 до цієї Інструкції.

В.о. генерального

директора Директорату

фармацевтичного забезпечення

І. Задворних

Додаток 1

до Інструкції з оформлення

матеріалів про адміністративні

правопорушення уповноваженими

посадовими особами Державної

служби України з лікарських засобів

та контролю за наркотиками

та її територіальних органів

(пункт 2 розділу I)

ПРОТОКОЛ

про адміністративні правопорушення


Додаток 2

до Інструкції з оформлення

матеріалів про адміністративні

правопорушення уповноваженими

посадовими особами Державної

служби України з лікарських засобів

та контролю за наркотиками

та її територіальних органів

(пункт 1 розділу III)

ЖУРНАЛ

реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення

__________________________________________________________

Держлікслужба / територіальній орган Держлікслужби)

№ /п

№ та дата складання протоколу

Посилання на нормативний документ (частина статті 164 КУпАП)

Прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення

Прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи, яка склала протокол

Посада особи, яка склала протокол

Результат розгляду справи (розмір штрафу, санкції або відмітки про закриття справи)

Дата та номер рішення про зупинення дії ліцензії

Примітки

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Розпочато ___ __________20__рік

Закінчено ___ ___________20__рік

Додаток 3

до Інструкції з оформлення

матеріалів про адміністративні

правопорушення уповноваженими

посадовими особами Державної

служби України з лікарських засобів

та контролю за наркотиками

та її територіальних органів

(пункт 2 розділу III)

СПРАВА

про адміністративне правопорушення,


Додаток 4

до Інструкції з оформлення

матеріалів про адміністративні

правопорушення уповноваженими

посадовими особами Державної

служби України з лікарських засобів

та контролю за наркотиками

та її територіальних органів

(пункт 6 розділу III)

ПЕРЕЛІК

обов’язкової інформації, що вноситься до обліку адміністративних правопорушень

1. Прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи, яка склала протокол про адміністративне правопорушення

2. Посада особи, яка склала протокол про адміністративне правопорушення.

3. Найменування / прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) суб’єкта господарювання.

4. Код за ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер та серія (за наявності) паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відповідну відмітку у паспорті).

5. Місцезнаходження / місце проживання суб’єкта господарювання.

6. Форма власності суб’єкта господарювання (державна, комунальна, приватна).

7. Дата та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

8. Дата вчинення правопорушення.

9. Склад правопорушення (частина статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

10. Прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) особи щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення.

11. Посада особи щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення.

12. Дата направлення матеріалів адміністративної справи до суду.

13. Найменування суду.

14. Дата прийняття рішення судом.

15. Результат прийнятого судом рішення.


Документи та файли

Сигнальний документ — f508662n78.docx
Сигнальний документ — f508662n79.docx

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 10.08.2021 — 2021 р., № 61, стор. 60, стаття 3857, код акта 106334/2021

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
| >>

МОЗ України:

  1. НАКАЗ від 13.01.2021 № 37 "Про затвердження Переліку спеціалізованих установ і закладів переливання крові та відповідних підрозділів закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, які є учасниками реалізації експериментального проекту із заготівлі специфічної (гіперімунної) плазми крові, що містить антитіла до SARS-CoV-2 для контрактного виробництва з неї імуноглобуліну для використання у лікуванні гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". МОЗ України. 2021 рікк
  2. НАКАЗ від 15.02.2021 № 257 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку визнання результатів інспектування на відповідність умов виробництва вакцин та інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) вимогам належної виробничої практики»". МОЗ України. 2021 рікк
  3. НАКАЗ від 10.02.2021 № 227 "Про затвердження Порядку визнання результатів інспектування на відповідність умов виробництва вакцин та інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) вимогам належної виробничої практики". МОЗ України. 2021 рікк
  4. НАКАЗ від 03.02.2021 № 169 "Про внесення зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я від 11 лютого 2016 року № 84". МОЗ України. 2021 рікк
  5. НАКАЗ від 25.01.2021 № 112 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31 липня 2013 року № 667". МОЗ України. 2021 рікк
  6. НАКАЗ від 22.01.2021 № 106 "Про затвердження критеріїв успішного складання тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів і величини критерію «склав» для інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з англійської мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту у 2021-2023 роках". МОЗ України. 2021 рікк
  7. НАКАЗ від 19.01.2021 № 74 "Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України". МОЗ України. 2021 рікк
  8. НАКАЗ від 15.02.2021 № 253 "Про затвердження форми погодження керівника закладу охорони здоров’я на надання медичної допомоги пацієнту науково-педагогічними працівниками". МОЗ України. 2021 рікк
  9. медичного обстеження донорів крові та компонентів крові. МОЗ України. 2021 рікк
  10. НАКАЗ від 08.02.2021 № 207 "Про внесення змін до Порядку карантинізації донорської плазми та до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів". МОЗ України. 2021 рікк
  11. НАКАЗ від 10.11.2021 № 227 "Про затвердження Порядку визнання результатів інспектування на відповідність умов виробництва вакцин та інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) вимогам належної виробничої практики". МОЗ України. 2021 рікк
  12. НАКАЗ від 13.04.2021 № 722 "Про внесення змін до Порядку визнання результатів інспектування на відповідність умов виробництва вакцин та інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) вимогам належної виробничої практики". МОЗ України. 2021 рікк
  13. НАКАЗ від 18.02.2021 № 293 "Про затвердження Порядку розподілу анатомічних матеріалів та критеріїв встановлення пар донор-реципієнт". МОЗ України. 2021 рікк
  14. НАКАЗ від 24.02.2021 № 346 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2002 року № 385". МОЗ України. 2021 рікк
  15. щодо заповнення. МОЗ України. 2021 рікк
  16. щодо заповнення. МОЗ України. 2021 рікк
  17. НАКАЗ від 09.03.2021 № 407 "Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я". МОЗ України. 2021 рікк
  18. НАКАЗ від 09.03.2021 № 408 "Про затвердження Регламенту щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії". МОЗ України. 2021 рікк
  19. НАКАЗ від 26.02.2021 № 353 "Деякі питання формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів". МОЗ України. 2021 рікк
  20. НАКАЗ від 24.02.2021 № 344 "Про внесення зміни до Переліку закладів охорони здоров’я". МОЗ України. 2021 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -