Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ МВС України від 10.08.2016 № 772 "Про затвердження Інструкції про порядок дій посадових осіб Державної прикордонної служби України та взаємодії з територіальними органами Державної міграційної служби України під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту". МВС України. 2016

Документ актуальний на 23.11.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

10.08.2016  № 772

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

02 вересня 2016 р.

за № 1212/29342

Про затвердження Інструкції про порядок дій посадових осіб Державної прикордонної служби України та взаємодії з територіальними органами Державної міграційної служби України під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ

№ 151 від 28.02.2018}

Відповідно до пункту 12 статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», статті 5 та частини першої статті 29 Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», статті 15 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію про порядок дій посадових осіб Державної прикордонної служби України та взаємодії з територіальними органами Державної міграційної служби України під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що додається.

2. Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів влади та моніторингу МВС (Боднар В.Є.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Голови Державної прикордонної служби України та Голови Державної міграційної служби України відповідно до розподілу обов’язків.

Т.в.о.

Міністра

С.А. Яровий

ПОГОДЖЕНО:

Керівник

Секретаріату Уповноваженого

Верховної Ради України з прав людини

Голова

Державної міграційної служби України

Т. в. о. Голови

Державної прикордонної служби України

Б.В. КРИКЛИВЕНКО

М.Ю. СОКОЛЮК

В. СЕРВАТЮК


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

внутрішніх справ України

10.08.2016 № 772

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

02 вересня 2016 р.

за № 1212/29342

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок дій посадових осіб Державної прикордонної служби України та взаємодії з територіальними органами Державної міграційної служби України під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту

І. Загальні положення

1. Ця Інструкція розроблена відповідно до пункту 12 статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», статті 5 та частини першої статті 29 Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», статті 6 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та визначає порядок дій посадових осіб органів та підрозділів охорони державного кордону (Морської охорони) у разі звернення іноземців або осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, а також порядок подальшої взаємодії з територіальними органами ДМС.

2. Терміни, що вжиті в цій Інструкції, мають такі значення:

заява про захист - усне або письмове звернення іноземця або особи без громадянства про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;

шукач захисту - іноземець або особа без громадянства, яка звертається із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

3. Обов’язок прийняття заяв про захист належить до компетенції посадових осіб органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони), які безпосередньо виконують завдання з охорони державного кордону України, суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні або беруть участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення.

У разі звернення затриманими особами, які перебувають у місцях тимчасового тримання органів (підрозділів) охорони державного кордону, із заявами про захист їх прийняття здійснюється посадовими особами, які допущені до охорони та конвоювання (супроводу) затриманих осіб відповідно до пункту 2 розділу ІІ Інструкції про порядок тримання затриманих осіб в органах (підрозділах) охорони державного кордону, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 березня 2015 року № 352, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 23 квітня 2015 року за № 462/26907.

4. Посадові особи Держприкордонслужби під час звернення особи за захистом у визначених цією Інструкцією випадках надають такій особі бланк заяви про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 07 вересня 2011 року № 649, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 05 жовтня 2011 року за № 1146/19884.

У письмовій заяві про захист, окрім причини звернення за захистом, також зазначаються такі відомості: прізвище, ім’я та за наявності по батькові заявника, дані паспорта або іншого документа, що посвідчує особу (у разі його відсутності - зазначаються причини та обставини, через які він був утрачений), громадянство/підданство, країна постійного проживання, місце, час та спосіб перетинання державного кордону України, відомості про членів сім’ї заявника, дата її складання. Ця заява підписується заявником або його законним представником, перекладачем (у разі залучення).

У разі якщо шукач захисту неписьменний або має фізичні вади, які унеможливлюють складання ним заяви особисто, на його прохання заява може бути складена іншою особою, про що в ній робиться відповідний запис.

5. Під час організації та забезпечення реалізації шукачами захисту права на захист органи Держприкордонслужби можуть залучати представників відповідного представництва Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, його виконавчих партнерів та інших міжнародних правозахисних організацій (за згодою), взаємодія з якими передбачена відповідними міжнародними договорами України.

6. Відповідно до статті 29, частини восьмої статті 30 та статті 31 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» на час перебування шукачів захисту в процедурі визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, посадовими особами органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони):

не приймаються рішення про здійснення передавання (реадмісії) шукача захисту відповідно до міжнародних угод України про реадмісію (приймання-передавання);

не приймаються рішення про примусове повернення шукача захисту;

не подаються позови про примусове видворення шукача захисту до адміністративних судів;

не надається будь-яка інформація про шукачів захисту дипломатичним представництвам чи консульським установам держав, громадянами яких вони є.

II. Порядок дій посадових осіб органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони)

1. У разі звернення за захистом іноземцем та особою без громадянства, які мають дійсні документи для в’їзду та перебування на території України, до посадової особи підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони):

1) посадова особа підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони), до якої звернувся шукач захисту:

невідкладно доповідає про факт звернення старшому зміни прикордонних нарядів (командиру корабля (катера));

складає рапорт по команді про факт звернення;

2) старший зміни прикордонних нарядів (командир корабля (катера)), отримавши інформацію про звернення:

роз’яснює шукачу захисту порядок звернення за захистом відповідно до законодавства України (за необхідності залучає для цього перекладача);

надає інформацію про місцезнаходження та контактні дані найближчого територіального органу ДМС, де шукач захисту може звернутися із письмовою заявою про захист;

інформує про факт звернення центр управління службою підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони);

надсилає впродовж двох діб до підрозділу (посадовій особі) по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу відповідного органу охорони державного кордону (загону Морської охорони) рапорт про факт звернення.

2. У разі звернення за захистом іноземцем та особою без громадянства безпосередньо після здійснення незаконного перетинання державного кордону України:

1) посадова особа підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони), до якої звернувся шукач захисту:

невідкладно доповідає про факт звернення старшому зміни прикордонних нарядів (командиру корабля (катера));

складає рапорт по команді про факт звернення;

2) старший зміни прикордонних нарядів (командир корабля (катера)) отримавши інформацію про звернення:

роз’яснює порядок звернення за захистом відповідно до законодавства України (за необхідності залучає для цього перекладача);

невідкладно інформує про факт звернення центр управління службою підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони) та доповідає по команді;

забезпечує можливість для шукача захисту особисто або за допомогою законного представника скласти відповідну письмову заяву про захист;

визначає посадову особу, яка відповідно до положень абзацу другого частини другої статті 5 Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» приймає письмову заяву про захист та відбирає пояснення про причини незаконного перетинання державного кордону України;

3) начальник підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони), отримавши інформацію про звернення, організовує:

надсилання з використанням доступних засобів зв’язку (факсимільний зв’язок, електронна пошта тощо) до найближчого територіального органу ДМС повідомлення про звернення за захистом (додаток 1), до якого долучаються письмова заява про захист, пояснення про причини незаконного перетинання державного кордону України та дві фотокартки шукача захисту (можуть виконуватися способом принтерного друку);

доставляння та передавання шукача захисту представникам найближчого територіального органу ДМС не пізніше 24 годин після надання пояснень про причини незаконного перетинання державного кордону України, про що складається акт приймання-передавання (додаток 2), а також оригіналу повідомлення про звернення за захистом із відповідними додатками, про що представники ДМС роблять відмітку на другому примірнику цього повідомлення;

надсилання упродовж двох діб до підрозділу (посадовій особі) по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу органу охорони державного кордону (загону Морської охорони) відповідного рапорту, копії письмової заяви про захист і пояснення про причини незаконного перетинання державного кордону України, а також другі примірники акта приймання-передавання та повідомлення.

3. У разі виявлення посадовою особою підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони) в пункті пропуску (пункті контролю) через державний кордон, контрольному пункті в’їзду-виїзду, контрольованому прикордонному районі чи виключній (морській) економічній зоні дитини, розлученої із сім’єю, яка заявляє про намір звернутися за захистом або про це повідомили інші особи, які не є її законними представниками, незважаючи на обставини, зазначені в абзацах перших пунктів 1 та 2 цього розділу:

1) посадова особа підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони), яка виявила таку дитину:

невідкладно доповідає про факт виявлення старшому зміни прикордонних нарядів (командиру корабля (катера));

складає рапорт по команді про факт звернення;

2) старший зміни прикордонних нарядів (командир корабля (катера)), отримавши інформацію про звернення:

з урахуванням віку дитини та її індивідуальних особливостей роз’яснює їй порядок звернення за захистом відповідно до законодавства України (за необхідності залучає для цього перекладача);

невідкладно інформує про факт звернення центр управління службою підрозділу охорони державного кордону (Морської охорони) та доповідає по команді;

3) начальник підрозділу охорони державного кордону (загону Морської охорони), отримавши інформацію про звернення, організовує:

надсилання з використанням доступних засобів зв’язку (факсимільний зв’язок, електронна пошта тощо) до найближчих органу опіки і піклування (районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ради) та територіального органу ДМС повідомлення про звернення за захистом;

доставляння та передавання шукача захисту - дитини, розлученої із сім'єю, представникам найближчого органу опіки і піклування та територіального органу ДМС не пізніше 24 годин із моменту їх інформування з дотриманням положень Порядку взаємодії державних органів та органів місцевого самоврядування під час виявлення розлучених із сім’єю дітей, які не є громадянами України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 832;

{Абзац третій підпункту 3 пункту 3 розділу II в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ № 151 від 28.02.2018}

надсилання упродовж двох діб до підрозділу (посадовій особі) по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу органу охорони державного кордону (загону Морської охорони) відповідного рапорту, а також актів про факт виявлення та приймання-передавання дитини.

4. Під час звернення за захистом затриманими особами, які тримаються у місцях тимчасового тримання затриманих осіб Держприкордонслужби:

1) посадові особи зміни охорони затриманих осіб діють відповідно до положень пункту 8 розділу IV Інструкції про порядок тримання затриманих осіб в органах (підрозділах) охорони державного кордону, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 березня 2015 року № 352, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 23 квітня 2015 року за № 462/26907;

2) начальник підрозділу охорони державного кордону (начальник підрозділу тримання) невідкладно:

надсилає з використанням доступних засобів зв’язку (факсимільний зв’язок, електронна пошта тощо) до найближчого територіального органу ДМС повідомлення про звернення за захистом, до якого долучаються письмова заява про захист та дві фотокартки шукача захисту, що можуть виконуватися способом принтерного друку;

передає до підрозділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу органу охорони державного кордону відповідні рапорт та письмову заяву про захист;

3) посадові особи підрозділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження:

забезпечують подання до адміністративного суду за місцезнаходженням органу охорони державного кордону у визначений законодавством України строк позов про затримання іноземця та особи без громадянства до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні, відповідно до частини другої статті 289 статті Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС);

{Абзац другий підпункту 3 пункту 4 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 151 від 28.02.2018}

у разі прийняття судом рішення про затримання особи до вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, відповідно до пункту 12 частини другої статті 245 КАС - не пізніше наступного дня після прийняття рішення організовує доставляння шукача захисту до відповідного пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, ДМС, а письмову заяву про захист надсилає до відповідного територіального органу ДМС за місцезнаходженням такого пункту;

{Абзац третій підпункту 3 пункту 4 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 151 від 28.02.2018}

у разі прийняття судом рішення про зобов’язання особи внести заставу відповідно до пункту 15 частини другої статті 245 КАС - забезпечує доставляння письмової заяви про захист та шукача захисту під супроводом до найближчого територіального органу ДМС. Після проведення представниками ДМС визначених законодавством України заходів забезпечує доставляння шукача захисту зворотно до місця тимчасового тримання та звільняє його з цього місця у день надання органу охорони державного кордону підтвердних документів про внесення застави;

{Абзац четвертий підпункту 3 пункту 4 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 151 від 28.02.2018}

у разі прийняття судом рішення про звільнення особи на поруки підприємства, установи чи організації відповідно до пункту 14 частини другої статті 245 КАС - забезпечує доставляння та передавання упродовж 24 годин письмової заяви про захист і шукача захисту до найближчого територіального органу ДМС.

{Абзац п'ятий підпункту 3 пункту 4 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 151 від 28.02.2018}

5. Про кожен факт надходження інформації щодо звернення за захистом до посадових осіб органів охорони державного кордону (Морської охорони) центри управління службою невідкладно, але не пізніше ніж через 30 хвилин з моменту її отримання, інформують (із зазначенням дати, часу та обставин звернення):

начальника органу охорони державного кордону  (Морської охорони) або його першого заступника;

найближчий територіальний орган ДМС за допомогою доступних засобів зв’язку (факс, електронна пошта тощо);

найближчий орган опіки і піклування (у разі виявлення шукача захисту - дитини, розлученої із сім’єю);

підрозділ (посадову особу) по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу органу охорони державного кордону (Морської охорони).

6. Надання роз’яснення порядку звернення за захистом відповідно до законодавства України, а також інформації шукачу захисту про місцезнаходження і контактні дані найближчого територіального органу ДМС здійснюється не пізніше трьох годин з моменту звернення шляхом надання шукачу захисту відповідної пам’ятки на мові, якою він володіє.

ІІІ. Порядок взаємодії з територіальними органами ДМС

1. Уповноважені особи територіальних органів ДМС після отримання повідомлень органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони) про звернення за захистом та доставляння шукачів захисту:

обліковують повідомлення у встановленому законодавством України порядку;

приймають доставлених органами (підрозділами) охорони державного кордону (Морської охорони) шукачів захисту, про що складаються акти приймання-передавання;

діють відповідно до Правил розгляду заяв та оформлення документів, необхідних для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, втрату і позбавлення статусу біженця та додаткового захисту і скасування рішення про визнання особи біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 07 вересня 2011 року № 649, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 жовтня 2011 року за № 1146/19884 (далі - Правила);

надають не пізніше трьох годин з моменту приймання-передавання шукачів захисту представникам органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони) копії довідок про звернення за захистом в Україні, оформлених відповідно до пункту 3.2 розділу ІІІ Правил, для обліку, а також фіксації факту перетинання шукачами захисту державного кордону України на в’їзд в Україну.

2. Акт приймання-передавання складається в двох примірниках, кожен з яких підписується представниками територіального органу ДМС та органу (підрозділу) охорони державного кордону (Морської охорони).

Один з примірників акта залишається у відповідному територіальному органі ДМС, а другий - передається представником органу (підрозділу) охорони державного кордону  (Морської охорони) до підрозділу (посадовій особі) по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу відповідного органу охорони державного кордону (загону Морської охорони).

3. За наявності в діях шукача захисту ознак адміністративних правопорушень, протидію яким законодавством України віднесено до компетенції Держприкордонслужби України, посадові особи органів (підрозділів) охорони державного кордону (Морської охорони) діють відповідно до Інструкції з оформлення посадовими особами Державної прикордонної служби України матеріалів справ про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 18 вересня 2013 року № 898, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 09 жовтня 2013 року за № 1729/24261.

4. За наявності в діях шукача захисту ознак кримінальних правопорушень посадові особи органів (підрозділів) охорони державного кордону  (Морської охорони) діють відповідно до Інструкції про порядок дій посадових осіб органів (підрозділів) охорони державного кордону під час затримання осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, без ухвали слідчого судді або суду та порядок подальшої взаємодії органів (підрозділів) охорони державного кордону з органами досудового розслідування, затвердженої наказом Адміністрації Держприкордонслужби України від 14 листопада 2012 року № 931, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 05 грудня 2012 року за № 2033/22345.

5. У випадку звернення за захистом після складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 203 чи 204-1 КУпАП, питання щодо непритягнення до адміністративної відповідальності за вчинення цих правопорушень вирішується органами (посадовими особами), уповноваженими розглядати такі справи відповідно до статей 221, 222-1 та 222-2 КУпАП. За таких умов передавання шукача захисту, яким вчинено незаконне перетинання (спроба перетинання) державного кордону України, представникам територіального органу ДМС здійснюється після прийняття рішення по справі про адміністративне правопорушення.

IV. Облік звернень за захистом

1. Кожен факт звернення за захистом підлягає обліку в журналі обліку звернень за захистом (додаток 3), а також у відповідних базах даних Держприкордонслужби України.

Облік здійснюється в підрозділі по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу органу охорони державного кордону, а в загоні Морської охорони - в підрозділі прикордонної служби штабу в день надходження до цих підрозділів документів, визначених абзацом п’ятим підпункту 2 пункту 1, абзацом четвертим підпункту 3 пункту 2, абзацом четвертим підпункту 3 пункту 3 та абзацом третім підпункту 2 пункту 4 розділу ІІ цієї Інструкції.

Зазначені документи та журнали зберігаються у загальному діловодстві органу охорони державного кордону (Морської охорони) упродовж трьох років.

2. Контроль за своєчасним та повним обліком звернень за захистом здійснюється не рідше одного разу на рік підрозділами по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабів регіональних управлінь, а в Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» - управлінням у справах іноземців та адміністративного провадження Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби України.

3. Керівники підрозділів, зазначені в абзаці другому пункту 1 цього розділу, є відповідальними за організацію та здійснення своєчасного і повного обліку звернень за захистом.

Директор Департаменту

формування політики

щодо підконтрольних

Міністрові органів влади

та моніторингу МВС України

В.Є. Боднар


Додаток 1

до Інструкції про порядок дій посадових

осіб Державної прикордонної служби

України та взаємодії з територіальними

органами Державної міграційної служби

України під час звернення іноземців

чи осіб без громадянства із заявами

про визнання біженцями або особами,

які потребують додаткового захисту

(пункт 2 розділу ІІ)

ПОВІДОМЛЕННЯ

про звернення за захистом

Додаток 2

до Інструкції про порядок дій посадових

осіб Державної прикордонної служби

України та взаємодії з територіальними

органами Державної міграційної служби

України під час звернення іноземців

чи осіб без громадянства із заявами

про визнання біженцями або особами,

які потребують додаткового захисту

(пункт 2 розділу ІІ)

АКТ

приймання-передавання

Додаток 3

до Інструкції про порядок дій посадових

осіб Державної прикордонної служби

України та взаємодії з територіальними

органами та підрозділами Державної

міграційної служби України під час

звернення іноземців чи осіб без

громадянства із заявами про визнання

біженцями або особами, які потребують

додаткового захисту

(пункт 1 розділу ІV)

ЖУРНАЛ

обліку звернень за захистом


Документи та файли

Сигнальний документ — f460694n107.doc
Сигнальний документ — f460694n108.doc
Сигнальний документ — f460694n109.doc

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 30.09.2016 — 2016 р., № 75, стор. 133, стаття 2528, код акта 83205/2016

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МВС України:

  1. Наказ МВС України від керуючись міжнародними зобов'язаннями та законодавством своїх держав у межах своєї компетенції, "ураховуючи багатосторонній досвід здійснення встановлених раніше контактів і зв'язків,". МВС України. 2021 рікк
  2. Наказ МВС України від 12.01.2021 № 5 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства внутрішніх справ України від 13 серпня 2013 року № 780". МВС України. 2021 рікк
  3. Наказ МВС України від 15.01.2021 № 18 "Про внесення змін до Тарифів на платні послуги, що надаються Державною установою «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Донецькій області»". МВС України. 2021 рікк
  4. Наказ МВС України від 15.01.2021 № 19 "Про затвердження Змін до Тарифів на платні послуги, що надаються Державною установою «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Львівській області»". МВС України. 2021 рікк
  5. Наказ МВС України від 15.01.2021 № 20 "Про внесення змін до Тарифів на платні послуги, що надаються Державною установою «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Луганській області»". МВС України. 2021 рікк
  6. Наказ МВС України від 21.01.2021 № 35 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 07 лютого 2017 року № 95". МВС України. 2021 рікк
  7. належності майна зв’язку установ, баз та закладів охорони здоров’я Національної гвардії України. МВС України. 2021 рікк
  8. Наказ МВС України від 21.01.2021 № 32 "Про затвердження Норм належності майна зв’язку Національної гвардії України". МВС України. 2021 рікк
  9. Наказ МВС України від 26.01.2021 № 50 "Про внесення змін до Правил з організації пропускного режиму на території та до адміністративних будівель підрозділів Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України". МВС України. 2021 рікк
  10. Наказ МВС України від 26.01.2021 № 50 "Про внесення змін до Правил з організації пропускного режиму на території та до адміністративних будівель підрозділів Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України". МВС України. 2021 рікк
  11. Наказ МВС України від 08.02.2021 № 97 "Про внесення зміни до Правил з організації пропускного режиму на території та до будівель закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС". МВС України. 2021 рікк
  12. Наказ МВС України від 08.02.2021 № 97 "Про внесення зміни до Правил з організації пропускного режиму на території та до будівель закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС". МВС України. 2021 рікк
  13. Наказ МВС України від 08.02.2021 № 96 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства внутрішніх справ України з питань діяльності Національної гвардії України". МВС України. 2021 рікк
  14. Наказ МВС України від 08.02.2021 № 93 "Про внесення змін до Положення про організацію та несення служби з охорони дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій в Україні військовими частинами і підрозділами Національної гвардії України". МВС України. 2021 рікк
  15. Наказ МВС України від 08.02.2021 № 94 "Про внесення змін до Інструкції з організації службової кінології в Національній гвардії України". МВС України. 2021 рікк
  16. Наказ МВС України від 03.02.2021 № 85 "Про затвердження Змін до Норм забезпечення речовим майном військовослужбовців та працівників Державної прикордонної служби України в мирний час та особливий період". МВС України. 2021 рікк
  17. Наказ МВС України від 13.01.2021 № 12 "Про затвердження Інструкції із застосування військовослужбовцями Національної гвардії України технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису". МВС України. 2021 рікк
  18. Наказ МВС України від 17.02.2021 № 129 "Про внесення зміни до Інструкції про розміри та умови виплати винагороди поліцейським за безпосередню участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях чи в антитерористичній операції, інших заходах в умовах особливого періоду". МВС України. 2021 рікк
  19. Наказ МВС України від 19.02.2021 № 138 "Про затвердження Змін до Порядку доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України". МВС України. 2021 рікк
  20. Наказ МВС України від 02.03.2021 № 166 "Про деякі питання державних номерних знаків транспортних засобів". МВС України. 2021 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -