Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття XXII

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Консультації та врегулювання суперечок

1. Положення Домовленості про правила і процедури врегулювання суперечок ( 981_019 ) згідно з Угодою СОТ ( 995_342 ) (надалі - Домовленість про врегулювання суперечок) повинні застосовуватися, за винятком випадків, наведених нижче.

2.

Якщо будь-яка Сторона вважає, що будь-яка перевага, одержана нею, прямо або опосередковано, згідно з цією Угодою, зводиться нанівець або ушкоджується , або вважає, що досягненню цілей цієї Угоди перешкоджає невиконання іншою Стороною або Сторонами зобов'язань згідно з цією Угодою, або застосуванню іншою Стороною або Сторонами будь-якого заходу, незалежно від того, чи суперечить такий захід положенням цієї Угоди, вона має право з метою досягнення взаємно задовільного вирішення цього питання, викласти у письмовій формі представлення або пропозиції Стороні або Сторонам, яких, на її думку, це стосується. Повідомлення про таку дію повинно без зволікань бути направлено до Органу врегулювання суперечок (надалі - ДСБ), утвореного відповідно до Домовленості про врегулювання суперечок ( 981_019 ), як визначено нижче. Будь-яка Сторона, до якої надійшло подібне звернення, повинна доброзичливо розглянути надані представлення або пропозиції.

3. ДСБ повинен бути наділений повноваженнями для створення груп експертів для розгляду суперечки, затвердження звітів групи експертів та Апеляційного Органу, надання рекомендацій або винесення рішень щодо суперечок, забезпечення нагляду за виконанням рішень та рекомендацій, а також надавати дозвіл на припинення поступок та інших зобов'язань за цією Угодою або надання консультації щодо засобів захисту прав у випадках, коли відміна заходів, що суперечать нормам цієї Угоди, є неможливою, за умови, що виключно Члени СОТ, які є Сторонами цієї Угоди, повинні брати участь у прийнятті рішень та інших діях ДСБ стосовно суперечок за цією Угодою.

4.

Група експертів повинна мати наступні повноваження, якщо сторони суперечки не погодились про інше протягом 20 днів з моменту створення групи:

"Вивчати у світлі відповідних положень цієї Угоди, а також (назва будь-якої іншої Угоди, на яку посилаються сторони суперечки), справу, яку було подано до ДСБ (назва сторони, яка подала справу) у документі ... та робити такі висновки, які допоможуть ДСБ у виробленні рекомендацій або у винесенні рішень, які передбачені цією Угодою".

У випадку виникнення суперечки, у якій положення цієї Угоди та однієї або більше з інших Угод, визначених у Додатку I до Домовленості про врегулювання суперечок ( 981_019 ), застосовуються однією зі сторін суперечки, параграф 3 повинен застосовуватися лише по відношенню до тих частин звіту групи експертів, який стосується тлумачення та застосування цієї Угоди.

5. Групи експертів, які створені ДСБ з метою розгляду суперечок за цією Угодою, повинні мати у складі осіб, кваліфікованих у сфері державних закупівель.

6. Повинні бути застосовані максимальні зусилля для прискорення процедур розгляду наскільки це можливо. Незважаючи на положення параграфів 8 та 9 Статті 12 Домовленості про врегулювання суперечок ( 981_019 ), група експертів повинна намагатися забезпечити надання її остаточного звіту сторонам суперечки не пізніше, ніж через чотири місяці, а у випадку затримки не пізніше, ніж через сім місяців, рахуючи від дати, коли були погоджені склад і повноваження даної групи експертів. Відповідно, повинні бути застосовані максимальні зусилля для зменшення строків, передбачених у параграфі 1 Статті 20 та параграфі 4 Статті 21 Домовленості про врегулювання суперечок, до двох місяців. Крім того, незважаючи на положення параграфа 5 Статті 21 Домовленості про врегулювання суперечок, група експертів повинна намагатися виносити рішення у випадку виникнення неузгодженості стосовно наявності або відповідності охопленій Угоді заходів, вжитих з метою виконання рекомендацій та рішень, протягом 60 днів.

7. Незважаючи на положення параграфа 2 Статті 22 Домовленості про врегулювання суперечок ( 981_019 ), будь-яка суперечка, яка виникає за будь-якою Угодою, визначеною у Додатку I до Домовленості про врегулювання суперечок, іншою ніж цією Угодою, не повинна мати своїм результатом припинення поступок або інших зобов'язань за цією Угодою, а також будь-яка суперечка, який виникає за цією Угодою, не повинна мати своїм результатом припинення поступок або інших зобов'язань за будь-якими іншими Угодами, визначеними у зазначеному Додатку I.

<< | >>
Законодавчий акт: Угода про державні закупівлі "{ Про приєднання до Угоди див. Закон N 1029-VIII ( 1029-19 ) від 16.03.2016 }" { Зміни до Угоди див. в Протоколі ( 981_055 ) від 30.03.2012 }. Світова організація торгівлі (СОТ). 1994

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття XXII

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -