Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 10.04.2020 № 497 "Про затвердження Порядку та умов погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської державних адміністрацій щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році". МОН України. 2020

Документ актуальний на 18.05.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

10.04.2020  № 497

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 квітня 2020 р.

за № 384/34667

Про затвердження Порядку та умов погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської державних адміністрацій щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році

Відповідно до частини четвертої статті 103-2 Бюджетного кодексу України, абзацу четвертого пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2020 року № 110-р «Деякі питання фінансування у 2020 році оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти», пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок та умови погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської держадміністрацій щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році, що додаються.

2. Директорату шкільної освіти (Осмоловський А.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4.

Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Т.в.о. Міністра

Л. Мандзій

ПОГОДЖЕНО:

Державний секретар

Міністерства фінансів України

Виконавчий директор Асоціації міст України

К. Ващенко

О.В. Слобожан


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

освіти і науки України

10 квітня 2020 року № 497

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 квітня 2020 р.

за № 384/34667

ПОРЯДОК ТА УМОВИ

погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської державних адміністрацій щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році

1. Ці Порядок та умови визначають у 2020 році особливості використання коштів освітньої субвенції, передбачених додатком 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року № 1109-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2019 рік» (далі - субвенція), на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій, механізм погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської держадміністрацій щодо використання субвенції (далі - Порядок).

2. Установити, що оснащення обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій здійснюється у державних та комунальних закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти (далі - заклади освіти):

заклади спеціалізованої освіти наукового профілю;

заклади освіти з кількістю 10-11 класів - 6 і більше;

опорні заклади освіти з кількістю 10-11 класів - 4 і більше;

заклади освіти з кількістю учнів у 5-11 класах 600 і більше;

опорні заклади освіти, з кількістю учнів у 5-11 класах 200 і більше;

заклади професійної (професійно-технічної) освіти з кількістю учнів, що здобувають повну загальну середню освіту, 400 і більше.

Оснащення закладів освіти здійснюється відповідно до типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій.

Оснащення закладів освіти обладнанням для STEM-лабораторій здійснюється із розрахунку 1-5 STEM-лабораторій на м. Київ, одну область, з яких не більше 1 - у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, у разі якщо вони відповідають умовам, визначеним абзацом сьомим пункту 2 цього Порядку, та здійснюють підготовку кваліфікованих кадрів за пріоритетними галузями економіки.

3. Під час визначення закладів освіти для оснащення обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій враховуються загальна кількість учнів у закладі, освітні програми, що реалізує заклад, наявне матеріально-технічне забезпечення.

4. Обласні, Київська міська державні адміністрації (далі - держадміністрації) здійснюють придбання обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій шляхом централізованої закупівлі та розподіляють його між закладами освіти.

5. Держадміністрації протягом місяця з дня набрання чинності наказом Міністерства освіти і науки України від 10 квітня 2020 року № 497, яким затверджено цей Порядок, надсилають до МОН листи з пропозиціями, сформованими за поданням органів управління у сфері освіти держадміністрації, за формою згідно з додатком до цих Порядку та умов.

6. У пропозиціях держадміністрації розміщують заклади освіти за пріоритетністю.

7. До листів з пропозиціями щодо придбання обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій, додається перелік обладнання, яке планується закупити для кожного із зазначених у пропозиціях закладу освіти.

8. Для розгляду пропозицій МОН утворює комісію.

Персональний склад комісії затверджується наказом МОН.

Головою комісії є заступник Міністра освіти і науки.

Формою роботи комісії є засідання, що проводяться за необхідності.

Засідання комісії веде голова, а за його відсутності - заступник голови.

Засідання комісії є правоможним, якщо в її роботі бере участь більш як половина членів її затвердженого складу.

Рішення комісії приймається більшістю голосів її затвердженого складу, оформляється протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем. На підставі рішення комісії МОН видає відповідний наказ, який доводиться до відома держадміністрацій листом.

Підготовку матеріалів для розгляду комісією, складення та оформлення протоколів засідань комісії здійснює секретар комісії, який є працівником МОН і бере участь у засіданнях комісії без права голосу.

Генеральний директор

директорату шкільної освіти

А. Осмоловський


Додаток

до Порядку та умов

(пункт 5)

ПРОПОЗИЦІЇ

_____________________________________________

(найменування адміністративно-територіальної одиниці)

щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році

№ з/п*

Назва закладу освіти**

Адреса

Кількість учнів

ID закладу освіти

Код бюджету, з якого здійснюється фінансування закладу освіти

Дані про відповідність закладу освіти пункту 2 Порядку

Обґрунтування потреби***

Обсяг коштів освітньої субвенції, тис. грн

Усього****

Примітка.

__________

* у пропозиції держадміністрації розміщують заклади освіти за пріоритетністю

**  якщо заклад освіти має статус опорного, в дужках вказати «опорний»

*** під час обґрунтування потреби зазначається інформація про освітні програми, що реалізує заклад, наявне матеріально-технічне забезпечення

**** в останньому рядку таблиці зазначається обсяг коштів освітньої субвенції відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року № 1109-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2019 рік»

Про затвердження Порядку та умов погодження Міністерством освіти і науки України пропозицій обласних, Київської міської державних адміністрацій щодо використання коштів освітньої субвенції на оснащення закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій у 2020 році

Наказ; МОН України від 10.04.2020 № 497

Прийняття від 10.04.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0384-20

Законодавство України

станом на 07.01.2024

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 12.05.2020 — 2020 р., № 36, стор. 43, стаття 1200, код акта 98950/2020

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МОН України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 3 "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 19 грудня 2022 року № 1136". МОН України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 11.01.2023 № 19 "Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році". МОН України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 17.02.2023 № 175 "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 31 січня 2023 року № 97". МОН України. 2023 рікк
  4. відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є органи Державної служби якості освіти України або її територіальні органи. МОН України. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 31.01.2023 № 97 "Про затвердження Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба якості освіти України або її територіальні органи, та Порядку відшкодування цих витрат". МОН України. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 15.02.2023 № 165 "Про внесення зміни до Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти". МОН України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 15.03.2023 № 277 "Про затвердження Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році". МОН України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 16.03.2023 № 287 "Про затвердження Порядку проведення в 2023 році національного мультипредметного тесту". МОН України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 15.03.2023 № 276 "Про затвердження Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році". МОН України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 22.03.2023 № 333 "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 24 лютого 2023 року № 201". МОН України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 24.02.2023 № 201 "Про затвердження Змін до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти". МОН України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 03.04.2023 № 383 "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2023 року № 272". МОН України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 13.03.2023 № 272 "Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 січня 2021 року № 102". МОН України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 17.03.2023 № 296 "Про затвердження Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері освіти і науки". МОН України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 24.04.2023 № 470 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2022 року № 715". МОН України. 2023 рікк
  16. до використання приміщень закладів освіти для проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти. МОН України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 12.04.2023 № 418 "Про деякі питання нормативного забезпечення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти". МОН України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 05.04.2023 № 392 "Про особливості запровадження змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року № 1392". МОН України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 05.04.2023 № 394 "Про затвердження Положення про переривання навчання здобувачами професійної (професійно-технічної) освіти та надання їм академічної відпустки в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливий період)". МОН України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 08.06.2023 № 710 "Про внесення зміни до Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти". МОН України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -