Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 18 липня 2019 року № 1749 "Про скаргу Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Якименко Н.М., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 16 липня 2019 року за № 21-36-34088". Центрвиборчком України. 2019

Документ актуальний на 23.10.2019
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 18 липня 2019 року № 1749

Про скаргу Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Якименко Н.М., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 16 липня 2019 року за № 21-36-34088

До Центральної виборчої комісії 16 липня 2019 року надійшла скарга Храновської Ілони Станіславівни, довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Якименко Наталії Миколаївни, на дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенка Миколи Миколайовича.

У скарзі суб’єкт звернення просить визнати дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенка М.М. щодо здійснення агітації в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори народних депутатів України, порушують виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу; зобов’язати кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенка М.М. у подальшому утриматися від вчинення таких дій; невідкладно направити повідомлення до відповідних правоохоронних органів.

Суб’єкт звернення зі скаргою обґрунтовує свої вимоги тим, що 12 липня 2019 року о 10 год 20 хв кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенко М.М. здійснював передвиборну агітацію у приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 97. Крім того, скаржник зазначає, що "Тищенко М.М. своїми діями заважав нормальній роботі управління (центру) надання адміністративних послуг Святошинської районної у місті Києві адміністрації, відволікаючи працівників управління від виконання своїх функціональних обов’язків".

На підтвердження вказаного Храновська І.С. додала до скарги акт про порушення виборчого законодавства від 12 липня 2019 року, відеозаписи проведення Тищенком М.М. 12 липня 2019 року в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації агітаційного заходу, а також роздруківки фотографій із зазначеного заходу.

На виконання частини десятої статті 111 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон) копії скарги з доданими до неї матеріалами 16 липня 2019 року надіслано суб’єкту оскарження, якого повідомлено про можливість подати письмові пояснення по суті скарги.

До Комісії 17 липня 2019 року надійшли пояснення Куліка В.В., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенка М.М., в яких він вказує, що "12 липня 2019 року кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенко Микола Миколайович дійсно перебував у приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Метою візиту Тищенка М.М. було ознайомлення з процесом роботи Святошинської районної в місті Києві адміністрації та Центру надання адміністративних послуг Святошинського району, так як він є людиною з активною громадянською позицією і йому не байдужа якість надання послуг державними та комунальними органами мешканцям Святошинського району. Жодних намірів та спроб внести розлад у роботу вищевказаних державних та комунальних органів Тищенко М.М. не робив". Також Кулік В.В. зазначив, що "жодної діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб’єкта виборчого процесу, закликів до голосування за або не голосування 12 липня 2019 року у приміщенні Святошинської у місті Києві адміністрації Тищенком М.М. не здійснювалося. Судження, викладені в акті, складеному Дядченко А.І. та доданому до скарги є суб’єктивними і можуть не відповідати істині так як під час візиту Тищенка М.М. до Святошинської районної у місті Києві адміністрації там було досить багато інших осіб і висказування, які, за думкою Дядченко А.І., нібито належать Тищенку М.М. вона могла почути від когось іншого, навіть ймовірно від провокаторів, які хотіли зганьбити Тищенка М.М.".

Постановою Комісії від 25 червня 2019 року № 1288 Тищенка Миколу Миколайовича зареєстровано кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219.

Постановою Комісії від 29 червня 2019 року № 1365 Храновську Ілону Станіславівну зареєстровано довіреною особою кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Наталії Миколаївни.

За змістом частин першої та другої статті 108 Закону, пунктів 2.1, 2.2, 3.4 Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133 (далі - Порядок), довірена особа кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі може оскаржити до Центральної виборчої комісії, зокрема, дії кандидата в народні депутати України.

Таким чином, Комісія зазначає, що згідно зі статтею 108 Закону скаргу подано належним суб’єктом звернення зі скаргою до належного суб’єкта розгляду скарги.

Розглянувши скаргу та додані до неї матеріали, а також пояснення суб’єкта оскарження, Центральна виборча комісія встановила.

Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата в народні депутати України або партію - суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України (частина перша статті 68 Закону).

Згідно з пунктами 1, 3, 8 частини другої статті 68 Закону передвиборна агітація може проводитися, зокрема, у формах проведення зборів громадян, інших зустрічей з виборцями, проведення публічних дебатів, дискусій, "круглих столів", пресконференцій стосовно положень передвиборних програм та політичної діяльності політичних партій - суб’єктів виборчого процесу чи політичної діяльності кандидатів у народні депутати України, публічні заклики голосувати за або не голосувати за політичну партію - суб’єкта виборчого процесу, кандидата в народні депутати України або публічні оцінки діяльності цих політичних партій чи кандидатів у народні депутати України.

Водночас Закон встановлює низку обмежень щодо ведення передвиборної агітації.

Так, участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, у робочий час посадовим і службовим особам зазначених органів, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у народні депутати України (пункти 2, 3 частини першої статті 74 Закону).

Відповідно до частин третьої - п’ятої статті 74 Закону забороняється використання приміщень органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів політичних партій, кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі.

Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за політичні партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі або публічна оцінка діяльності цих політичних партій чи кандидатів у народні депутати України під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями.

Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Зазначені обмеження є гарантією реалізації та дотримання принципу рівних та вільних виборів.

Так, частиною першою статті 38, статтею 71 Конституції України встановлено, що громадяни мають право, зокрема, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади. Вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Виборцям гарантується вільне волевиявлення.

Вибори народних депутатів України є рівними: громадяни України беруть участь у виборах депутатів на рівних засадах. Усі кандидати в народні депутати України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі. Усі політичні партії - суб’єкти виборчого процесу мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі у порядку та в межах, встановлених Законом. Рівність прав і можливостей кандидатів у народні депутати України, політичних партій - суб’єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі забезпечується, зокрема, забороною втручання органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування у виборчий процес, за винятком випадків, передбачених Законом, рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів у народні депутати України, політичних партій - суб’єктів виборчого процесу.

Вибори народних депутатів України є вільними. Громадянам України забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при голосуванні. Застосування, зокрема, обману чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється (частини перша, друга статті 6 Закону).

Разом з тим відповідно до частини шостої статті 74 Закону поширення у будь-якій формі матеріалів, що містять заклики до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, незаконного захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства та розпалювання міжетнічної, расової, національної, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняється.

На органах державної влади лежить позитивне зобов’язання забезпечити свободу виборців формувати свою думку. Так, Кодекс належної практики у виборчих справах (CDL-AD(2002)023rev, пункт 3.1 Пояснювальної доповіді) встановлює, що "органи державної влади мають дати виборцям змогу знайомитися з партійними списками та кандидатами, що беруть участь у виборах, зокрема, за допомогою належного розміщення матеріалів агітації". При цьому "для забезпечення дієвості норм, що стосуються вільного формування виборцями своєї думки, будь-яке порушення зазначених вище норм має бути покараним".

За таких умов Комісія вважає, що право політичних партій - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах на проведення передвиборної агітації не повинно використовуватися ними всупереч права виборців на вільне формування своєї волі без застосування погроз або інших дій, що можуть йому перешкоджати.

Докази, на підставі яких виборча комісія встановлює наявність чи відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення суб’єкта звернення зі скаргою, суб’єкта оскарження чи заінтересованих осіб, та інші обставини, що мають значення для правильного розгляду скарги, надають виборчій комісії суб’єкт звернення зі скаргою, суб’єкт оскарження, заінтересовані особи (частини перша - третя статті 112 Закону).

Якщо суб’єкт звернення, суб’єкт оскарження чи заінтересована особа не надасть докази для підтвердження обставин, на які він посилається, виборча комісія вирішує справу на основі наявних доказів.

Згідно з частинами четвертою та сьомою статті 112 Закону виборча комісія бере до розгляду лише ті докази, які мають значення для розгляду скарги. Про відхилення доказів, які не мають значення для розгляду скарги або не мають доказової сили, зазначається у рішенні виборчої комісії - суб’єкта розгляду скарги.

Виборча комісія оцінює належність, достовірність кожного доказу, а також достатність і взаємний зв’язок доказів у їх сукупності, керуючись законом.

Наданий суб’єктом звернення зі скаргою як доказ акт про виявлення порушення Закону від 12 липня 2019 року та додані до нього фотографії і відеозаписи вказують, що кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенком М.М. 12 липня 2019 року була проведена зустріч із виборцями. При цьому факт, що зазначена зустріч мала місце в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації підтверджено Куліком В.В., довіреною особою кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенка М.М., у наданих письмових поясненнях.

Разом з тим Комісією не береться до уваги твердження Куліка В.В., що зазначена зустріч Тищенка М.М. була проведена ним не як кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, а як "людиною з активною громадянською позицією", а також що під час зустрічі Тищенком М.М. не здійснювалося жодної діяльності, яка б мала ознаки агітаційної.

Так, зі змісту відеозаписів вбачається, що Тищенком М.М. надається публічна оцінка діяльності Третьякова Олександра Юрійовича, який є народним депутатом України VIII скликання, обраним в одномандатному виборчому окрузі № 219, та кандидатом у народні депутати України в зазначеному одномандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Крім того, такі висловлювання Тищенка М.М., як: "Надо с этим сначала побороться. Сказать "Нет!" третьяковской банде" мають ознаки публічних закликів не голосувати за згаданого кандидата в народні депутати України та свідчать, що зазначений захід був агітаційним.

Крім того, щодо твердження суб’єкта оскарження, що "жодних намірів та спроб внести розлад у роботу вищевказаних державних та комунальних органів (Святошинської районної у місті Києві адміністрації та Центру надання адміністративних послуг Святошинського району) Тищенко М.М. не робив", Комісія зазначає, що на відеозаписі, долученому до скарги, зафіксовано, як Тищенко М.М. у розмові вживає такі висловлювання: "Мы не пришли ломать. Мы сразу говорим, друзья, все, кто хочет работать как люди, пожалуйста, работайте. Нет проблем. Но работайте, как люди. У вас остался месяц. Владимир четко, Зеленский, сказал: "Ребята, если вы порядочные, если вы хотите работать, милости просим в команду. Но если вы думаете, что будет все по-старому и что вы будете продолжать вот таких людей грабить, вот таких людей, такое в принципе … это будет уже вопросы соответствующих органов. По этой причине я сегодня здесь".

Зазначені висловлювання могли бути сприйняті працівниками Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації та Центру надання адміністративних послуг Святошинського району як залякування та погрози, заборона яких гарантована статтями 38, 71 Конституції України, статтею 6 Закону, що є посяганням на права і свободи людини.

Натомість доказів або пояснень, які б спростовували обставини, викладені у відеозаписах, долучених до скарги, кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенком М.М. Комісії не надано.

Відповідно до частини четвертої статті 113 Закону при розгляді скарги по суті виборча комісія може задовольнити скаргу повністю або частково чи відмовити в її задоволенні.

Підставою для задоволення скарги є встановлення виборчою комісією, що рішення, дії чи бездіяльність суб’єкта оскарження не відповідають законодавству про вибори народних депутатів України.

У разі задоволення скарги виборча комісія може прийняти рішення, яким, зокрема, визнати рішення суб’єкта оскарження чи окремих його положень, дії чи бездіяльність такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори народних депутатів України, порушують виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу, зобов’язати суб’єкта оскарження утриматися від вчинення певних дій, здійснити передбачені законодавством, що регулює організацію та порядок проведення виборів депутатів, дії, які випливають із факту скасування рішення, визнання оскаржених дій або бездіяльності протиправними (пункти 1, 4, 6 частини п’ятої статті 113 Закону).

Отже, за результатами розгляду скарги Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Н.М., Комісією встановлено наявність у діях кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Тищенка М.М. щодо проведення агітаційного заходу в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації ознак порушення законодавства про вибори народних депутатів України, виборчих прав громадян, прав та законних інтересів суб’єктів виборчого процесу.

З огляду на викладене Комісія має підстави для задоволення скарги Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Н.М.

За змістом частини першої, пункту 5 частини другої статті 61 Закону Центральна виборча комісія приймає рішення про попередження окремому кандидату в народні депутати України в разі порушення кандидатом у народні депутати України обмежень щодо проведення передвиборної агітації.

Частинами третьою, четвертою статті 61 Закону передбачено, що Центральна виборча комісія може прийняти рішення про попередження окремому кандидату в народні депутати України за результатами задоволення скарги. Попередження, зазначене в частині першій вказаної статті Закону, оприлюднюється Центральною виборчою комісією у загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

За таких умов Комісія вважає за потрібне оголосити попередження за порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації, зокрема частини шостої статті 74 Закону, кандидату в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенку Миколі Миколайовичу.

Також Комісія окремо звертає увагу, що в разі виявлення порушень, передбачених частиною другою статті 61 Закону, чи інших порушень, за які законом встановлено кримінальну або адміністративну відповідальність, відповідна виборча комісія повідомляє правоохоронні органи для перевірки і реагування відповідно до закону (частина шоста статті 61 Закону).

Згідно з частиною двадцять шостою статті 74 Закону в разі надходження до Центральної виборчої комісії заяви чи іншого повідомлення щодо порушень, які мають ознаки вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення, відповідна виборча комісія невідкладно надсилає зазначене повідомлення до відповідних правоохоронних органів.

Статтею 23 Закону України "Про Національну поліцію" передбачено, що до основних повноважень Національної поліції України належать, зокрема, вжиття заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень, припинення виявлених кримінальних та адміністративних правопорушень, здійснення своєчасного реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події.

Враховуючи викладене, відповідно до статей 3, 6, частин першої - четвертої, шостої статті 61, статей 68, 74, 108 - 113 Закону України "Про вибори народних депутатів України", Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133, статті 23 Закону України "Про Національну поліцію", керуючись частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, частиною четвертою статті 14, частиною четвертою статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скаргу Храновської Ілони Станіславівни, довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Наталії Миколаївни на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, на дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенка Миколи Миколайовича задовольнити.

2. Дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенка М.М. щодо проведення передвиборної агітації в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації визнати такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори народних депутатів України, порушують виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу.

3. Зобов’язати кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенка М.М. утриматися від проведення агітаційних заходів в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, державних чи комунальних підприємствах, закладах, установах організаціях, а також агітаційних заходів, які супроводжуються погрозами або іншими діями, які перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборців.

4. Оголосити попередження за порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації кандидату в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенку М.М.

5. Копію скарги Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Н.М. на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, та доданих до неї матеріалів надіслати до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у скарзі обставин та реагування відповідно до законодавства України.

6. Копію цієї постанови надіслати Храновській І.С., довіреній особі кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 Якименко Н.М. на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, та кандидату в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тищенку М.М.

7. Цю постанову оприлюднити в газетах "Голос України", "Урядовий кур’єр" та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

Т.СЛІПАЧУК

Про скаргу Храновської І.С., довіреної особи кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 219 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Якименко Н.М., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 16 липня 2019 року за № 21-36-34088

Постанова; Центрвиборчком від 18.07.2019 № 1749

Прийняття від 18.07.2019

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v1749359-19

Законодавство України

станом на 26.08.2023

поточна редакція


Публікації документа

  • Голос України від 20.07.2019 — № 136
  • Урядовий кур'єр від 20.07.2019 — № 137

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -