Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 18 травня 2020 року № 89 "Про окремі питання діяльності Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області". Центрвиборчком України. 2020

Документ актуальний на 12.08.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 18 травня 2020 року № 89

Про окремі питання діяльності Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області

До Центральної виборчої комісії 7 листопада 2019 року надійшло звернення Василькова Руслана Петровича щодо скасування постанови Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області (далі - Шаргородська міська виборча комісія) від 19 квітня 2019 року № 1 "Про припинення повноважень депутата та визнання обраним наступного за черговістю депутата політичної партії "Опозиційний блок", якою наступним за черговістю кандидатом у депутати від місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" визнано обраним депутатом Шаргородської міської ради Шаргородського району Вінницької області (далі - Шаргородська міська рада) Члека Сергія Леонідовича.

Васильков Р.П. указує на те, що згідно з доданим до звернення рішенням Шаргородської міської виборчої комісії від 1 жовтня 2015 року № 7 "Про реєстрацію кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Шаргородської міської ради Вінницької області" з додатком "Відомості про зареєстрованих кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку територіальною організацією Політичної партії "Опозиційний блок" у Шаргородському районі Вінницької області", копію якого він одержав в архівному відділі Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області (далі - Шаргородська районна державна адміністрація), на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" було включено трьох кандидатів у депутати - Черкевича Олексія Анатолійовича (перший кандидат), Івахова Юрія Вікторовича (закріплений за територіальним виборчим округом № 9) та Хаєцького Віталія Олександровича (закріплений за територіальним виборчим округом № 10).

Також Васильков Р.П. звертає увагу, що за результатами вказаних чергових виборів місцева організація Політичної Партії "Опозиційний блок" отримала два депутатські мандати. Враховуючи, що Черкевич О.А. відмовився від мандата депутата Шаргородської міської ради, депутатами цієї ради стали Івахов Ю.В. і Хаєцький В.О. За таких обставин черговість отримання депутатського мандата у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" було вичерпано.

Однак, як зазначає суб’єкт звернення, незважаючи на викладене, Шаргородська міська виборча комісія постановою від 19 квітня 2019 року № 1 визнала обраною депутатом Шаргородської міської ради особу, яка до виборчого списку вказаної місцевої організації включена не була.

З метою з’ясування вказаних у зверненні Василькова Р.П. обставин Комісією після його отримання в робочому порядку, а саме 25 листопада 2019 року листом витребувано від Шаргородської міської виборчої комісії пояснення щодо визнання обраним депутатом Шаргородської міської ради Члека С.Л., а також копії: рішення Шаргородської міської виборчої комісії про затвердження тексту виборчого бюлетеня з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіального виборчого округу, за яким закріплено Члека С.Л.; протоколу Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіального виборчого округу, за яким закріплено Члека С.Л.; рішення Шаргородської міської виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року.

Крім того, копії зазначених документів, а також копію рішення Шаргородської міської виборчої комісії про реєстрацію на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок", Комісія листом від 25 листопада 2019 року витребувала від архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації.

У відповідь на вказані звернення до Центральної виборчої комісії 25 листопада та 9 грудня 2019 року відповідно надійшли листи від Шаргородської міської виборчої комісії, а 11 грудня 2019 року - від архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації, до яких копій усіх запитуваних Комісією документів долучено не було.

При цьому головою Шаргородської міської виборчої комісії Коров’янко Л.П. повідомлено, що до виборчого списку кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, висунутих місцевою організацією Політичної Партії "Опозиційний блок" у багатомандатному виборчому окрузі, на чергових виборах 25 жовтня 2015 року загалом було включено п’ять кандидатів у депутати. Наявні в архіві відомості про зареєстрованих кандидатів від указаної місцевої організації політичної партії є попередніми даними, які помилково було здано в архів. Дійсні документи перебувають у Шаргородській міській виборчій комісії та використовуються нею в роботі. На підтвердження викладеного до пояснення, зокрема, додано копії протоколу засідання Шаргородської міської виборчої комісії від 1 жовтня 2015 року № 5, її рішення від 1 жовтня 2015 року № 7 "Про реєстрацію кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Шаргородської міської ради Вінницької області", зміст якого аналогічний наданому Васильковим Р.П., а також виборчий список кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, висунутих місцевою організацією Політичної Партії "Опозиційний блок" у багатомандатному виборчому окрузі на зборах (конференції) цієї організації політичної партії, що відбулися 24 вересня 2015 року, на чергових виборах 25 жовтня 2015 року, до якого включено п’ятьох кандидатів у депутати, у тому числі Члека С.Л., закріпленого за територіальним виборчим округом № 2.

Центральна виборча комісія 20 грудня 2019 року повторно звернулася до архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації з вимогою надати копії документів Шаргородської міської виборчої комісії, витребувані нею листом від 25 листопада 2019 року, чи поінформувати Комісію про відсутність їх на зберіганні. Також Комісією від указаного архівного відділу було витребувано копії всіх протоколів Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів та рішень Шаргородської міської виборчої комісії про затвердження текстів виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах усіх територіальних виборчих округів.

У відповідь архівний відділ Шаргородської районної державної адміністрації надав лише частину запитуваних документів та зазначив, що іншої виборчої документації Шаргородської міської виборчої комісії на зберіганні немає. Зокрема, вказаний архівний відділ поінформував про відсутність у нього: рішень Шаргородської міської виборчої комісії про затвердження текстів виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів, у тому числі за яким закріплено Члека С.Л.; протоколів Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів, у тому числі за яким закріплено Члека С.Л.; рішення Шаргородської міської виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року.

З огляду на такі обставини Центральна виборча комісія 21 січня 2020 року звернулася до Шаргородської міської виборчої комісії з вимогою надіслати копії всіх її протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів, рішень цієї виборчої комісії про затвердження текстів виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах усіх територіальних виборчих округів, а також копію рішення Шаргородської міської виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року, в разі неможливості надання зазначених документів повідомити Комісію про причини, а за їх відсутності у Шаргородській міській виборчій комісії - про місцезнаходження.

На вказану вимогу до Комісії від Шаргородської міської виборчої комісії електронною поштою 31 січня 2020 року надійшли копії її протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів № 1 - 26. Інших запитуваних документів, зокрема рішень про затвердження текстів виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів та рішення про черговість кандидатів у депутати у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року, зазначена виборча комісія не надіслала.

Як вбачається з отриманих Комісією копій протоколів Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів № 1 - 26, у пункті 11 цих протоколів, де в разі закріплення за відповідним територіальним виборчим округом місцевою організацією політичної партії кандидата повинні вказуватися його прізвище, ім’я та по батькові, містяться відомості про першого кандидата в депутати Шаргородської міської ради, висунутого місцевою організацією Політичної Партії "Опозиційний блок", Черкевича О.А. та лише в протоколі про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіального виборчого округу № 9 поряд із прізвищем Черкевича О.А. зазначено прізвище, ім’я та по батькові кандидата в депутати Івахова Ю.В., закріпленого місцевою організацією Політичної Партії "Опозиційний блок" за цим територіальним виборчим округом.

Центральною виборчою комісією 24 березня 2020 року витребувано від архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації належним чином засвідчені копії всіх наявних у вказаному архівному відділі документів, які подавалися місцевою організацією Політичної Партії "Опозиційний блок" до Шаргородської міської виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, висунутих цією місцевою організацією політичної партії, а також по одному примірнику належним чином засвідчених копій виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування у багатомандатному виборчому окрузі в межах усіх територіальних виборчих округів; від відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області - належним чином засвідчені копії повідомлень Шаргородської міської виборчої комісії щодо підготовки та проведення виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року за формами № 2, 4, 5, 9 (додатки 2, 4, 5, 9 до Порядку надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів, затвердженого постановою Комісії від 9 вересня 2015 року № 239 (далі - Порядок).

Крім того, Комісія 24 березня 2020 року звернулася до Шаргородської міської виборчої комісії з проханням поінформувати, чи надсилала вона в порядку, передбаченому статтею 90 Закону України "Про місцеві вибори" (далі - Закон), до Центральної виборчої комісії копію постанови від 19 квітня 2019 року № 1 "Про припинення повноважень депутата та визнання обраним наступного за черговістю депутата політичної партії "Опозиційний блок".

Однак на час розгляду цієї постанови відповіді від архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації та Шаргородської міської виборчої комісії до Центральної виборчої комісії не надійшли.

Натомість 3 квітня 2020 року на вказаний запит Комісія від відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області отримала належним чином засвідчені копії повідомлень Шаргородської міської виборчої комісії (підписані її головою Коров’янко Л.П., секретарем цієї комісії Пруц Л.В. та засвідчені печаткою зазначеної територіальної виборчої комісії) за формами № 2, 4, 5, 9 (додатки 2, 4, 5, 9 до Порядку), що надсилалися цією територіальною виборчою комісією під час чергових виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року.

Згідно з відомостями про зареєстрованих кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року, за формою № 2 (додаток 2 до Порядку) до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" включено Черкевича О.А. (перший кандидат), Івахова Ю.В. (закріплений за територіальним виборчим округом № 9) та Хаєцького В.О. (закріплений за територіальним виборчим округом № 10).

Відповідно до повідомлення Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування та результати виборів депутатів Шаргородської міської ради за формою № 4 (додаток 4 до Порядку) за результатами чергових виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року місцева організація Політичної Партії "Опозиційний блок" отримала два депутатські мандати.

За повідомленням указаної виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок", яка за результатами чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів, за формою № 5 (додаток 5 до Порядку), відповідно до рішення територіальної виборчої комісії кандидати розташовані в такому порядку: Черкевич О.А. (перший), Хаєцький В.О. (другий), Івахов Ю.В. (третій).

Згідно зі списком зареєстрованих депутатів Шаргородської міської ради, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року, за формою № 9 (додаток 9 до Порядку) депутатами відповідної ради зареєстровано Івахова Ю.В. і Хаєцького В.О.

Частиною першою статті 16 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" передбачено, якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори, виборчих прав громадян України з результатів проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення в установленому цим Законом порядку.

Крім того, за змістом частини другої статті 1, пункту 3 частини першої статті 17, пунктів 1, 2 частини першої статті 21 указаного Закону на Центральну виборчу комісію покладено повноваження щодо контролю за діяльністю виборчих комісій, які утворюються для організації підготовки та проведення місцевих виборів, а також за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори на всій території України.

На виконання передбачених такими нормами законодавства повноважень Центральна виборча комісія, вивчивши вказані та беручи до уваги інші наявні в неї документи, зазначає.

Відповідно до частини першої статті 141 Конституції України до складу сільської, селищної, міської, районної, обласної ради входять депутати, які обираються жителями села, селища, міста, району, області на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Спеціальним законом, що визначав основні засади, організацію і порядок проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року, був Закон, який згідно з підпунктом 3 пункту 2 розділу XXXXII "Прикінцеві та перехідні положення" Виборчого кодексу України (далі - Кодекс) з 1 січня 2020 року визнано таким, що втратив чинність, крім положень стосовно організації та проведення повторних, проміжних, додаткових виборів і заміщення депутатів, обраних у багатомандатному виборчому окрузі, повноваження яких достроково припинені, що діють до наступних чергових або позачергових виборів депутатів місцевих рад.

Відповідно до частини першої статті 71 Конституції України, частини першої статті 2 Закону вибори до органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Частиною третьою статті 2 Закону визначено, що вибори депутатів міських рад проводяться за пропорційною виборчою системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм.

Статтею 5 Закону встановлено, що місцеві вибори є прямими. Виборці безпосередньо обирають депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільського, селищного, міського голову, старосту шляхом голосування за кандидатів, висунутих та зареєстрованих у порядку, передбаченому Законом.

Кандидати в депутати в багатомандатному виборчому окрузі, включені до виборчого списку кандидатів у депутати від місцевої організації політичної партії, реєструються територіальною виборчою комісією, про що комісією приймається відповідне рішення (частини перша, дев’ята статті 41 Закону).

Територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях, на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців - протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на п’ятий день з дня голосування (дня повторного голосування) встановлює та заносить до протоколу про підсумки голосування окремо по кожному виборчому округу з відповідних місцевих виборів, зокрема, відомості про кількість голосів виборців, поданих за кожну місцеву організацію політичної партії, кандидата, закріпленого нею за відповідним територіальним виборчим округом (у разі закріплення), у цьому територіальному виборчому окрузі (частини чотирнадцята, шістнадцята статті 83 Закону).

Частиною першою статті 86 Закону визначено, що відповідна територіальна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в територіальному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою "Уточнений") не пізніш як на десятий день з дня голосування встановлює результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Право на участь у розподілі депутатських мандатів у відповідному багатомандатному виборчому окрузі набувають кандидати в депутати, включені до виборчих списків від місцевих організацій політичних партій, що отримали п’ять і більше відсотків голосів виборців, у відношенні до сумарної кількості голосів виборців, поданих за місцеві організації політичних партій (частина друга статті 86 Закону).

Відповідно до частини восьмої вказаної статті Закону результатом виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі є визначення в порядку черговості кандидатів у депутати від місцевих організацій політичних партій осіб, обраних депутатами від місцевих організацій політичних партій у кількості депутатських мандатів, отриманих місцевими організаціями політичних партій.

Черговість кандидатів у депутати у виборчому списку від місцевої організації політичної партії, яка відповідно до частини другої цієї статті має право на участь у розподілі депутатських мандатів у цьому окрузі, визначається рішенням виборчої комісії Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної в місті (у містах, де утворені районні в місті ради) територіальної виборчої комісії на підставі протоколів про підсумки голосування в територіальному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів шляхом формування та затвердження виборчого списку місцевої організації політичної партії.

Порядок реєстрації обраних депутатів унормовано статтею 89 Закону.

Разом з тим частиною тринадцятою статті 41, частиною дванадцятою статті 86 Закону та розділами 4, 6, 9 Порядку на територіальні виборчі комісії покладено обов’язок інформувати Центральну виборчу комісію через органи ведення Державного реєстру виборців про виборчі списки кандидатів у депутати місцевих організацій політичних партій із зазначенням відомостей про кандидатів у депутати, включених до таких виборчих списків, про підсумки голосування та результати виборів, про черговість кандидатів у депутати у виборчих списках місцевих організацій політичних партій, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів у багатомандатному виборчому окрузі, про реєстрацію депутатів, зокрема, міських рад.

Згідно з частиною першою статті 90 Закону в разі, якщо депутат, який обирався в багатомандатному виборчому окрузі, достроково припинив повноваження або його повноваження достроково припинені на підставах і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, за рішенням територіальної виборчої комісії обраним депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати від місцевої організації політичної партії. Якщо черговість для отримання депутатського мандата вичерпана, депутатський мандат залишається вакантним до проведення чергових або позачергових виборів.

Таким чином, у разі дострокового припинення повноважень депутата міської ради, обраного в багатомандатному виборчому окрузі, здійснюється його заміщення кандидатом з числа осіб, які в установленому Законом порядку брали участь у виборах та яких включено до виборчого списку місцевої організації політичної партії, що отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів, а саме наступним за черговістю кандидатом у депутати від місцевої організації політичної партії. При цьому в разі вичерпання черговості для отримання депутатського мандата відповідний депутатський мандат залишається вакантним до проведення чергових або позачергових виборів.

Натомість можливості визнання міською виборчою комісією обраною в багатомандатному виборчому окрузі депутатом міської ради особи без дотримання визначеної вище процедури її обрання, а саме за результатами народного волевиявлення на виборах, законами України не передбачено.

Так, 25 жовтня 2015 року відбулися чергові вибори депутатів Шаргородської міської ради.

Відповідно до змісту рішення Шаргородської міської виборчої комісії від 1 жовтня 2015 року № 7 "Про реєстрацію кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Шаргородської міської ради Вінницької області" з додатком "Відомості про зареєстрованих кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку територіальною організацією Політичної партії "Опозиційний блок" у Шаргородському районі Вінницької області" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" включено лише трьох кандидатів - Черкевича О.А. (перший кандидат), Івахова Ю.В. (закріплений за територіальним виборчим округом № 9) та Хаєцького В.О. (закріплений за територіальним виборчим округом № 10).

Аналогічні відомості містяться і в повідомленні Шаргородської міської виборчої комісії про зареєстрованих кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року, за формою № 2 (додаток 2 до Порядку).

При цьому Комісія констатує, що рішень про реєстрацію на зазначених виборах кандидатами в депутати Шаргородської міської ради від місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" інших, ніж указані вище, осіб чи інших документів, які б підтвердили цю обставину, до Центральної виборчої комісії не надходило.

Як вбачається з копій протоколів Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів № 1 - 26, відомостей про закріплення за певним із територіальних виборчих округів Члека С.Л. у вказаних документах немає.

Відповідно до повідомлення Шаргородської міської виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати Шаргородської міської ради, включених до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок", яка за результатами чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів за формою № 5 (додаток 5 до Порядку), рішенням територіальної виборчої комісії розподілялась черговість тільки трьох кандидатів: Черкевича О.А., Хаєцького В.О., Івахова Ю.В.

Інформації про інших кандидатів, які б на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року висувалися зазначеною місцевою організацією політичної партії та стосовно яких у територіальних виборчих округах проводилося голосування, в Комісії немає.

Згідно зі списком зареєстрованих депутатів Шаргородської міської ради, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року, за формою № 9 (додаток 9 до Порядку) та враховуючи, що Черкевич О.А. відмовився від мандата депутата цієї міської ради, депутатами Шаргородської міської ради було зареєстровано Івахова Ю.В. і Хаєцького В.О.

Таким чином, обсяг наявних у Комісії документів та матеріалів свідчить про те, що черговість для отримання мандата депутата Шаргородської міської ради кандидатами в депутати, включеними на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року до виборчого списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок", було вичерпано, а отже, такий депутатський мандат повинен був залишитися вакантним до проведення чергових або позачергових виборів.

Натомість постановою Шаргородської міської виборчої комісії від 19 квітня 2019 року № 1 "Про припинення повноважень депутата та визнання обраним наступного за черговістю депутата політичної партії "Опозиційний блок" як наступного за черговістю кандидата в депутати від місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" визнано обраним депутатом Шаргородської міської ради Члека С.Л.

Згідно з частинами першою, третьою статті 20 Закону та частинами першою, четвертою статті 33 Кодексу територіальні виборчі комісії є постійно діючими спеціальними колегіальними органами, уповноваженими організовувати підготовку та проведення місцевих виборів і забезпечувати реалізацію виборчих прав громадян України, додержання та однакове застосування виборчого законодавства.

Частиною третьою статті 19 Закону, частиною третьою статті 32 Кодексу встановлено, що виборчі комісії зобов’язані діяти відповідно до Конституції України та законів України.

Пунктом 1 частини першої статті 19 Закону, частиною другою статті 33, пунктом 1 частини першої статті 202 Кодексу передбачено, що Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 24 Закону, пункту 5 частини першої статті 205 Кодексу Центральна виборча комісія може з власної ініціативи в разі прийняття територіальною виборчою комісією незаконного рішення або її бездіяльності скасувати таке рішення та/або прийняти відповідне рішення. Рішення територіальної виборчої комісії, що суперечить законодавству України або прийнято з перевищенням її повноважень, може бути скасовано виборчою комісією вищого рівня або судом (частина дев’ятнадцята статті 27 Закону, частина п’ятнадцята статті 36 Кодексу).

З огляду на викладене Центральна виборча комісія вважає за необхідне скасувати постанову Шаргородської міської виборчої комісії від 19 квітня 2019 року № 1 "Про припинення повноважень депутата та визнання обраним наступного за черговістю депутата політичної партії "Опозиційний блок" як таку, що суперечить законодавству України.

Також Комісія зауважує, що за змістом частини третьої статті 29 Закону, частини третьої статті 208 Кодексу повноваження всього складу територіальної виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку виборчою комісією, яка сформувала (утворила) відповідну територіальну виборчу комісію, рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів або рішенням суду в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення комісією Конституції України та законів України.

Указані положення визначають дискреційне право Центральної виборчої комісії на дострокове припинення повноважень усього складу територіальної виборчої комісії, тобто уповноважують Комісію діяти на свій розсуд, обираючи з кількох юридично допустимих рішень те, яке Комісія вважає найкращим за певних обставин.

Водночас Центральна виборча комісія зауважує, що за змістом частини двадцять першої статті 27 Закону, частини першої статті 37 Кодексу ведення діловодства виборчих комісій, документування їх діяльності здійснюються у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

Постановою Комісії від 5 вересня 2015 року № 228 затверджено Порядок організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів (далі - Порядок ведення діловодства).

Згідно з пунктом 1.15 Порядку ведення діловодства кожна виборча комісія здійснює документування своєї діяльності, що полягає в підготовці відповідно до встановленого порядку документів на паперових та електронних носіях, що фіксують прийняття рішень та здійснення іншої діяльності комісії в межах повноважень, передбачених законодавством України.

При цьому відповідальність за організацію роботи та стан діловодства у виборчій комісії, а також за дотримання Порядку ведення діловодства покладається на голову відповідної виборчої комісії (пункт 1.18 Порядку ведення діловодства).

Крім того, частиною першою статті 101 Закону, частиною першою статті 73 Кодексу визначено, що після офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів територіальні виборчі комісії передають виборчу та іншу документацію до відповідних місцевих архівних установ.

Згідно з пунктом 1.9 Порядку передачі територіальними виборчими комісіями з місцевих виборів виборчої та іншої документації на зберігання до місцевих державних архівних установ, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 21 жовтня 2015 року № 485, відповідальність за збереження виборчої документації територіальної виборчої комісії та переданої їй документації дільничних виборчих комісій до передачі її на архівне зберігання покладається, зокрема, на голову відповідної територіальної виборчої комісії.

У зв’язку з цим Центральна виборча комісія зазначає, що ненадання в установлений законом строк відповіді на запит Комісії, вмотивованих пояснень та повного обсягу запитуваних нею документів щодо визнання обраним депутатом Шаргородської міської ради Члека С.Л. свідчить про неналежну організацію роботи Шаргородської міської виборчої комісії стосовно ведення діловодства.

Також відсутність на зберіганні в архівному відділі Шаргородської районної державної адміністрації частини виборчої документації, зокрема рішень Шаргородської міської виборчої комісії про затвердження текстів виборчих бюлетенів з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року для голосування в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів, протоколів Шаргородської міської виборчої комісії про підсумки голосування з виборів депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчих округів, рішення Шаргородської міської виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати у виборчому списку місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок" на чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року може свідчити про неналежну організацію роботи Шаргородської міської виборчої комісії щодо передачі виборчої та іншої документації на зберігання до місцевої державної архівної установи.

Викладене, на думку Комісії, вказує на систематичне невиконання головою Шаргородської міської виборчої комісії Коров’янко Л.П. покладених на неї обов’язків, а отже, є підставою для дострокового припинення її повноважень.

Разом з тим відповідно до пункту 7 частини четвертої статті 29 Закону, пункту 9 частини четвертої статті 208 Кодексу повноваження члена територіальної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з систематичним невиконанням покладених на нього обов’язків або одноразовим грубим порушенням ним законодавства України про місцеві вибори, що встановлено рішенням суду або рішенням виборчої комісії, яка утворила відповідну комісію (сформувала її склад).

Крім того, за змістом частини третьої статті 20, частин другої, чотирнадцятої статті 27 Закону, частин першої, четвертої статті 33, частин першої, дванадцятої статті 36 Кодексу територіальна виборча комісія є постійно діючим колегіальним органом, що в межах своїх повноважень забезпечує організацію та проведення місцевих виборів. Основною формою роботи виборчої комісії є засідання. Рішення виборчої комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від складу комісії.

За змістом частини шостої статті 22 Закону, частини шостої статті 203 Кодексу склад міських виборчих комісій (крім міст обласного значення, міст Києва, Севастополя, міст республіканського в Автономній Республіці Крим значення, міст, до складу яких входить інше місто, селище, село) формують районні виборчі комісії.

Так, під час підготовки та проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року склад Шаргородської міської виборчої комісії був сформований Шаргородською районною виборчою комісією Вінницької області.

У зв’язку з цим Центральна виборча комісія вважає за необхідне зобов’язати Шаргородську районну виборчу комісію Вінницької області розглянути питання щодо дострокового припинення повноважень голови Шаргородської міської виборчої комісії Коров’янко Л.П., а також враховуючи колегіальний принцип діяльності виборчої комісії - загалом питання діяльності Шаргородської міської виборчої комісії в частині визнання обраним депутатом Шаргородської міської ради Члека С.Л. та поінформувати Комісію про результати розгляду.

Наявність у Комісії різних за змістом документів, які стосуються участі Члека С.Л. у чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року, сумнівність отриманих від голови Шаргородської міської виборчої комісії Коров’янко Л.П. щодо цього пояснень та ненадання Комісії повного обсягу запитуваної інформації для встановлення стосовно такої ситуації необхідних відомостей можуть свідчити про наявність у діях осіб ознак кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 158, статтею 367 Кримінального кодексу України, а саме - підробки виборчої документації та службової недбалості.

Крім того, статтею 140 Конституції України визначено, що місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи.

Конституцією України та Законом закріплено принцип прямих виборів, який передбачає, що обрання депутатів місцевих рад здійснюється виборцями безпосередньо шляхом голосування за кандидатів, висунутих та зареєстрованих у порядку, передбаченому Законом.

Отже, неможливість установлення Комісією відомостей про участь Члека С.Л. у чергових виборах депутатів Шаргородської міської ради 25 жовтня 2015 року може свідчити про перешкоджання вільному здійсненню громадянами - членами відповідної територіальної громади свого виборчого права, за що передбачено відповідальність статтею 157 Кримінального кодексу України.

Згідно з частиною першою статті 101 Закону територіальна виборча комісія після офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів передає виборчу та іншу документацію до відповідної місцевої державної архівної установи.

За повідомленням архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації від 27 грудня 2019 року № 1200/48 низки документів Шаргородської міської виборчої комісії на зберіганні в цьому архівному відділі немає. Разом з тим, як вбачається з пояснень голови вказаної виборчої комісії Коров’янко Л.П., частини документів зазначена виборча комісія на сьогодні до архівної установи не здала, однак стосовно зданої зауважує, що під час передачі на зберігання виборчої та іншої документації до архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації в одній архівній книзі було прошито та пронумеровано 152 сторінки, а є тільки 62 сторінки.

Викладене може свідчити про незаконне знищення виборчої документації, за що статтею 158-2 Кримінального кодексу України встановлено кримінальну відповідальність.

За змістом статті 100 Закону та частини третьої статті 19 Кодексу особи, винні в порушенні законодавства про вибори, притягуються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом.

Таким чином, викладені в зазначеній постанові обставини, встановлені або підтверджені отриманими Комісією від Василькова Р.П., Шаргородської міської виборчої комісії, архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації та відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області документами, потребують перевірки правоохоронними органами.

Частиною четвертою статті 13 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" передбачено, що в разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні Комісії ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення Комісія приймає рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів та передає їм відповідні матеріали. Правоохоронний орган, якому передано вказані матеріали, повідомляє Комісію про результати розгляду звернення чи вжиті заходи в установлений законом строк.

Згідно з частиною першою статті 23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; припиняє виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності.

З огляду на вказане Комісія вважає за необхідне звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та у разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії документів та матеріалів, отриманих від Василькова Р.П., Шаргородської міської виборчої комісії, архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації та відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 61, частини першої статті 71, частини першої статті 141 Конституції України, частин першої, третьої статті 2, статті 5, пункту 1 частини першої, частини третьої статті 19, частин першої, третьої статті 20, частини шостої статті 22, статті 24, частин дев’ятнадцятої, двадцять першої статті 27, частини третьої, пункту 7 частини четвертої статті 29, статей 41, 83, 86, 89, 90, 100, 101 Закону України "Про місцеві вибори", частини третьої статті 19, частини третьої статті 32, частин першої, другої, четвертої статті 33, частини п’ятнадцятої статті 36, частини першої статті 37, пункту 1 частини першої статті 202, частини шостої статті 203, статті 205, частини третьої, пункту 8 частини четвертої статті 208 Кодексу, керуючись частиною другою статті 1, статтею 2, частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, статтями 16, 17, 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скасувати постанову Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області від 19 квітня 2019 року № 1 "Про припинення повноважень депутата та визнання обраним наступного за черговістю депутата політичної партії "Опозиційний блок".

2. Зобов’язати Шаргородську районну виборчу комісію Вінницької області розглянути питання щодо діяльності Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області в частині визнання обраним депутатом Шаргородської міської ради Шаргородського району Вінницької області Члека Сергія Леонідовича та поінформувати Центральну виборчу комісію про результати розгляду.

3. Зобов’язати Шаргородську районну виборчу комісію Вінницької області розглянути питання щодо дострокового припинення повноважень голови Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області Коров’янко Л.П. та поінформувати Центральну виборчу комісію про результати розгляду.

4. Звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії документів та матеріалів, отриманих від Василькова Р.П., Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області, архівного відділу Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області та відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області.

5. Копію цієї постанови надіслати Національній поліції України, Шаргородській районній виборчій комісії Вінницької області, Шаргородській міській виборчій комісії Шаргородського району Вінницької області, Шаргородській міській раді Вінницької області та Василькову Р.П.

6. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

О.ДІДЕНКО

Про окремі питання діяльності Шаргородської міської виборчої комісії Шаргородського району Вінницької області

Постанова; Центрвиборчком від 18.05.2020 № 89

Прийняття від 18.05.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v0089359-20

Законодавство України

станом на 22.08.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -