Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 18 травня 2020 року № 90 "Про окремі питання діяльності Київської обласної виборчої комісії ". Центрвиборчком України. 2020

Документ актуальний на 13.08.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 18 травня 2020 року № 90

Про окремі питання діяльності Київської обласної виборчої комісії 

До Центральної виборчої комісії 19 березня, 3 квітня та 12 травня 2020 року надійшли звернення Андреєвої Ірини Сергіївни, Митька Ігоря Валентиновича та Бабич Тетяни Євгеніївни щодо правомірності визнання обраними наступних за черговістю кандидатів у депутати Київської обласної ради, включених до виборчого списку місцевої організації партії після них.

Так, у зверненнях Андреєва І.С., Митько І.В. та Бабич Т.Є., які були включені до виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" на чергових виборах депутатів Київської обласної ради 25 жовтня 2015 року, зазначили, що під час заміщення депутатів Київської обласної ради, обраних від указаної місцевої організації політичної партії, повноваження яких були достроково припинені, обраними депутатами визнано кандидатів у депутати, розташованих після них у вказаному виборчому списку місцевої організації партії.

Крім того, Андреєва І.С. просила повідомити, чи подавалась від її імені (дівоче прізвище - Тіщенко) заява про виключення її із виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

За результатами розгляду звернення Андреєвої (Тіщенко) І.С. Комісією листом від 24 березня 2020 року № 21-30-843 їй було надано відповідь, а також листом № 21-30-844 того самого дня її звернення переслано за належністю до Київської обласної виборчої комісії для надання інформації про те, чи подавалось від її імені звернення стосовно виключення з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" та чи приймалися цією комісією рішення щодо вказаного питання. При цьому Центральна виборча комісія просила також надіслати їй засвідчені копії відповідних документів Київської обласної виборчої комісії.

26 березня та 14 квітня 2020 року до Комісії надійшли листи Київської обласної виборчої комісії від 25 березня 2020 року № 25/03/20-1 та від 13 квітня 2020 року № 13/04/20-1 і № 13/04/20-2 відповідно, в яких серед іншого йдеться про те, що до цієї виборчої комісії в березні 2020 року надійшла низка звернень кандидатів у депутати Київської обласної ради, включених до виборчого списку Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", щодо виключення їх з цього виборчого списку, у тому числі заяви Тіщенко Ірини Сергіївни від 30 листопада 2019 року, Митька Ігоря Валентиновича від 26 листопада 2019 року та Бабич Тетяни Євгеніївни від 27 листопада 2019 року.

У зв’язку з цим постановою Київської обласної виборчої комісії від 6 березня 2020 року № 31 "Про розгляд звернень" задоволено зазначені заяви та скасовано реєстрацію відповідних кандидатів у депутати Київської обласної ради, включених до вказаного виборчого списку, з виключенням їх із цього виборчого списку, зокрема Тіщенко І.С., Митька І.В. та Бабич Т.Є.

При цьому Київська обласна виборча комісія надіслала Центральній виборчій комісії копії заяв, що надходили до вказаної територіальної виборчої комісії від імені Тіщенко І.С., Митька І.В. та Бабич Т.Є.

Копії зазначених заяв було надіслано Митьку І.В., Андреєвій (Тіщенко) І.С. та Бабич Т.Є. з проханням невідкладно поінформувати Комісію, чи зверталися вони з відповідними документами до Київської обласної виборчої комісії, зокрема підтвердити чи спростувати написання та надсилання ними заяв, адресованих голові Київської обласної виборчої комісії І. Юхименку, від 26, 30 та 27 листопада 2019 року відповідно про виключення їх із виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Зміст зазначених заяв і відповідне прохання про підтвердження або спростування викладеної в них інформації було доведено до відома вказаних осіб також засобами телефонного зв’язку.

У відповідь Андреєва (Тіщенко) І.С. повідомила, що такої заяви до Київської обласної виборчої комісії вона не надсилала. Крім того, поінформувала, що 29 квітня 2016 року у зв’язку з реєстрацією шлюбу із громадянином Андреєвим Ю.І. вона змінила прізвище "Тіщенко" на "Андреєва", а "тому ніяк не могла написати заяву до Київської обласної виборчої комісії від імені Тіщенко Ірини Сергіївни", а також зауважила, що "у наданій мені для ознайомлення копії немає мого підпису. Приклад мого підпису є у ксерокопії паспорта та у цьому листі".

Разом з тим 7 травня 2020 року, після одержання зазначеного вище повідомлення Андреєвої (Тіщенко) І.С., до Центральної виборчої комісії через скриньку "Для звернень громадян" надійшло пояснення від імені Андреєвої І.С., датоване 30 квітня 2020 року, такого змісту: "За результатами розгляду листа Центральної виборчої комісії про надання пояснень повідомляю, що дійсно засобами поштового зв'язку в 2020 році звертався до Київської обласної виборчої комісії з відповідною заявою про виключення мене з виборчого списку кандидатів в депутати Київської обласної ради від Київської обласної організації "Політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина". У зв'язку із викладеним прошу взяти вказану інформацію до уваги та прошу залишити без розгляду всі скарги, що подані мною до Центральної виборчої комісії з приводу заміщення вибулих депутатів Київської обласної ради".

Під час телефонного спілкування Андреєва (Тіщенко) І.С. заперечила факт написання вказаного пояснення, датованого 30 квітня 2020 року, та надсилання його до Комісії за допомогою скриньки "Для звернень громадян".

Крім того, враховуючи, що адміністративна будівля і службові приміщення Комісії перебувають під охороною та захистом, який здійснюється підрозділом охорони (Служба комендатури) у складі озброєних військовослужбовців Управління державної охорони України, у тому числі за допомогою технічних засобів (камер відеоспостереження), було встановлено, що пояснення, датоване 30 квітня 2020 року, від імені Андреєвої (Тіщенко) І.С. було подане до Комісії сторонньою особою.

14 травня 2020 року до Комісії надійшла заява Бабич Т.Є., датована тим самим днем, в якій вона повідомила, що "я не зверталась до Київської обласної виборчої комісії з відповідною заявою від 27 листопада 2019 року про виключення мене із виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної ради, не писала вищевказану заяву та не надсилала її голові Київської обласної виборчої комісії І. Юхименку".

На момент розгляду цього питання Комісією Митько І.В. не надав інформації щодо підтвердження або спростування написання та надсилання ним заяви про виключення його із виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Відповідно до частини першої статті 16 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", якщо Комісії стане відомо про порушення законодавства України про вибори, виборчих прав громадян України з результатів проведених нею перевірок або із засобів масової інформації чи інших джерел, що не суперечать законодавству України, Комісія має право розглянути за власною ініціативою питання, що належать до її повноважень, та прийняти з цього приводу рішення в установленому цим Законом порядку.

Крім того, за змістом частини другої статті 1, пункту 3 частини першої статті 17, пунктів 1, 2 частини першої статті 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" на Центральну виборчу комісію покладено повноваження щодо контролю за діяльністю виборчих комісій, які утворюються для організації підготовки та проведення місцевих виборів, а також за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори на всій території України.

На виконання передбачених наведеними нормами законодавства повноважень Центральна виборча комісія з метою забезпечення та захисту виборчих прав громадян, вивчивши вказані вище та беручи до уваги інші наявні в неї документи, зазначає.

Порядок організації підготовки та проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року було врегульовано Законом України "Про місцеві вибори" (далі - Закон), який з 1 січня 2020 року у зв’язку з прийняттям Виборчого кодексу України (далі - Кодекс) визнано таким, що втратив чинність, крім положень щодо організації та проведення повторних, проміжних, додаткових виборів і заміщення депутатів, обраних у багатомандатному виборчому окрузі, повноваження яких достроково припинені, що діють до наступних чергових або позачергових виборів депутатів місцевих рад.

Згідно з частиною восьмою статті 86 Закону результатом виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі є визначення в порядку черговості кандидатів у депутати від місцевих організацій політичних партій осіб, обраних депутатами від місцевих організацій політичних партій у кількості депутатських мандатів, отриманих місцевими організаціями політичних партій.

Черговість кандидатів у депутати у виборчому списку від місцевої організації політичної партії, яка відповідно до частини другої вказаної статті Закону має право на участь у розподілі депутатських мандатів у цьому окрузі, визначається рішенням виборчої комісії Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної в місті (у містах, де утворені районні в місті ради) виборчої комісії на підставі протоколів про підсумки голосування в територіальному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів шляхом формування та затвердження виборчого списку місцевої організації політичної партії. У зазначеному виборчому списку місцевої організації політичної партії кандидати в депутати (крім кандидата в депутати, який не закріплений за територіальним виборчим округом) розташовуються в порядку зменшення відсотка голосів виборців, поданих за відповідну місцеву організацію політичної партії у територіальних виборчих округах, за якими були закріплені кандидати, від загальної кількості голосів виборців, поданих за всі місцеві організації політичних партій у відповідних територіальних виборчих округах. У разі якщо отримані відсотки є рівними у кількох кандидатів у депутати, вони розміщуються у виборчому списку в порядку зменшення кількості голосів виборців, поданих у територіальному виборчому окрузі за місцеву організацію партії та відповідного кандидата.

Порядок реєстрації обраних депутатів унормовано статтею 89 Закону.

За змістом частини другої статті 47 Закону територіальна виборча комісія скасовує рішення в частині реєстрації в багатомандатному виборчому окрузі окремого кандидата в депутати з виключенням його з виборчого списку в разі звернення кандидата в депутати в будь-який час після завершення виборчого процесу відповідних місцевих виборів.

Питання щодо порядку заміщення депутатів, обраних у багатомандатному виборчому окрузі, повноваження яких достроково припинені, унормовано положеннями частин першої, другої статті 90 Закону. 

Так, згідно з частиною першою статті 90 Закону в разі, якщо депутат, який обирався в багатомандатному виборчому окрузі, достроково припинив повноваження або його повноваження достроково припинені на підставах і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, за рішенням територіальної виборчої комісії обраним депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати від місцевої організації політичної партії. Якщо черговість для отримання депутатського мандата вичерпана, депутатський мандат залишається вакантним до проведення чергових або позачергових виборів.

За підсумками голосування та результатами виборів депутатів Київської обласної ради 25 жовтня 2015 року, надісланими до Комісії Київською обласною виборчою комісією за формою № 4 (додаток 4 до Порядку надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів, затвердженого постановою Комісії від 9 вересня 2015 року № 239 (далі - Порядок), Київська обласна організація політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" отримала 16 депутатських мандатів.

Відповідно до повідомлення Київської обласної виборчої комісії про черговість кандидатів у депутати Київської обласної ради, включених до виборчого списку Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", яка за результатами чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів, за формою № 5 (додаток 5 до Порядку) рішенням територіальної виборчої комісії такий розподіл здійснювався між 84 кандидатами.

Постановою Київської обласної виборчої комісії від 7 листопада 2015 року № 87 "Про реєстрацію депутатів Київської обласної ради" депутатами Київської обласної ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" зареєстровано 16 осіб, зокрема, Старикову Ганну Віталіївну, Сіренка Михайла Миколайовича, Волинця Олександра Леонідовича, Тищенка Григорія Дмитровича, Будюка Сергія Миколайовича, Дворника Миколу Григоровича, Гринчука Віктора Васильовича, Кудлая Івана Миколайовича, Швидкого Миколу Андрійовича, Нігруцу Олександра Петровича, Світовенка Віктора Вікторовича, Ерікяна Давіда Мартіковича, Хахуліна Владислава Костянтиновича, Бойко Галину Миколаївну, Кищука Олега Євгеновича, Сімановського Олександра Володимировича.

За інформацією Київської обласної виборчої комісії, відповідно до Рішення Політичної ради партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" від 3 березня 2020 року № 06-11-113 "Про відкликання за народною ініціативою депутатів Київської обласної ради, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року шляхом висування від місцевої організації Політичної ради партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" вказана політична партія вирішила відкликати за народною ініціативою депутатів Київської обласної ради Гринчука В.В., Хахуліна В.К., Дворника М.Г., Ерікяна Д.М., Нігруцу О.П., Тищенка Г.Д., Будюка С.М. та Волинця О.Л.

Розглянувши зазначене рішення Політичної ради партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Київська обласна виборча комісія постановами від 6 березня 2020 року № 32 - 47 визнала обраними та зареєструвала депутатами Київської обласної ради VII скликання наступних за черговістю кандидатів у депутати від Київської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Овдієнко Маріанну Олександрівну, Гребіня Сергія Миколайовича, Сотнікова Олега Леонідовича, Гарбар Богдану Антонівну, Шаравару Віталія Васильовича, Кириченка Ігоря Валерійовича, Колодія Олександра Миколайовича, Дзюбу Олександра Миколайовича.

Разом з тим згідно з пунктом 1 постанови Київської обласної виборчої комісії від 6 березня 2020 року № 31 "Про розгляд звернень" скасовано реєстрацію 23 кандидатів у депутати Київської обласної ради та виключено їх із виборчого списку кандидатів у депутати цієї ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", у тому числі Тіщенко І.С., Митька І.В. та Бабич Т.Є., на підставі, як зазначено в цій постанові, поданих ними заяв.

Водночас у відповідь на звернення Комісії Андреєва (Тіщенко) І.С. заперечила факт надсилання такої заяви до Київської обласної виборчої комісії, а також належність їй підпису на вказаній заяві. Зазначене, факт зміни нею прізвища в період після проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року та датою написання заяви, а також обставини подання 7 травня 2020 року до Комісії пояснення від імені Андреєвої (Тіщенко) І.С., датованого 30 квітня 2020 року, та його зміст спростовують, що авторство заяви до Київської обласної виборчої комісії про виключення її з виборчого списку кандидатів у депутати цієї ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" та вказаного пояснення належить Андреєвій (Тіщенко) І.С.

Бабич Т.Є. також спростувала факт написання та надсилання нею заяви до Київської обласної виборчої комісії про виключення її з виборчого списку кандидатів у депутати цієї ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

У свою чергу Митько І.В звернувся до Комісії щодо підстав ненабуття ним статусу депутата Київської обласної ради, однак інформації щодо підтвердження або спростування написання та надсилання ним заяви про виключення його з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної ради від Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Комісії не надав.

Враховуючи викладене, Центральна виборча комісія наголошує, що вибори в Україні є основною формою народного волевиявлення, способом безпосереднього здійснення влади Українським народом, а виборчі права громадян України - це гарантовані Конституцією України та законами України їхні права на участь у виборах, які проводяться в Україні в обсязі і порядку, передбачених виборчим законодавством (стаття 1, частини перша, четверта статті  6 Кодексу).

Частиною першою статті 38, статтею 64 Основного Закону України встановлено, що громадяни мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Визначене частиною першою статті 38 Конституції України право громадян України, зокрема, бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування за своїм змістом, як установлено Рішенням Конституційного Суду України від 4 грудня 2001 року № 16-рп/2001, "по суті є правом" і "право бути обраним не тотожне праву мати відповідний представницький мандат, яке набуває громадянин, обраний за результатами голосування на виборах: саме він має право отримати мандат або відмовитися від нього". Відповідно до частини першої статті 24 Конституції України в цьому праві, як і в інших конституційних правах і свободах, громадяни є рівними.

Такі самі положення закріплено статтями 6 та 9 Закону, якими визначено право бути обраним та встановлено, що ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у виборах.

Тобто підставою виключення особи з виборчого списку кандидатів у депутати місцевої ради може стати заява як результат її волевиявлення, написана нею особисто, а не третіми особами.

Згідно з частинами першою, третьою статті 20, частиною першою статті 25 Закону, частинами першою, четвертою, восьмою статті 33, частиною першою статті 206 Кодексу постійно діючими колегіальними органами, що в межах своїх повноважень та в порядку, передбачених законами України, забезпечують організацію та проведення місцевих виборів, є територіальні виборчі комісії.

За змістом статті 25 Закону та статті 206 Кодексу повноваження територіальних виборчих комісій визначено законами України.

Частиною третьою статті 19 Закону, частиною третьою статті 32 Кодексу встановлено, що виборчі комісії зобов’язані діяти відповідно до Конституції України та законів України.

Частиною першою статті 19 Закону, частиною другою статті 33, частиною першою статті 202 Кодексу передбачено, що Центральна виборча комісія є виборчою комісією вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 24 Закону, пункту 5 частини першої статті 205 Кодексу Центральна виборча комісія може з власної ініціативи в разі прийняття територіальною виборчою комісією незаконного рішення або її бездіяльності скасувати таке рішення та/або прийняти відповідне рішення.

Рішення територіальної виборчої комісії, що суперечить законодавству України або прийняте з перевищенням її повноважень, може бути скасовано виборчою комісією вищого рівня або судом (частина дев’ятнадцята статті 27 Закону, частина п’ятнадцята статті 36 Кодексу).

З огляду на викладене Центральна виборча комісія з метою недопущення порушення виборчих прав громадян України вважає за необхідне скасувати постанову Київської обласної виборчої комісії від 6 березня 2020 року № 31 "Про розгляд звернень" у частині скасування реєстрації Андреєвої (Тіщенко) І.С. та Бабич Т.Є. кандидатами в депутати Київської обласної ради та виключення їх з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Разом з тим інформація, викладена у зверненні Митька І.В., на сьогодні не може слугувати достатньою підставою для прийняття Комісією рішення про скасування постанови Київської обласної виборчої комісії від 6 березня 2020 року № 31 "Про розгляд звернень" у частині скасування реєстрації Митька І.В. кандидатом у депутати Київської обласної ради та виключення його з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" у зв’язку з відсутністю підтвердження Митьком І.В. факту неподання ним до Київської обласної виборчої комісії відповідної заяви про виключення з виборчого списку.

При цьому Комісія зазначає, що відповідно до частини другої статті 2 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" Комісія повинна будувати свою діяльність на принципах верховенства права, законності, незалежності, об’єктивності, компетентності, професійності, колегіальності розгляду і вирішення питань, обґрунтованості прийнятих рішень, відкритості і публічності. Згідно з частинами першою, третьою статті 12 указаного Закону за результатами розгляду та обговорення на засіданні Комісії питання порядку денного Комісія ухвалює рішення у формі постанови. Постанова Комісії повинна містити, зокрема, встановлені факти та підстави для ухвалення рішення Комісії, а також акти законодавства України, за наявності  - рішення судових органів, якими керувалася Комісія під час прийняття рішення.

За змістом статті 100 Закону та частини третьої статті 19 Кодексу особи, винні в порушенні законодавства про вибори, притягуються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом.

Так, написання заяв від імені  Андреєвої (Тіщенко) І.С. та Бабич Т.Є. про виключення особи з виборчого списку кандидатів у депутати третіми особами може свідчити про перешкоджання вільному здійсненню громадянами України свого виборчого права, за що статтею 157 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність.

Водночас наведені в цій постанові обставини можуть свідчити про ймовірну підробку документів, зокрема заяв Андреєвої (Тіщенко) І.С. та Бабич Т.Є. про виключення їх з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", а також пояснення, датованого 30 квітня 2020 року, поданого до Комісії від імені Андреєвої (Тіщенко) І.С., що відповідно до частини другої статті 158 Кримінального кодексу України є кримінальним правопорушенням.

Отже, виявлені Комісією факти потребують перевірки та надання відповідної правової оцінки правоохоронними органами.

Крім того, враховуючи наявність у Комісії звернення Митька І.В., у якому він зазначає про те, що у зв’язку із відкликанням за народною ініціативою депутатів Київської обласної ради, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року шляхом висування від місцевої організації партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", він мав "набути статус депутата Київської обласної ради", однак не набув його та непоінформований про законність підстав такого ненабуття, ця інформація та факт написання ним заяви про виключення з указаного виборчого списку і подання її до Київської обласної виборчої комісії також потребують перевірки правоохоронними органами.

Частиною четвертою статті 13 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" передбачено, що в разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні Комісії ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення Комісія приймає рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів та передає їм відповідні матеріали. Правоохоронний орган, якому передано вказані матеріали, повідомляє Комісію про результати розгляду звернення чи вжиті заходи в установлений законом строк.

Згідно з частиною першою статті 23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; припиняє виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності.

За таких обставин Комісія вважає за необхідне звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки зазначених у цій постанові фактів та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії документів та матеріалів, отриманих від Андреєвої (Тіщенко) І.С., Митька І.В., Бабич Т.Є. та Київської обласної виборчої комісії.

Враховуючи викладене, відповідно до пункту 1 частини першої, частини третьої статті 19, частин першої, третьої статті 20, статей 24, 25, частини дев’ятнадцятої статті 27, статей 86, 90 Закону України "Про місцеві вибори", частини третьої статті 32, частин першої, другої, четвертої, восьмої статті 33, частини п’ятнадцятої статті 36, статей 205, 206 Виборчого кодексу України, керуючись статтею 1, частиною першою статті 2, частиною другою статті 3, статтями 11 - 13, 16, 17, 21 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скасувати постанову Київської обласної виборчої комісії від 6 березня 2020 року № 31 "Про розгляд звернень" у частині скасування реєстрації Андреєвої (Тіщенко) Ірини Сергіївни та Бабич Тетяни Євгеніївни кандидатами в депутати Київської обласної ради та виключення їх з виборчого списку кандидатів у депутати Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

2. Звернутись до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передати їй копії документів та матеріалів, отриманих від Андреєвої (Тіщенко) І.С., Бабич Т.Є., Митька І.В. та Київської обласної виборчої комісії.

3. Копію цієї постанови надіслати Київській обласній виборчій комісії, Національній поліції України, Андреєвій (Тіщенко) І.С., Бабич Т.Є., Митьку І.В.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова

Центральної виборчої комісії

О.ДІДЕНКО

Про окремі питання діяльності Київської обласної виборчої комісії

Постанова; Центрвиборчком від 18.05.2020 № 90

Прийняття від 18.05.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v0090359-20

Законодавство України

станом на 01.09.2023

поточна редакція

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Центрвиборчком України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 3 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Центральної виборчої комісії". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 2 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 12 січня 2023 року № 1 "Про скаргу Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 15 грудня 2022 року за № 21-34-3806". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 4 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 159 (Сумська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 6 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 19 січня 2023 року № 5 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 9 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 8 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 1 лютого 2023 року № 7 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 186 (Херсонська область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 10 "Про питання визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 11 "Про заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Тригуба В.В., включеного до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 10 лютого 2023 року № 12 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 14 "Про питання визнання обраними народними депутатами України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 2 березня 2023 року № 13 "Про розгляд питання призначення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 40 (Дніпропетровська область) та № 47 (Донецька область)". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 15 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 9 березня 2023 року № 16 "Про організацію роботи з нагляду за реалізацією проєкту міжнародної технічної допомоги "Стійкі інституції, суспільство та вибори"(RISE) та визначення його координатора". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 18 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 27 березня 2023 року № 17 "Про визнання Никорак І.П. обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 29 березня 2023 року № 19 "Про реєстрацію народного депутата України Никорак І.П., обраної на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі". Центрвиборчком України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 10 квітня 2023 року № 22 "Про внесення змін до Антикорупційної програми Центральної виборчої комісії на 2021-2023 роки". Центрвиборчком України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -