Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 19 липня 2019 року № 1766 "Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіти Г.Л., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 17 липня 2019 року за № 21-36-34678". Центрвиборчком України. 2019

Документ актуальний на 23.10.2019
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 19 липня 2019 року № 1766

Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіти Г.Л., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 17 липня 2019 року за № 21-36-34678

До Центральної виборчої комісії 17 липня 2019 року надійшла скарга кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіти Геннадія Леонідовича.

У скарзі суб’єкт звернення просить розглянути скаргу на дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 Молодцової Олени Вікторівни та встановити факт порушення нею виборчого законодавства; прийняти рішення про скасування реєстрації кандидата в народні депутати України Молодцової О.В. в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року; оприлюднити вказане рішення в загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Суб’єкт звернення зі скаргою зазначає, що 11 липня 2019 року на фасадах будівель, розташованих у місті Одесі за адресами: вул. Грецька, 44 та вул. Балківська, 120/2, було розміщено ідентичні банери з фотозображенням кандидата в народні депутати України Чекіти Г.Л. і текстом: "ЧЕКИТА ДЕКЛАРИРУЕТ МИЛЛИОНЫ НАЛИЧНЫХ ДОЛЛАРОВ, НО НЕ ПЛАТИТ АЛИМЕНТЫ СОБСТВЕННЫМ ДЕТЯМ. СКАЖИТЕ НЕТ ЧЕКИТЕ!" та "5 ЛЕТ ЧЕКИТА ВОЗГЛАВЛЯЛ ПОДКОМИТЕТ ПО ТАРИФАМ. ЗА 5 ЛЕТ ТАРИФЫ ВЫРОСЛИ НА 745%. СКАЖИТЕ НЕТ ЧЕКИТЕ!".

Замовником виготовлення та розміщення вказаних матеріалів згідно з зазначеною на них інформацією є кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 Молодцова О.В.

Як зазначає суб’єкт звернення зі скаргою, для розміщення банерів на фасаді будівлі, розташованої за адресою: вул. Білківська, 120/2, м. Одеса, Молодцова О.В. уклала договір оренди частини стіни будівлі за цією адресою площею 79,5 кв. м. із товариством з обмеженою відповідальністю "УГР ПЛАНЕТА".

Крім того, суб’єкт звернення зі скаргою зауважує, що на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії не міститься проміжного фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 Молодцової О.В., а отже, вона на порушення частини шостої статті 49 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон) такого звіту у визначений Законом термін не подала.

Як доказ до скарги суб’єктом звернення додано копію договору оренди від 11 липня 2019 року № 1107, укладеного кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 Молоцовою О.В.

з товариством із обмеженою відповідальністю "УГР ПЛАНЕТА", про оренду рекламних конструкцій, розташованих на стіні будівлі, що належить зазначеному товариству на праві приватної власності, акт приймання-передавання об’єкта за договором оренди № 1107 від 11 липня 2019 року, копію платіжного доручення № 2 від 12 липня 2019 року про сплату за оренду 3000 грн, а також фотографії, що свідчать про розміщення матеріалів передвиборної агітації.

На виконання частини десятої статті 111 Закону копії скарги з доданими до неї матеріалами 17 липня 2019 року надіслано суб’єкту оскарження, якого повідомлено про можливість подати письмові пояснення по суті скарги.

До Комісії 18 липня 2019 року надійшли пояснення Молодцової О.В., у яких вона зазначає, що вважає вимогу Чекіти Г.Л. стосовно скасування її реєстрації як кандидата в народні депутати України такою, що суперечить приписам діючого законодавства, оскільки вичерпний перелік підстав для прийняття рішення про скасування реєстрації встановлено частиною п’ятою статті 61 Закону.

Також із пояснень Молодцової О.В. вбачається, що рахунок виборчого фонду вона відкрила із запізненням, тому оплату за договором оренди було здійснено після десятого дня до дня голосування.

Постановами від 17 червня 2019 року № 1033 та від 30 червня 2019 року № 1391 Чекіту Геннадія Леонідовича та Молодцову Олену Вікторівну зареєстровано кандидатами в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134.

За змістом частин першої та другої статті 108 Закону, пунктів 2.1, 2.2 Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133 (далі - Порядок), кандидат у народні депутати України, зареєстрований у встановленому Законом порядку, може оскаржити до виборчої комісії, зокрема, дії кандидата в народні депутати України.

Таким чином, Комісія зазначає, що згідно зі статтею 108 Закону скаргу подано належним суб’єктом звернення зі скаргою до належного суб’єкта розгляду скарги.

Розглянувши скаргу та додані до неї матеріали, а також пояснення суб’єкта оскарження, Центральна виборча комісія встановила.

Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата в народні депутати України або політичну партію - суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України (частина перша статті 68 Закону).

Згідно з пунктом 6 частини другої вказаної статті Закону передвиборна агітація може проводитися у формі розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами.

Частинами п’ятою, сьомою статті 69 Закону визначено, що кандидат у народні депутати України, зареєстрований в одномандатному виборчому окрузі, на власний розсуд може виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів виборчого фонду. Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить політичній партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Згідно з частиною першою статті 48 Закону кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі зобов’язаний відкрити рахунок свого виборчого фонду не пізніш як на десятий день з дня реєстрації Центральною виборчою комісією.

Молодцову О.В. 30 червня 2019 року зареєстровано кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Рахунок виборчого фонду вона відкрила 9 липня 2019 року, тобто у визначений Законом строк і до дня укладання договору оренди від 11 липня 2019 року № 1107.

Кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі фінансує із коштів свого виборчого фонду заходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку (частина восьма статті 68 Закону).

Зауважуємо, що докази, на підставі яких виборча комісія встановлює наявність чи відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення суб’єкта звернення зі скаргою, суб’єкта оскарження чи заінтересованих осіб, та інші обставини, що мають значення для правильного розгляду скарги, надають виборчій комісії суб’єкт звернення зі скаргою, суб’єкт оскарження, заінтересовані особи. Якщо суб’єкт звернення, суб’єкт оскарження чи заінтересована особа не надасть докази для підтвердження обставин, на які він посилається, виборча комісія вирішує справу на основі наявних доказів (частини перша - третя статті 112 Закону).

Згідно з частинами четвертою та сьомою статті 112 Закону виборча комісія бере до розгляду лише ті докази, які мають значення для розгляду скарги. Про відхилення доказів, які не мають значення для розгляду скарги або не мають доказової сили, зазначається у рішенні виборчої комісії - суб’єкта розгляду скарги.

Виборча комісія оцінює належність, достовірність кожного доказу, а також достатність і взаємний зв’язок доказів у їх сукупності, керуючись законом.

Частиною другою статті 61 Конституції України встановлено, що юридична відповідальність особи має індивідуальний характер.

Відповідно до частини шостої статті 49 Закону розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі зобов’язаний подати звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду до окружної виборчої комісії. Окружна виборча комісія надсилає копію звіту на паперових носіях та в електронному вигляді Центральній виборчій комісії.

За інформацією, отриманою від голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 134 Тімченко О.І., проміжного фінансового звіту на порушення вимог частини шостої статті 49 Закону кандидат у народні депутати України Молодцова О.В. не подавала.

Разом з тим частиною п’ятою статті 61 Закону встановлено вичерпний перелік підстав прийняття Комісією рішення про скасування реєстрації кандидата в народні депутати України.

Порушення визначених частиною шостою статті 49 термінів подання до відповідної виборчої комісії розпорядником поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду не є підставою для скасування реєстрації кандидата в народні депутати України.

Згідно з частиною четвертою статті 113 Закону при розгляді скарги по суті виборча комісія може задовольнити скаргу повністю або частково чи відмовити в її задоволенні.

Враховуючи викладене, відповідно до частини шостої статті 49, частин першої, другої статті 61, статей 108 - 113 Закону України "Про вибори народних депутатів України", Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року № 133, керуючись частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, частиною четвертою статті 14, частиною четвертою статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в задоволенні скарги кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіти Геннадія Леонідовича на дії кандидата в народні депутати України Молодцової О.В.

2. Копію цієї постанови надіслати кандидатам у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіті Г.Л. та Молодцовій О.В.

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

Т.СЛІПАЧУК

Про скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 134 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Чекіти Г.Л., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 17 липня 2019 року за № 21-36-34678

Постанова; Центрвиборчком від 19.07.2019 № 1766

Прийняття від 19.07.2019

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v1766359-19

Законодавство України

станом на 15.05.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -