Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 

НАКАЗ від 23.01.2023 № 36 "Про затвердження Змін до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України". Мінфін України. 2023

Документ актуальний на 02.03.2023
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.01.2023  № 36

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 лютого 2023 р.

за № 315/39371

Про затвердження Змін до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України

Відповідно до статті 44 Бюджетного кодексу України та підпункту 5 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01 лютого 2002 року за № 86/6374 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2004 року № 386), що додаються.

2. Департаменту державного бюджету в установленому порядку забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього наказу.

3. Цей наказ набирає чинності з 01 березня 2023 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Міністра фінансів України відповідно до розподілу обов’язків.

Міністр

С. Марченко

ПОГОДЖЕНО:

Заступник

Міністра цифрової трансформації України

Голова Державної казначейської служби України

О.

Борняков

Т. Слюз


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

фінансів України

23 січня 2023 року № 36

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 лютого 2023 р.

за № 315/39371

ЗМІНИ

до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01 лютого 2002 року за № 86/6374 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2004 року № 386)

1. Доповнити главу 1 цієї Інструкції новим пунктом такого змісту:

«1.7. Складання розпису та унесення змін до нього здійснюються із застосуванням системи електронного документообігу, системи електронної взаємодії органів виконавчої влади (далі - СЕВ ОВВ) у відповідності до вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги» та автоматизованої системи ведення державного бюджету.

Під час складання розпису та внесення змін до нього паперовий документообіг застосовується у разі:

відсутності системи електронного документообігу, інтегрованої до СЕВ ОВВ, або спеціального вебмодуля системи взаємодії;

якщо документи, які застосовуються під час складання розпису чи внесення змін до нього, містять інформацію з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Обмін інформацією між Міністерством фінансів України та Державною казначейською службою України здійснюється відповідно до формату та регламенту обміну інформацією між Мінфіном та Державною казначейською службою України.».

2. У главі 2 цієї Інструкції:

1) у пункті 2.2 слова «Міністерства фінансів України (далі - Мінфін)» замінити словом «Мінфіну»;

2) у пункті 2.5:

в абзаці другому слова «разом із лімітними довідками про бюджетні асигнування та кредитування (далі - лімітна довідка) надають їх» замінити словами «надають лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування (далі - лімітна довідка)», слово «отримані» виключити та слова «усі лімітні довідки» замінити словами «лімітні довідки, узагальнені лімітні довідки та методичні вказівки Мінфіну»;

в абзаці третьому:

у першому реченні слово «відповідними» виключити та після слів «лімітних довідок» доповнити словами «та методичним вказівкам Мінфіну»;

доповнити цей абзац новим реченням такого змісту: «За бюджетними програмами в частині міжбюджетних трансфертів структурні підрозділи Мінфіну складають помісячний розподіл міжбюджетних трансфертів, які надаються з Державного бюджету України місцевим бюджетам, за кодами бюджетів за відповідними місцевими бюджетами, крім міжбюджетних трансфертів, розподіл яких здійснюється відповідно до окремого рішення відповідного органу, за формою згідно з додатком 16 до цієї Інструкції.»;

в абзаці четвертому слова «у двох примірниках» виключити;

3) пункт 2.6 викласти в такій редакції:

«2.6. Затверджений розпис передається в електронній формі разом із супровідним листом Державній казначейській службі України, Рахунковій палаті та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з подальшим інформуванням про внесені до нього зміни, зумовлені внесенням змін до закону про Державний бюджет України.»;

4) у пункті 2.7 слова «Міністерство фінансів України надає Державній казначейській службі України на паперових та електронних носіях» замінити словами «Державній казначейській службі України передається в електронній формі разом із супровідним листом» та слова «, крім міжбюджетних трансфертів, розподіл яких здійснюється відповідно до окремого рішення відповідного органу» виключити;

5) у пункті 2.8 слова «після затвердження розпису доводить» замінити словами «після отримання від Мінфіну затвердженого розпису доводить у порядку, встановленому Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24 грудня 2012 року № 1407, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 січня 2013 року за № 130/22662».

3. У главі 3 цієї Інструкції:

1) в абзаці сьомому пункту 3.1 цифри «3.9» замінити цифрами «3.11»;

2) пункти 3.3 та 3.4 замінити пунктами 3.3-3.6 такого змісту:

«3.3. Головний розпорядник подає до Мінфіну пропозиції щодо змін до розпису за формами згідно з відповідними додатками до цієї Інструкції шляхом заповнення показників, які стосуються цих змін.

Пропозиції щодо змін до розпису в електронній формі подаються з розширенням RTF, DOC(X), XLS(X), PDF (з текстовим змістом, нескановане зображення).

3.4. Разом з пропозиціями щодо змін до розпису головний розпорядник подає до Мінфіну потрібну для здійснення Мінфіном аналізу пропозицій інформацію, яка містить, зокрема:

обґрунтування необхідності змін до розпису, в тому числі з урахуванням результатів моніторингу виконання бюджетних програм, який здійснюється головними розпорядниками відповідно до Порядку здійснення оцінки ефективності бюджетних програм головними розпорядниками коштів державного бюджету, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19 травня 2020 року № 223, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09 липня 2020 року за № 646/34929;

розрахунки показників, включених до пропозицій щодо змін до розпису, із зазначенням факторів, що на них впливають;

інформацію про виділені бюджетні асигнування за відповідними бюджетними програмами;

інформацію про вплив змін, що пропонуються, на напрями використання бюджетних коштів та результативні показники, передбачені паспортом бюджетної програми.

3.5. Головний розпорядник забезпечує повноту і достовірність даних, що містяться у поданих до Мінфіну пропозиціях щодо змін до розпису та інформації, що подається разом з ними.

У разі подання головним розпорядником пропозицій щодо змін до розпису, складених з порушенням вимог цієї Інструкції, Мінфін повідомляє відповідному головному розпоряднику про необхідність доопрацювання таких пропозицій. Доопрацьовані пропозиції щодо змін до розпису головний розпорядник подає до Мінфіну у порядку, визначеному пунктом 3.3 цієї глави.

3.6. Відповідний структурний підрозділ Мінфіну з урахуванням поданих головним розпорядником пропозицій щодо змін до розпису складає довідку про внесення змін до розпису і подає її на погодження та затвердження відповідно до пункту 3.9 цієї глави.

Довідки про внесення змін до розпису, що містять інформацію з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом, складаються у встановленому законодавством порядку та передаються Державній казначейській службі України після затвердження Міністром фінансів України або особою, яка виконує його обов’язки, в паперовій формі.

У разі внесення змін до розпису у частині міжбюджетних трансфертів відповідний структурний підрозділ Мінфіну складає зміни до розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з Державного бюджету України місцевим бюджетам, за відповідними місцевими бюджетами за формою згідно з додатком 17 до цієї Інструкції.».

У зв’язку з цим пункти 3.5-3.9 вважати відповідно пунктами 3.7-3.11;

3) в абзаці третьому пункту 3.7 цифри «3.9» замінити цифрами «3.11»;

4) пункт 3.8 викласти в такій редакції:

«3.8. Департамент державного бюджету Мінфіну після затвердження довідки про внесення змін до розпису за винятком довідок, які містять інформацію з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом, формує реєстр за формою, наведеною в додатку 8 до цієї Інструкції.

Довідки про внесення змін до розпису разом із реєстром довідок про зміни до розпису Державного бюджету України та супровідним листом передаються Державній казначейській службі України. Одночасно Державній казначейській службі України передається перелік нових бюджетних програм (у разі визначення нових бюджетних програм).

За п’ять робочих днів до закінчення місяця (звітного періоду) зміни до розпису не вносяться, за винятком випадків, коли зміни вносяться за наявності доручення Міністра фінансів України або заступника Міністра фінансів України відповідно до розподілу обов’язків.

Департамент державного бюджету Мінфіну та Державна казначейська служба України забезпечують звірку змін до розпису за відповідний період (тиждень, місяць) в останній робочий день тижня та останній робочий день кожного місяця.

У разі внесення змін до розпису в частині міжбюджетних трансфертів та/або до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з Державного бюджету України місцевим бюджетам, за кодами бюджетів за відповідними місцевими бюджетами, відповідний структурний підрозділ Мінфіну складає та передає Державній казначейській службі України зміни до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з Державного бюджету України місцевим бюджетам, за відповідними місцевими бюджетами, за формою згідно з додатком 17 до цієї Інструкції.»;

5) у пункті 3.9:

в абзаці другому слово «підписуються» замінити словом «погоджуються» та слово «візуються» замінити словом «та»;

в абзаці третьому слово «підписуються» замінити словом «погоджуються», слова «та візуються» виключити та після слів «в межах компетенції або особою, яка виконує його обов’язки,» доповнити словом «та»;

в абзаці четвертому слово «підписуються» замінити словом «погоджуються» та слово «візуються» замінити словом «погоджуються»;

в абзацах п’ятому та шостому слово «підписуються» замінити словом «погоджуються»;

в абзаці восьмому слово «датою;» замінити словом «датою.»;

абзац дев’ятий виключити.

У зв’язку з цим абзаци десятий, одинадцятий вважати відповідно абзацами дев’ятим, десятим;

абзац дев’ятий викласти в такій редакції:

«У випадку анулювання довідки про внесення змін до розпису відповідний структурний підрозділ Мінфіну у дводенний строк після отримання довідки від Державної казначейської служби України готує доповідну записку на ім’я Міністра фінансів України, першого заступника Міністра фінансів України або заступника Міністра фінансів України, який затверджував довідку, і погоджує її в Департаменті державного бюджету Мінфіну. Після погодження Міністром фінансів України, першим заступником Міністра фінансів України або заступником Міністра фінансів України доповідна записка передається до Департаменту державного бюджету Мінфіну та Державної казначейської служби України.»;

6) у пункті 3.10:

в абзаці першому слова «надсилає їх копії» замінити словами «надсилає їх у порядку, встановленому Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24 грудня 2012 року № 1407, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 січня 2013 року за № 130/22662»;

в абзаці другому:

після слів «Державній казначейській службі України» доповнити словами «у порядку, встановленому Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24 грудня 2012 року № 1407, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 січня 2013 року за № 130/22662»;

слова «змінені зведені плани використання бюджетних коштів та зведені помісячні плани використання бюджетних коштів» замінити словами «змінені розподіли показників зведених планів використання бюджетних коштів та зведених помісячних планів використання бюджетних коштів»;

7) в абзаці другому пункту 3.11:

перше речення після слів «культурного розвитку регіонів» доповнити словами «, субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на фінансування діяльності військових адміністрацій із виконання повноважень органів місцевого самоврядування»;

у другому реченні слова «копії довідок» замінити словом «довідки»;

у третьому реченні слова «Розпорядниками вносяться» замінити словами «Розпорядники вносять»;

у восьмому реченні слово «окремий» виключити.

4. У додатках до цієї Інструкції:

додатки 1-6, 8, 15 викласти в новій редакції, що додаються;

доповнити новими додатками, що додаються.

Директор Департаменту

державного бюджету

В. Лозицький


Додаток 1

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.3 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до річного розпису бюджету

Додаток 2

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.3 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису асигнувань

(за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету

Додаток 3

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.3 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису надання кредитів із загального фонду бюджету


Додаток 4

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.7 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису доходів загального фонду бюджету

Додаток 5

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.7 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису фінансування загального фонду бюджету

Додаток 6

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.7 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків)


Додаток 8

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.8 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

РЕЄСТР

довідок про зміни до розпису Державного бюджету України до листа Міністерства фінансів України

Додаток 15

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 3.3 глави 3)

(у редакції наказу

Міністерства фінансів України

від 23 січня 2023 року № 36)

ДОВІДКА

про зміни до помісячного розпису повернення кредитів до загального фонду бюджету

Додаток 16

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 2.7 глави 2)

ПОМІСЯЧНИЙ РОЗПОДІЛ

міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам

Додаток 17

до Інструкції про складання і виконання

розпису Державного бюджету України

(пункт 2.7 глави 2)

ЗМІНИ

до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам

Про затвердження Змін до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України

Наказ; Мінфін України від 23.01.2023 № 36

Прийняття від 23.01.2023

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0315-23

Законодавство України

станом на 02.03.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f523857n116.docx від 02.03.23 15:55, 17 кб
  • Сигнальний документ — f523857n117.docx від 02.03.23 15:55, 19 кб
  • Сигнальний документ — f523857n118.docx від 02.03.23 15:55, 16 кб
  • Сигнальний документ — f523857n119.docx від 02.03.23 15:55, 15 кб
  • Сигнальний документ — f523857n120.docx від 02.03.23 15:55, 15 кб
  • Сигнальний документ — f523857n121.docx від 02.03.23 15:55, 19 кб
  • Сигнальний документ — f523857n122.docx від 02.03.23 15:55, 14 кб
  • Сигнальний документ — f523857n123.docx від 02.03.23 15:55, 16 кб
  • Сигнальний документ — f523857n124.docx від 02.03.23 15:55, 16 кб
  • Сигнальний документ — f523857n125.docx від 02.03.23 15:55, 16 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 24.02.2023 — 2023 р., № 20, стор. 108, стаття 1148, код акта 116937/2023

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
| >>

Мінфін України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 5 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України ". Мінфін України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 13.01.2023 № 23 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 04 січня 2023 року № 6". Мінфін України. 2023 рікк
  3. до. Мінфін України. 2023 рікк
  4. заповнення реєстрів (тимчасового та додаткового) міжнародних поштових та експрес-відправлень і внесення змін до таких реєстрів. Мінфін України. 2023 рікк
  5. заповнення митної декларації М-16. Мінфін України. 2023 рікк
  6. визначення та обладнання центральних (регіональних) сортувальних станцій. Мінфін України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 04.01.2023 № 6 "Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа". Мінфін України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 02.01.2023 № 1 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 430". Мінфін України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 02.01.2023 № 2 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 431". Мінфін України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 17.01.2023 № 26 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463". Мінфін України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 19.01.2023 № 30 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 468". Мінфін України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 23.01.2023 № 35 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України ". Мінфін України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 30.01.2023 № 45 "Про внесення змін до Методики верифікації державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю". Мінфін України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 26.01.2023 № 43 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 06 січня 2023 року № 10". Мінфін України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 09.01.2023 № 11 "Про затвердження Методики верифікації державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю". Мінфін України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 06.01.2023 № 10 "Про внесення зміни у додаток до Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів". Мінфін України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 02.02.2023 № 57 "Про внесення змін до Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку". Мінфін України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 12.01.2023 № 18 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку". Мінфін України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 13.02.2023 № 85 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів Україні від 26 січня 2023 року № 41". Мінфін України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 26.01.2023 № 41 "Про особливості складання звітів про виконання паспортів бюджетних програм на 2022 рік та здійснення оцінки ефективності бюджетних програм за 2022 рік". Мінфін України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -