Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 20.03.2020 № 109/20 "Про затвердження Положення про відкритий конкурс для призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2020

Документ актуальний на 28.04.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ

НАКАЗ

20.03.2020  № 109/20

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

09 квітня 2020 р.

за № 331/34614

Про затвердження Положення про відкритий конкурс для призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства

з питань запобігання корупції

№ 180/21 від 24.03.2021}

Відповідно до пункту 10 частини першої статті 7, абзацу третього частини другої статті 8 Закону України «Про запобігання корупції», Закону України «Про державну службу» НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про відкритий конкурс для призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції, що додається.

2. Управлінню персоналом подати в установленому порядку цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Голова

О. Новіков

ПОГОДЖЕНО:

Керівник Секретаріату Спільного

представницького органу сторони

роботодавців на національному рівні

Генеральний секретар Громадської спілки

«Всеукраїнське громадське об’єднання

«Національна Асамблея людей

з інвалідністю України»

Голова Спільного представницького органу

репрезентативних всеукраїнських об’єднань

профспілок на національному рівні

Р.

Іллічов

В. Назаренко

Г. Осовий


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Національного агентства

з питань запобігання корупції

20 березня 2020 року № 109/20

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

09 квітня 2020 р.

за № 331/34614

ПОЛОЖЕННЯ

про відкритий конкурс для призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції

I. Загальні положення

1. Це Положення визначає правові та організаційні засади, порядок проведення відкритого конкурсу на зайняття посад державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції (далі - конкурс), принципи та умови відбору для призначення на вакантні посади державних службовців у Національному агентстві з питань запобігання корупції (далі - Національне агентство), метою якого є добір осіб, здатних виконувати посадові обов’язки на засадах доброчесності та професіоналізму.

2. На посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві призначаються громадяни України, які здатні за своїми особистими, діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

3. Призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві здійснюється виключно за результатами конкурсу, крім випадків переведення в порядку, визначеному Законом України «Про державну службу», а також у випадках, передбачених Законом України «Про запобігання корупції».

4. Конкурс проводиться:

на зайняття вакантної посади державної служби;

на посаду на період заміщення тимчасово відсутнього державного службовця, за яким зберігається посада державної служби;

на посади державної служби, що займають особи, припинення державної служби яких має відбутися відповідно до пункту 7 частини першої статті 83 Закону України «Про державну службу».

У випадку, передбаченому абзацом четвертим цього пункту, конкурс може бути оголошено не раніше ніж за два місяці до припинення державної служби відповідної особи.

У разі наявності декількох посад державної служби категорій «Б» і «В» з однаковими посадовими обов’язками та вимогами до професійних компетентностей, визначеними в умовах проведення конкурсу, може проводитись один конкурс.

5. Проведення конкурсу здійснюється з урахуванням рівня професійних компетентностей, особис-тих якостей і досягнень кандидатів на зайняття посади.

6. Конкурс проводиться з дотриманням таких принципів:

1) забезпечення рівного доступу;

2) політичної неупередженості;

3) законності;

4) довіри суспільства;

5) прозорості;

6) доброчесності;

7) недискримінації;

8) надійності та відповідності методів тестування;

9) узгодженості застосування методів тестування;

10) ефективного і справедливого процесу відбору.

7. Дотримання принципів недискримінації та забезпечення рівного доступу під час проведення конкурсу включає можливість застосування в ході його проведення розумного пристосування для особи з інвалідністю, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, а також можливість застосування позитивних дій відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Усі етапи конкурсу мають проводитись у приміщенні, доступному також для кандидатів з числа маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю.

8. Конкурс проводиться державною мовою.

9. Особи, які відповідно до частини другої статті 19 Закону України «Про державну службу» не можуть вступити на державну службу, не допускаються до участі у конкурсі.

{Пункт 9 розділу I в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

10. Особи, які подали необхідну інформацію для участі у конкурсі, є кандидатами на зайняття посади (далі - кандидати).

II. Конкурсна комісія

1. Для проведення конкурсу Голова Національного агентства утворює конкурсну комісію, яка здійснює добір кандидатів на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві (далі - конкурсна комісія). Конкурсна комісія утворюється у складі голови і членів комісії чисельністю не менше 5 осіб.

{Абзац перший пункту 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

Склад конкурсної комісії затверджується наказом Національного агентства. Одночасно може бути утворено декілька конкурсних комісій.

2. До складу конкурсної комісії можуть входити представники служби управління персоналом, юридичної служби, окремих структурних підрозділів, підрозділу внутрішнього контролю, інші працівники Національного агентства.

До складу конкурсної комісії включаються представники Громадської ради при Національному агентстві.

{Пункт 2 розділу II в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. Засідання конкурсної комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менше половини її членів.

{Пункт 3 розділу II в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

4. Конкурсна комісія може прийняти рішення про залучення до роботи державних службовців, зокрема з інших державних органів, науковців та експертів у відповідній сфері для проведення оцінки за результатами розв’язання ситуаційних завдань (у разі проведення такого етапу конкурсу) та проведення співбесіди щодо відповідності професійної компетентності кандидата встановленим вимогам.

Залучені до роботи конкурсної комісії особи запрошуються адміністратором не пізніше ніж за 24 години до початку проведення засідання конкурсної комісії.

Перед засіданням конкурсної комісії залучена до її роботи особа пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, який посвідчує особу.

Залучені до роботи конкурсної комісії особи беруть участь у роботі комісії в порядку, визначеному пунктом 16 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року № 648) (далі - Порядок).

{Пункт 4 розділу II в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

5. Голова конкурсної комісії організовує її роботу, затверджує порядок денний та головує на її засіданнях. У разі відсутності голови конкурсної комісії його повноваження виконує член конкурсної комісії, визначений Головою Національного агентства.

6. Члени конкурсної комісії беруть участь у її роботі особисто, без права делегування своїх повноважень щодо участі у засіданнях комісії та права голосу на таких засіданнях іншим особам, у тому числі іншим членам комісії.

За відсутності кворуму конкурсна комісія, відповідні структурні підрозділи та посадові особи Національного агентства діють відповідно до пункту 17 Порядку.

{Абзац другий пункту 6 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

7. Голова Національного агентства визначає з числа працівників служби управління персоналом осіб, які виконуватимуть функції адміністраторів під час проведення конкурсу. У разі необхідності Голова Національного агентства може визначити осіб, які виконуватимуть функції адміністраторів, також з числа інших працівників Національного агентства.

{Пункт 7 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

8. Адміністратори ведуть протокол засідання конкурсної комісії, оформлюють відомості про результати конкурсу, роздруковують звіти про результати проходження тестування, перевіряють особу кандидата, виконують доручення голови конкурсної комісії, пов’язані з організацією проведення засідань конкурсної комісії. Адміністратори не є членами конкурсної комісії.

9. Конкурсна комісія приймає рішення більшістю голосів членів такої комісії, які беруть участь у засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови конкурсної комісії є вирішальним.

{Пункт 9 розділу II в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

10. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який готує та візує адміністратор (адміністратори) та підписують голова і члени конкурсної комісії. З питань організації своєї діяльності, що не врегульовані цим Положенням, конкурсна комісія уповноважена приймати рішення відповідно до законодавства.

11. Голова, члени конкурсної комісії, адміністратори та залучені до роботи конкурсної комісії особи несуть персональну відповідальність за розголошення інформації, що стала їм відома під час проведення конкурсу, зокрема щодо змісту ситуаційних та/або інших завдань.

III. Етапи та умови проведення конкурсу

1. Конкурс оголошується наказом Національного агентства, яким затверджуються умови проведення конкурсу згідно з додатком 1 до Порядку. Проєкт умов проведення конкурсу, в якому визначено вимоги до професійної компетентності, готує служба управління персоналом.

2. Конкурс проводиться за такими етапами:

1) видання наказу Національного агентства про оголошення конкурсу та про затвердження умов його проведення;

2) оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

3) прийняття та розгляд інформації від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

4) проведення тестування на знання законодавства, визначення його результатів;

5) проведення тестування загальних здібностей (у разі прийняття конкурсною комісією рішення щодо необхідності тестування загальних здібностей), визначення його результатів;

6) розв’язання ситуаційних завдань (у разі прийняття конкурсною комісією рішення щодо необхідності розв’язання ситуаційних завдань), визначення його результатів;

7) проведення конкурсною комісією співбесіди та визначення її результатів;

8) складення загального рейтингу кандидатів;

9) внесення конкурсною комісією Голові Національного агентства пропозиції щодо визначених кандидатур або інформації про відсутність таких кандидатур;

10) визначення Головою Національного агентства переможця (переможців) конкурсу;

11) оприлюднення результатів конкурсу.

3. За рішенням Голови Національного агентства конкурс або його окремі етапи можуть проводитися у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби (далі - Центр оцінювання).

{Розділ III доповнено новим пунктом 3 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

4. Усі кандидати, які претендують на одну посаду, проходять однакові види тестування та розв’язують однакові ситуаційні завдання.

5. Кандидати, які претендують на зайняття посад державної служби, посадові обов’язки за якими передбачають здійснення функцій з ресурсного, матеріально-технічного забезпечення та експлуатації, не проходять тестування загальних здібностей.

6. Під час проведення тестування та розв’язання ситуаційних завдань кандидатам забороняється спілкуватися між собою, користуватися додатковими електронними приладами (крім випадків, коли використання додаткових електронних приладів становить розумне пристосування), підручниками, посібниками, іншими матеріалами. У разі порушення зазначеної вимоги кандидат відсторонюється від подальшого проходження конкурсу, про що складається акт, який підписують присутні члени конкурсної комісії або присутні адміністратори Центру оцінювання. Відсторонений кандидат вважається таким, що не пройшов конкурс.

{Пункт 6 розділу III із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

7. У разі неможливості проведення окремих етапів оцінювання у зв’язку із тимчасовою непрацездатністю, перебуванням на самоізоляції під медичним наглядом з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, членів конкурсної комісії, адміністраторів Центру оцінювання, адміністраторів, зупиненням перевезень пасажирів у міському та міжміському транспорті, іншими встановленими Кабінетом Міністрів України обмеженнями у зв’язку із карантином, які унеможливлюють проведення окремих етапів оцінювання, та запровадженням посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Голова Національного агентства має право зупинити проведення конкурсу.

У такому разі перебіг строків, визначених частиною п’ятою статті 23 Закону України «Про державну службу», зупиняється.

Рішення Голови Національного агентства про зупинення та про відновлення проведення конкурсу оформлюється шляхом видання відповідного наказу.

Служба управління персоналом не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття рішення, передбаченого абзацом третім цього пункту, повідомляє про це кандидатам.

{Розділ III доповнено новим пунктом 7 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

8. Проведення тестування на знання законодавства, тестування загальних здібностей, розв’язання ситуаційних завдань та проведення співбесіди здійснюються за фізичної присутності кандидата у Національному агентстві, Центрі оцінювання (у разі прийняття Головою Національного агентства рішення щодо проведення конкурсу або його окремих етапів у Центрі оцінювання) чи іншому відповідно обладнаному приміщенні, визначеному Головою Національного агентства.

За рішенням Голови Національного агентства може проводитися дистанційно (без фізичної присутності кандидата у зазначених приміщеннях):

тестування на знання законодавства (шляхом використання кандидатом комп’ютерної техніки та підключення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби (далі - Єдиний портал));

співбесіда (шляхом застосування технічних засобів в режимі відеоконференції).

Про проведення тестування на знання законодавства та співбесіди дистанційно зазначається в умовах проведення конкурсу.

{Розділ III доповнено новим пунктом 8 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

9. Для проходження тестування на знання законодавства (крім дистанційного), тестування загальних здібностей, розв’язання ситуаційних завдань, співбесіди та психологічного тестування кандидат пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, який посвідчує особу.

Для проходження тестування на знання законодавства дистанційно кандидат застосовує власний кваліфікований електронний підпис.

{Розділ III доповнено новим пунктом 9 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

IV. Оприлюднення інформації про проведення конкурсу

1. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на Єдиному порталі.

{Пункт 1 розділу IV із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

2. Після оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі така інформація оприлюднюється на офіційному вебсайті Національного агентства, а також може оприлюднюватися на інших вебсайтах та в засобах масової інформації.

3. В оголошенні про проведення конкурсу зазначаються:

1) дата й номер наказу Національного агентства про оголошення конкурсу;

2) назва посади, на яку оголошено конкурс;

3) інформація щодо умов проведення конкурсу (посадові обов’язки, умови оплати праці, вимоги до професійної компетентності кандидата, інформація щодо строковості чи безстроковості призначення на посаду тощо);

4) істотні умови контракту про проходження державної служби (у разі укладення);

5) вичерпний перелік інформації, необхідної для участі в конкурсі, та строк її подання;

6) найменування і місцезнаходження Національного агентства;

7) дата, час і місце проведення конкурсу;

8) прізвище, номер телефону та адреса електронної пошти працівника Національного агентства, який надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу.

4. Виправлення розбіжностей між інформацією, зазначеною в наказі про оголошення конкурсу та умовах його проведення, та інформацією, розміщеною на Єдиному порталі, здійснюється відповідно до Порядку.

5. Строк подання інформації для участі в конкурсі не може становити менше 7 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу. Результати конкурсу оприлюднюються не пізніше 45 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення такого конкурсу.

V. Прийняття та розгляд інформації для участі у конкурсі

1. Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, через Єдиний портал подає конкурсній комісії таку інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 до Порядку;

2) резюме за формою згідно з додатком 2-1 до Порядку, в якому обов’язково зазначаються:

прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Подача додатків до заяви не є обов’язковою.

{Підпункт 3 пункту 1 розділу V доповнено новим абзацом другим згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

2. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

3. Державні службовці Національного агентства, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у конкурсі через Єдиний портал.

4. Особа з інвалідністю, яка бажає взяти участь у конкурсі та за наявності підстав потребує розумного пристосування, подає до конкурсної комісії заяву за формою згідно з додатком 3 до Порядку. Види розумного пристосування та способи їх застосування визначаються в методиці забезпечення осіб з інвалідністю, які бажають взяти участь у конкурсі на зайняття посад державної служби, розумним пристосуванням, яка затверджується НАДС.

5. Інформація для участі у конкурсі подається на кожну посаду окремо. Зазначена інформація може бути подана відповідно до дати та часу, визначених в умовах проведення конкурсу, які розміщуються на Єдиному порталі.

У разі неможливості подання кандидатом інформації в останній день встановленого строку для її подання через Єдиний портал у зв’язку із технічними збоями у роботі порталу такий строк продовжується на один робочий день. Інформацію про відповідний технічний збій НАДС повідомляє на власному офіційному вебсайті.

6. На електронні документи, що подаються для участі у конкурсі, накладається кваліфікований електронний підпис кандидата.

7. Інформація, направлена на електронну пошту Національного агентства або в інший спосіб, не розглядається.

8. Служба управління персоналом розглядає інформацію, подану кандидатами для участі у конкурсі. У разі неподання кандидатом необхідної інформації, передбаченої цим Положенням, подання неповної інформації, виявлення невідповідності поданої кандидатом інформації щодо кваліфікаційних вимог до освіти та/або досвіду роботи, неправильності заповнення заяви або резюме такий кандидат не допускається до проходження конкурсу. Служба управління персоналом інформує кандидата про участь у конкурсі або про недопуск до проходження конкурсу одним із доступних способів, що обраний кандидатом, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

{Пункт 8 розділу V із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

9. Кандидат після усунення недоліків може подати інформацію для участі у конкурсі повторно у визначеному порядку та в межах установленого строку її подання.

10. Про дату, час та місце проведення оцінювання кандидатів інформують на попередньому етапі конкурсу або не пізніше ніж за один робочий день до початку проходження відповідного етапу конкурсу одним із доступних способів, який обраний кандидатом, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

{Пункт 10 розділу V в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

11. Під час проведення конкурсу за рішенням конкурсної комісії може здійснюватися відео- або аудіофіксація, а також відеотрансляція розв’язання ситуаційних завдань та/або співбесіди в режимі реального часу, про що адміністратор оголошує перед початком відповідного етапу конкурсу.

Матеріали відео-, аудіофіксації, запис відеотрансляції зберігаються у Національному агентстві протягом п’яти років.

VI. Проведення оцінювання кандидатів

1. Тестування на знання законодавства

1. Тестування на знання законодавства проводиться у Національному агентстві відповідно до Порядку.

У разі прийняття рішення щодо проведення тестування на знання законодавства у Центрі оцінювання місце, дату і час початку проведення тестування узгоджує служба управління персоналом Національного агентства з Центром оцінювання перед затвердженням умов проведення конкурсу.

{Пункт 1 глави 1 розділу VI в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

2. Про місце, дату і час, передбачені для тестування усіх кандидатів, їм повідомляється одним із доступних способів, які ними обрані, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку, не пізніше ніж за один робочий день до початку проходження тестування.

{Пункт 2 глави 1 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. За результатами тестування виставляються такі бали:

1) для посад категорії «Б»:

2 бали - кандидатам, які відповіли правильно на 34 питання тестового завдання і більше;

1 бал - кандидатам, які відповіли правильно на 26-33 питання тестового завдання;

0 балів - кандидатам, які відповіли правильно на 25 і менше питань тестового завдання;

2) для посад категорії «В»:

2 бали - кандидатам, які відповіли правильно на 32 питання тестового завдання і більше;

1 бал - кандидатам, які відповіли правильно на 24-31 питання тестового завдання;

0 балів - кандидатам, які відповіли правильно на 23 і менше питань тестового завдання.

Результати тестування на знання законодавства можуть використовуватися протягом одного року з дня його проходження у разі участі кандидата в інших конкурсах, у тому числі в день отримання таких результатів.

{Абзац десятий пункту 3 глави 1 розділу VI в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

4. Після закінчення кандидатом проходження тестування або після закінчення часу, відведеного для його проведення, здійснюється автоматичне визначення результатів тестування за допомогою програмного забезпечення (далі - звіт).

5. За результатами тестування формується та роздруковується звіт, який підписується кандидатом, після чого передається адміністратору конкурсної комісії, а у разі проведення тестування в Центрі оцінювання - адміністратору Центру оцінювання. Адміністратор Центру оцінювання підписує зазначений звіт та передає адміністратору конкурсної комісії.

{Пункт 5 глави 1 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

6. Кандидати, які за результатами тестування на знання законодавства набрали 0 балів, а також кандидати, які не розпочали тестування протягом часу, передбаченого для тестування всіх кандидатів, або не засвідчили звіт про результати тестування на знання законодавства, проведеного дистанційно, шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису, вважаються такими, що не пройшли конкурс. Такі кандидати не допускаються до чергового етапу конкурсу.

{Пункт 6 глави 1 розділу VI в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

7. Кандидати, які набрали 1 або 2 бали, вважаються такими, що пройшли тестування, та допускаються до чергового етапу конкурсу.

8. Результати проведення тестування відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії та відомості про результати тестування за формою згідно з додатком 4 до Порядку.

2. Тестування загальних здібностей

1. Кандидати, які успішно пройшли тестування на знання законодавства, проходять тестування загальних здібностей в Національному агентстві (в разі проведення цього етапу конкурсу). Тестування загальних здібностей включає перевірку абстрактного та вербального мислення, аналітичних здібностей.

Рішення щодо необхідності проведення тестування загальних здібностей як етапу конкурсу приймає конкурсна комісія.

2. Перевірка загальних здібностей здійснюється у формі тестування з використанням комп’ютерної техніки або власноруч на папері. Рішення про спосіб проведення тестування приймає конкурсна комісія. Приклад тесту розміщується на вебсайті Національного агентства.

{Пункт 2 глави 2 розділу VI в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. До розробки тестів можуть залучатися (у тому числі на платній основі) юридичні та фізичні особи, громадські об’єднання, які здійснюють діяльність або володіють спеціальними знаннями у сфері психології та/або управління людськими ресурсами, в тому числі за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

4. Співвідношення між результатами оцінки загальних здібностей та балами, що отримують кандидати, встановлюється за рішенням конкурсної комісії. Така інформація доводиться до відома кандидатів перед початком тестування.

5. За результатами тестування загальних здібностей кандидати можуть отримати 0, 1 або 2 бали. Кандидати, які набрали 1 або 2 бали, вважаються такими, що пройшли тестування, та допускаються до чергового етапу конкурсу.

6. Кандидати, які за результатами тестування загальних здібностей набрали 0 балів, а також кандидати, які не розпочали тестування протягом часу, передбаченого для тестування всіх кандидатів, вважаються такими, що не пройшли конкурс. Такі кандидати не допускаються до чергового етапу конкурсу. За заявою кандидата, який з поважної причини (службове відрядження, тимчасова непрацездатність, смерть близької особи, підтверджені відповідними документами, стихійне лихо тощо) не може (не зміг) взяти участь в тестуванні загальних здібностей, конкурсна комісія може призначити проведення такого тестування в інший день у межах визначеного періоду проведення конкурсу.

{Пункт 6 глави 2 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

7. Кандидат може скористатися результатами тестування загальних здібностей у разі участі у конкурсі на заміщення інших посад державної служби в Національному агентстві протягом шести місяців після проведення такого тестування (у тому числі в день його проходження). У такому разі кандидат може не проходити цей вид тестування, а конкурсною комісією враховується попередній бал. У разі проходження тестування зараховується бал, отриманий за його результатами.

Кандидат інформує конкурсну комісію про своє бажання скористатися результатами тестування загальних здібностей шляхом подання до конкурсної комісії відповідної заяви.

{Пункт 7 глави 2 розділу VI доповнено новим абзацом згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

8. Результати проведення тестування загальних здібностей відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії та відомості про результати тестування загальних здібностей згідно з додатком 1.

9. Проведення повторного тестування загальних здібностей здійснюється на підставах та в порядку, передбачених пунктом 38 Порядку.

{Главу 2 розділу VI доповнено новим пунктом 9 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. Ситуаційні завдання

1. Ситуаційні завдання для кандидатів на зайняття посад державної служби (в разі проведення цього етапу конкурсу) розробляє служба управління персоналом за участю керівників самостійних структурних підрозділів з урахуванням специфіки та вимог до професійної компетентності кандидата, визначених в умовах проведення конкурсу, пропозицій донорів міжнародної технічної допомоги та затверджує своїм рішенням конкурсна комісія.

Рішення щодо необхідності розв’язання ситуаційних завдань як етапу конкурсу приймає конкурсна комісія.

2. Під час затвердження ситуаційних завдань визначаються вимоги до компетентності та професійних знань кандидата, які будуть оцінюватись за результатами їх розв’язання.

3. Метою розв’язання ситуаційних завдань є з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків, відповідності їх компетентностей та професійних знань встановленим вимогам, зокрема знання спеціального законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи державного службовця Національного агентства відповідно до положення про структурний підрозділ та посадової інструкції.

{Пункт 3 глави 3 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

4. Ситуаційні завдання розв’язуються кандидатами письмово (власноруч або з використанням комп’ютерної техніки) у присутності не менше третини членів конкурсної комісії. Рішення про використання кандидатами комп’ютерної техніки для розв’язання ситуаційних завдань приймає конкурсна комісія.

5. Під час розв’язання ситуаційних завдань з використанням комп’ютерної техніки забезпечується блокування доступу до Інтернету та інших джерел інформації, за винятком доступу до довідкових правових систем.

6. Кожен кандидат розв’язує від одного до трьох ситуаційних завдань залежно від встановлених вимог до професійної компетентності. Кількість ситуаційних завдань для кандидатів визначає конкурсна комісія.

7. Розв’язання ситуаційних завдань як етап конкурсу здійснюється відповідно до Порядку.

8. Під час оцінювання професійної компетентності кандидатів за результатами розв’язання ситуаційного завдання за кожною окремою вимогою виставляються такі бали:

2 бали - кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі та які виявили глибокі знання, уміння, компетенції, необхідні для ефективного виконання посадових обов’язків;

1 бал - кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі в обсязі, мінімально достатньому для виконання посадових обов’язків;

0 балів - кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимозі.

9. Кандидати, які під час розв’язання ситуаційного завдання отримали середній бал менш як 0,5 за однією з вимог, кандидати, які не з’явилися для розв’язання ситуаційних завдань, та кандидати, які не заповнили бланк персональних даних за формою згідно з додатком 5 до Порядку, вважаються такими, що не пройшли конкурс та не можуть бути допущені до чергового етапу конкурсу.

10. Результати розв’язання ситуаційного завдання відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії та заносяться до відомості про результати розв’язання ситуаційних завдань за формою згідно з додатком 6 до Порядку.

4. Співбесіда

1. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності професійної компетентності кандидата встановленим вимогам, які не були оцінені на попередніх етапах конкурсу.

2. Конкурсна комісія затверджує графік проведення співбесід з кандидатами, у якому зазначаються дата, час та місце їх проведення, та забезпечує його оприлюднення на офіційному вебсайті Національного агентства не пізніше ніж за один день до дати проведення.

{Пункт 2 глави 4 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. Час для проведення співбесіди з кандидатом визначає конкурсна комісія. До визначеного часу для проходження співбесіди не враховується час перерви, наданої особам з інвалідністю як розумне пристосування, про що зазначається у протоколі засідання конкурсної комісії.

4. Співбесіду проводять конкурсна комісія та залучені до її роботи особи за особистої участі кандидата. За заявою кандидата, який з поважної причини (службове відрядження, тимчасова непрацездатність, смерть близької особи, підтверджені відповідними документами, стихійне лихо тощо) не може (не зміг) взяти участь у співбесіді за графіком, конкурсна комісія може призначити її проведення в інший день у межах визначеного періоду проведення конкурсу.

5. Під час проведення співбесіди дистанційно необхідно забезпечити належну якість зображення та звуку.

Кандидати, які не вийшли на зв’язок для проходження співбесіди дистанційно та не повідомили адміністратору про технічний збій не пізніше ніж протягом однієї години після визначеного часу початку проведення співбесіди, вважаються такими, що не пройшли конкурсний відбір та не можуть бути включеними до загального рейтингу.

У разі коли кандидат повідомив адміністратору про технічний збій, у зв’язку з яким не відбулася співбесіда з таким кандидатом, її проведення переноситься за рішенням конкурсної комісії на інший час в той же день або на інший день з урахуванням строків, визначених законом. Перенесення часу або дати проведення співбесіди здійснюється один раз.

Про перенесення дати проведення співбесіди дистанційно служба управління персоналом Національного агентства повідомляє кандидату в порядку, передбаченому абзацом одинадцятим пункту 17 Порядку, не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня прийняття відповідного рішення.

Кандидат, який не пройшов співбесіду, вважається таким, що не пройшов конкурсний відбір та не може бути включеним до загального рейтингу.

Інформація про проведення співбесіди з кандидатом дистанційно, технічні збої, перенесення часу або дати співбесіди зазначається в протоколі засідання конкурсної комісії.

{Главу 4 розділу VI доповнено новим пунктом 5 згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

6. Під час співбесіди члени конкурсної комісії та залучені до її роботи особи можуть ставити запитання для уточнення окремих аспектів біографії, професійного досвіду кандидата, оцінки професійних та особистих якостей кандидата, зокрема його доброчесності, рівня його вмотивованості, за напрямом діяльності відповідного структурного підрозділу тощо.

{Пункт 6 глави 4 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

7. Під час оцінювання професійної компетентності кандидатів за кожною окремою вимогою на співбесіді виставляються такі бали:

2 бали - кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі та які виявили глибокі знання, уміння, компетенції, необхідні для ефективного виконання посадових обов’язків;

1 бал - кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі в обсязі, мінімально достатньому для виконання посадових обов’язків;

0 балів - кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимозі.

8. Оцінювання професійної компетентності кандидатів за кожною окремою вимогою під час проведення співбесіди здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально після обговорення відповідності професійної компетентності кандидата за кожною окремою вимогою на засіданні конкурсної комісії за участю залучених до її роботи осіб шляхом виставлення балів, які вносяться до відомості про результати співбесіди за формою згідно з додатком 7 до Порядку.

Після оцінювання члени конкурсної комісії надають відомості про результати співбесіди адміністратору, який заповнює зведену відомість середніх балів згідно з додатком 2.

9. Остаточною оцінкою у балах за кожною вимогою є середнє арифметичне значення індивідуальних балів, виставлених членами конкурсної комісії та залученими до її роботи особами.

{Пункт 9 глави 4 розділу VI із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

10. Кандидати, які під час проведення співбесіди отримали середній бал менш як 0,5 за однією з вимог, а також кандидати, які не з’явилися для проведення співбесіди, вважаються такими, що не пройшли конкурсний відбір та не можуть бути включеними до загального рейтингу.

11. Результати співбесіди відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії та заносяться до відомості про результати співбесіди за формою згідно з додатком 7 до Порядку.

12. Результати усіх етапів конкурсу фіксуються у зведеній відомості середніх балів та повідомляються кандидатам.

VII. Складення рейтингового списку кандидатів

1. Загальна кількість балів кандидата визначається шляхом додавання балів за результатами тестування на знання законодавства, тестування загальних здібностей (у разі його проведення) та середніх балів за результатами розв’язання ситуаційних завдань (у разі його проведення) та результатами співбесіди і заноситься до зведеної відомості середніх балів.

Рейтинг кандидата, який успішно пройшов конкурс, залежить від загальної кількості набраних ним балів.

Результати визначення загального рейтингу кандидатів відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії та заносяться до таблиці загального рейтингу за формою згідно з додатком 9 до Порядку.

2. Для допущення до наступного етапу конкурсу конкурсна комісія визначає три кандидатури, які набрали найбільшу загальну кількість балів відповідно до загального рейтингу кандидатів.

{Пункт 2 розділу VII із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

3. Якщо за загальним рейтингом кандидатів їх кількість становить менше трьох осіб, до наступного етапу конкурсу допускаються усі наявні кандидати.

{Пункт 3 розділу VII із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

4. У разі коли третій та наступні за ним кандидати у загальному рейтингу кандидатів мають однакову загальну кількість балів, третя кандидатура для визначення переможця конкурсу обирається шляхом відкритого голосування на засіданні конкурсної комісії після обговорення відповідності професійної компетентності таких кандидатів.

{Пункт 4 розділу VII із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

5. Конкурсна комісія вносить Голові Національного агентства пропозиції щодо визначених кандидатур або інформацію про відсутність таких кандидатур не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дати підписання відповідного протоколу.

6. Кандидат може ознайомитися із своїми результатами оцінювання за письмовим зверненням до конкурсної комісії. У такому разі служба управління персоналом надає кандидатові витяг із зведеної відомості середніх балів.

VIII. Психологічне тестування

1. З метою з’ясування особистісних характеристик кандидатів на посади державної служби категорії «Б», внесених Голові Національного агентства конкурсною комісією відповідно до пункту 5 розділу VII цього Положення, за рішенням Голови Національного агентства може проводитися психологічне тестування, у тому числі з використанням комп’ютерної техніки.

{Абзац перший пункту 1 розділу VIII в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

Проходження кандидатом психологічного тестування не є обов’язковим і здійснюється за його згодою.

{Абзац другий пункту 1 розділу VIII в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

До розробки тестів можуть залучатися (у тому числі на платній основі) юридичні та фізичні особи, громадські об’єднання, які здійснюють діяльність або володіють спеціальними знаннями у сфері психології та/або управління людськими ресурсами, в тому числі за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

2. Результати психологічного тестування надаються разом із зведеною відомістю середніх балів та загальним рейтингом кандидатів Голові Національного агентства, мають рекомендаційний характер та враховуються ним під час проведення співбесіди з кандидатами.

IX. Визначення переможця та оприлюднення результатів конкурсу

1. З метою визначення переможця (переможців) конкурсу Голова Національного агентства проводить співбесіду з кожним кандидатом, визначеним конкурсною комісією.

2. Співбесіда за рішенням Голови Національного агентства може проводитися уповноваженою ним особою, про що видається відповідний наказ.

3. Після проведення співбесіди Голова Національного агентства приймає рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу або про його (їх) відсутність, що оформлюється шляхом видання наказу.

У разі коли Голова Національного агентства не прийняв рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу або про його (їх) відсутність протягом 44 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу, вважається, що переможець (переможці) конкурсу відсутній(і).

4. Служба управління персоналом протягом одного робочого дня після отримання інформації про рішення Голови Національного агентства повідомляє про таке рішення кандидатів, з якими проводилася співбесіда, одним із доступних способів, які обрані ними, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

5. Результати конкурсу оприлюднюються відповідно до Порядку.

6. Служба управління персоналом веде реєстр кандидатів, запропонованих конкурсною комісією для визначення переможця (переможців) конкурсу.

7. У разі коли посада, на яку проводився конкурс, стане вакантною протягом одного року з дня оприлюднення результатів конкурсу на Єдиному порталі, а також якщо переможець конкурсу відмовиться від зайняття посади або йому буде відмовлено у призначенні на посаду за результатами спеціальної перевірки, Голова Національного агентства має право на повторне визначення переможця конкурсу серед запропонованих конкурсною комісією кандидатів.

8. Служба управління персоналом повідомляє таких кандидатів про те, що відповідна посада стала вакантною, протягом п’яти календарних днів одним із доступних способів, які обрані ними, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

9. У разі реалізації Головою Національного агентства відкладеного права на повторне визначення переможця конкурсу інформація про нього оприлюднюється відповідно до Порядку.

10. Повторний конкурс проводиться відповідно до статті 30 Закону України «Про державну службу» та цього Положення.

11. Кандидат, якого не визначено переможцем конкурсу, має право оскаржити рішення конкурсної комісії відповідно до статті 28 Закону України «Про державну службу».

Заступник

керівника управління -

керівник відділу

кадрової роботи

Управління персоналом

О. Бойко


Додаток 1

до Положення про відкритий

конкурс для призначення на посади

державної служби категорій «Б»

та «В» Національного агентства

з питань запобігання корупції

(пункт 8 глави 2 розділу VI)

ВІДОМІСТЬ

про результати тестування загальних здібностей

Додаток 2

до Положення про відкритий конкурс

для призначення на посади державної

служби категорій «Б» та «В»

у Національному агентстві з питань

запобігання корупції

(абзац другий пункту 7 глави 4 розділу VI)

ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ

середніх балів

{Додаток 2 в редакції Наказу Національного агентства з питань запобігання корупції № 180/21 від 24.03.2021}

Про затвердження Положення про відкритий конкурс для призначення на посади державної служби категорій «Б» та «В» у Національному агентстві з питань запобігання корупції

Наказ; НА запобігання корупції від 20.03.2020 № 109/20

Редакція від 13.04.2021, підстава — z0471-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0331-20

Законодавство України

станом на 08.01.2024

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f494513n205.doc від 28.04.20 12:55, 30 кб
  • Сигнальний документ — f494513n322.doc від 25.06.21 12:45, 51 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 24.04.2020 — 2020 р., № 32, стор. 49, стаття 1100, код акта 98794/2020

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Національне агентство з питань запобігання корупції:

  1. НАКАЗ від 03.01.2023 № 1/23 "Про затвердження Порядку ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 18.01.2023 № 13/23/395 "Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та електронною системою закупівель". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 29.03.2023 № 68/23 "Про затвердження Змін до Порядку проведення контролю щодо повноти заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 12.04.2023 № 86/23/305 "Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії Національного агентства з питань запобігання корупції, Міністерства внутрішніх справ України та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 05.06.2023 № 121/23/289 "Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії електронних інформаційних ресурсів Національного агентства з питань запобігання корупції та Державної податкової служби України". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 14.06.2023 № 125/23 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 31 травня 2023 року № 115/23". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 31.05.2023 № 115/23 "Про затвердження Порядку надання спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та виконавцями державної антикорупційної програми з виконання Антикорупційної стратегії статистичних даних та іншої інформації, пов’язаної з реалізацією державної антикорупційної політики". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 11.07.2023 № 143/23 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 28 червня 2023 року № 134/23". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 28.06.2023 № 134/23 "Про затвердження Положення про інформаційну систему моніторингу реалізації державної антикорупційної політики". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 27.07.2023 № 157/23 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 14 липня 2023 року № 145/23". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 14.07.2023 № 145/23 "Про затвердження Порядку координації реалізації Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки та Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 07.08.2023 № 171/23 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 25 липня 2023 року № 152/23". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 25.07.2023 № 152/23 "Про затвердження Порядку проведення перевірок організації роботи із запобігання і виявлення корупції". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 12.10.2023 № 221/23 "Про затвердження Порядку вилучення з відкритого доступу декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 04.08.2023 № 169/23 "Про внесення змін до Типового положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 26.10.2023 № 236/23 "Про затвердження Порядку здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 13.11.2023 № 256/23 "Про внесення змін до Порядку проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 08.11.2023 № 252/23 "Про затвердження форми декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 06.11.2023 № 249/23 "Про затвердження Переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 06.12.2023 № 282/23 "Про внесення змін до Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Національне агентство з питань запобігання корупції. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -