Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 23 листопада 2020 року № 520 "Про окрему ухвалу П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20". Центрвиборчком України. 2020

Документ актуальний на 01.12.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 23 листопада 2020 року № 520

Про окрему ухвалу П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20

До Центральної виборчої комісії 21 листопада 2020 року надійшла окрема ухвала П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20, якою доведено до відома Центральної виборчої комісії про порушення Одеською обласною територіальною виборчою комісією вимог частин другої, третьої статті 14, частин шостої, сьомої статті 80, статті 370 Кодексу адміністративного судочинства України, що полягають у невиконанні зазначеною виборчою комісією ухвал П’ятого апеляційного адміністративного суду від 19 та 20 листопада 2020 року про витребування доказів у виборчій справі, у ненаданні у строк, установлений судом, витребуваних доказів.

Указану окрему ухвалу надіслано до Центральної виборчої комісії з метою вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону.

Як зазначено в окремій ухвалі, П’ятим апеляційним адміністративним судом 19 листопада 2020 року прийнято ухвалу, якою витребувано від Одеської обласної територіальної виборчої комісії оригінали або належним чином засвідчені копії протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування з виборів депутатів Одеської обласної ради в межах територіальних виборчих округів № 4, 5 та 10 та зобов’язано вказану виборчу комісію надати витребувані судом докази у строк до 13 години 20 листопада 2020 року.

Ухвалу суду було направлено 19 листопада 2020 року о 21 годині 19 хвилин на електронну адресу Одеської обласної територіальної виборчої комісії, що підтверджується електронним звітом про підтвердження доставлення, однак у встановлений судом строк, тобто до 13 години 20 листопада 2020 року, зазначену ухвалу Одеською обласною територіальною виборчою комісією виконано не було.

Ухвалою того самого суду від 20 листопада 2020 року Одеську обласну територіальну виборчу комісію було повторно зобов’язано надати оригінали або належним чином засвідчені копії протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування з виборів депутатів Одеської обласної ради в межах територіальних виборчих округів № 4, 5 та 10 у строк до 19 години 20 листопада 2020 року.

Зазначену ухвалу суду було направлено на електронну адресу Одеської обласної територіальної виборчої комісії 20 листопада 2020 року о 17 годині 27 хвилин, що підтверджується електронним звітом про підтвердження доставлення.

Крім того, як зазначає суд, копію цієї ухвали було отримано заступником голови Одеської обласної територіальної виборчої комісії Платоновою Т.Б. нарочно, про що нею здійснено власноручно відмітку на супровідному листі.

Однак друга ухвала П’ятого апеляційного адміністративного суду про витребування доказів у виборчій справі також залишилась невиконаною у встановлений судом строк.

Двічі судом було застосовано штраф до голови Одеської обласної територіальної виборчої комісії згідно з частиною другою статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України.

Насамкінець П’ятим апеляційним адміністративним судом постановлено ухвалу про тимчасове вилучення в Одеської обласної територіальної виборчої комісії оригіналів для огляду в суді першого та/або другого примірників чи належним чином завірених копій протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів Одеської обласної ради в межах частин 4, 5 та 10 територіальних виборчих округів щодо сільських, селищних та міських територіальних виборчих комісій (у тому числі з позначкою "Уточнений").

Як зазначено в окремій ухвалі, незважаючи на вжиття судом апеляційної інстанції всіх можливих та передбачених Кодексом адміністративного судочинства України заходів процесуального примусу, Одеська обласна територіальна виборча комісія рішень суду не виконала, жодних дій, спрямованих на виконання покладеного на неї обов’язку надати докази, не вчинила, "зухвало ігноруючи положення чинного законодавства щодо обов’язковості судових рішень".

Як наголошується в окремій ухвалі, ненадання Одеською обласною територіальною виборчою комісією витребуваних судом з метою повного і всебічного розгляду справи доказів перешкоджало належному вирішенню адміністративної справи у строк, установлений процесуальним законом, безпідставно затягувало розгляд справи, що є недопустимим, а також позбавляло суд апеляційної інстанції можливості здійснити дослідження певної частини доказів у справі.

З наданих головою Одеської обласної територіальної виборчої комісії Бершавським О.В. пояснень Комісією не встановлено поважних причин невиконання цією територіальною виборчою комісією ухвал П’ятого апеляційного адміністративного суду від 19 та 20 листопада 2020 року про витребування доказів.

Крім того, у вказаних поясненнях зазначено, що відповідні ухвали суду були отримані на електронну пошту "19.11.2020 року о 21:19 годин", "20.11.2020 року о 17:38 годин", а згідно з постановою Одеської обласної територіальної виборчої комісії від 11 листопада 2020 року № 150 "Про зміну режиму роботи Одеської обласної територіальної виборчої комісії" був установлений такий режим роботи комісії: "з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 години з обідньою перервою з 13:00 по 14:00 годину, вихідні - субота, неділя". Копію зазначеної постанови додано до пояснень.

У зв’язку з цим Комісія зазначає, що за змістом частин першої, четвертої, восьмої статті 33, частини першої статті 206 Виборчого кодексу України (далі - Кодекс) територіальні виборчі комісії є постійно діючими колегіальними органами, що в межах своїх повноважень та в порядку, передбачених Кодексом, забезпечують організацію та проведення місцевих виборів і забезпечують реалізацію виборчих прав громадян України, додержання та однакове застосування виборчого законодавства.

Територіальні виборчі комісії та їх члени при виконанні своїх повноважень зобов’язані діяти відповідно до Конституції України, Кодексу та законів України (частина третя статті 32, частина четверта статті 38 Кодексу).

Відповідно до статті 129-1 Основного Закону України суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання.

Частиною другою статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що судові рішення, які набрали законної сили, є обов’язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об’єднаннями на всій території України.

При цьому Кодекс адміністративного судочинства України не містить винятків щодо подання територіальними виборчими комісіями витребуваних судом доказів.

Згідно зі статтею 1 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (далі - Закон) Центральна виборча комісія є постійно діючим колегіальним державним органом, який діє на підставі Конституції та законів України і наділений повноваженнями щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, всеукраїнського і місцевих референдумів у порядку та в межах, установлених цим та іншими законами України.

Частиною другою статті 1, пунктом 3 статті 17, пунктами 1, 2 статті 21 Закону на Центральну виборчу комісію покладено повноваження щодо контролю за діяльністю виборчих комісій, які утворюються для організації підготовки та проведення місцевих виборів, а також за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори на всій території України.

Частиною другою статті 33, частиною першою статті 202 Кодексу передбачено, що Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

При цьому Комісія зауважує, що виборчий процес кожних виборів здійснюється на засадах гарантії реалізації виборчих прав громадян, визначених Конституцією України та Кодексом (пункт 1 частини першої статті 21 Кодексу).

Належне здійснення виборчих процедур і механізмів, передбачених Кодексом, точне і достовірне встановлення результатів виборів гарантується (частина друга статті 19 Кодексу).

Територіальні виборчі комісії є тими органами, що в межах своїх повноважень та в порядку, передбачених законами України, забезпечують організацію та проведення відповідних місцевих виборів.

Комісія наголошує, що виборчий процес має низку особливостей, серед яких його швидкоплинність, незворотність етапів у часі та неможливість їх поновлення.

В окремій ухвалі йдеться про неодноразове невиконання Одеською обласною територіальною виборчою комісією вимог суду щодо надання доказів, яке перешкоджає належному вирішенню термінової адміністративної (виборчої) справи у строк, установлений процесуальним законом, безпідставно затягує розгляд справи, що є недопустимим, а також позбавляє суд апеляційної інстанції можливості здійснити дослідження певної частини доказів у справі.

Таким чином, Центральна виборча комісія вважає за необхідне звернути увагу Одеської обласної територіальної виборчої комісії на неприпустимість невиконання вимог суду та на необхідність недопущення надалі недоліків у її діяльності, встановлених в окремій ухвалі П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20, а також неухильного дотримання цією виборчою комісією, її членами Конституції та законів України під час реалізації повноважень з підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

Відповідно до частини першої статті 16 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори і референдуми з результатів проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення у встановленому Законом порядку.

Так, Комісія з приводу надісланої постанови Одеської обласної територіальної виборчої комісії від 11 листопада 2020 року № 150 "Про зміну режиму роботи Одеської обласної територіальної виборчої комісії" зауважує.

За змістом статті 24 Кодексу виборчі комісії повинні організувати свою роботу під час виборчого процесу, в тому числі у вихідні дні та в день голосування, таким чином, щоб забезпечити, зокрема, прийом і розгляд документів щодо підготовки та проведення виборів, позовних заяв, скарг та звернень, здійснення відповідних реєстраційних дій у строки та спосіб, установлені Кодексом.

Згідно з частиною третьою статті 196 Кодексу виборчий процес місцевих виборів завершується через 15 днів після офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів у порядку, передбаченому Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 282 Кодексу територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів депутатів, зокрема, обласної ради.

За наявною в Комісії інформацією, результати виборів депутатів Одеської обласної ради оприлюднено в обласній громадсько-політичній газеті "Одеські вісті" від 14 листопада 2020 року № 90.

Таким чином, останнім днем виборчого процесу з виборів депутатів Одеської обласної ради буде 29 листопада 2020 року, а тому до цієї дати виборча комісія має діяти в порядку та спосіб, визначені статтею 24 Кодексу.

Беручи до уваги наведене, Комісія вважає за необхідне скасувати постанову Одеської обласної територіальної виборчої комісії від 11 листопада 2020 року № 150 "Про зміну режиму роботи Одеської обласної територіальної виборчої комісії", а також зобов’язати вказану виборчу комісію привести свою діяльність у відповідність зі статтею 24 Кодексу.

Водночас Комісія зауважує, що особи, винні в порушенні законодавства про вибори, виборчих прав виборців, кандидатів, місцевих організацій політичних партій - суб’єктів виборчого процесу, притягаються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом (частина третя статті 19 Кодексу).

Статтею 382 Кримінального кодексу України передбачено кримінальне покарання за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню.

Крім того, вказані дії членів Одеської обласної територіальної виборчої комісії можуть свідчити про їх ухилення від виконання своїх обов’язків у роботі комісії без поважних причин, відповідальність за що передбачена частиною п’ятою статті 157 Кримінального кодексу України.

Частиною четвертою статті 13 Закону встановлено, що в разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні Комісії ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення Комісія приймає рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів та передає їм відповідні матеріали.

Згідно з частиною першою статті 23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; припиняє виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності.

Таким чином, Комісія дійшла висновку, що вказані факти потребують перевірки правоохоронними органами, а тому вважає за необхідне звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії відповідних документів та матеріалів.

Враховуючи викладене, відповідно до статті 129-1 Конституції України, частин другої, третьої статті 19, частини першої статті 21, статті 24, частини третьої статті 32, частин першої, другої, четвертої, восьмої статті 33, частини четвертої статті 38, частини третьої статті 196, статей 202, 206, частини першої статті 282 Виборчого кодексу України, керуючись частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, 16, 17, 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Звернути увагу Одеської обласної територіальної виборчої комісії на неприпустимість невиконання вимог суду та на необхідність недопущення надалі недоліків у її діяльності, встановлених в окремій ухвалі П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20, а також неухильного дотримання цією виборчою комісією, її членами Конституції та законів України під час реалізації повноважень з підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

2. Скасувати постанову Одеської обласної територіальної виборчої комісії від 11 листопада 2020 року № 150 "Про зміну режиму роботи Одеської обласної територіальної виборчої комісії".

3. Зобов’язати Одеську обласну територіальну виборчу комісію привести свою діяльність у відповідність зі статтею 24 Виборчого кодексу України.

4. Звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії документів та матеріалів.

5. Копію цієї постанови надіслати Одеській обласній територіальній виборчій комісії та П’ятому апеляційному адміністративному суду.

6. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

О.ДІДЕНКО

Про окрему ухвалу П'ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2020 року у справі № 420/12351/20

Постанова; Центрвиборчком від 23.11.2020 № 520

Прийняття від 23.11.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v0520359-20

Законодавство України

станом на 09.12.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -