Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ МВС України від 23.12.2015 № 1614 "Про організацію видачі спеціальних жетонів поліцейським". МВС України. 2015

Документ актуальний на 06.07.2017
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.12.2015  № 1614

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 січня 2016 р.

за № 92/28222

Про організацію видачі спеціальних жетонів поліцейським

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ

№ 371 від 11.05.2017}

Відповідно до частини другої статті 17 Закону України "Про Національну поліцію" та з метою впорядкування оформлення, обліку, видачі спеціальних жетонів НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Порядок оформлення, обліку, видачі спеціальних жетонів поліцейським;

2) зразок спеціального жетона;

3) опис спеціального жетона;

4) графічне зображення спеціального жетона.

2. Департаменту управління майном Національної поліції України (Наумов І.В.) забезпечити спеціальними жетонами апарат Національної поліції України, головні управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві, міжрегіональні територіальні органи Національної поліції України в установленому порядку.

{Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

3. Установити, що забезпечення спеціальними жетонами для закріплення за курсантами, слухачами, ад’юнктами, докторантами денної форми навчання та працівниками вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, які набули статусу поліцейських, відряджених до таких навчальних закладів із залишенням на службі в Національній поліції України, і проходять службу в Національній поліції України відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", здійснюється у встановленому законодавством порядку.

{Наказ доповнено пунктом 3 згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

4.

Департаменту юридичного забезпечення МВС (Губарева О.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

{Пункт 6 в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

Міністр

А.Б. Аваков

ПОГОДЖЕНО:

Голова Національної поліції України

підполковник поліції

Х. Деканоідзе


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Міністерства внутрішніх

справ України

23.12.2015  № 1614

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 січня 2016 р.

за № 92/28222

ПОРЯДОК

оформлення, обліку, видачі спеціальних жетонів поліцейським

I. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає послідовність дій працівників підрозділів кадрового забезпечення апарату Національної поліції України, головних управлінь Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві (далі - територіальні органи поліції), міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, закладів, установ Національної поліції України, а також вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України (далі - вищі навчальні заклади МВС) щодо оформлення, обліку, видачі спеціальних жетонів поліцейським.

{Пункт 1 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

2. Спеціальні жетони з індивідуальними номерами, що видаються поліцейським, посвідчують їх належність до органів, закладів та установ Національної поліції України, підтверджують повноваження, встановлені Законом України "Про Національну поліцію".

II. Порядок видачі спеціальних жетонів

1. Спеціальні жетони видаються особам, які призначаються на службу в поліцію на посади молодшого, середнього, вищого складу Національної поліції України, а також курсантам, слухачам, ад’юнктам, докторантам денної форми навчання та працівникам вищого навчального закладу МВС, які набули статусу поліцейських, відряджених до таких навчальних закладів із залишенням на службі в Національній поліції України, і проходять службу в Національній поліції України відповідно до Закону України "Про Національну поліцію" (далі - поліцейські).

{Пункт 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

2. Спеціальні жетони з індивідуальними номерами закріплюються за поліцейськими наказами Національної поліції України, територіальних органів поліції, міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, закладів, установ Національної поліції України та вищих навчальних закладів МВС одночасно з призначенням на службу на посади молодшого, середнього, вищого складу поліції та зберігаються за ними протягом усього періоду їх служби.

{Абзац перший пункту 2 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

При прийомі на службу офіцерів Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів і офіцерів запасу, яким вже були присвоєні особисті номери, в наказах про призначення на посади молодшого, середнього, вищого складу поліції за ними закріплюються спеціальні жетони з індивідуальними номерами на період їх служби в поліції.

3. Спеціальні жетони видаються працівниками підрозділів кадрового забезпечення апарату Національної поліції України, територіальних органів поліції, міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, закладів, установ Національної поліції України, вищих навчальних закладів МВС, які згідно з посадовими обов’язками відповідають за видачу спеціальних жетонів, після оголошення наказу про призначення поліцейських на посаду під особистий підпис у журналі обліку видачі спеціальних жетонів з індивідуальними номерами (додаток 1).

{Абзац перший пункту 3 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

4. Спеціальний жетон розміщується на однострої поліцейських.

Спеціальний жетон заборонено знімати з однострою чи приховувати, а також будь-яким іншим чином перешкоджати прочитанню інформації на ньому або фіксуванню її за допомогою технічних засобів.

Поліцейські, які перебувають на службі та виконують службові обов’язки в цивільному одязі, зобов’язані мати при собі спеціальні жетони, крім випадків, коли наявність спеціальних жетонів перешкоджає проведенню негласної слідчої (розшукової) дії.

У поліцейських підрозділів особливого призначення індивідуальний номер із спеціального жетона, крім однострою, додатково зазначається й на шоломі таким чином, щоб його можна було прочитати або зафіксувати за допомогою технічних засобів, крім випадків, коли такі поліцейські відповідно до рішень уповноважених осіб поліції виконують завдання в режимі секретності.

5. Номери закріплених спеціальних жетонів заносяться до всіх документів особового обліку поліцейських, у тому числі до послужного списку особової справи, службового посвідчення, наказів про особовий склад, документів грошового і речового забезпечення та зазначаються в службовому листуванні. У послужному списку особової справи такий номер зазначається над словами "послужний список".

6. На період відсторонення від виконання службових обов’язків (посади) спеціальний жетон у поліцейського вилучається та передається на зберігання його безпосередньому керівнику.

7. Право вилучення спеціального жетона мають працівники підрозділів кадрового забезпечення при оформленні документів щодо звільнення зі служби поліцейських, а в разі скоєння ними правопорушення, відповідальність за яке встановлено Кримінальним кодексом, - прямі начальники або особи, які проводять службове розслідування.

У разі смерті поліцейського керівник органу, в якому він проходив службу, уживає заходів щодо вилучення спеціального жетона у членів сім’ї померлого та передачі його до підрозділу кадрового забезпечення, у якому він проходив службу, для долучення до його особової справи.

8. При втраті спеціального жетона його власник зобов’язаний доповісти рапортом прямому начальнику.

За фактом втрати, псування, передачі спеціального жетона іншим особам проводиться службове розслідування, уживаються заходи щодо його розшуку, усунення причин і умов, за яких це стало можливим.

Матеріали службового розслідування за фактом втрати спеціального жетона надсилаються до відповідного підрозділу кадрового забезпечення для долучення до особової справи поліцейського.

У разі втрати спеціального жетона за результатами розгляду матеріалів службового розслідування відповідним наказом за поліцейським закріплюється новий спеціальний жетон з індивідуальним номером.

Дублікати спеціальних жетонів не виготовляються.

9. При звільненні зі служби поліцейський зобов’язаний здати спеціальний жетон до підрозділу кадрового забезпечення.

У разі неповернення поліцейським спеціального жетона при звільненні зі служби керівники територіальних, міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, закладів, установ Національної поліції України, вищих навчальних закладів МВС, де він проходив службу, уживають заходів щодо вилучення спеціального жетона та передачі його до підрозділу кадрового забезпечення.

{Абзац другий пункту 9 розділу II в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

При поверненні спеціального жетона працівником підрозділу кадрового забезпечення в обхідному листі ставиться відповідна відмітка.

Спеціальні жетони звільнених поліцейських приєднуються до їх особових справ та передаються на зберігання до архіву.

10. При поновленні на службі за поліцейськими при призначенні на посади молодшого, середнього, вищого складу поліції закріплюються спеціальні жетони з індивідуальними номерами, які зберігалися в їх особових справах.

III. Облік спеціальних жетонів

1. Відомості про кількість отриманих спеціальних жетонів працівниками підрозділів кадрового забезпечення, які згідно з посадовими обов’язками відповідають за видачу спеціальних жетонів, заносяться до журналу приймання спеціальних жетонів (додаток 2) із зазначенням дати, підпису та прізвища особи, яка їх отримала.

2. Загальний електронний облік закріплених за поліцейськими спеціальних жетонів з індивідуальними номерами ведеться в Департаменті кадрового забезпечення Національної поліції України на підставі інформації щодо закріплених спеціальних жетонів з індивідуальними номерами за поліцейськими (додаток 3), яка надсилається підрозділами кадрового забезпечення територіальних органів поліції, міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, закладів, установ Національної поліції України, вищих навчальних закладів МВС.

{Абзац перший пункту 2 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 371 від 11.05.2017}

Інформація щодо закріплених спеціальних жетонів з індивідуальними номерами за поліцейськими до Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України надсилається:

при призначенні на службу в поліцію на посади молодшого, середнього, вищого складу поліції та закріпленні спеціального жетона;

у разі втрати поліцейським спеціального жетона - після оголошення наказу про закріплення за ним нового спеціального жетона з індивідуальним номером;

при звільненні поліцейського зі служби в поліції.

Т.в.о. директора

Департаменту юридичного

забезпечення МВС

О.М. Губарева


Додаток 1

до Порядку оформлення, обліку,

видачі спеціальних жетонів

поліцейським

(пункт 3 розділу ІІ)

ЖУРНАЛ

обліку видачі спеціальних жетонів з індивідуальними номерами

_____________________________________________________

(найменування органу, закладу, установи Національної поліції України)

Розпочато ______________

Закінчено ______________

№ з/п

Спеціальний жетон з індивідуальним номером

Прізвище, ім’я, по батькові

Число, місяць, рік народження

Номер і дата наказу про призначення на посаду та закріплення спеціального жетона

Підпис особи, яка одержала жетон

1

2

3

4

5

6


Додаток 2

до Порядку оформлення, обліку,

видачі спеціальних жетонів

поліцейським

(пункт 1 розділу ІІI)

ЖУРНАЛ

приймання спеціальних жетонів

___________________________________________________

(найменування органу, закладу, установи Національної поліції України)

Розпочато ______________

Закінчено ______________

№ з/п

Дата отримання

Кількість спеціальних жетонів (штук)

З якого номера по який

Підпис про отримання, прізвище працівника


Додаток 3

до Порядку оформлення, обліку,

видачі спеціальних жетонів

поліцейським

(пункт 2 розділу ІІI)

ІНФОРМАЦІЯ

щодо закріплених спеціальних жетонів з індивідуальними номерами за поліцейськими

№ з/п

Спеціальний жетон з індивідуальним номером

Прізвище

Ім’я

По батькові

Число, місяць, рік народження

Найменування органу, номер і дата наказу про призначення на посаду в поліцію та закріплення спеціального жетона

Найменування органу, номер і дата наказу про закріплення нового жетона (заповнюється в разі втрати спеціального жетона)

Найменування органу, номер і дата наказу про звільнення зі служби в поліції

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Міністерства внутрішніх

справ України

23.12.2015  № 1614

ЗРАЗОК

спеціального жетона

Т.в.о. директора

Департаменту юридичного

забезпечення

О.М. Губарева


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Міністерства внутрішніх

справ України

23.12.2015  № 1614

ОПИС

спеціального жетона

Спеціальний жетон виготовляється з металу білого кольору, має овальну форму з рифленою поверхнею та окантовкою по овалу завширшки 2 мм.

У центральній частині жетона розташовано накладний елемент у вигляді восьмикутної променистої зірки діаметром 50 мм. У центрі зірки розміщено малий Державний Герб України.

У верхній частині жетона розташовано фігурну стрічку, на якій рельєфними літерами нанесено напис "ПОЛІЦІЯ" (висота літер 4 мм), у нижній частині на полірованій дугоподібній смузі наноситься індивідуальний номер працівника поліції із семи цифр (висота цифр 4 мм).

Фігурну стрічку та щит малого Державного Герба України вкрито емаллю синього кольору.

На зворотному боці жетона - застібка карабінного типу або у вигляді металевої пружини уздовж вертикальної осі жетона для кріплення до однострою.

Т.в.о. директора

Департаменту юридичного

забезпечення

О.М. Губарева


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Міністерства внутрішніх

справ України

23.12.2015  № 1614

ГРАФІЧНЕ ЗОБРАЖЕННЯ

спеціального жетона

Т.в.о. директора

Департаменту юридичного

забезпечення

О.М. Губарева

Про організацію видачі спеціальних жетонів поліцейським

Наказ; МВС України від 23.12.2015 № 1614

Редакція від 30.06.2017, підстава — z0685-17

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0092-16

Законодавство України

станом на 02.01.2024

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 12.02.2016 — 2016 р., № 10, стор. 138, стаття 459, код акта 80609/2016

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МВС України:

  1. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 35 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту". МВС України. 2023 рікк
  2. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 36 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди військовослужбовцям Державної прикордонної служби України". МВС України. 2023 рікк
  3. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 37 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди військовослужбовцям Національної гвардії України". МВС України. 2023 рікк
  4. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 38 "Про затвердження Змін до Порядку і умов виплати додаткової винагороди поліцейським на період дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  5. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 51 "Про внесення змін до Інструкції з призначення і виплати в Державній прикордонній службі України одноразової грошової допомоги, передбаченої пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану»". МВС України. 2023 рікк
  6. Наказ МВС України від 02.02.2023 № 55 "Про внесення змін до Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі поліцейського під час дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  7. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 52 "Про внесення змін до Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту під час дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  8. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 50 "Про внесення змін до Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги, установленої пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» в Національній гвардії України". МВС України. 2023 рікк
  9. Наказ МВС України від 03.01.2023 № 2 "Про внесення зміни до Порядку організації роботи із депутатськими запитами та депутатськими зверненнями народних депутатів України в Національній поліції України". МВС України. 2023 рікк
  10. Наказ МВС України від 31.01.2023 № 49 "Про затвердження Змін до Схеми тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу органів охорони державного кордону Державної прикордонної служби України". МВС України. 2023 рікк
  11. Наказ МВС України від 10.01.2023 № 4 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622". МВС України. 2023 рікк
  12. Наказ МВС України від 12.01.2023 № 6 "Про затвердження Переліку посад, пов’язаних із підвищеним ризиком для життя або здоров’я, в органах та підрозділах цивільного захисту". МВС України. 2023 рікк
  13. Наказ МВС України від 17.01.2023 № 12 "Про організацію взаємодії Експертної служби МВС із територіальним органом з надання сервісних послуг МВС". МВС України. 2023 рікк
  14. Наказ МВС України від 17.01.2023 № 11 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 05 листопада 2020 року № 777". МВС України. 2023 рікк
  15. Наказ МВС України від 17.01.2023 № 21 "Про затвердження нормативів чисельності курсантів, слухачів, ад’юнктів (аспірантів), які навчаються за державним замовленням у закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС, на одну посаду науково-педагогічного працівника". МВС України. 2023 рікк
  16. Наказ МВС України від 16.01.2023 № 8 "Про затвердження Інструкції з формування та ведення інформаційної підсистеми «Облік кривдника» інформаційно-комунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України»". МВС України. 2023 рікк
  17. Наказ МВС України від 06.02.2023 № 65 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 23 травня 2016 року № 405". МВС України. 2023 рікк
  18. Наказ МВС України від 09.02.2023 № 77 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 17 січня 2023 року № 22". МВС України. 2023 рікк
  19. Наказ МВС України від 31.01.2023 № 45 "Про внесення змін до Переліку посад, що підлягають заміщенню особами рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, та граничних спеціальних звань за цими посадами". МВС України. 2023 рікк
  20. до деяких норм належності однострою поліцейських. МВС України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -