Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 05.02.2013 № 41 "Про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України". МЗС України. 2013

Документ актуальний на 06.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

05.02.2013  № 41

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 лютого 2013 р.

за № 302/22834

Про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України

{Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства закордонних справ

№ 354 від 28.08.2017

№ 539 від 25.11.2021}

Відповідно до Указу Президента України від 30 травня 2012 року № 365 "Про відомчі заохочувальні відзнаки" НАКАЗУЮ:

1. Встановити такі відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України:

Подяка Міністерства закордонних справ України;

Почесна грамота Міністерства закордонних справ України;

нагрудний знак "Відзнака МЗС України";

нагрудний знак "За сумлінну службу";

нагрудний знак "За відданість дипломатичній службі".

2. Затвердити такі, що додаються:

Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України;

ескіз та опис відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Подяки Міністерства закордонних справ України;

ескіз та опис відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Почесної грамоти Міністерства закордонних справ України;

ескіз та опис відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "Відзнака МЗС України";

ескіз та опис посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "Відзнака МЗС України";

ескіз та опис відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За сумлінну службу";

ескіз та опис посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За сумлінну службу";

ескіз та опис відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За відданість дипломатичній службі";

ескіз та опис посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За відданість дипломатичній службі".

3.

Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства закордонних справ України від 25 серпня 2004 року № 193 "Про заснування відзнаки МЗС України - нагрудного знака "Почесна відзнака Міністерства закордонних справ України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 06 вересня 2004 року за № 1098/9697.

4. Департаменту з фінансово-адміністративних питань та діловодства забезпечити виготовлення бланків Почесної грамоти та Подяки Міністерства закордонних справ України, а також нагрудних знаків "Відзнака МЗС України", "За сумлінну службу", "За відданість дипломатичній службі", бланків гарнітур до посвідчень про нагородження цими нагрудними знаками, футлярів.

5. Департаменту персоналу забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату.

7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

Л.О. Кожара

ПОГОДЖЕНО:

Голова Комісії державних нагород

та геральдики

С. Льовочкін


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

у редакції наказу

Міністерства закордонних

справ України

28.08.2017 № 354)

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

21 лютого 2013 р.

за № 302/22834

ПОЛОЖЕННЯ

про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України

1. З метою заохочення працівників дипломатичної служби України (далі - працівники) та відзначення їх трудових досягнень у професійній, службовій діяльності, за бездоганну службу та особливі заслуги під час виконання службових обов'язків в МЗС встановлено такі відомчі заохочувальні відзнаки (далі - ВЗВ):

Подяка Міністерства закордонних справ України;

Почесна грамота Міністерства закордонних справ України;

нагрудний знак "Відзнака МЗС України";

нагрудний знак "За сумлінну службу";

нагрудний знак "За відданість дипломатичній службі".

2. Подяка Міністерства закордонних справ України оголошується працівникам за успіхи в роботі.

3. Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України за трудові досягнення у виконанні завдань, покладених на МЗС, бездоганну працю на дипломатичній службі відзначаються працівники, стаж роботи яких у системі органів дипломатичної служби становить не менше десяти років та яким раніше оголошувалася Подяка Міністерства закордонних справ України. Повторне нагородження Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України не здійснюється.

4. Нагрудним знаком "Відзнака МЗС України" за значні особисті трудові досягнення у виконанні завдань, покладених на МЗС, бездоганну працю на дипломатичній службі відзначаються працівники, стаж роботи яких на посадах у системі органів дипломатичної служби становить не менше п’ятнадцяти років та які раніше відзначалися Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України.

5. Нагрудним знаком "За сумлінну службу" за особливі та визначні трудові досягнення у виконанні завдань, покладених на МЗС, сумлінну та бездоганну працю на дипломатичній службі відзначаються працівники, стаж роботи яких на посадах в системі органів дипломатичної служби становить не менше двадцяти років та які раніше відзначалися нагрудним знаком "Відзнака МЗС України" або Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України.

6. Нагрудний знак "За відданість дипломатичній службі" є найвищою відзнакою серед відомчих заохочувальних відзнак МЗС. Нагрудним знаком "За відданість дипломатичній службі" за визначний особистий внесок у формування та реалізацію державної політики у сфері зовнішніх зносин України, багаторічну та бездоганну працю на дипломатичній службі відзначаються працівники, стаж роботи яких на посадах в системі органів дипломатичної служби становить не менше двадцяти п’яти років та які раніше відзначалися нагрудним знаком "За сумлінну службу" або Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України.

7. ВЗВ також відзначаються працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС, члени обслуговуючого персоналу дипломатичної служби, нештатні (почесні) консули України та працівники дипломатичної служби після виходу на пенсію.

Працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МЗС, члени обслуговуючого персоналу дипломатичної служби відзначаються Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України та Подякою Міністерства закордонних справ України.

8. Рішення про відзначення ВЗВ нештатних (почесних) консулів України, працівників дипломатичної служби, які вийшли на пенсію, приймає Міністр закордонних справ України (далі - Міністр).

Подання про відзначення ВЗВ нештатних (почесних) консулів України вносять на розгляд Міністра керівники структурних підрозділів апарату МЗС та закордонних дипломатичних установ України за погодженням із консульською службою МЗС та заступником Міністра (відповідно до розподілу обов’язків).

Подання про відзначення ВЗВ працівників дипломатичної служби, які вийшли на пенсію, вносять на розгляд Міністра керівники структурних підрозділів апарату МЗС та закордонних дипломатичних установ України за погодженням із службою управління персоналом в МЗС.

9. Рішення про відзначення ВЗВ працівників дипломатичної служби приймає Державний секретар МЗС.

Подання про відзначення ВЗВ керівників закордонних дипломатичних установ України, представників МЗС на території України вносять на розгляд Державного секретаря МЗС за погодженням із службою управління персоналом в МЗС заступники Міністра, керівники структурних підрозділів апарату МЗС; подання про відзначення ВЗВ керівників самостійних структурних підрозділів апарату МЗС України - заступники Міністра за погодженням із службою управління персоналом в МЗС.

Подання про відзначення ВЗВ Надзвичайних і Повноважних Послів України та представників України при міжнародних організаціях погоджується з Міністром.

Подання про відзначення ВЗВ інших осіб вносять на розгляд Державного секретаря МЗС за погодженням із службою управління персоналом в МЗС та заступником Міністра (відповідно до розподілу обов’язків) керівники самостійних структурних підрозділів апарату МЗС, керівники закордонних дипломатичних установ України, представники МЗС на території України.

10. Внесення кандидатур для відзначення ВЗВ здійснюється гласно і відкрито. На особу, яку представляють до відзначення ВЗВ, складається подання про відзначення відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України згідно з додатком до цього Положення. До подання додається біографічна довідка, підписана керівником служби управління персоналом в МЗС.

11. Гранична кількість ВЗВ, якими можуть бути відзначені працівники протягом одного календарного року, становить:

1) подяк Міністерства закордонних справ України - 100 штук;

2) почесних грамот Міністерства закордонних справ України - 50 штук;

3) нагрудних знаків "Відзнака МЗС України" - 25 штук;

4) нагрудних знаків "За сумлінну службу" - 25 штук;

5) нагрудних знаків "За відданість дипломатичній службі" - 25 штук.

12. Про відзначення ВЗВ видається наказ МЗС, який підписує Міністр - стосовно осіб, зазначених у пункті 8 цього Положення, Державний секретар МЗС - стосовно інших працівників дипломатичної служби.

13. Проект наказу МЗС про відзначення ВЗВ готує та подає Міністру, Державному секретарю МЗС служба управління персоналом в МЗС.

14. Наказ МЗС про відзначення ВЗВ реєструє служба управління персоналом в МЗС у журналі обліку відомчих заохочувальних відзнак Міністерства закордонних справ України.

15. Особі, відзначеній ВЗВ у вигляді нагрудного знака, видається посвідчення, у якому проставляється реєстраційний номер згідно з журналом обліку відомчих заохочувальних відзнак Міністерства закордонних справ України.

16. Друкування подяк Міністерства закордонних справ України, почесних грамот Міністерства закордонних справ України та посвідчень до ВЗВ у вигляді нагрудних знаків здійснює служба управління персоналом в МЗС.

17. Подяку Міністерства закордонних справ України, Почесну грамоту та посвідчення до ВЗВ у вигляді нагрудних знаків підписує Міністр або Державний секретар МЗС з урахуванням положень пунктів 8, 9 цього Положення.

18. Вручення ВЗВ проводиться в урочистій обстановці Міністром, Державним секретарем МЗС або уповноваженими ними особами.

19. Про вручення ВЗВ складається протокол, який зберігається у службі управління персоналом в МЗС.

20. У трудовій книжці працівника, відзначеного ВЗВ, робиться запис із зазначенням дати та номера відповідного наказу про відзначення. У разі нагородження нештатних (почесних) консулів України, працівників дипломатичної служби після їх виходу на пенсію надається витяг з наказу про нагородження.

21. ВЗВ у вигляді нагрудних знаків носять з правого боку грудей і розміщують нижче знаків державних нагород України, іноземних державних нагород.

22. У разі втрати ВЗВ їх дублікати не видаються.

{Положення в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 354 від 28.08.2017}

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


Додаток

до Положення про відомчі

заохочувальні відзнаки

Міністерства закордонних

справ України

(пункт 10)

ПОДАННЯ

про відзначення відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України

{Додаток в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 354 від 28.08.2017}


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05 лютого 2013 року № 41

(у редакції наказу Міністерства

закордонних справ України

від 25 листопада 2021 року № 539)

ЕСКІЗ

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Подяки Міністерства закордонних справ України

Начальник Управління

кадрового менеджменту

В. Мошківський

{Ескіз в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 539 від 25.11.2021}


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05 лютого 2013 року № 41

(у редакції наказу Міністерства

закордонних справ України

від 25 листопада 2021 року № 539)

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Подяки Міністерства закордонних справ України

Бланк Подяки Міністерства закордонних справ України являє собою аркуш формату А4 (210 × 297 мм), виготовлений друкарським способом із картону Iceblink avorio (300 г/м-2). Орієнтація аркуша - книжкова.

У верхній частині бланка на відстані 22 мм від верхнього краю аркуша та на відстані 22 мм від лівого краю розміщено логотип МЗС. Логотип складається зі Знака Княжої Держави Володимира Великого, який нанесено чорною фарбою, та дужки ліворуч від нього, яка нанесена способом тиснення срібною фольгою. Розмір логотипу становить 92 × 58 мм.

Логотип МЗС об’ємний, піднятий конгревним способом.

Під зображенням вищезазначеного логотипу на відстані 6,5 мм від краю Знака Княжої Держави Володимира Великого, 46 мм від лівого краю нанесено написи у три рядки висотою текстового блоку 23 мм:

«Міністерство» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Light, 20 pt.;

«закордонних справ» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Bold, 20 pt.;

«України» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Light, 20 pt.

На відстані 96 мм від верхнього краю аркуша, та на відстані 46 мм від лівого краю нанесено чорною фарбою напис «ПОДЯКА» (шрифт Bandera Pro Bold, 30 pt., висота текстового блоку 8,7 мм).

Текст подяки персоніфікується за такими параметрами:

ПРІЗВИЩЕ Ім’я По батькові - чорного кольору, шрифт Bandera Bold, 15 pt.;

посада - чорного кольору, Bandera Regular, 15 pt.;

підстава заохочення - чорного кольору, Osnova MFA, 11 pt.;

місце, число, рік - чорного кольору, Osnova MFA, 11 pt.

У нижній частині бланка фонове зображення будівлі Міністерства закордонних справ України розміром 140 × 63 мм, нанесене чорною фарбою.

По нижньому краю бланка декоративна смужка, нанесена срібною фольгою. Ширина смужки - 10 мм.

Начальник Управління

кадрового менеджменту

В. Мошківський

{Опис в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 539 від 25.11.2021}


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05 лютого 2013 року № 41

(у редакції наказу Міністерства

закордонних справ України

від 25 листопада 2021 року № 539)

ЕСКІЗ

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Почесна грамота Міністерства закордонних справ України

Начальник Управління

кадрового менеджменту

В. Мошківський

{Ескіз в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 539 від 25.11.2021}


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05 лютого 2013 року № 41

(у редакції наказу Міністерства

закордонних справ України

від 25 листопада 2021 року № 539)

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - Почесної грамоти Міністерства закордонних справ України

Бланк Почесної грамоти Міністерства закордонних справ України являє собою аркуш формату А4 (210 × 297 мм), виготовлений друкарським способом із картону Boheme neve (320 г/м-2). Орієнтація аркуша - книжкова.

У верхній частині бланка на відстані 22 мм від верхнього краю аркуша та на відстані 22 мм від лівого краю розміщено логотип МЗС. Логотип складається зі Знака Княжої Держави Володимира Великого, який нанесено чорною фарбою, та дужки ліворуч від нього, яка нанесена способом тиснення срібною фольгою. Розмір логотипу становить 92 × 58 мм.

Логотип МЗС об’ємний, піднятий конгревним способом.

Під зображенням вищезазначеного логотипу на відстані 6,5 мм від краю Знака Княжої Держави Володимира Великого, 46 мм від лівого краю аркуша нанесено написи у три рядки висотою текстового блоку 23 мм:

«Міністерство» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Light, 20 pt.;

«закордонних справ» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Bold, 20 pt.;

«України» - срібного кольору, шрифт Bandera Pro Light, 20 pt.

На відстані 96 мм від верхнього краю аркуша та на відстані 46 мм від лівого краю нанесено чорною фарбою напис «ПОЧЕСНА ГРАМОТА» (шрифт Bandera Pro Bold, 33 pt., висота текстового блоку 8 мм).

Текст подяки персоніфікується за такими параметрами:

ПРІЗВИЩЕ Ім’я По батькові - чорного кольору, шрифт Bandera Bold, 22 pt.;

посада - чорного кольору, Bandera Regular, 15 pt.;

підстава заохочення - чорного кольору, Osnova MFA, 11 pt.;

місце, число, рік - чорного кольору, Osnova MFA, 11 pt.

У нижній частині бланка фонове зображення будівлі Міністерства закордонних справ України розміром 127 × 57 мм, нанесене чорною фарбою, та фігурна сітка, виконана методом тиснення срібною фольгою.

По нижньому краю бланка декоративна смужка, нанесена срібною фольгою. Ширина смужки - 10 мм.

Начальник Управління

кадрового менеджменту

В. Мошківський

{Опис в редакції Наказу Міністерства закордонних справ № 539 від 25.11.2021}


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "Відзнака МЗС України"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "Відзнака МЗС України"

Нагрудний знак "Відзнака МЗС України" (далі - знак) має форму рівнобічного хреста синього кольору, який накладено на променисту зірку сріблястого кольору.

У центрі хреста розміщено круглий медальйон синього кольору, в якому на фоні світлих променів розташовано малий Державний Герб України, обрамлений колом жовтого кольору.

По колу медальйона розміщено напис "Відзнака МЗС України".

Усі зображення рельєфні.

Розмір знака 45 х 45 мм.

Зворотний бік знака плоский. На зворотному боці знака знаходиться застібка для кріплення до одягу.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "Відзнака МЗС України"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "Відзнака МЗС України"

Посвідчення має формат в розгорнутому вигляді 233 х 165 мм, а в складеному - 115 х 165 мм.

Обкладинка синього кольору.

На відстані 40 мм від верхнього краю обкладинки посвідчення розташовано малий Державний Герб України - 25 х 18 мм.

Під зображенням малого Державного Герба України на відстані 37 мм від нього розміщено написи у чотири рядки висотою літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ"

"MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS"

"OF UKRAINE".

Другий і третій рядки написів розділені горизонтальною лінією завдовжки 35 мм.

Напис, герб і лінія на зовнішньому боці обкладинки золотистого кольору. Зображення розташовується по центру сторінки.

З внутрішнього боку обкладинки посвідчення розташовано два бланки формату 105 х 161 мм. Текст та атрибути мають книжкове орієнтування.

Вздовж бланків на відстані 2 мм від краю розміщено рослинний орнамент жовтого кольору заввишки 7 мм.

На лівому бланку посвідчення на відстані 19 мм від верхнього краю аркуша у два рядки розташовано написи темно-синього кольору, висота літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ".

На відстані 55 мм від верхнього краю аркуша розташовано зображення відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "Відзнака МЗС України" розміром - 58 х 58 мм.

На відстані 15 мм від нижнього краю зазначеного зображення розміщено порядковий номер згідно з журналом обліку відомчих заохочувальних відзнак Міністерства закордонних справ України.

Фон бланка посвідчення білий.

На правому бланку посвідчення на відстані 27 мм від верхнього краю аркуша розташовано три горизонтальні смужки завширшки 0,25 мм та завдовжки 66 мм для розміщення прізвища, імені та по батькові нагородженого. Під кожною зі смужок є відповідний напис чорного кольору, висота літер 3 мм:

"(прізвище)"

"(ім'я)"

"(по батькові)".

На відстані 68 мм від верхнього краю аркуша розташовано у сім рядків написи темно-синього кольору:

"НАГОРОДЖУЄТЬСЯ", висота літер 3 мм;

"НАГРУДНИМ ЗНАКОМ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"ВІДЗНАКА МЗС УКРАЇНИ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"Наказ Міністерства закордонних справ України", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"від "___" ____________ 20__ року № ______", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"Міністр _______________________", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"М. П.", висота літер 3 мм, написано курсивом.

Фон бланка посвідчення білий.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За сумлінну службу"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За сумлінну службу"

Нагрудний знак "За сумлінну службу" (далі - знак) має форму рівнобічного хреста синього кольору з жовтим обрамленням і розбіжними сторонами, який накладений на променисту зірку сріблястого кольору з біло-жовтими пружками, по центру якої розміщено лавровий вінок золотистого кольору.

У центрі хреста розміщено круглий медальйон синього кольору, в якому на фоні світлих променів розташовано малий Державний Герб України.

По колу медальйона розміщено написи: зверху - "За сумлінну службу"; знизу - "МЗС України".

Усі зображення рельєфні.

Розмір знака 45 х 45 мм.

Зворотний бік знака плоский. На зворотному боці знака знаходиться застібка для кріплення до одягу.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За сумлінну службу"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За сумлінну службу"

Посвідчення має формат в розгорнутому вигляді 233 х 165 мм, а в складеному - 115 х 165 мм.

Обкладинка синього кольору.

На відстані 40 мм від верхнього краю обкладинки посвідчення розташовано малий Державний Герб України - розміром 25 х 18 мм.

Під зображенням малого Державного Герба України на відстані 37 мм від нього розміщено написи у чотири рядки висотою літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ"

"MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS"

"OF UKRAINE".

Другий і третій рядок написів розділені горизонтальною лінією завдовжки 35 мм.

Напис, герб і лінія на зовнішньому боці обкладинки золотистого кольору. Зображення розташовується по центру сторінки.

З внутрішнього боку обкладинки посвідчення розташовано два бланки формату 105 х 161 мм. Текст та атрибути мають книжкове орієнтування.

Вздовж бланків на відстані 2 мм від краю розміщено рослинний орнамент жовтого кольору заввишки 7 мм.

На лівому бланку посвідчення на відстані 19 мм від верхнього краю аркуша розташовано у два рядки написи темно-синього кольору, висота літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ".

На відстані 55 мм від верхнього краю аркуша розташовано зображення відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудний знак "За сумлінну службу" розміром - 58 х 58 мм.

На відстані 15 мм від нижнього краю зазначеного зображення розміщено порядковий номер згідно з журналом обліку відомчих заохочувальних відзнак Міністерства закордонних справ України.

Фон бланка посвідчення білий.

На правому бланку посвідчення на відстані 27 мм від верхнього краю аркуша розташовано три горизонтальні смужки шириною 0,25 мм та довжиною 66 мм для розміщення напису щодо прізвища, імені та по батькові нагородженого. Під кожною з смужок є відповідний напис чорного кольору, висота літер 3 мм:

"(прізвище)"

"(ім'я)"

"(по батькові)".

На відстані 68 мм від верхнього краю аркуша розташовано написи у сім рядків, темно-синього кольору:

"НАГОРОДЖУЄТЬСЯ", висота літер 3 мм;

"НАГРУДНИМ ЗНАКОМ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"ЗА СУМЛІННУ СЛУЖБУ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"наказ Міністерства закордонних справ України", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"від "___" ____________ 20__ року № ______", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"Міністр _______________________", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"М. П.", висота літер 3 мм, написано курсивом.

Фон бланка посвідчення білий.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За відданість дипломатичній службі"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За відданість дипломатичній службі"

Нагрудний знак "За відданість дипломатичній службі" (далі - знак) має форму рівнобічного хреста синього кольору з променями на боках, який накладений на променисту зірку золотистого кольору.

У центрі хреста розміщено малий Державний Герб України, який обрамлено лавровим вінком золотистого кольору.

Сторони хреста охоплює стрічка сріблястого кольору, на якій розміщено написи: зверху - "За відданість дипломатичній службі"; знизу - "Міністерство закордонних справ"; на бокових гранях - рельєфний рослинний орнамент.

Усі зображення рельєфні.

Розмір знака 45 х 45 мм.

Зворотній бік знака плоский. На зворотному боці знака знаходиться застібка для кріплення до одягу.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ЕСКІЗ

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За відданість дипломатичній службі"

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

закордонних справ України

05.02.2013  № 41

ОПИС

посвідчення про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства закордонних справ України - нагрудним знаком "За відданість дипломатичній службі"

Посвідчення має формат в розгорнутому вигляді 233 х 165 мм, а в складеному - 115 х 165 мм.

Обкладинка синього кольору.

На відстані 40 мм від верхнього краю обкладинки посвідчення розташовано малий Державний Герб України розміром - 25 х 18 мм.

Під зображенням малого Державного Герба України на відстані 37 мм від нього розміщено написи у чотири рядки висотою літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ"

"MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS"

"OF UKRAINE".

Другий і третій рядки написів розділені горизонтальною лінією завдовжки 35 мм.

Напис, герб і лінія на зовнішньому боці обкладинки золотистого кольору. Зображення розташовується по центру сторінки.

З внутрішнього боку обкладинки посвідчення розташовано два бланки формату 105 х 161 мм. Текст та атрибути мають книжкове орієнтування.

Вздовж бланків на відстані 2 мм від краю розміщено рослинний орнамент жовтого кольору заввишки 7 мм.

На лівому бланку посвідчення на відстані 19 мм від верхнього краю аркуша розташовано у два рядки написи темно-синього кольору, висота літер 4 мм:

"МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ"

"СПРАВ УКРАЇНИ".

На відстані 55 мм від верхнього краю аркуша розташовано зображення відомчої заохочувальної відзнаки Міністерства закордонних справ України - нагрудного знака "За відданість дипломатичній службі" розміром 58 х 58 мм.

На відстані 15 мм від нижнього краю зазначеного зображення розміщено порядковий номер згідно з журналом обліку відомчих заохочувальних відзнак Міністерства закордонних справ України.

Фон бланка посвідчення білий.

На правому бланку посвідчення на відстані 27 мм від верхнього краю аркуша розташовано три горизонтальні смужки завширшки 0,25 мм та завдовжки 66 мм для розміщення прізвища, імені та по батькові нагородженого. Під кожною зі смужок є відповідний напис чорного кольору, висота літер 3 мм:

"(прізвище)"

"(ім'я)"

"(по батькові)".

На відстані 68 мм від верхнього краю аркуша розташовано у вісім рядків написи темно-синього кольору:

"НАГОРОДЖУЄТЬСЯ", висота літер 3 мм;

"НАГРУДНИМ ЗНАКОМ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"ЗА ВІДДАНІСТЬ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"ДИПЛОМАТИЧНІЙ СЛУЖБІ", висота літер 3 мм, написано курсивом;

"Наказ Міністерства закордонних справ України", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"від "___" ____________ 20__ року № ______", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"Міністр _______________________", висота літер 2 мм, написано курсивом;

"М.П.", висота літер 3 мм, написано курсивом.

Фон бланка посвідчення білий.

Директор

Департаменту персоналу

С.О. Шутенко


Документи та файли

Сигнальний документ — f395499n335.doc

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 12.03.2013 — 2013 р., № 17, стор. 14, стаття 586, код акта 66019/2013

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МЗС України:

  1. НАКАЗ від 14.01.2022 № 22 "Про затвердження Порядку організації роботи щодо реагування, запобігання та протидії проявам дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці в системі органів дипломатичної служби". МЗС України. 2022 рікк
  2. НАКАЗ від 17.03.2021 № 110 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису акредитаційної картки, форм реєстраційних анкет та порядку оформлення та видачі акредитаційних карток". МЗС України. 2021 рікк
  3. НАКАЗ від 25.03.2021 № 126/373/1121/5 "Про внесення змін до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав". МЗС України. 2021 рікк
  4. НАКАЗ від 08.06.2021 № 234 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Міністерства закордонних справ України від 07 травня 2021 року № 188". МЗС України. 2021 рікк
  5. НАКАЗ від 07.05.2021 № 188 "Про затвердження Змін до Положення про акредитацію та реєстрацію співробітників дипломатичних і консульських установ іноземних держав, міжнародних організацій та представництв міжнародних організацій, інших іноземних організацій". МЗС України. 2021 рікк
  6. НАКАЗ від 17.05.2021 № 199 "Про затвердження Положення про забезпечення закордонних дипломатичних установ України службовими транспортними засобами". МЗС України. 2021 рікк
  7. НАКАЗ від 02.07.2021 № 279 "Про внесення змін до Положення про стажування працівників дипломатичної служби, які направляються до закордонних дипломатичних установ України". МЗС України. 2021 рікк
  8. НАКАЗ від 16.07.2021 № 293 "Про затвердження Порядку надання відпусток, здійснення відряджень та погодження приватних поїздок працівників дипломатичної служби, направлених у довготермінове відрядження до закордонних дипломатичних установ України". МЗС України. 2021 рікк
  9. НАКАЗ від 10.11.2021 № 505 "Про внесення зміни до наказу Міністерства закордонних справ України від 06 жовтня 2021 року № 430". МЗС України. 2021 рікк
  10. НАКАЗ від 06.10.2021 № 430 "Про внесення зміни до пункту 4 Положення про консульський збір України". МЗС України. 2021 рікк
  11. НАКАЗ від 25.11.2021 № 539 "Про внесення змін до наказу МЗС від 05 лютого 2013 року № 41". МЗС України. 2021 рікк
  12. НАКАЗ від 17.12.2021 № 591 "Про затвердження Положення про почесних консулів іноземних держав в Україні та консульські установи, що очолюються такими консулами". МЗС України. 2021 рікк
  13. НАКАЗ від 28.12.2021 № 619/986/453 "Про затвердження Змін до Вимог до організації роботи з оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію". МЗС України. 2021 рікк
  14. НАКАЗ від 15.07.2020 № 265 "Про внесення змін до додатка 3 до Вимог до оформлення віз в електронному вигляді". МЗС України. 2020 рікк
  15. НАКАЗ від 24.07.2020 № 282 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства закордонних справ України від 17 листопада 2011 року № 337". МЗС України. 2020 рікк
  16. НАКАЗ від 05.08.2020 № 292 "Про внесення змін до Порядку ротації посадових осіб дипломатичної служби в органах дипломатичної служби". МЗС України. 2020 рікк
  17. НАКАЗ від 24.07.2020 № 281 "Про затвердження Вимог до організації ведення консульського обліку в електронній формі". МЗС України. 2020 рікк
  18. НАКАЗ від 12.10.2020 № 388 "Про внесення змін до наказу Міністерства закордонних справ України від 01 грудня 2017 року № 532". МЗС України. 2020 рікк
  19. НАКАЗ від 17.12.2020 № 506 "Про затвердження Положення про акредитацію та реєстрацію співробітників дипломатичних і консульських установ іноземних держав, міжнародних організацій та представництв міжнародних організацій, інших іноземних організацій". МЗС України. 2020 рікк
  20. НАКАЗ від 28.12.2020 № 525 "Про внесення змін до наказу Міністерства закордонних справ України від 01 грудня 2017 року № 532". МЗС України. 2020 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -