Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 12 липня 2019 року № 1649 "Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецького А.А., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 10 липня 2019 року за № 21-36-31486". Центрвиборчком України. 2019

Документ актуальний на 04.10.2019
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 12 липня 2019 року № 1649

Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецького А.А., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 10 липня 2019 року за № 21-36-31486

До Центральної виборчої комісії 10 липня 2019 року надійшла скарга кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Русецького Анатолія Анатолійовича, суб’єктом оскарження в якій визначено кандидата в народні депутати України в цьому окрузі Літвінова Олександра Миколайовича.

У скарзі суб’єкт звернення просить визнати дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Літвінова О.М. щодо розміщення результатів соціологічного дослідження у друкованих матеріалах передвиборної агітації без зазначення часу його проведення, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки, такими, що порушують вимоги Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон), оголосити попередження вказаному кандидату відповідно до пункту 5 частини другої статті 61 Закону, а також надіслати скаргу з додатками до неї до правоохоронних органів для перевірки і реагування згідно із законом.

Суб’єкт звернення зі скаргою обґрунтовує свої вимоги тим, що 9 липня 2019 року серед мешканців Барвінківського, Балаклійського, Близнюківського, Первомайського районів та міст Балаклії і Первомайський Харківської області невідомими особами було розповсюджено агітаційний матеріал - інформаційний бюлетень (газету) під назвою "Зе! ДЕПУТАТ СЛУГА НАРОДУ".

Згідно з розміщеними на четвертій сторінці цього бюлетеня даними його замовником є висунутий в одномандатному виборчому окрузі № 178 ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "СЛУГА НАРОДУ" та зареєстрований постановою Комісії від 25 червня 2019 року № 1288 кандидат у народні депутати України Літвінов О.М.

Русецький А.А. повідомляє, що в указаному агітаційному матеріалі під заголовком "178 округ підтримує Олександра Літвінова!" розміщено результати соціологічного дослідження, які нібито відображають електоральні вподобання населення округу щодо вказаного кандидата в народні депутати України.

Суб’єкт звернення зі скаргою вважає, що такі дії кандидата в народні депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Літвінова О.М.

порушують вимоги частини другої статті 6, частин першої, другої статті 67 Закону, оскільки згадане дослідження проводилося студентами соціологічного факультету Харківського національного університету імені В. Каразіна в період з 20 червня до 1 липня 2019 року, тобто у той час, коли зазначений кандидат у народні депутати України ще навіть не був зареєстрований Центральною виборчою комісією. Крім того, публікація не містить жодної інформації про назву організації, яка проводила опитування, замовників цього опитування, а також розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки. Також Русецький А.А. зазначає, що, на його переконання, оприлюднюючи вказану інформацію з порушенням Закону, Літвінов О.М. з метою перешкодити вільному формуванню та вільному виявленню волі виборців вдається до обману, свідомо маніпулюючи соціологічними даними, що в свою чергу має ознаки кримінального діяння, відповідальність за яке передбачено статтею 157 Кримінального кодексу України.

На підтвердження вказаного суб’єктом звернення додано до скарги примірник вищезазначеної агітаційної продукції.

На виконання частини десятої статті 111 Закону копії скарги з доданими до неї матеріалами надіслано суб’єкту оскарження, якого повідомлено про можливість подати письмові пояснення по суті скарги.

До Комісії 11 липня 2019 року надійшли пояснення кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Літвінова О.М., у яких він не заперечує розповсюдження агітаційного матеріалу "Інформаційний бюлетень. Липень 2019" та вказує на виготовлення цього матеріалу за рахунок коштів його виборчого фонду. Звертає увагу, що опитування, розміщене в указаному матеріалі, який є агітаційною листівкою, а не зареєстрованим засобом масової інформації, проводила група студентів соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В. Каразіна, тобто група активістів, а не підприємство, заклад, установа, організація, інформаційне агентство та засіб масової інформації. Також зазначає, що у скарзі суб’єкт звернення посилається на частину другу статті 6 Закону, але не наводить жодного доказу застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та виявленню виборцями своєї волі, маніпулювання соціологічними даними, відповідальність за які передбачена статтею 157 Кримінального кодексу України. За таких обставин Літвінов О.М. вважає, що дії ним вчинено відповідно до закону, в межах повноважень, передбачених законом, і не порушують виборчі права громадян.

Порядок і строки подання та розгляду скарг, що стосуються процесу виборів народних депутатів України, визначено розділом XIII Закону та Порядком розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженим постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133 (зі змінами) (далі - Порядок).

За змістом частин першої, другої статті 108 Закону, пунктів 2.1, 2.2 Порядку кандидат у народні депутати України, зареєстрований у встановленому Законом порядку, може оскаржити до виборчої комісії, зокрема, дії кандидата в народні депутати України.

Так, постановою Центральної виборчої комісії від 19 червня 2019 року № 1070 зареєстровано кандидата в народні депутати України Русецького А.А., який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 178 у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Постановою Комісії від 25 червня 2019 року № 1288 зареєстровано кандидата в народні депутати України Літвінова О.М., висунутого ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "СЛУГА НАРОДУ" в одномандатному виборчому окрузі № 178 на позачергових виборах народних депутатів.

Частиною восьмою статті 108 Закону та пунктом 3.4 Порядку передбачено, що скарга на дії чи бездіяльність кандидата в народні депутати України може бути подана до Центральної виборчої комісії.

Загальний строк оскарження встановлено частиною першою статті 109 Закону, згідно з якою скарга до виборчої комісії може бути подана суб’єктом звернення зі скаргою протягом п’яти днів після прийняття рішення, вчинення дії чи бездіяльності суб’єктом оскарження.

Таким чином, Комісія зазначає, що скаргу подано належним суб’єктом звернення зі скаргою до належного суб’єкта розгляду скарги та з дотриманням строків оскарження, встановлених Законом.

Розглянувши скаргу, додані до неї матеріали, а також пояснення суб’єкта оскарження, Центральна виборча комісія встановила.

Форми і засоби передвиборної агітації, строки її проведення, обмеження та інші питання щодо ведення передвиборної агітації унормовано розділом IX Закону (статті 68 - 74).

Так, відповідно до частини першої статті 68 Закону передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата в народні депутати України або партію - суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

Зокрема, згідно з пунктами 4, 5 частини другої статті 68 Закону передвиборна агітація може проводитися у формах оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв’ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень; розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації.

Частиною першою статті 70 Закону встановлено, що кандидати в народні депутати України мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

Обмеження щодо ведення передвиборної агітації передбачено статтею 74 Закону.

Разом з тим стаття 67 Закону, якою врегульовано особливості поширення інформації про результати опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, стосується інформаційного забезпечення виборів (розділ VIII Закону).

Так, згідно з частинами першою, другою вказаної статті Закону підприємства, заклади, установи та організації, що проводять опитування громадської думки, мають право оприлюднювати результати такого опитування, пов’язаного з виборами, з обов’язковим зазначенням часу його проведення, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки.

Інформаційні агентства, засоби масової інформації у разі поширення результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, зобов’язані зазначати повну назву організації, що проводила опитування, замовників опитування, а також інші відомості, зазначені у частині першій статті 67 Закону.

Таким чином, указаними положеннями Закону визначено коло суб’єктів, які повинні зазначати у ході оприлюднення результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, установлений цими положеннями перелік відомостей.

При цьому кандидати в народні депутати України згідно із Законом до таких суб’єктів не належать.

Разом з тим Комісія зауважує, що за змістом частин першої, другої статті 6 Закону вибори депутатів є вільними. Громадянам України забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення під час голосування.

Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

Згідно з частинами першою - третьою статті 112 Закону, пунктами 9.1, 9.3 Порядку докази, на підставі яких виборча комісія встановлює наявність чи відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення суб’єкта звернення зі скаргою, суб’єкта оскарження чи заінтересованих осіб, та інші обставини, що мають значення для правильного розгляду скарги, надають виборчій комісії суб’єкт звернення зі скаргою, суб’єкт оскарження, заінтересовані особи. Якщо суб’єкт звернення, суб’єкт оскарження чи заінтересована особа не надасть докази для підтвердження обставин, на які він посилається, виборча комісія вирішує справу на основі наявних доказів.

Частинами четвертою та сьомою статті 112 Закону, пунктами 9.4, 9.6 Порядку передбачено, що виборча комісія бере до розгляду лише ті докази, які мають значення для розгляду скарги. Про відхилення доказів, які не мають значення для розгляду скарги або не мають доказової сили, зазначається у рішенні виборчої комісії - суб’єкта розгляду скарги. Виборча комісія оцінює належність, достовірність кожного доказу, а також достатність і взаємний зв’язок доказів у їх сукупності, керуючись законом.

Суб’єкт звернення зі скаргою зазначає, що, оприлюднюючи інформацію стосовно порушення вимог Закону, кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Літвінов О.М. з метою перешкодити вільному формуванню та вільному виявленню волі виборців, вдається до обману, свідомо маніпулюючи соціологічними даними, зібраними ще до його реєстрації кандидатом, що в свою чергу має ознаки кримінального діяння, відповідальність за яке передбачено статтею 157 Кримінального кодексу України.

Разом з тим Комісія зауважує, що кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, у тому числі Літвінова О.М., було висунуто ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "СЛУГА НАРОДУ" на позачерговому З’їзді цієї партії 10 червня 2019 року.

Дослідження, результати якого розміщено в матеріалі "Інформаційний бюлетень. Липень 2019" проводилося студентами соціологічного факультету Харківського національного університету імені В. Каразіна в період з 20 червня до 1 липня 2019 року.

Розповсюдження вказаного агітаційного матеріалу відбувалося після реєстрації кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Літвінова О.М.

Доказів на підтвердження того, що суб’єктом оскарження застосовувався обман чи будь-які інші дії, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, скаржником Комісії не надано.

З огляду на зазначене вказаних обставин Русецьким А.А. не доведено.

За змістом частини першої, пункту 5 частини другої статті 61 Закону Центральна виборча комісія приймає рішення про попередження кандидату в народні депутати України в разі порушення ним обмежень щодо проведення передвиборної агітації.

Однак фактів порушення передбачених Законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації кандидатом у народні депутати України Літвіновим О.М. суб’єктом звернення зі скаргою не наведено.

Відповідно до частини четвертої статті 113 Закону при розгляді скарги по суті виборча комісія може задовольнити скаргу повністю або частково чи відмовити в її задоволенні.

Підставою для задоволення скарги є встановлення виборчою комісією, що рішення, дії чи бездіяльність суб’єкта оскарження не відповідають законодавству про вибори народних депутатів України (частина шоста статті 113, пункт 10.7 Порядку).

Натомість підстави для встановлення порушення суб’єктом оскарження вимог Закону в Центральної виборчої комісії відсутні, що обумовлює й відсутність підстав для задоволення скарги кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецького А.А.

Враховуючи викладене, відповідно до статей 67, 68 - 74, 111 - 113 Закону України "Про вибори народних депутатів України", Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133, керуючись частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, частиною четвертою статті 14, частиною четвертою статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в задоволенні скарги кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецького Анатолія Анатолійовича.

2. Копію цієї постанови надіслати кандидатам у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецькому А.А. та Літвінову О.М.

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

Т.СЛІПАЧУК

Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 178 Русецького А.А., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 10 липня 2019 року за № 21-36-31486

Постанова; Центрвиборчком від 12.07.2019 № 1649

Прийняття від 12.07.2019

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v1649359-19

Законодавство України

станом на 08.12.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -