Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ МВС України від 01.08.2017 № 664/294 "Про затвердження Інструкції про порядок обміну інформацією між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Державним агентством водних ресурсів України щодо запобігання виникненню та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором". МВС України. 2017

Документ актуальний на 05.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

01.08.2017  № 664/294

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 серпня 2017 р.

за № 1037/30905

Про затвердження Інструкції про порядок обміну інформацією між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Державним агентством водних ресурсів України щодо запобігання виникненню та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором

Відповідно до пункту 49 Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11, з метою організації взаємодії Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державного агентства водних ресурсів України щодо запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором, НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Інструкцію про порядок обміну інформацією між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Державним агентством водних ресурсів України щодо запобігання виникненню та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором, що додається.

2. Керівникам територіальних органів ДСНС і водогосподарським організаціям Держводагентства у двомісячний строк з дня набрання чинності цим наказом розробити порядки взаємодії в разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на водогосподарських об’єктах Держводагентства з урахуванням вимог цього наказу.

3. Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів влади та моніторингу МВС (Боднар В.Є.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5.

Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій Чечоткіна М.О. та Голову Державного агентства водних ресурсів України Овчаренко І.І.

Міністр внутрішніх справ

України

А.Б. Аваков

Міністр екології

та природних ресурсів України

О.М. Семерак

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України

з надзвичайних ситуацій

Голова Державного агентства

водних ресурсів України

М.О. Чечоткін

І. Овчаренко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

внутрішніх справ України,

Міністерства екології

та природних ресурсів України

01.08.2017  № 664/294

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 серпня 2017 р.

за № 1037/30905

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок обміну інформацією між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Державним агентством водних ресурсів України щодо запобігання виникненню та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором

І. Загальні положення

1. Ця Інструкція визначає мету та порядок обміну інформацією між ДСНС та Держводагентством у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, пов’язані з водним фактором.

2. Обмін інформацією між ДСНС і Держводагентством щодо запобігання виникненню та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов'язані з водним фактором (далі - обмін інформацією) організовується у межах єдиної державної системи цивільного захисту:

на державному рівні - між оперативно-черговою службою державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС і кризовим центром Держводагентства;

на регіональному рівні - між оперативно-черговими службами центрів управління в надзвичайних ситуаціях територіальних органів ДСНС і водогосподарськими організаціями Держводагентства.

3. Обмін інформацією здійснюється з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізації їх наслідків та організації узгодженого реагування сил цивільного захисту на надзвичайні ситуації та події, які пов’язані з аваріями, катастрофами, стихійним лихом на водогосподарських об’єктах Держводагентства.

ІІ. Оперативне оповіщення

1. Уповноважена особа Держводагентства (заступник начальника Дніпровського басейнового управління водних ресурсів, контактний телефон: +38050-352-37-36) у разі отримання інформації про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів протягом 10 хвилин інформує по телефону оперативно-чергову службу державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС.

2. Усне інформування протягом 30 хвилин підтверджується факсограмою, шляхом передачі до оперативно-чергової служби державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС стандартних повідомлень за такими формами:

«Повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків» (додаток 1);

«Оперативна інформація про підтоплення та затоплення сільських населених пунктів» (передається щодня в разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з повенями та паводками) (додаток 2).

3. У разі отримання оперативно-черговою службою державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС інформації про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів начальник чергової зміни ДСНС протягом 10 хвилин інформує по телефону кризовий центр Держводагентства.

4. За запитом уповноваженої особи Держводагентства оперативно-черговою службою державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС інформація про оперативну обстановку в районі виникнення надзвичайної ситуації засобами факсимільного зв’язку подається до кризового центру Держводагентства.

5. ДСНС здійснює оповіщення та інформування центральних та місцевих органів виконавчої влади про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, пов’язаних з водним фактором.

III. Періодичне оперативне інформування

1. Інформування кризовим центром Держводагентства оперативно-чергової служби державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації здійснюється двічі на добу:

до 20.00 станом на 18.00;

до 08.00 станом на 06.00.

2. У разі розгортання роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або оперативного міжвідомчого штабу, залежно від їх рівня, періодичність та форми оперативного інформування про хід ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій можуть змінюватися відповідно до рішень керівників цих органів управління.

3. У разі прийняття рішення щодо розгортання в державному центрі управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або оперативного міжвідомчого штабу за запитом начальника чергової зміни державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС уповноважені посадові особи Держводагентства (начальник управління водних ресурсів, контактний телефон: 226-25-37 та начальник управління експлуатації водогосподарських систем, енергозбереження та механізації, контактний телефон: 226-34-53) здійснюють оповіщення представників Мінприроди, які входять до складу цих органів управління.

ІV. Обмін оперативною інформацією

1. Передача оперативної інформації між оперативно-черговою службою державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС та кризового центру Держводагентства здійснюється за такими номерами телефонів та адресами електронної пошти:

оперативно-чергова служба державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС:

телефони: (044) 247-30-50, 59-01 (АТС-10);

факс: (044) 247-32-11;

електронна пошта: oper@mns.gov.ua;

Кризовий центр Держводагентства:

тел. (044) 579-21-15 (з 8.00 до 19.00), (04596) 5-43-88, (044) 234-13-79 (з 19.00 до 8.00),

електронна пошта: krcentr@gmail.com; adbwo@ukr.net

2. Порядок обміну інформацією між оперативно-координаційними центрами територіальних органів ДСНС та водогосподарськими організаціями Держводагентства на регіональному рівні визначається спільними організаційно-розпорядчими актами.

Директор Департаменту

формування політики

щодо підконтрольних

Міністрові органів влади

та моніторингу МВС

В.Є. Боднар

Заступник директора

Департаменту охорони

природних ресурсів -

начальник відділу охорони

рослинного світу

М.М. Мовчан


Додаток 1

до Інструкції

про порядок обміну інформацією

між Державною службою України

з надзвичайних ситуацій

та Державним агентством

водних ресурсів України

щодо запобігання виникненню

та реагування на надзвичайні ситуації

техногенного і природного характеру,

пов’язані з водним фактором

(пункт 2 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації та ліквідацію її наслідків

станом на 00:00 « ___ » ___________ 20__ року

№ з/п

Вид інформації

Зміст інформації

Примітки

1

2

3

4

1

Код надзвичайної ситуації згідно з Класифікатором надзвичайних ситуацій України ДК 019:2010 та класифікаційна ознака надзвичайної ситуації згідно з наказом МНС України від 12 грудня 2012 року № 1400 «Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03 січня 2013 року за № 40/22572

2

Місце виникнення надзвичайної ситуації (область, район, населений пункт, об’єкт, належність об’єкта, напрямок і відстань від обласного центру)

3

Початок надзвичайної ситуації (дата, час)

4

Закінчення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації (дата, час)

5

Характер та масштаби надзвичайної ситуації (опис надзвичайної ситуації, причини виникнення; зона надзвичайної ситуації; кількість осіб, які перебувають в зоні надзвичайної ситуації; шкода, заподіяна населенню та господарству, обсяги руйнування споруд, масштаби пошкодження навколишнього природного середовища тощо)

6

Кількість та стан потерпілих, у тому числі кількість загиблих, постраждалих (травмованих, захворілих), евакуйованих, врятованих тощо

7

Вплив на роботу інших галузей господарської діяльності та додаткова загроза у разі можливості розвитку надзвичайної ситуації (вказати об’єкти, розташовані поблизу, для яких існує загроза внаслідок розвитку цієї події, тощо)

8

Сили, що залучаються (залучались) для ліквідації надзвичайної ситуації (кількість осіб - з них працівників ДСНС, одиниць техніки - з них тієї, що належать ДСНС, інші сили (Міноборони, МВС, МОЗ тощо), види та кількість спеціальної техніки, кількість спеціалізованих формувань, воєнізованих формувань)

9

Потреба у додаткових силах та засобах (види та кількість одиниць необхідної штатної техніки, спеціального обладнання, кількість фахівців)

10

Стисла характеристика робіт з рятування людей та локалізації і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (характер і обсяг аварійно-відновних, рятувальних робіт, їх інтенсивність та строки виконання)

11

Оцінка матеріальних збитків, завданих надзвичайною ситуацією (зазначити відповідно до Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 175), тис. гривень

12

Матеріальні витрати на ліквідацію надзвичайної ситуації, тис. гривень

13

Додатки (карти, схеми, слайди, фотоматеріали), кількість

14

Посада, прізвище, ініціали керівника (начальника) штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, номер телефону, телефаксу

Посада особи, яка склала повідомлення

___________

(підпис)

__________________

(П.І.Б.)

00:00 (час подання інформації) «___» _________ 20____ року.

__________

Примітка.

Позиції 4-14 заповнюються у разі отримання необхідної інформації.


Додаток 2

до Інструкції

про порядок обміну інформацією

між Державною службою України

з надзвичайних ситуацій

та Державним агентством

водних ресурсів України

щодо запобігання виникненню

та реагування на надзвичайні ситуації

техногенного і природного характеру,

пов’язані з водним фактором

(пункт 2 розділу ІІ)

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ

про підтоплення та затоплення сільських населених пунктів

станом на « ___ » ___________ 201_ року

Область

Число, місяць

Кількість підтоплених та затоплених сільських населених пунктів

Кількість підтоплених та затоплених садиб

Кількість підтоплених та затоплених будинків

Кількість працюючих насосних станцій у зоні підтоплення і затоплення

усього

у тому числі

насосні станції горизонтального дренажу

польдерні насосні станції

пересувні насосні станції

свердловини вертикального дренажу

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Усього:

Посада особи, яка склала повідомлення

___________

(підпис)

__________________

(П.І.Б.)


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 19.09.2017 — 2017 р., № 73, стор. 59, стаття 2256, код акта 87218/2017

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МВС України:

  1. Наказ МВС України від 07.03.2022 № 175 "Про затвердження Порядку отримання вогнепальної зброї і боєприпасів цивільними особами, які беруть участь у відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації та/або інших держав". МВС України. 2022 рікк
  2. Наказ МВС України від 01.03.2022 № 170 "Про особливості видачі громадянам України дозволу на придбання, зберігання та носіння мисливської зброї та набоїв до неї під час дії воєнного стану". МВС України. 2022 рікк
  3. Наказ МВС України від 10.01.2022 № 2 "Про затвердження Положення про функціональну підсистему «Єдиний реєстр зброї» єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ". МВС України. 2022 рікк
  4. Наказ МВС України від 06.01.2022 № 1 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства внутрішніх справ України від 12 жовтня 2009 року № 436". МВС України. 2022 рікк
  5. Наказ МВС України від 25.02.2022 № 168 "Про внесення зміни до Інструкції з придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання зброї, боєприпасів закладами вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України". МВС України. 2022 рікк
  6. Наказ МВС України від 31.01.2022 № 64 "Про затвердження Змін до Правил етичної поведінки працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління". МВС України. 2022 рікк
  7. Наказ МВС України від 09.03.2022 № 177/450/46 "Про затвердження Порядку взаємодії між органами та підрозділами Національної поліції України, закладами охорони здоров’я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини під час воєнного стану на території України". МВС України. 2022 рікк
  8. Наказ МВС України від 15.02.2022 № 133/96 "Про внесення змін до Порядку електронної інформаційної взаємодії Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства інфраструктури України та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України відповідно через Міністра внутрішніх справ України, Міністра інфраструктури України". МВС України. 2022 рікк
  9. Наказ МВС України від 14.02.2022 № 125/70/91/78/65/59/311 "Про затвердження Порядку обміну інформаційно-аналітичними матеріалами між суб’єктами інтегрованого управління кордонами". МВС України. 2022 рікк
  10. Наказ МВС України від 10.01.2022 № 4 "Про затвердження Порядку видачі довідки про дорожньо-транспортну пригоду та її форми". МВС України. 2022 рікк
  11. Наказ МВС України від 17.03.2022 № 194 "Про продовження строку дії документів щодо дорожнього перевезення небезпечних вантажів під час дії воєнного стану в Україні". МВС України. 2022 рікк
  12. Наказ МВС України від 13.01.2022 № 18 "Про внесення зміни до Інструкції щодо порядку формування коду платежу для оплати послуг". МВС України. 2022 рікк
  13. Наказ МВС України від 18.03.2022 № 195 "Про продовження строку дії дозволів у сфері обігу зброї, пристроїв та вибухових матеріалів під час дії воєнного стану в Україні". МВС України. 2022 рікк
  14. Наказ МВС України від 31.01.2022 № 69 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства внутрішніх справ України з питань затвердження тарифів на платні послуги". МВС України. 2022 рікк
  15. Наказ МВС України від 20.01.2022 № 34 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства внутрішніх справ України з питань діяльності Державної прикордонної служби України". МВС України. 2022 рікк
  16. Наказ МВС України від 14.02.2022 № 122 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 03 серпня 2017 року № 676". МВС України. 2022 рікк
  17. Наказ МВС України від 03.02.2022 № 85 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 12 грудня 2018 року № 1007". МВС України. 2022 рікк
  18. Наказ МВС України від 08.02.2022 № 103 "Про внесення змін до Інструкції з організації діяльності чергової служби органів (підрозділів) Національної поліції України". МВС України. 2022 рікк
  19. Наказ МВС України від 20.01.2022 № 36 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 липня 2016 року № 725". МВС України. 2022 рікк
  20. Наказ МВС України від 22.03.2022 № 197 "Про внесення змін до Правил пожежної безпеки в Україні". МВС України. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -