Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Наказ МВС України від 29.11.2016 № 1259 "Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення". МВС України. 2017

Документ актуальний на 31.03.2017
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.11.2016  № 1259

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 лютого 2017 р.

за № 210/30078

Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення

Відповідно до пункту 12 статті 23 Закону України «Про Національну поліцію», з метою забезпечення супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення, що додається.

2. Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів влади та моніторингу (Боднар В.Є.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Національної поліції України.

Міністр

А.Б. Аваков

ПОГОДЖЕНО:

Т.в.о. Голови

Національної поліції України

Голова Державної

регуляторної служби України

В.А. Троян

К. Ляпіна


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства внутрішніх

справ України

29.11.2016  № 1259

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

14 лютого 2017 р.

за № 210/30078

ІНСТРУКЦІЯ

з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення

І.

Загальні положення

1. Ця Інструкція визначає процедуру супроводження і забезпечення безпеки дорожнього руху небезпечних, негабаритних та великовагових вантажів, що перевозяться транспортними засобами, інших транспортних засобів, а також супроводження і забезпечення безпечного руху транспортних засобів спеціального призначення, транспортних засобів з організованими групами дітей під час руху до місць оздоровлення, відпочинку, екскурсій та у зворотному напрямку спеціалізованими автомобілями Національної поліції відповідно до чинного законодавства.

2. Цю Інструкцію розроблено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 18 січня 2001 року № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами», від 10 жовтня 2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху» (далі - Правила дорожнього руху), від 04 червня 2007 року № 795 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання», інших нормативно-правових актів, що діють у цій сфері, а також інших нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху під час здійснення супроводжень.

ІІ. Основні організаційні заходи під час супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції України і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення

1. Супроводження транспортних засобів і забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення негабаритних, великовагових та небезпечних вантажів, автобусів та інших транспортних засобів:

супроводження транспортних засобів і забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення небезпечних, негабаритних і великовагових вантажів, автобусів та інших транспортних засобів, крім зазначених у пунктах 2, 5 розділу III, здійснюються підрозділами Національної поліції на платній основі. Плата за супроводження здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 червня 2007 року № 795 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання».

супроводження спеціалізованим автомобілем Національної поліції обов’язкове у випадках, передбачених Правилами проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30.

2. За необхідності супроводження транспортних засобів і забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення небезпечних, негабаритних та великовагових вантажів, автобусів та інших транспортних засобів у межах:

однієї області/міста - автомобільний перевізник за 5 днів до запланованої дати супроводження звертається з відповідним листом на ім’я керівника територіального органу Національної поліції;

декількох областей - автомобільний перевізник за 5 днів до запланованої дати супроводження звертається з відповідним листом на ім’я керівництва Національної поліції України.

У листі зазначаються:

дата поїздки;

марка та номерний знак транспортного засобу, що здійснює перевезення;

прізвище, ім’я, по батькові та номер телефону водія;

прізвище, ім’я, по батькові та номер телефону відповідальної за перевезення особи;

детальний маршрут руху.

3. Після закінчення супроводження складається акт виконаних робіт у двох примірниках за формою, наведеною в додатку до цієї Інструкції.

4. Супроводження транспортного засобу, габаритні розміри вантажу якого перевищують нормативні та який під час руху займає всі смуги в одному напрямку, здійснюється двома спеціалізованими автомобілями Національної поліції;

5. Супроводження транспортного засобу, вага якого перевищує нормативну, здійснюється одним спеціалізованим автомобілем Національної поліції. Якщо маршрут руху великовагового транспортного засобу пролягає через мостові переходи та шляхопроводи, у таких місцях забезпечується виставлення додаткових нарядів відповідних підрозділів Національної поліції для тимчасового обмеження руху всіх транспортних засобів до закінчення проїзду.

III. Супроводження транспортних засобів і забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення організованих груп дітей

1. Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» супроводження груп дітей до або з місць оздоровлення та відпочинку здійснюється безоплатно працівниками органів Національної поліції.

2. Перевезення організованих груп дітей колоною з п’яти і більше автобусів здійснюється за умови супроводження відповідними територіальними підрозділами Національної поліції.

3. Перевезення організованих груп дітей здійснюється із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

4. За необхідності забезпечення супроводу груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку, під час екскурсій у межах:

однієї області/міста - автомобільний перевізник за 5 днів до запланованої дати супроводження звертається з відповідним листом на ім’я керівника територіального органу Національної поліції;

декількох областей - автомобільний перевізник за 5 днів до запланованої дати супроводження звертається з відповідним листом на ім’я керівництва Національної поліції України.

У листі зазначаються:

дата поїздки;

мета поїздки;

кількість дітей;

марка та номерний знак транспортного засобу, що здійснює перевезення;

прізвище, ім’я, по батькові водія та номер його телефону;

прізвище, ім’я, по батькові керівника групи та номер його телефону;

детальний маршрут руху.

5. У разі виникнення службової необхідності та за наявності відповідного доручення голови Національної поліції супроводження транспортних засобів Міністерства внутрішніх справ та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовує та координує Міністр внутрішніх справ України, здійснюється спеціалізованими автомобілями Національної поліції безоплатно.

IV. Порядок супроводження

1. Супроводження спеціалізованими автомобілями Національної поліції транспортних засобів здійснюється виключно по території обслуговування.

2. Супроводження здійснюється згідно з Правилами дорожнього руху спеціалізованими автомобілями Національної поліції, які мають спеціальне кольорографічне пофарбування та розпізнавальні знаки, а також обладнані спеціальними світловими і звуковими сигналами.

3. Супроводження від одного до трьох транспортних засобів, габаритні розміри вантажу та/або вага яких не перевищують визначених Правилами проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30, здійснюється одним спеціалізованим автомобілем Національної поліції.

4. Супроводження колони транспортних засобів (не більше п’яти), габаритні розміри вантажу та/або вага яких не перевищують визначених Правилами проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30, здійснюється двома спеціалізованими автомобілями Національної поліції.

5. У разі необхідності одночасного супроводження більше п’яти транспортних засобів, габаритні розміри вантажу та/або вага яких не перевищують визначених Правилами проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30, формуються окремі колони, до кожної з яких може входити не більше п’яти транспортних засобів.

6. Отримавши завдання щодо здійснення супроводження, керівник відповідного підрозділу Національної поліції:

вивчає маршрут, за яким здійснюватиметься супроводження, особливості організації дорожнього руху на ньому, дислокацію постів і маршрутів патрулювання, систему зв’язку і взаємодії з ними екіпажів патрульних транспортних засобів, які здійснюють супроводження;

призначає старшого та склад екіпажу (екіпажів) супроводження, проводить інструктаж. Екіпаж патрульного транспортного засобу супроводження складається з двох поліцейських;

організовує огляд транспортних засобів, виділених для супроводження, наявних засобів радіозв’язку, спеціальних світлових і звукових сигналів.

7. Інструктаж водіїв транспортних засобів, що супроводжуються, проводить старший екіпажу супроводження.

8. Спеціалізований автомобіль Національної поліції у разі супроводження одним спеціалізованим автомобілем, має рухатися перед транспортним засобом або колоною автомобілів, які він супроводжує, на відстані, що забезпечує безпеку дорожнього руху. При цьому водій автомобіля супроводження для забезпечення безпеки дорожнього руху під час супроводження повинен обирати смугу руху залежно від ширини проїзної частини, швидкості руху та за потреби, дати можливість іншим учасникам дорожнього руху безпечно випередити/обігнати транспортний засіб або колону.

Під час супроводження двома спеціалізованими автомобілями один з них рухається так, як зазначено вище, інший - позаду транспортного засобу або колони, що супроводжується, з метою запобігання обгону іншими транспортними засобами в небезпечних місцях.

9. Швидкість руху під час супроводження встановлюється старшим екіпажу (екіпажів) супроводження з урахуванням характеристик транспортних засобів, які супроводжуються, та забезпечення безпеки дорожнього руху в конкретних дорожніх умовах і не повинна перевищувати меж, установлених Правилами дорожнього руху.

10. Якщо швидкість руху транспортного засобу або колони, що супроводжується, менша дозволеної Правилами дорожнього руху, а дорожні умови не дають змоги іншим учасникам дорожнього руху здійснити обгін, старший екіпажу або екіпажів супроводження вживає заходів щодо забезпечення проїзду транспортних засобів, що слідують за транспортним засобом або колоною, що супроводжується.

Директор

Департаменту формування

політики щодо підконтрольних

Міністрові органів влади

та моніторингу МВС

В.Є. Боднар


Додаток

до Інструкції з питань

супроводження транспортних засобів

спеціалізованими автомобілями

Національної поліції і забезпечення

безпеки дорожнього руху під час

його здійснення

(пункт 4 глави 1 розділу ІІ)

АКТ

виконаних робіт

Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення

Наказ; МВС України від 29.11.2016 № 1259

Прийняття від 29.11.2016

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0210-17

Законодавство України

станом на 09.03.2024

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f465726n71.doc від 31.03.17 12:35, 39 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 24.03.2017 — 2017 р., № 24, стор. 221, стаття 697, код акта 85222/2017

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МВС України:

  1. Наказ МВС України від 30.01.2024 № 54 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 11 січня 2024 року № 20". МВС України. 2024 рікк
  2. Наказ МВС України від 11.01.2024 № 20 "Про затвердження Змін до Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі". МВС України. 2024 рікк
  3. Наказ МВС України від 10.01.2024 № 14 "Про затвердження Змін до Положення про функціональну підсистему "Організація бюджетного процесу"єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ". МВС України. 2024 рікк
  4. Наказ МВС України від 09.01.2024 № 13 "Про внесення змін до Порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події". МВС України. 2024 рікк
  5. Наказ МВС України від 13.02.2024 № 89 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 30 січня 2024 року № 53". МВС України. 2024 рікк
  6. Наказ МВС України від 30.01.2024 № 53 "Про затвердження Змін до Вимог до номерних знаків транспортних засобів та Зміни до Єдиних зразків номерних знаків транспортних засобів". МВС України. 2024 рікк
  7. Наказ МВС України від 29.01.2024 № 47 "Про внесення змін до Правил носіння форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями та ліцеїстами Державної прикордонної служби України". МВС України. 2024 рікк
  8. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 35 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту". МВС України. 2023 рікк
  9. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 36 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди військовослужбовцям Державної прикордонної служби України". МВС України. 2023 рікк
  10. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 37 "Про затвердження Порядку та умов виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди військовослужбовцям Національної гвардії України". МВС України. 2023 рікк
  11. Наказ МВС України від 26.01.2023 № 38 "Про затвердження Змін до Порядку і умов виплати додаткової винагороди поліцейським на період дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  12. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 51 "Про внесення змін до Інструкції з призначення і виплати в Державній прикордонній службі України одноразової грошової допомоги, передбаченої пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану»". МВС України. 2023 рікк
  13. Наказ МВС України від 02.02.2023 № 55 "Про внесення змін до Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі поліцейського під час дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  14. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 52 "Про внесення змін до Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту під час дії воєнного стану". МВС України. 2023 рікк
  15. Наказ МВС України від 01.02.2023 № 50 "Про внесення змін до Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги, установленої пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» в Національній гвардії України". МВС України. 2023 рікк
  16. Наказ МВС України від 03.01.2023 № 2 "Про внесення зміни до Порядку організації роботи із депутатськими запитами та депутатськими зверненнями народних депутатів України в Національній поліції України". МВС України. 2023 рікк
  17. Наказ МВС України від 31.01.2023 № 49 "Про затвердження Змін до Схеми тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу органів охорони державного кордону Державної прикордонної служби України". МВС України. 2023 рікк
  18. Наказ МВС України від 10.01.2023 № 4 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622". МВС України. 2023 рікк
  19. Наказ МВС України від 12.01.2023 № 6 "Про затвердження Переліку посад, пов’язаних із підвищеним ризиком для життя або здоров’я, в органах та підрозділах цивільного захисту". МВС України. 2023 рікк
  20. Наказ МВС України від 17.01.2023 № 12 "Про організацію взаємодії Експертної служби МВС із територіальним органом з надання сервісних послуг МВС". МВС України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -