Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 03.12.2013 № 966 "Про затвердження Тарифів на послуги з регулювання руху суден". Мінінфраструктури України. 2013

Документ актуальний на 07.04.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

03.12.2013  № 966

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 грудня 2013 р.

за № 2139/24671

Про затвердження Тарифів на послуги з регулювання руху суден

{Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства інфраструктури

№ 239 від 10.06.2014

№ 358 від 23.10.2017

№ 458 від 25.06.2019

№ 459 від 25.06.2019}

Відповідно до статті 21 Закону України “Про морські порти України”, підпункту 4.3.24 підпункту 4.3 пункту 4 Положення про Міністерство інфраструктури України, затвердженого Указом Президента України від 12 травня 2011 року № 581, підпункту “г” пункту 2 Повноважень центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг (додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 (із змінами)), постанови Кабінету Міністрів України від 03 червня 2013 року № 405 “Про затвердження переліку спеціалізованих послуг, що надаються у морському порту суб'єктами природних монополій, які підлягають державному регулюванню” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Тарифи на послуги з регулювання руху суден, що додаються.

{Пункт 2 втратив чинність на підставі Наказу Міністерства інфраструктури № 239 від 10.06.2014}

3.

Департаменту державної політики в галузі морського та річкового транспорту забезпечити:

1) подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

2) оприлюднення цього наказу на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Демидовича Д.В.

Міністр

В.В. Козак

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України

з питань регуляторної політики

та розвитку підприємництва

Прем'єр-міністр України

М.Ю. Бродський

М. Азаров


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

інфраструктури України

03.12.2013  № 966

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 грудня 2013 р.

за № 2139/24671

ТАРИФИ

на послуги з регулювання руху суден

I. Загальні положення

1.1. Тарифи на послуги з регулювання руху суден (збір за послуги служби регулювання руху суден) справляються в морських портах / морських терміналах із суден, групи яких зазначені у додатку 1 до цих Тарифів.

1.2. Нарахування збору за послуги з регулювання руху суден здійснюється з умовного об'єму судна, який обчислюється в кубічних метрах і дорівнює добутку трьох величин (довжина судна, ширина судна і висота борту судна), зазначених в обмірному свідоцтві (головні розмірення) або документі, що його замінює.

Умовний об'єм судна підлягає округленню у такому порядку: до 0,50 кубічного метра відкидається, а 0,50 кубічного метра і більше округлюється до 1 кубічного метра.

Для морських суден, що перевозять вантажі на верхній палубі чи мають дві або більше палуб, крім твіндечних суден, висота борту, яка

використовується для обчислення об'єму судна, повинна становити не менше половини ширини судна.

Для суден групи Б, що мають дві або більше палуб, висота борту, яка використовується для обчислення об'єму судна, повинна становити половину ширини судна.

Умовний об'єм баржо-буксирних складів, караванів та інших складених плавучих споруд для нарахування збору за послуги з регулювання руху суден дорівнює сумі об'ємів окремих елементів.

Для розрахунку збору за послуги з регулювання руху суден умовний об'єм суден РО-РО, РО-ФЛОУ, ОБО, ЛО-РО, контейнеровозів, худобовозів, ліхтеровозів, автомобілевозів застосовується з коефіцієнтом 0,7 за умови використання зазначених суден відповідно до їх спеціалізації. Тип судна та його спеціалізація визначаються за судновими документами.

1.3. Для суден закордонного плавання групи А, що заходять у морський порт Южний під навантаження рідкими хімічними вантажами (аміак, метанол, карбамідо-аміачна суміш), надається знижка зі збору за послуги з регулювання руху суден у розмірі 30 відсотків (без урахування знижок та/або надбавок).

Для суден закордонного плавання групи А, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитної нафти з використанням морського нафтового термінала «Південний», розташованого у межах морського порту Южний, надається знижка зі збору за послуги з регулювання руху суден у розмірі 75 відсотків (без урахування знижок та/або надбавок). Застосування цієї знижки здійснюється на підставі відомостей, що містяться у належним чином оформлених документах, передбачених Митним кодексом України та Законом України «Про транзит вантажів», зокрема у митній декларації, коносаменті (Bill of Lading), вантажному маніфесті (Cargo Manifest) та інших документах, які супроводжують транзит вантажу між кінцевими пунктами відправлення та призначення за межами території України.

{Пункт 1.3 розділу I доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

1.4. Для круїзних пасажирських суден закордонного плавання групи Б (за винятком тих, що виконують вантажопасажирські рейси), що виконують рейси до морських портів Одеса, Ялта, надається знижка зі збору за послуги з регулювання руху суден у розмірі 20 відсотків (без урахування знижок та/або надбавок).

У період з 15 листопада по 15 березня для круїзних пасажирських суден у закордонному плаванні групи Б (за винятком тих, що виконують вантажопасажирські рейси), що виконують рейси до будь-якого морського порту / морського терміналу, надається знижка зі ставок збору за послуги з регулювання руху суден у розмірі 50 відсотків (без урахування знижок та/або надбавок).

1.5. Якщо на судно поширюється застосування кількох надбавок, то застосовується кожна з них щодо базової ставки збору за послуги з регулювання руху суден (без урахування знижок та/або надбавок).

Якщо на судно поширюється застосування кількох знижок, то застосовується тільки найбільша знижка щодо базової ставки збору за послуги з регулювання руху суден (без урахування знижок та/або надбавок).

Якщо на судно одночасно поширюється застосування будь-яких надбавок та знижок, то застосовується кожна з надбавок та тільки найбільша знижка. При цьому обчислення надбавок та знижки здійснюється до базової ставки збору за послуги з регулювання руху суден (без урахування знижок та/або надбавок).

1.6. Державна належність судна і відповідно наданий йому статус під час справляння збору за послуги з регулювання руху суден визначаються за прапором, під яким це судно плаває, незалежно від того, хто є його власником і хто його використовує.

1.7. Сплата збору за послуги з регулювання руху суден здійснюється відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15 “Про систему валютного регулювання і валютного контролю”.

1.8. Податок на додану вартість нараховується та сплачується відповідно до вимог Податкового кодексу України.

ІІ. Збір за послуги з регулювання руху суден

2.1. Збір за послуги з регулювання руху суден справляється із суден груп А, Б, Д та Е (у частині суден, що проходять ходові випробування) при наданні послуг у зоні відповідної Служби регулювання руху суден (далі - СРРС), а також при транзитному проходженні без заходження в морські порти / морські термінали у зоні відповідної СРРС за базовими ставками, наведеними у додатку 2 до цих Тарифів.

Для нафтоналивних суден у закордонному плаванні, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитних нафтопродуктів за варіантом «море - берег - море» (завезення/вивезення вантажів виключно водним транспортом, вивантаження/навантаження з використанням причалів, розташованих у межах морських портів Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Южний) та які проходять у зоні дії СРРС, збір за послуги з регулювання руху суден справляється за ставками:

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

для суден, що проходять у морський порт Чорноморськ, - 0,0026075 долара США за кубічний метр умовного об’єму судна;

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

для суден, що проходять у морський порт Миколаїв, - 0,00196 долара США за кубічний метр умовного об’єму судна;

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

для суден, що проходять у морський порт Одеса, - 0,0026 долара США за кубічний метр умовного об’єму судна;

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

для суден, що проходять у морський порт Южний, - 0,0026075 долара США за кубічний метр умовного об’єму судна.

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

Застосування ставки, встановленої для нафтоналивних суден у закордонному плаванні, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитних нафтопродуктів за варіантом «море - берег - море» (завезення/вивезення вантажів виключно водним транспортом, вивантаження/навантаження із використанням причалів, розташованих у межах морських портів Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Южний), здійснюється на підставі відомостей, що містяться у належним чином оформлених документах, передбачених Митним кодексом України та Законом України «Про транзит вантажів», зокрема у митній декларації, коносаменті (Bill of Lading), вантажному маніфесті (Cargo Manifest) та інших документах, які супроводжують транзит вантажу між кінцевими пунктами відправлення та призначення за межами території України.

{Пункт 2.1 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

2.2. Із суден (крім завантажених суден-газовозів, хімовозів і танкерів, що проходять у зоні дії СРРС Чорноморськ), що прямують транзитом (без заходження у відповідний морський порт / морський термінал) у зонах дії СРРС Чорноморськ, Одеса і Южний, за умови підтвердження капітаном судна необхідності надання послуг з регулювання руху суден додатково справляється збір за послуги з регулювання руху суден зі знижкою 70 відсотків (без урахування знижок та/або надбавок).

Збір за послуги з регулювання руху суден справляється за фактично надану послугу.

{Пункт 2.2 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

2.3. Із завантажених суден-газовозів, хімовозів і танкерів, що проходять у зоні дії СРРС Чорноморськ і для яких радіолокаційне проведення є обов'язковим, додатково справляється збір за послуги з регулювання руху суден за тарифом 0,0009 долара США за кубічний метр за милю.

{Пункт 2.3 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}

2.4. Капітан судна, який звернувся до СРРС за послугами, а потім відмовився від них, зобов'язаний повністю сплатити належний збір за послуги з регулювання руху суден.

Директор

департаменту державної

політики в галузі морського

та річкового транспорту

В.В. Севрюков


Додаток 1

до Тарифів на послуги

з регулювання руху суден

(пункт 1.1)

ГРУПИ СУДЕН,

з яких справляється збір за послуги з регулювання руху суден

Вид судна

Групи

Вантажні судна, що заходять для виконання вантажних операцій, та плавучі споруди

Група А

Пасажирські судна; пороми; криголами, що не належать суб’єктам господарювання всіх форм власності, які здійснюють господарську діяльність у межах морського порту, та не орендовані ними

Група Б

Ліхтери, буксири, буксири-штовхачі, штовхачі, баржі (самохідні і несамохідні), річкові самохідні судна, включаючи судна типу «ріка - море», що заходять у порти р. Дунай, а також річкові самохідні судна, що заходять для подальшого перевантаження вантажів на морські судна і навпаки

Група В

Несамохідні судна (крім барж)

Група Г

Судна, що заходять вимушено, для постачання, карантинних потреб, а також судна, що прямують на ремонт на судноремонтні підприємства (бази) України;

службові та військові судна;

навчальні, навчально-виробничі судна при виконанні ними рейсів за навчальними планами навчальних закладів, на борту яких перебуває не менш як 50 курсантів, навчально-тренажерні судна;

наукові, дослідні, швидкісні судна на підводних крилах, що виконують регулярні пасажирські рейси за розкладом у каботажному плаванні (крім прогулянкових і круїзних рейсів)

Група Д

Інші судна (судна судноремонтного заводу, аварійно-рятувальні, підводно-технічні, технічні, госпітальні, гідрографічні, судна портового флоту, криголами, які належать суб'єктам господарювання всіх форм власності, що здійснюють діяльність у межах морського порту, а також орендовані ними, спортивні судна, приватні яхти, парусні судна, судна, які проходять ходові випробування, риболовні судна, що заходять без виконання вантажних операцій)

Група Е

__________

Примітки:

1. Під терміном “вимушено” треба розуміти заходження судна у морський порт / морський термінал у зв'язку із загрозою безпеці продовження плавання, життю або здоров'ю членів команди та пасажирів.

2. Судна груп В (буксири та баржі), Д та Е, що виконують комерційні вантажні рейси, належать до групи А.

3. Судна груп Д та Е, що виконують комерційні вантажопасажирські рейси, належать до групи Б.

{Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства інфраструктури № 458 від 25.06.2019, № 459 від 25.06.2019}


Додаток 2

до Тарифів на послуги

з регулювання руху суден

(пункт 2.1)

БАЗОВІ СТАВКИ

збору за послуги з регулювання руху суден

Морський порт / морський термінал

Долари США за кубічний метр

а) для суден у закордонному плаванні

Керч

0,0205

Маріуполь

0,0095

Миколаїв

0,0112

Морський термінал Миколаївського глиноземного заводу

0,0077

Морський термінал ТОВ “МСП Ніка-Тера”

0,0087

Морський термінал “Очаків”

0,0077

Одеса

0,0149

Ольвія

0,0087

Севастополь

0,0174

Феодосія

0,0174

Херсон

0,0090

Чорноморськ

0,0149

Южний

0,0149

б) для суден у каботажному плаванні

Керч

0,00731

Маріуполь

0,00337

Миколаїв

0,00399

Морський термінал Миколаївського глиноземного заводу

0,00275

Морський термінал ТОВ “МСП Ніка-Тера”

0,00309

Морський термінал “Очаків”

0,00275

Ольвія

0,00309

Одеса

0,00528

Севастополь

0,00618

Феодосія

0,00618

Херсон

0,00320

Чорноморськ

0,00528

Южний

0,00528

__________

Примітки:

1. Судна груп В, Г, Е (крім суден, які проходять ходові випробування) звільняються від сплати збору за послуги з регулювання руху суден.

2. Із суден, що прямують Бузько-Дніпровсько-лиманським та Херсонським морським каналами з подальшим заходженням у морські порти / морські термінали цих регіонів, для яких не встановлені індивідуальні ставки, або без заходження у морські порти / морські термінали цих регіонів (у тому числі проходження транзитом), збір за послуги з регулювання руху суден справляється за ставками, установленими відповідно для морських портів Миколаїв та Херсон.

3. Із суден, що прямують до морських портів (терміналів, причалів), розташованих у районі, на який поширюється дія Правил плавання кораблів і суден у бухтах, на рейдах м. Севастополя і на підходах до нього, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 05 вересня 2002 року № 626, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2002 року за № 834/7122 (із змінами), збір за послуги з регулювання руху суден справляється за ставками, установленими для морського порту Севастополь.

4. Із суден, що прямують до морських портів (терміналів, причалів), не передбачених у цьому додатку та розташованих у зоні дії СРРС Керч, Маріуполь, Одеса, Чорноморськ, збір за послуги з регулювання руху суден справляється за ставками, установленими відповідно для морських портів Керч, Маріуполь, Одеса, Чорноморськ.

{Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства інфраструктури № 358 від 23.10.2017}


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 08.01.2014 — 2014 р., № 1, стор. 147, стаття 18, код акта 70920/2013

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінінфраструктури України:

  1. НАКАЗ від 20.01.2021 № 19 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства інфраструктури України". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  2. НАКАЗ від 14.01.2021 № 8 "Про внесення змін до Положення про знаки поштової оплати". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  3. МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ МІЖ від ВИЗНАЮЧИ "МІНІСТЕРСТВОМ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ ТА". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  4. НАКАЗ від 30.03.2021 № 198 "Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  5. НАКАЗ від 06.04.2021 № 201 "Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства транспорту та зв’язку України та Міністерства інфраструктури України". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  6. НАКАЗ від 17.03.2021 № 116 "Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, їх обміну та обліку". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  7. НАКАЗ від 17.05.2021 № 258 "Про внесення змін до Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  8. НАКАЗ від 24.03.2021 № 152 "Про затвердження Змін до Положення про робочий час та час відпочинку плаваючого складу морського і річкового транспорту України". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  9. НАКАЗ від 30.04.2021 № 248 "Про затвердження Змін до Положення про лоцмана-оператора служби регулювання руху суден". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  10. НАКАЗ від 18.05.2021 № 266 "Про затвердження Порядку проведення перевірки безпеки автомобільних доріг". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  11. НАКАЗ від 09.04.2021 № 204 "Про затвердження Порядку проведення аудиту безпеки автомобільних доріг". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  12. НАКАЗ від 18.05.2021 № 268 "Про затвердження Вимог до програм підвищення кваліфікації осіб, які здійснюють аудит та перевірку безпеки автомобільних доріг". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  13. НАКАЗ від 18.03.2021 № 118 "Про внесення змін до наказу Міністерства інфраструктури України від 06 квітня 2017 року № 132". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  14. НАКАЗ від 18.03.2021 № 118 "Про внесення змін до наказу Міністерства інфраструктури України від 06 квітня 2017 року № 132". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  15. на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження на період з 01 січня 2022 року. Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  16. на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, крім видань, що доставляються на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження на період з 01 січня 2022 року включно. Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  17. на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження на період до 31 грудня 2021 року. Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  18. НАКАЗ від 10.06.2021 № 323 "Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  19. НАКАЗ від 18.05.2021 № 267 "Про затвердження Порядку ведення, надання відомостей з реєстру аудиторів безпеки автомобільних доріг, включення до та виключення з реєстру аудиторів безпеки автомобільних доріг". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
  20. НАКАЗ від 11.08.2021 № 418 "Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги". Мінінфраструктури України. 2021 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -