Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Розділ XXI

Інформація актуальна на 02.07.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

Твори мистецтва, предмети колекціонування та антикваріат

Група 97

Твори мистецтва, предмети колекціонування та антикваріат

Особливість застосування Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності

Якщо в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД), складеній на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу, виявлено неточності перекладу з офіційної мови оригіналу українською мовою назв позицій, підпозицій, а також текстів приміток до розділів, груп, позицій, підпозицій та додаткових приміток, то за основу приймаються тексти офіційних видань Гармонізованої системи опису та кодування товарів і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу.

Основні правила інтерпретації УКТ ЗЕД

Класифікація товарів в УКТ ЗЕД здійснюється за такими правилами:

1.

Назви розділів, груп і підгруп наводяться лише для зручності користування УКТ ЗЕД; для юридичних цілей класифікація товарів в УКТ ЗЕД здійснюється виходячи з назв товарних позицій і відповідних приміток до розділів чи груп і, якщо цими назвами не передбачено іншого, відповідно до таких правил:

2. (a) будь-яке посилання в назві товарної позиції на будь-який виріб стосується також некомплектного чи незавершеного виробу за умови, що він має основну властивість комплектного чи завершеного виробу. Це правило стосується також комплектного чи завершеного виробу (або такого, що класифікується як комплектний чи завершений згідно з цим правилом), незібраного чи розібраного;

(b) будь-яке посилання в назві товарної позиції на будь-який матеріал чи речовину стосується також сумішей або сполук цього матеріалу чи речовини з іншими матеріалами чи речовинами. Будь-яке посилання на товар з певного матеріалу чи речовини розглядається як посилання на товар, що повністю або частково складається з цього матеріалу чи речовини.

Класифікація товару, що складається більше ніж з одного матеріалу чи речовини, здійснюється відповідно до вимог правила 3.

3. У разі якщо згідно з правилом 2 (b) або з будь-яких інших причин товар на перший погляд (prіma facіe) можна віднести до двох чи більше товарних позицій, його класифікація здійснюється таким чином:

(a) перевага надається тій товарній позиції, в якій товар описується конкретніше порівняно з товарними позиціями, де дається більш загальний його опис. Проте в разі коли кожна з двох або більше товарних позицій стосується лише частини матеріалів чи речовин, що входять до складу суміші чи багатокомпонентного товару, або лише частини товарів, що надходять у продаж у наборі для роздрібної торгівлі, такі товарні позиції вважаються рівнозначними щодо цього товару, навіть якщо в одній з них подається повніший або точніший опис цього товару;

(b) суміші, багатокомпонентні товари, які складаються з різних матеріалів або вироблені з різних компонентів, товари, що надходять у продаж у наборах для роздрібної торгівлі, класифікація яких не може здійснюватися згідно з правилом 3 (a), повинні класифікуватися за тим матеріалом чи компонентом, який визначає основні властивості цих товарів, за умови, що цей критерій можна застосувати;

(c) товар, класифікацію якого не можна здійснити відповідно до правила 3 (a) або 3 (b), повинен класифікуватися в товарній позиції з найбільшим порядковим номером серед номерів товарних позицій, що розглядаються.

4. Товар, який не може бути класифікований згідно з вищезазначеними правилами, класифікується в товарній позиції, яка відповідає товарам, що найбільше подібні до тих, що розглядаються.

5. На додаток до наведеного до зазначених нижче товарів застосовуються такі правила:

(a) футляри для фотоапаратів, музичних інструментів, зброї, креслярського приладдя, прикрас та подібні вироби, які мають спеціальну форму і призначені для зберігання відповідних виробів або набору виробів, придатні для тривалого використання разом з виробами, для яких вони призначені, класифікуються разом з упакованими в них виробами.

Це правило не поширюється на тару (упаковку), що становить разом з виробом одне ціле і надає останньому істотно іншої властивості;

(b) відповідно до правила 5 (a) тару (упаковку) разом з товарами, які в ній містяться, слід класифікувати разом з цими товарами, якщо вона належить до такого типу тари (упаковки), яка зазвичай використовується для упакування цих товарів. Це положення є необов’язковим, якщо ця тара (упаковка) придатна для повторного використання.

6. Для юридичних цілей класифікація товарів у товарних підпозиціях, товарних категоріях і товарних підкатегоріях здійснюється відповідно до назви останніх, а також приміток, які їх стосуються, з урахуванням певних застережень (mutatіs mutandіs), положень вищезазначених правил за умови, що порівнювати можна лише назви одного рівня деталізації. Для цілей цього правила також можуть застосовуватися відповідні примітки до розділів і груп, якщо в контексті не зазначено інше.

Особливості застосування специфічних і комбінованих ставок ввізного мита

При нарахуванні сум ввізного мита, що стягуються за специфічними ставками, встановленими в грошовому розмірі за кілограм маси товару, або комбінованими ставками із специфічною складовою в грошовому розмірі за кілограм маси товару, як розрахункова база використовується маса товару з урахуванням первинної тари (упаковки) цього товару, яка невіддільна від товару до його споживання і в якій товар подається для роздрібного продажу.

Одиниці виміру та обліку

Основною одиницею виміру та обліку (далі - ОВО) кількості товарів у Митному тарифі України є одиниця маси - кілограм (кг). У разі потреби для цілей тарифного регулювання, нетарифного регулювання (ліцензування, квотування тощо), збору та оброблення статистичних даних застосовуються додаткові ОВО.

У шостій графі Митного тарифу України наведено додаткові ОВО; знак "-" означає, що додаткової ОВО немає, тобто використовується основна ОВО - кілограм.

У таблиці, наведеній нижче, визначено перелік ОВО, які використовуються в Митному тарифі України.

Умовне позначення

Назва

Основна одиниця виміру та обліку кількості товарів

кг

кілограм

Додаткові ОВО кількості товарів

вантажпідйом.

метрич. т

вантажопідйомність у метричних тоннах

г

грам

г поділ. ізотоп

грам подільних ізотопів

кар

карат метричний (= 200 мг)

м-2

квадратний метр

кг N

кілограм азоту

кг KOH

кілограм гідроокису калію

кг NaOH

кілограм гідроокису натрію

кг K2O

кілограм оксиду калію

кг H2O2

кілограм пероксиду водню

кг P2O5

кілограм п’ятиокису фосфору

кг мет. ам.

кілограм метиламіну

кг сух. 90 % реч

кілограм сухої на 90 % речовини

кг U

кілограм урану

м-3

кубічний метр

л

літр

л 100 % спирт

літр чистого (100 %) спирту

м

метр

пар

пара (2 шт.)

100 шт

сто штук

тис. м-3

тисяча кубічних метрів

тис. л

тисяча літрів

тис. шт

тисяча штук

тис. кВт·год

тисяча кіловат-годин

шт

штука

-

немає додаткових одиниць

Перелік скорочень та символів

УКТ ЗЕД

Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності

ГС

Гармонізована система опису та кодування товарів

ASTM

Amerіcan Socіety for Testіng Materіals (Американське об’єднання випробувань матеріалів)

INN

Internatіonal non-proprіetary name (Міжнародна непатентована назва)

INNM

Internatіonal non-proprіetary name Modіfіed (Міжнародна модифікована непатентована назва)

ISO

Internatіonal on standartіzatіon organіzatіon (Міжнародна організація по стандартизації)

Бк

беккерель

В

вольт

Вт

ват

Гц

герц

кВ·А

кіловольт-ампер

квар

кіловольт-ампер реактивний (кіловар)

кВт

кіловат

А

ампер

кВ

кіловольт

МВт

мегават

Тл

тесла

т

тонна

кг

кілограм

г

грам

м

метр

см

сантиметр

см-2

квадратний сантиметр

см-3

кубічний сантиметр

мм

міліметр

мкм

мікрометр

Н

ньютон

мН

міліньютон

кН

кілоньютон

кПа

кілопаскаль

мас.%

відсоток вмісту за масою

об.%

відсоток вмісту за об’ємом

М-

мета-

О-

орто-

П-

пара-

К

кельвін

°C

градус Цельсія

бар

бар (= 10-5 Па)

Кбіт

кілобіт (1024 біт)

Мбіт

мегабіт (1048576 біт)

%

відсоток

<< | >>
Законодавчий акт: МИТНИЙ ТАРИФ УКРАЇНИ (Групи 01-49). Верховна Рада України. 2020

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Розділ XXI

- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -