Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 

ПОСТАНОВА від 23 грудня 2022 року № 119 "Про окремі питання діяльності Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області". Центрвиборчком України. 2022

Документ актуальний на 29.12.2022
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 23 грудня 2022 року № 119

Про окремі питання діяльності Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області

До Центральної виборчої комісії 08 вересня 2022 року (вх. № 21-33/1-2714) надійшла постанова Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області (далі - Одеська міська територіальна виборча комісія) від 23 листопада 2020 року № 329 "Про визнання осіб такими, які не набули депутатського мандата, та визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів в депутати", якою, зокрема, Кірєєва Володимира Анатолійовича, обраного депутатом Одеської міської ради Одеського району Одеської області (далі - Одеська міська рада) за територіальним виборчим списком Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" у територіальному виборчому окрузі № 1, визнано таким, що не набув депутатського мандата, та у зв’язку з цим визнано обраним як наступного за черговістю кандидата в депутати від цієї організації партії Проценка Ігоря Олександровича.

Крім того, до Комісії від Одеської міської територіальної виборчої комісії відповідно до Порядку інформування Центральної виборчої комісії про перебіг виборчого процесу місцевих виборів, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 25 серпня 2020 року № 200 (далі - Порядок інформування), надходили відомості за встановленими Порядком інформування формами, а саме: повідомлення про підсумки голосування та результати виборів депутатів Одеської міської ради, відомості про зареєстрованих кандидатів у депутати Одеської міської ради, включених до єдиних виборчих списків, територіальних виборчих списків місцевих організацій політичних партій (далі - організації партій), а також повідомлення про черговість кандидатів у депутати Одеської міської ради, включених до територіальних виборчих списків відповідних організацій партій, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів (форми № 4, 2 та 5). Також у Комісії наявна копія протоколу Одеської міської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Одеської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 04 листопада 2020 року (далі - Протокол).

Попереднє опрацювання зазначеної постанови Одеської міської територіальної виборчої комісії від 23 листопада 2020 року, наявних у Комісії відомостей та Протоколу виявило необхідність додаткового з’ясування обставин прийняття вказаною територіальною виборчою комісією рішення про визнання обраними наступних за черговістю кандидатів у депутати Одеської міської ради.

З метою з’ясування відповідних обставин, керуючись пунктом 1 частини третьої статті 29 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (далі - Закон), член Комісії звернулась до Одеської міської територіальної виборчої комісії з вимогою надіслати пояснення щодо обставин та підстав, які обумовили прийняття цією територіальною виборчою комісією постанови від 23 листопада 2020 року № 329 в частині визнання обраним депутатом Одеської міської ради від Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" Проценка І.О., який за черговістю не є наступним після Кірєєва В.А.

за територіальним виборчим списком указаної організації партії у територіальному виборчому окрузі № 1.

17 жовтня 2022 року (вх. № 21-33/1-2988) до Центральної виборчої комісії надійшли пояснення Одеської міської територіальної виборчої комісії за підписом її голови Є. Григор’єва, у яких зазначено, що сформований 15 жовтня 2020 року склад Одеської міської територіальної виборчої комісії станом на 14 жовтня 2022 року оновлено більш ніж на 50 відсотків, його особисто було включено та призначено головою Одеської міської територіальної виборчої комісії рішенням Центральної виборчої комісії від 30 грудня 2020 року № 589.

Також у поясненнях зауважувалось, що "надати копії документів того періоду комісія не спроможна", оскільки вони передані до місцевих державних архівних установ.

Водночас на запит члена Комісії від Державного архіву Одеської області 05  грудня 2022 року надійшли архівні копії постанов Одеської міської територіальної виборчої комісії стосовно результатів виборів Одеської міської ради, прийнятих у період з 04 до 23 листопада 2020 року (зокрема постанова від 23 листопада 2020 року № 331 "Про реєстрацію депутатів Одеської міської ради Одеського району Одеської області").

За змістом частини другої статті 1, пунктів 3, 4 статті 17, пунктів 1, 2 статті 21 Закону на Центральну виборчу комісію покладено повноваження щодо контролю за діяльністю виборчих комісій, які утворюються для організації підготовки та проведення місцевих виборів, а також за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори на всій території України.

Відповідно до частини першої статті 16 Закону, якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори, виборчих прав громадян України з результатів проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення в установленому Законом порядку.

На виконання визначених такими нормами законодавства повноважень, з огляду на наявні матеріали Центральна виборча комісія вважає за необхідне розглянути питання діяльності Одеської міської територіальної виборчої комісії за власною ініціативою.

Так, проаналізувавши наявні в Центральній виборчій комісії інформацію та документи, Комісія зазначає.

Пунктом 20 частини першої статті 92 Конституції України встановлено, що організація і порядок проведення виборів визначаються виключно законами України. Спеціальним нормативно-правовим актом, за положеннями якого здійснювалися організація і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, є Виборчий кодекс України (далі - Кодекс).

Згідно з частиною першою статті 32 Кодексу в Україні утворюються і діють передбачені Кодексом виборчі комісії як незалежні органи адміністрування виборчих процесів, які відповідно до своїх повноважень забезпечують здійснення визначених Конституцією України та Кодексом основних принципів виборчого права, засад виборчого процесу, реалізацію виборчих прав громадян України, підготовку та проведення виборів.

Територіальні виборчі комісії та їх члени при виконанні своїх повноважень зобов’язані діяти відповідно до Конституції України, Кодексу та законів України (частина третя статті 32, частина четверта статті 38 Кодексу).

Порядок визначення результатів місцевих виборів, реєстрації обраних депутатів місцевих рад регламентовано розділом XXXX Кодексу.

Зокрема, за положеннями частини першої статті 259 Кодексу територіальна виборча комісія визначає порядок кандидатів у депутати в кожному територіальному виборчому списку кожної організації партії, встановлений з урахуванням результатів голосування виборців у відповідному територіальному виборчому окрузі, у порядку, встановленому частиною другою статті 259 Кодексу.

За змістом частини другої вказаної статті Кодексу кандидати в депутати, які отримали кількість голосів виборців, що дорівнює або перевищує 25 відсотків розміру виборчої квоти, визначеної відповідно до частини третьої статті 257 Кодексу, розміщуються на початку територіального виборчого списку відповідної організації партії у порядку зменшення кількості голосів виборців, які підтримали відповідного кандидата в депутати. За рівної кількості голосів кандидати розміщуються у черговості, визначеній організацією партії при висуванні кандидатів. Після кандидатів у депутати, які отримали кількість голосів виборців, що дорівнює або перевищує 25 відсотків розміру виборчої квоти, у територіальному виборчому списку розміщуються інші кандидати в черговості, визначеній організацією партії при висуванні кандидатів.

Територіальні виборчі комісії відповідно до вимог Кодексу інформують Центральну виборчу комісію про перебіг виборчого процесу відповідних місцевих виборів шляхом надання відомостей за встановленими формами, а також надсилання копій їх рішень (пункт 1.1 Порядку інформування).

Як вбачається з наданих відповідно до Порядку інформування Одеською міською територіальною виборчою комісією відомостей, за результатами виборів депутатів Одеської міської ради Одеська міська організація Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" отримала, зокрема в територіальному виборчому окрузі № 1, два депутатські мандати, а також шість депутатських мандатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі (у тому числі один гарантований депутатський мандат).

Так, згідно з вимогами частини другої статті 259 Кодексу за результатами виборів депутатів Одеської міської ради в територіальному виборчому окрузі № 1 та з урахуванням черговості, визначеної організацією партії під час висування кандидатів, установлено такий порядок розміщення кандидатів у депутати в територіальному виборчому списку в цьому окрузі Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ":

1) Танцюра Д.М. - 2119 голосів виборців (78,71% виборчої квоти);

2) Кірєєв В.А. - 1174 голоси виборців (43,61% виборчої квоти);

3) Шумахер Ю.Б. - 715 голосів виборців (26,56% виборчої квоти);

4) Сакали О.П. - 45 голосів виборців (1,67% виборчої квоти);

5) Шевчук Л.Г. - 136 голосів виборців (5,05% виборчої квоти);

6) Петровицький З.Б. - 49 голосів виборців (1,82% виборчої квоти).

Відповідно до пункту 22 Протоколу від Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" депутатами Одеської міської ради в територіальному виборчому окрузі № 1 обрано Танцюру Д.М. (№ 1 у територіальному виборчому списку в цьому окрузі) та Кірєєва В.А. (№ 2 у територіальному виборчому списку в цьому окрузі). Наступними за черговістю кандидатами в депутати у територіальному виборчому списку цієї організації партії у територіальному виборчому окрузі № 1 за результатами виборів є Шумахер Ю.Б. (№ 3), Сакали О.П. (№ 4), Шевчук Л.Г. (№ 5) та Петровицький З.Б. (№ 6).

Також відповідно до відомостей пункту 26 Протоколу Шумахера Ю.Б. визнано обраним депутатом Одеської міської ради за єдиним виборчим списком Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" в єдиному багатомандатному виборчому окрузі.

Крім того, як вбачається з наявних у Комісії копій постанов Одеської міської територіальної виборчої комісії від 23 листопада 2020 року № 329 та № 331 визнано обраним та зареєстровано депутатом Одеської міської ради Проценка І.О., який згідно з поданими відомостями та Протоколом розміщений під № 10 у єдиному виборчому списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" та під № 3 у територіальному виборчому списку цієї організації партії територіального виборчого округу № 8, а не Сакали О.П., Шевчук Л.Г. чи Петровицького З.Б. (розташованих під № 4, 5 та 6 відповідно у територіальному виборчому списку цієї організації партії територіального виборчого округу № 1).

Статтею 283 Кодексу врегульовано питання реєстрації обраних депутатів місцевих рад. Крім того, постановою Комісії від 28 жовтня 2020 року № 433 затверджено Роз’яснення щодо порядку реєстрації обраних депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у місті, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, за змістом частини п’ятої вказаної статті Кодексу та пункту 5.4 зазначеного Роз’яснення в разі подання до виборчої комісії особою, обраною депутатом міської ради за виборчим списком організації партії, заяви про відмову від депутатського мандата виборча комісія приймає рішення про визнання її такою, яка не набула депутатського мандата, та визнає обраним депутатом міської ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) наступного за черговістю кандидата в депутати у відповідному територіальному виборчому списку (у разі обрання за територіальним виборчим списком) або єдиному виборчому списку (у разі обрання за єдиним виборчим списком) кандидатів від відповідної організації партії, за яким було обрано особу, яка не набула мандата.

Таким чином, у разі настання вказаних обставин (подання Кірєєвим В.А. заяви про відмову від депутатського мандата) Одеська міська територіальна виборча комісія повинна була після визнання цієї особи такою, яка відмовилася від депутатського мандата, визнати обраним депутатом Одеської міської ради наступного за черговістю кандидата в територіальному виборчому списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" саме територіального виборчого округу № 1.

При цьому в разі вичерпання відповідного територіального виборчого списку черговість отримання мандата мала б передатися єдиному виборчому списку цієї організації партії.

Разом з тим інформації щодо відмови від депутатського мандата особами, які розміщуються у територіальному виборчому списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" територіального виборчого округу № 1 під № 4 - 6, або ж будь-якого іншого підтвердження вичерпання вказаного територіального виборчого списку Комісія не має і на запит члена Комісії Одеська міська територіальна виборча комісія не надала.

Натомість, як зазначено в постанові Одеської міської територіальної виборчої комісії від 23 листопада 2020 року № 329 "Про визнання осіб такими, які не набули депутатського мандата, та визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів в депутати", до цієї виборчої комісії надійшли заяви осіб про відмову від депутатського мандата, зокрема Кірєєва В.А., "тому наступним обраним депутатом територіальна виборча комісія визнає кандидата в депутати наступного по територіальному виборчому списку. Відповідно до відомостей протоколу Одеської міської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Одеської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 04 листопада 2020 року та єдиного виборчого списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ" наступним за черговістю кандидатом в депутати є Шумахер Юрій Борисович. Враховуючи, що Шумахер Ю.Б., відповідно до відомостей вказаного протоколу був обраний за єдиним виборчим списком, а наразі є обраним за територіальним виборчим списком по територіальному виборчому округу № 1, то відповідно наступним за черговістю кандидатом в депутати за єдиним виборчим списком є Проценко Ігор Олексійович".

Тобто Одеська міська територіальна виборча комісія, встановивши, що Шумахер Ю.Б. є наступним за черговістю після Кірєєва В.А. у територіальному виборчому списку територіального виборчого округу № 1, але його вже обрано за єдиним виборчим списком, вирішила передати черговість отримання мандата від територіального до єдиного виборчого списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ", ігноруючи при цьому результати виборів депутатів Одеської міської ради від указаної організації партії в територіальному виборчому окрузі № 1 та передбачену Кодексом черговість отримання депутатського мандата в разі відмови від нього попередньої у виборчому списку особи (після Кірєєва В.А. черговість мала б перейти до наступного кандидата саме у територіальному виборчому списку територіального виборчого округу № 1).

Отже, беручи до уваги що Кірєєва В.А. (№ 2 в територіальному виборчому списку територіального виборчого округу № 1) визнано таким, що не набув депутатського мандата, та враховуючи, що Шумахера Ю.Б. (№ 3 в територіальному виборчому списку територіального виборчого округу № 1) визнано обраним депутатом в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ", Одеська міська територіальна виборча комісія повинна була прийняти рішення про визнання обраним депутатом Одеської міської ради наступного за черговістю кандидата в депутати в територіальному виборчому окрузі № 1 від цієї організації партії, а саме Сакали О.П. (№ 4 в територіальному виборчому списку територіального виборчого округу № 1), а не Проценка І.О., включеного до єдиного виборчого списку Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ".

Указане дає підстави для висновку, що постанови Одеської міської територіальної виборчої комісії від 23 листопада 2020 року № 329 "Про визнання осіб такими, які не набули депутатського мандата, та визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів в депутати" та № 331 "Про реєстрацію депутатів Одеської міської ради Одеського району Одеської області" в частині визнання обраним та реєстрації депутатом Одеської міської ради Проценка І.О. суперечать положенням статей 259, 283 Кодексу.

Належне здійснення виборчих процедур і механізмів, передбачених Кодексом, дотримання основних засад виборчого права, точне і достовірне встановлення результатів виборів гарантуються частиною другою статті 19 Кодексу.

Слід зазначити, що наслідком недотримання Одеською міською територіальною виборчою комісією вимог статті 283 Кодексу під час ухвалення постанов від 23 листопада 2020 року № 329 та № 331 стало порушення виборчих прав наступних за черговістю кандидатів у депутати Одеської міської ради в територіальному виборчому окрузі № 1 від Одеської міської організації Політичної партії "ДОВІРЯЙ ДІЛАМ". Наведене свідчить про одноразове грубе порушення Одеською міською територіальною виборчою комісією у складі, що діяв на день ухвалення вказаних рішень, 23 листопада 2020 року, Конституції України, Кодексу та законів України.

Згідно з частиною другою статті 33, частиною першою статті 202 Кодексу Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

За таких обставин Комісія вважає за необхідне встановити факт одноразового грубого порушення Одеською міською територіальною виборчою комісією Конституції України, Кодексу та законів України.

Частиною третьою статті 208 Кодексу Центральній виборчій комісії надано право достроково припинити повноваження всього складу територіальної виборчої комісії в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення такою територіальною виборчою комісією Конституції та законів України. Указане положення не покладає на Комісію імперативного обов’язку достроково припиняти повноваження територіальної виборчої комісії за наявності викладених підстав. Право Центральної виборчої комісії на дострокове припинення повноважень територіальної виборчої комісії є дискреційним. Тобто дострокове припинення повноважень територіальної виборчої комісії є організаційним заходом, який за необхідності може вживатися Центральною виборчою комісією, однак не може вважатися способом поновлення порушеного права.

Застосування відповідних організаційних заходів до виборчої комісії в кожному випадку залежить від конкретних обставин справи: так, Комісія бере до уваги те, що склад Одеської міської територіальної виборчої комісії, у якому прийнято постанови від 23 листопада 2020 року № 329, № 331, за цей час змінено відповідно до вимог Кодексу на 50 відсотків, а також умови, у яких може бути вжито відповідних заходів (наразі в Україні триває правовий режим воєнного стану, введений Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, в умовах якого першочерговим завданням держави є забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану та недопущення припинення виконання уповноваженими органами передбачених законами функцій та повноважень).

Крім того, Комісія зазначає, що за змістом частини третьої статті 232, частини сьомої статті 283 Кодексу та пункту 1.1 Порядку інформування територіальні виборчі комісії мають інформувати Центральну виборчу комісію про перебіг виборчого процесу та результати відповідних місцевих виборів шляхом надання відомостей за формами, встановленими Порядком інформування, а також шляхом надсилання до Комісії копій рішень, прийнятих територіальними виборчими комісіями, зокрема, про визнання особи такою, що не набула депутатського мандата, та про реєстрацію депутата місцевої ради. З огляду на приписи Кодексу і зважаючи на мету такого інформування, надсилання до Комісії копій відповідних рішень, прийнятих територіальними виборчими комісіями, має здійснюватися безпосередньо після їх прийняття. При цьому постанова Одеської міської територіальної виборчої комісії від 23 листопада 2020 року № 329 надійшла до Центральної виборчої комісії майже через два роки після її ухвалення.

Враховуючи наведене, Комісія вважає за доцільне звернути увагу Одеської міської територіальної виборчої комісії на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації своїх повноважень.

Разом з тим Комісія зауважує, що відповідно до частини другої статті 4 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" повноваження депутата місцевої ради починаються з дня відкриття першої сесії відповідної ради з моменту офіційного оголошення підсумків виборів відповідною територіальною виборчою комісією і закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання, крім передбачених законом випадків дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради або ради, до складу якої його обрано.

Перелік підстав дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради, визначений статтею 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", є вичерпним і визнання судом або Центральною виборчою комісією під час виконання контрольних функцій незаконними (протиправними) дій територіальної виборчої комісії щодо встановлення результатів відповідних місцевих виборів та/або незаконними (протиправними) рішень територіальної виборчої комісії про визнання особи обраною та/або про її реєстрацію депутатом місцевої ради та/або скасування таких рішень до нього не належить.

Таким чином, на сьогодні законодавством України не передбачено ефективного механізму поновлення порушених виборчих прав у разі настання відповідних обставин.

У зв’язку з цим Комісія неодноразово зверталася до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з проханням вжити заходів щодо законодавчого врегулювання питання дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради, передбачивши як додаткову підставу припинення таких повноважень скасування судом або Центральною виборчою комісією незаконних (протиправних) рішень територіальної виборчої комісії про визнання особи обраною та про її реєстрацію депутатом місцевої ради (постанови Комісії від 03 лютого 2021 року № 38, від 09 березня 2021 року № 110, від 12 квітня 2021 року № 155 та № 157). Крім того, законодавчі пропозиції з указаного питання були схвалені постановою Центральної виборчої комісії від 27 вересня 2022 року № 102 та надіслані до зазначеного Комітету для розгляду і врахування під час підготовки відповідних законопроєктів.

Враховуючи викладене, відповідно до статті 38 Конституції України, статей 6, 10, 12, 19, частини третьої статті 32, частин першої, другої, четвертої статті 33, частини четвертої статті 38, частин першої, другої статті 202, статей 206, 256 - 260, 283 Виборчого кодексу України, статей 4, 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", керуючись частиною другою статті 1, частиною першою статті 2, частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, 16, 17, 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Встановити факт одноразового грубого порушення Одеською міською територіальною виборчою комісією Одеського району Одеської області Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України.

2. Звернути увагу Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації своїх повноважень.

3. Копію цієї постанови надіслати Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Одеській міській територіальній виборчій комісії Одеського району Одеської області.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

О. ДІДЕНКО

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
| >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 4 січня 2022 року № 3 "Про скаргу Чередниченка Ю.А., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 04 січня 2022 року за № 21-30-40". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 4 січня 2022 року № 2 "Про акредитацію офіційних спостерігачів від Міжнародної неурядової організації "Координаційний ресурсний центр"на повторних місцевих виборах 16, 23, 30 січня та 13, 20 лютого 2022 року". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 4 січня 2022 року № 1 "Про акредитацію офіційних спостерігачів від Міжнародної неурядової організації "Координаційний ресурсний центр"на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 11 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 20 серпня 2020 року № 191". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 10 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 9 "Про розмір грошової застави на повторних та проміжних місцевих виборах у 2022 році". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 7 "Про затвердження Кошторису Центральної виборчої комісії за бюджетною програмою 6731050 "Функціонування Державного реєстру виборців"на 2022 рік". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 6 "Про затвердження Кошторису Центральної виборчої комісії за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України"на 2022 рік". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 5 "Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення проміжних виборів народного депутата України 27 березня 2022 року в одномандатному виборчому окрузі № 206 (Чернігівська область)". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 4 "Про Центр підготовки учасників виборчих процесів". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 20 січня 2022 року № 14 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 20 січня 2022 року № 13 "Про затвердження Кошторису видатків Центральної виборчої комісії на підготовку і проведення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 206 (Чернігівська область), призначених на 27 березня 2022 року". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 20 січня 2022 року № 12 "Про затвердження обсягу коштів Державного бюджету України за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України", необхідних на підготовку і проведення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 206 (Чернігівська область), призначених на 27 березня 2022 року". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 14 січня 2022 року № 8 "Про затвердження середніх норм видатків міських, районних у місті, селищних, сільських територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку та проведення місцевих виборів на 2022 рік". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 26 січня 2022 року № 16 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 26 січня 2022 року № 15 "Про акредитацію офіційних спостерігачів від Міжнародної неурядової організації "Координаційний ресурсний центр"на проміжних виборах народного депутата України 27 березня 2022 року в одномандатному виборчому окрузі № 206, місцевих виборах 06, 27 березня 2022 року". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 9 лютого 2022 року № 31 "Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 9 лютого 2022 року № 30 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 9 лютого 2022 року № 29 "Про розмір грошової застави на позачергових виборах сільських, селищних, міських голів 27 березня 2022 року". Центрвиборчком України. 2022 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 9 лютого 2022 року № 28 "Про заходи щодо забезпечення безпеки функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори народних депутатів України"Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори"під час проведення проміжних виборів народного депутата України 27 березня 2022 року в одномандатному виборчому окрузі № 206". Центрвиборчком України. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -