Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 22 грудня 2020 року № 576 "Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області". Центрвиборчком України. 2020

Документ актуальний на 14.01.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 22 грудня 2020 року № 576

Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області

До Центральної виборчої комісії 2 грудня 2020 року надійшла заява за підписом голови та окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області (далі - Ірпінська міська територіальна виборча комісія) від 1 грудня 2020 року № 590 про скасування рішень указаної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252, № 253 та від 30 листопада 2020 року № 254, а також щодо дострокового припинення повноважень деяких членів зазначеної виборчої комісії у зв’язку із грубим порушенням законодавства України.

Крім того, 15 грудня 2020 року до Комісії надійшов лист за підписом Ірпінського міського голови Бучанського району Київської області (далі - Ірпінський міський голова) від 14 грудня 2020 року за № 01-18/3625 стосовно скасування постанов Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252 та № 253, а також вжиття заходів реагування щодо членів цієї виборчої комісії, які брали участь у прийнятті вказаних рішень та вчиненні протиправних дій.

Як вбачається із зазначених документів, постановою Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 13 листопада 2020 року № 247 Кременчук-Дворнікову Віолетту Віталіївну зареєстровано депутатом Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області (далі - Ірпінська міська рада), яка набула повноважень депутата місцевої ради з моменту проведення першої сесії Ірпінської міської ради 20 листопада 2020 року.

Разом з тим постановою Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252 Кременчук-Дворнікову В.В. визнано такою, яка не набула депутатського мандата у зв’язку з відмовою від нього, а Гуріна Артема Вікторовича визнано обраним депутатом Ірпінської міської ради та згідно з постановою цієї виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 253 зареєстровано депутатом указаної ради.

З метою з’ясування обставин, викладених у заяві Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 1 грудня 2020 року за № 590 та листі за підписом Ірпінського міського голови від 14 грудня 2020 року за № 01-18/3625, керуючись пунктом 1 частини третьої статті 29 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (далі - Закон), заступник Голови Комісії листами від 7 грудня 2020 року № 21-33/1-5065 - 21-33/1-5078 та від 17 грудня 2020 року № 21-33/1-5266 - 21-33/1-5276 звернувся до членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, які не підписали вказаної заяви, з проханням надати Комісії пояснення по суті викладених обставин, а також копії документів на їх підтвердження.

Також листом Комісії від 17 грудня 2020 року № 21-33/1-5279 в Ірпінської міської територіальної виборчої комісії витребувано копію заяви Кременчук-Дворнікової В.В.

про відмову від депутатського мандата, на підставі якої прийнято зазначені рішення.

Крім того, 17 грудня 2020 року Дворніковій В.В. надіслано лист за підписом заступника Голови Комісії за № 21-40-5261 з проханням поінформувати Комісію, чи зверталась вона з відповідною заявою до Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, зокрема підтвердити чи спростувати факт написання нею заяви про відмову від депутатського мандата.

У відповідь до Комісії 8, 14 та 19 грудня 2020 року електронною поштою надійшли пояснення заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Гуріна В.В., секретаря цієї виборчої комісії Личманюка А.В. і члена виборчої комісії Киченка А.С. Решта членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії пояснень на вимогу заступника Голови Комісії, всупереч вимогам пункту 1 частини третьої статті 29 Закону до Комісії не надали.

Як ідеться в поясненнях, за підписом заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Гуріна В.В. 19 листопада 2020 року до Ірпінської міської територіальної виборчої комісії надійшла заява Кременчук-Дворнікової В.В. про відмову від депутатського мандата. У зв’язку з цим та на виконання вимог частини п’ятої статті 283 Виборчого кодексу України (далі - Кодекс) 24 листопада 2020 року відбулося засідання вказаної виборчої комісії, на якому більшістю голосів було ухвалено відповідні рішення про визнання Кременчук-Дворнікової В.В. "такою, яка не набула депутатського мандату у зв’язку з відмовою та визнано обраним депутатом цієї ради Артема Гуріна та зареєстровано". Згідно з поясненнями зазначені рішення жодним суб’єктом не були оскаржені до суду в порядку та строки, встановлені Кодексом адміністративного судочинства України. При цьому "27 листопада 2020 року на сесії Ірпінської міської ради територіальною виборчою комісією оголошено про обрання та реєстрацію Артема Гуріна депутатом Ірпінської міської ради, на якій він склав присягу депутата міської ради".

У поясненнях секретаря Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Личманюка А.В., що надійшли до Комісії 8 та 19 грудня 2020 року, стверджується, що Центральною виборчою комісією не встановлено та не перевірено, чи подана заява за підписом голови та окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії та лист за підписом Ірпінського міського голови "належним суб’єктом розгляду та чи розгляд такого виду листів взагалі відноситься до компетенції Центральної виборчої комісії, оскільки з надісланого повідомлення не зрозуміло, в чому саме полягає протиправність членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області при прийнятті постанов № 252 та № 253 від 24 листопада 2020 року". Також у поясненнях ідеться, що в заяві та листі не вказано, яким чином ці постанови порушують права та законні інтереси голови та окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії та Ірпінського міського голови, а також увагу звернуто на те, що Ірпінський міський голова не наділений повноваженнями щодо визначення протиправності дій територіальної виборчої комісії, що належить до компетенції правоохоронних органів.

У своїх поясненнях Личманюк А.В. зазначає, що "до Центральної виборчої комісії з заявами та листами звертаються Ірпінський міський голова Бучанського району Київської області, Голова та окремі члени Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області, але чомусь не звертається з скаргою на дії вищевказаної комісії сама гр. Кременчук-Дворнікова Віолетта Віталіївна, права та законні інтереси якої теоретично могли б бути порушені".

До Комісії 14 грудня 2020 року також надійшли пояснення члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Киченка А.С., з яких вбачається, що його не повідомили про час і місце засідання вказаної виборчої комісії, на якому "були прийняті рішення від 24 листопада 2020 року № 252 та від 30 листопада 2020 року № 254", участі в засіданні виборчої комісії та обговоренні питань порядку денного він не брав, з порядком денним і постановами не ознайомлений.

Крім того, 18 грудня 2020 року до Комісії надійшов лист за підписом голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, датований тим самим днем за № 593, згідно з яким "заява Кременчук-Дворнікової В.В. про відмову від депутатського мандата відсутня, така заява до виборчої комісії не надходила та не реєструвалась. Натоміть 20 листопада 2020 року депутатом Ірпінської міської ради Дворніковою В.В. до Ірпінської міської територіальної виборчої комісії подано заяву, яка зареєстрована в журналі вхідної кореспонденції під № 586 від 20.11.2020, стосовно того, що Дворінкова В.В. особисто та офіційно інформує Ірпінську міську ТВК про те, що не подавала жодних заяв про припинення її депутатських повноважень до політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (та до структурних, місцевих, територіальних органів цієї партії і її осередків) та до Ірпінської МТВК. Одночасно, у випадку подання до Ірпінської МТВК заяви від її імені про складення депутатських повноважень, Дворнікова В.В. просила повідомити, адже така заява, за її твердженнями, буде підробною, сфальсифікованою…".

Також 18 грудня 2020 року до Комісії електронною поштою надійшов лист за підписом Дворнікової В.В., датований тим самим днем, відповідно до якого Дворнікова В.В. указала, що вона є повноважним депутатом Ірпінської міської ради, брала участь у роботі двох її сесій та виконує повноваження депутата цієї ради. У листі Дворнікова В.В. стверджує, що жодної заяви до Ірпінської міської територіальної виборчої комісії про відмову від мандата, "складання мандату" чи припинення повноважень депутата Ірпінської міської ради вона не подавала і подавати такі заяви нікого не уповноважувала. Крім того, 17 листопада 2020 року вона змінила прізвище з "Кременчук-Дворнікова" на "Дворнікова".

При цьому Дворнікова В.В. повідомила, що подала заяву про вчинення кримінального правопорушення до Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, про що 1 грудня 2020 року внесено відповідний запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120020115040000934, і на сьогодні здійснюється досудове розслідування щодо кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 351 Кримінального кодексу України. Крім того, як їй відомо, відповідну заяву про вчинення кримінальних правопорушень подано й Ірпінською міською радою.

Разом з тим 20 грудня 2020 року до Комісії надійшла копія рукописної заяви Кременчук-Дворнікової В.В. про відмову від депутатського мандата з відміткою про її прийняття трьома членами Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Ковальчук Ю.І., Гавриленком О.В. та Гуріним В.В. (вхідний № 91 від 19 листопада 2020 року).

За змістом частини другої статті 1, пункту 3 частини першої статті 17, пунктів 1, 2 частини першої статті 21 Закону на Центральну виборчу комісію покладено повноваження щодо контролю за діяльністю виборчих комісій, які утворюються для організації підготовки та проведення місцевих виборів, а також за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори на всій території України.

Відповідно до частини першої статті 16 Закону, якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори, виборчих прав громадян України з результатів проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення в установленому Законом порядку. Також Комісія в разі необхідності може за власною ініціативою розглянути та прийняти в установленому Законом порядку рішення стосовно організації роботи виборчих комісій, а також інших питань, що належать до повноважень Комісії (частина друга статті 16 Закону).

У разі необхідності з метою забезпечення дотримання законного перебігу виборчого процесу чи процесу референдуму, захисту виборчих прав громадян та поновлення порушених виборчих прав громадян Комісія може з власної ініціативи розглянути питання діяльності виборчих комісій нижчого рівня та за результатами розгляду прийняти передбачене частиною третьою статті 16 Закону рішення.

На виконання передбачених такими нормами законодавства повноважень Центральна виборча комісія, зважаючи на наявні в неї матеріали, вважає за необхідне розглянути питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії за власною ініціативою.

Проаналізувавши наявні в Центральній виборчій комісії інформацію та документи, Комісія зазначає.

Згідно з частиною першою статті 32 Кодексу в Україні утворюються і діють передбачені Кодексом виборчі комісії як незалежні органи адміністрування виборчих процесів, які відповідно до своїх повноважень забезпечують здійснення визначених Конституцією України та Кодексом основних принципів виборчого права, засад виборчого процесу, реалізацію виборчих прав громадян України, підготовку та проведення виборів.

Територіальні виборчі комісії та їх члени при виконанні своїх повноважень зобов’язані діяти відповідно до Конституції України, Кодексу та законів України (частина третя статті 32, частина четверта статті 38 Кодексу).

Пунктом 20 частини першої статті 92 Конституції України встановлено, що організація і порядок проведення виборів і референдумів визначаються виключно законами України. Спеціальним нормативно-правовим актом, за положеннями якого здійснюються організація і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, є Кодекс.

Порядок проведення голосування, визначення результатів місцевих виборів регламентовано розділом XXXX Кодексу.

За змістом частин першої, четвертої, восьмої статті 33, частин першої, другої статті 202, статті 206 Кодексу територіальні виборчі комісії є постійно діючими спеціальними колегіальними органами, які в межах повноважень, визначених Кодексом та законами України, забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів і забезпечують реалізацію виборчих прав громадян України, додержання та однакове застосування виборчого законодавства, зокрема реєструють обраних депутатів, сільського, селищного, міського голову.

Належне здійснення виборчих процедур і механізмів, передбачених Кодексом, дотримання основних засад виборчого права гарантуються частиною другою статті 19 Кодексу.

Відповідно до частини першої статті 283 Кодексу особа, обрана депутатом міської ради, для її реєстрації зобов’язана подати до територіальної виборчої комісії з відповідних місцевих виборів протягом двадцяти днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів заяву про реєстрацію її депутатом, а в разі наявності в неї іншого представницького мандата - копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата, поданої відповідно до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим або відповідної місцевої ради.

У п’ятиденний строк з дня отримання документів, визначених частиною першою статті 283 Кодексу, територіальна виборча комісія приймає рішення про реєстрацію депутата, сільського, селищного, міського голови (частина третя статті 283 Кодексу).

Рішення територіальної виборчої комісії про реєстрацію депутата, сільського, селищного, міського голови оголошуються на пленарному засіданні відповідної сільської, селищної, районної у місті, міської, обласної ради, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та є підставою для набуття повноважень, складення присяги депутата, сільського, селищного, міського голови (частина шоста статті 283 Кодексу).

Разом з тим частиною п’ятою статті 283 Кодексу передбачено, що в разі невиконання особою, обраною депутатом за виборчим списком місцевої організації політичної партії, у строки, зазначені у частинах першій і другій цієї статті, вимог частини першої цієї статті або подання цією особою до виборчої комісії заяви про відмову від депутатського мандата, або виникнення (виявлення) обставин, зазначених у пунктах 3 - 6 частини першої та частині четвертій статті 231 Кодексу, виборча комісія приймає рішення про визнання її такою, яка не набула депутатського мандата, та визнає обраним депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) наступного за черговістю кандидата в депутати у відповідному територіальному або єдиному багатомандатному виборчому списку кандидатів від відповідної організації політичної партії, за яким було обрано особу, яка не набула мандата.

Згідно з підпунктом 1.1 пункту 1 постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 13 листопада 2020 року № 247 "Про реєстрацію депутатів Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області" зазначена виборча комісія зареєструвала Кременчук-Дворнікову В.В. депутатом Ірпінської міської ради.

Результати виборів Ірпінського міського голови та депутатів Ірпінської міської ради були оголошені головою Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Назаровою М.І. на пленарному засіданні Ірпінської міської ради 20 листопада 2020 року, що підтверджується відповідним протоколом пленарного засідання цієї ради.

Рішенням першої сесії восьмого скликання Ірпінської міської ради від 20 листопада 2020 року № 1-1-VIII "Про результати виборів Ірпінського міського голови та депутатів Ірпінської міської ради VIII скликання" інформацію про результати голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року взято до відома, визнано повноваження Ірпінського міського голови та депутатів Ірпінської міської ради у складі 38 осіб на підставі постанов Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 4 листопада 2020 року № 241, від 11 листопада 2020 року № 243, від 13 листопада 2020 року № 247 та від 17 листопада 2020 року № 250.

При цьому частиною першою статті 49 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" визначено, що повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання. Повноваження депутата можуть бути припинені достроково у випадках, передбачених законом.

Аналогічні положення також закріплено в частині другій статті 4 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", відповідно до якої повноваження депутата місцевої ради починаються з дня відкриття першої сесії відповідної ради з моменту офіційного оголошення підсумків виборів відповідною територіальною виборчою комісією і закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання, крім передбачених законом випадків дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради або ради, до складу якої його обрано.

Таким чином, указані обставини та зазначені законодавчі норми свідчать, що Кременчук-Дворнікова В.В. набула повноважень депутата Ірпінської міської ради 20 листопада 2020 року - з дня відкриття першої сесії Ірпінської міської ради з моменту офіційного оголошення підсумків виборів Ірпінською міською територіальною виборчою комісією.

Разом з тим постановою Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252 "Про визнання особи, обраною депутатом Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області, такою, яка відмовилася від депутатського мандату та обрання депутатом наступного за черговістю кандидата в депутати від Київської обласної організації Політичної партії "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА" визнано Кременчук-Дворнікову В.В., "що обрана депутатом на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року депутатом Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області від Київської обласної організації Політичної партії "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА" такою, що не набула депутатського мандату у зв’язку із відмовою", внесено зміни до постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 13 листопада 2020 року № 247 "Про реєстрацію депутатів Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області" шляхом виключення підпункту 1.1 пункту 1 цієї постанови, а Гуріна А.В. визнано обраним депутатом Ірпінської міської ради від Київської обласної організації Політичної партії "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА" у єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком.

Постановою зазначеної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 253 "Про реєстрацію депутата Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області" Гуріна А.В. зареєстровано депутатом Ірпінської міської ради та видано відповідне посвідчення.

При цьому Комісія зауважує, що частиною п’ятою статті 283 Кодексу внормовано можливість розгляду територіальною виборчою комісією заяв про відмову від депутатського мандата на етапі реєстрації обраних депутатів. Після набуття повноважень депутатом міської ради територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше Кодексом унормовано лише процедуру заміщення депутатів такої міської ради, повноваження яких достроково припинені.

Отже, беручи до уваги вказані факти, слід зазначити, що відповідна постанова Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 13 листопада 2020 року № 247 про реєстрацію депутатів Ірпінської міської ради, зокрема Кременчук-Дворнікової В.В., як акт одноразової дії вичерпала свою дію у зв’язку з її реалізацією та набуттям повноважень депутатами відповідної ради, а тому внесені до неї зміни постановою Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252 не породжують правових наслідків.

Зазначене узгоджується з правовою позицією Конституційного Суду України, викладеною ним у Рішенні від 16 квітня 2009 року № 7-рп/2009, згідно з якою "ненормативні акти передбачають конкретні приписи, звернені до окремого суб’єкта чи юридичної особи, застосовуються одноразово і після реалізації вичерпують свою дію".

Таким чином, усупереч вимогам статей 283, 284 Кодексу 24 листопада 2020 року Ірпінською міською територіальною виборчою комісією визнано такою, що не набула депутатського мандата, особу, яка на момент прийняття вказаного рішення вже набула статусу депутата місцевої ради.

Крім того, як вбачається із заяви за підписом голови та окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, її члени отримали повідомлення про засідання виборчої комісії, яке відбулося 24 листопада 2020 року, за 20 хвилин до його проведення, рішення було прийнято протягом часового проміжку між 12 годиною 5 хвилин та 12 годиною 8 хвилин, що унеможливило явку членів цієї виборчої комісії та висловлення ними своєї позиції. Проєктів рішень та матеріалів членам Ірпінської міської територіальної виборчої комісії не було надано, а окремих її членів узагалі не було попереджено про засідання.

При цьому Комісія зазначає, що за приписами частини першої статті 36 Кодексу, пунктів 2.1, 3.1 Порядку організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій з виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих виборів, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 173 (далі - Порядок № 173), основною формою роботи виборчої комісії є засідання, яке скликається головою комісії, в разі його відсутності - заступником голови, а в разі відсутності голови та його заступника - секретарем комісії.

Разом з тим за змістом частин п’ятої, шостої статті 36 Кодексу, пунктів 3.4, 4.3, 4.4, 4.10 Порядку № 173 засідання виборчої комісії скликається з обов’язковим повідомленням усіх членів комісії про час, місце проведення засідання та його порядок денний. Членам виборчої комісії надаються проєкти рішень комісії та необхідні матеріали, як правило, не пізніш як за день до дня проведення засідання комісії, але не пізніш як до початку засідання.

За змістом частин дванадцятої, тринадцятої статті 36 Кодексу, пунктів 8.8, 8.9, 9.2 Порядку № 173 рішення виборчої комісії після його розгляду та обговорення на засіданні виборчої комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від складу комісії, крім випадків, передбачених Кодексом. Член виборчої комісії, який бере участь у її засіданні і не згоден з рішенням, прийнятим комісією, має право протягом двох днів після засідання, на якому було прийнято рішення, у письмовій формі висловити окрему думку, яка додається до протоколу відповідного засідання виборчої комісії.

Водночас указані в заяві обставини можуть свідчити про наявні порушення передбачених Кодексом вимог щодо порядку скликання і проведення засідання виборчої комісії в особі її окремих членів, що ставить під сумнів правомірність усіх рішень, прийнятих на такому засіданні.

Крім того, 30 листопада 2020 року Ірпінською міською територіальною виборчою комісією прийнято постанову № 254 "Про печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області", відповідно до якої голову цієї виборчої комісії Назарову М.І. зобов’язано передати печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії згідно з актом приймання-передавання заступнику голови цієї виборчої комісії до 8 години 30 хвилин 1 грудня 2020 року, а в разі невиконання Назаровою М.І. вимог постанови визнати печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії такою, що є втраченою, та уповноважити заступника голови вказаної виборчої комісії на виготовлення дубліката печатки міської виборчої комісії.

Згідно з частинами шостою, дев’ятою статті 33 Кодексу територіальні виборчі комісії є юридичними особами та мають власні печатки.

Відповідно до пункту 1 Порядку виготовлення, передачі, зберігання та використання печаток територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, затвердженого постановою Комісії від 10 серпня 2020 року № 174 (далі - Порядок), територіальні та дільничні виборчі комісії мають власні печатки, які виготовляються за зразками, затвердженими постановою Центральної виборчої комісії від 25 червня 2020 року № 122 "Про зразки та опис печаток, вивісок територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів і штампа "Вибув".

За змістом пунктів 8, 14 Порядку під час виборчого процесу печатки територіальних і дільничних виборчих комісій зберігаються у сейфах (металевих шафах) у приміщенні відповідної виборчої комісії, а після офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів територіальна виборча комісія забезпечує зберігання власної печатки.

При цьому відповідальним за збереження печатки виборчої комісії є голова відповідної виборчої комісії, в разі його відсутності - заступник голови, а в разі відсутності голови та його заступника - секретар комісії (пункт 17 Порядку).

У разі втрати печатки територіальної виборчої комісії голова відповідної виборчої комісії, в разі його відсутності - заступник голови, а в разі відсутності голови та його заступника - секретар комісії забезпечує публікацію в місцевому засобі масової інформації повідомлення про недійсність втраченої печатки. При цьому особи, винні у протиправному використанні та псуванні печатки, відшкодовують заподіяну шкоду в порядку, встановленому законодавством (пункти 16, 18 Порядку).

За таких обставин Комісія зауважує про відсутність правових підстав для прийняття постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 30 листопада 2020 року № 254 "Про печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області".

Частиною першою статті 38, статтею 64 Основного Закону України встановлено, що громадяни мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Відповідно до Кодексу до основних виборчих прав громадян України належить право бути обраним (частина друга статті 6); громадяни України, які є виборцями, мають право висування кандидатів на виборах, яке реалізується ними через політичні партії та їхні місцеві організації або шляхом самовисування у порядку, встановленому Кодексом (стаття 11).

Згідно з частиною другою статті 33, частиною першою статті 202 Кодексу Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

Пунктом 5 частини першої статті 205 Кодексу передбачено, що Центральна виборча комісія може з власної ініціативи в разі прийняття територіальною виборчою комісією незаконного рішення або її бездіяльності скасувати таке рішення та/або прийняти відповідне рішення. Рішення територіальної виборчої комісії, що суперечить законодавству України або прийнято з перевищенням її повноважень, може бути скасовано виборчою комісією вищого рівня або судом (частина п’ятнадцята статті 36 Кодексу).

З огляду на викладене та з метою забезпечення дотримання передбачених Конституцією України та законами України принципів і засад виборчого процесу Центральна виборча комісія вважає за необхідне визнати протиправними та скасувати постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада 2020 року № 252 "Про визнання особи, обраною депутатом Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області, такою, яка відмовилася від депутатського мандату та обрання депутатом наступного за черговістю кандидата в депутати від Київської обласної організації Політичної партії "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА", № 253 "Про реєстрацію депутата Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області" та від 30 листопада 2020 року № 254 "Про печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області" як такі, що суперечать законодавству України.

Також Комісія зауважує, що згідно з частиною третьою статті 208 Кодексу повноваження всього складу територіальної виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку виборчою комісією, яка сформувала (утворила) відповідну територіальну виборчу комісію, рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів або рішенням суду в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення комісією Конституції України, Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

Крім того, відповідно до пункту 9 частини четвертої статті 208 Кодексу та пунктів 7.1, 7.2 Роз’яснення щодо порядку дострокового припинення повноважень усього складу та окремих членів виборчих комісій з місцевих виборів, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 6 жовтня 2020 року № 351, повноваження члена територіальної виборчої комісії припиняються достроково, зокрема, у зв’язку з систематичним невиконанням покладених на нього обов’язків або одноразовим грубим порушенням ним законодавства України про місцеві вибори, що встановлено рішенням суду або рішеннями виборчої комісії, яка утворила відповідну комісію (сформувала її склад).

Разом з тим обставини, зазначені в цій постанові, свідчать про можливі умисні дії окремих членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, пов’язані з підробкою документів, протиправним використанням печатки виборчої комісії, свідомим перешкоджанням членам виборчої комісії у роботі цієї комісії, зокрема в участі у її засіданнях, що містить ознаки кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 157, частиною другою статті 158-3 Кримінального кодексу України, а отже, є компетенцією правоохоронних органів.

Частиною четвертою статті 13 Закону визначено, що в разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні Комісії ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення Комісія приймає рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів та передає їм відповідні матеріали. Правоохоронний орган, якому передано вказані матеріали, повідомляє Комісію про результати розгляду звернення чи вжиті заходи в установлений законом строк.

Згідно з частиною першою статті 23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; припиняє виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності.

Таким чином, Комісія дійшла висновку, що обставини прийняття постанов Ірпінської міської територіальної виборчої комісії від 24 листопада № 252 та № 253, а також від 30 листопада 2020 року № 254 потребують перевірки правоохоронними органами, а тому Центральна виборча комісія вважає за необхідне звернутися до Національної поліції України для проведення їх перевірки та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії відповідних документів та матеріалів.

Також Комісія вважає за доцільне звернути увагу Ірпінської міської територіальної виборчої комісії на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації повноважень щодо підготовки та проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

Враховуючи викладене, відповідно до частини третьої статті 32, частин першої, другої, четвертої, шостої, дев’ятої статті 33, частини п’ятнадцятої статті 36, частин першої, другої статті 202, пункту 5 частини першої статті 205, статей 206, 208, 283 Виборчого кодексу України, керуючись частиною другою статті 1, частиною першою статті 2, частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, 16, 17, 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Визнати протиправними та скасувати постанови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області від 24 листопада 2020 року № 252 "Про визнання особи, обраною депутатом Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області, такою, яка відмовилася від депутатського мандату та обрання депутатом наступного за черговістю кандидата в депутати від Київської обласної організації Політичної партії "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА" та № 253 "Про реєстрацію депутата Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області".

2. Cкасувати постанову Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області від 30 листопада 2020 року № 254 "Про печатку Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області".

3. Звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії відповідних документів та матеріалів.

4. Звернути увагу Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства під час реалізації повноважень з підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

5. Копію цієї постанови надіслати Ірпінській міській територіальній виборчій комісії Бучанського району Київської області, Ірпінській міській раді Бучанського району Київської області.

6. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Заступник Голови

Центральної виборчої комісії

В.ПЛУКАР

Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області

Постанова; Центрвиборчком від 22.12.2020 № 576

Прийняття від 22.12.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v0576359-20

Законодавство України

станом на 26.09.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -