Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 4

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Компетентні органи, що здійснюють нагляд на консолідованій основі

1. Якщо головна компанія є кредитною установою, нагляд на консолідованій основі повинні здійснювати компетентні органи, які видали їй дозвіл згідно Статті 3 Директиви 77/780/ЄЕС ( 994_297 ).

2.

Якщо головною компанією кредитної установи є фінансова холдингова компанія, нагляд на консолідованій основі повинні здійснювати компетентні органи, які видали цій кредитній установі дозвіл на легалізацію згідно зі Статтею 3 Директиви 77/780/ЄЕС ( 994_297 ).

Втім, якщо головною компанією кредитних установ, що отримали легалізацію у двох (або більше) Державах-Членах, є та ж сама фінансова холдингова компанія, нагляд на консолідованій основі повинні здійснювати компетентні органи Держави-Члена, де було створено фінансову холдингову компанію.

Якщо у Державі-Члені, де було створено фінансову холдингову компанію, не було видано дозвіл ніякій дочірній компанії - кредитній установі, компетентні органи заінтересованих Держав-Членів (у тому числі і Держави-Члена, де було створено фінансову холдингову компанію) повинні досягти домовленості щодо того, хто з них буде здійснювати нагляд на консолідованій основі. За браком такої домовленості нагляд на консолідованій основі повинні здійснювати компетентні органи, які видали дозвіл на легалізацію кредитній установі з найбільшим підсумком балансового звіту; якщо ці суми є однаковими, нагляд на консолідованій основі повинні здійснювати компетентні органи, які першими видали дозвіл на легалізацію, що про нього йдеться у Статті 3 Директиви 77/780/ЄЕС ( 994_297 ).

3. Заінтересовані компетентні органи можуть шляхом загальної домовленості відмовитися від застосування правил, що їх визначено у першому та другому підпараграфах параграфа 2.

4. З метою виконання завдань цієї Директиви ті домовленості, що про них йдеться у третьому підпараграфі параграфа 2 і у параграфі 3, повинні передбачати процедури співробітництва та обміну інформацією.

5. Якщо Держави-Члени мають більше ніж один компетентний орган для розважливого нагляду за кредитними установами та фінансовими установами, Держави-Члени повинні вжити необхідні заходи щодо організації співробітництва між цими органами.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива Ради 92/30/ЄЕС "Про нагляд за кредитними установами на консолідованій основі"" Люксембург, 6 квітня 1992 року"( Щодо втрати чинності Директиви див. Директиву 2000/12/ЄС ( 994_277 ) від 20.03.2000 ). Європейське економічне співтовариство (ЄЕС). 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 4